Колко ЛВ на месец ще ви превърнат в безделник?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: без спирачки
Мечтае да кара: BMW E34 M5

Re: Колко ЛВ на месец ще ви превърнат в безделник?

Мнение от vatdim » 02 Мар 2017, 23:46

bum_bum написа:Абе ти какво ядеш? :mhihi:

Така като се замисля, все ми повтарят, че не ям много. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 02 Мар 2017, 23:56

m.dimitrov1992 написа: На мен 1500лв биха ми били перфектни. Не пуша, не пия, не ходя по дискотеки. Ще спортувам всекидневно, ще вися по кафетата, лятото басейнчета, ще ходя от време на време на екскурзии, някой друг излет на риболов, някой трак дей на Калояново или Серес като зрител разбира се(с този бюджет толкова) . А бе с 2 думи истински кибик :ok:

С 1500 лева, ще правиш всичко това? Сигурно и ще ти остават даже...
Tires are evil - destroy them all ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квото дойде

Мнение от mambata_943 » 03 Мар 2017, 1:08

Не трябва ли, примерно - ако взимаш 2000лв, когато работиш, да се съгласиш на 1500лв, да си ставаш, когато поискаш, да си пърдиш из леглото, кафенца, фейсче, спорт и т.н и т.н ?

Сега ако взимаш 600-700 без да правиш нищо е друг въпрос, но пък тогава може да си правиш някои малки далаверки, докато онези пари си капят и пак да преживяваш. Абе при всеки е различно, зависи си от човека.. :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E31 850,840 x5 4.8 is mini cooper s

Мнение от cucibg » 03 Мар 2017, 2:02

Няма сума кято може да ме накара да работя и да си разваля безделието :ok:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Мар 2017, 6:26

Borymeckata написа:
Top Gun Maverick написа:... Сега съм си казал за съвсем друга сума, че ако изкарвам ще ми е достатъчна, но с времето се уверих, че дори да я постигна, тя ще ми е достатъчна, но със сигурност ще искам ако може да изкарвам повече.

Ами Колега, нали се сещаш как ще приключи това надбягване "до хоризонта"? Ще гониш моркова, докато накрая те налегне някоя болест и всичките ти пари ще идат за лекарства, да не кажа нещо по-лошо... За себе си съм разбрал, че просто в един момент трябва да си кажеш "Това ми стига" и да се кротнеш. За мен лакомията за пари и "екстри" е самоубийствена. И ти ще го разбереш - рано или късно, по един или друг начин.

Много мразя да се вадят произволни думи без да се довършва дори мисълта на даден човек. Изащо не си довършил цитата ми? Ето продължението:
Top Gun Maverick написа:Просто ще мога както написа някой по-назад "да го давам по-спокойно".

Та ето, кратко и ясно в този иначе дълъг пост. Няма цял живот да гоня моркова, гоня го сега когато имам възможност да изкарвам и не ми тежи, казал съм си, че на дадено ниво ще се кротна и ще отделям повече време за семейство и хобита. И даже го виждам това някъде след точно 2 години ако е рекъл господ. Ама да не помислите, че тогава ще съм милионер и лягам по гръб? Просто ако съм там където обмислям като позиция по извървения път, то ще мога да се отпусна и да не бачкам както сега.
Да ти обясня нещо обаче. Ако се приеме буквално това "безделник", то това има голяма вероятност да се окаже по-пагубно за организма от работата. Виж за пример стари хора, които ако се задържат на легло и не се оправят, ами точно обратното. Човекът има нужда от движение, не е създаден като животно от типа ленивец и всичко близо до това му вреди защото му се забавят много неща вътре тялото и хваща влака към това по-лошото за което намекваш ти. Та помисли го и от тази страна. За мен всяка крайност е лоша, но понякога се налага да натиснеш за да изкачиш нагорнището и после следва спускане.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 03 Мар 2017, 8:28

Не мога да кажа точно сума защото всички знаем, че апетита идва с яденето и следователно, колкото повече имаш - толкова повече харчиш.
Но сума, която да ме кара да се чувствам спокоен когато купувам нещо и да не гледам кое-колко струва, нито да треперя как да ги натъмъня парите до следващото захранване на джоба мисля ще ми е достатъчна. Също така и да не е прекалено голяма за да ме накара да си помисля, че съм хванал Господ за шлифера и да "мачкам" околните. 100лв да остават накрая на месеца от въпросната сума за черни дни и съм идеален :yes:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Yamaha R1
Мечтае да кара: E38 740IL

Мнение от Oblivion » 03 Мар 2017, 9:45

bum_bum написа:
Oblivion написа:До толкова, че да мога да си позволя частен самолет. Всичко по-надолу има още стимул да бачка и не е напълно "свободно"

c04 написа:Да мога да си позволя каквото ми хареса- било то кола, имение или самолет :mhihi:

Т.е. идва утре някой и ви казва- пич, ей ти по 20к на месец и спирай да бачкаш. И вие ще откажете, щото не стига за самолет? :shock:

Ако дойде такъв човек приемам му 20-те хиляди на месец и почвам да ги инвестирам в неща чрез които да достигна това състояние за което съм писал по-горе.

Смисълът се крие в това, че 20 хиляди са много пари но не те правят несметно богат. Младото "капиталистическо" поколение сме научени, че колкото повече толкова по-добре :) Парите са влияние и сила не само средство за задоволяване на потребностите tl;dr

Гордън Геко: „Алчността е, как да се изразя, хубаво нещо. Алчността е нещо добро, нещо което работи. Алчността пречиства, влиза в дълбините и улавя същността на еволюционния дух. Алчността във всичките й форми - алчност за живот, за пари, за любов или за знание е карала човечеството да върви напред.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Мар 2017, 9:48

Тоя Гордън Геко е забравил да спомене, че алчноста е тази която ще ни затрие като вид също.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 03 Мар 2017, 9:53

bum_bum написа:
vatdim написа:най-общо излиза 150 лв за храна и домакински принадлежности

Абе ти какво ядеш? :mhihi:

И аз това щях да питам. Това е макс 2 седмици :lol:

Прочетете книгата на Робърт Кийосаки "Богат татко, беден татко". Основното, за което се пише в цялата поредица, е финансовата свобода и как да се постигне.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 03 Мар 2017, 10:38

150лв ми е само храната в работно време. :mhihi:
Въпросът е защо толкова много хора все повече мислят за пари, които да им осигурят айляк живот. Това за мен е показател, че те не харесват сегашния си начин на живот, работата си, отношението с околните ако щеш. Работиш, развиваш се, ако си наистина добър си добре платен и тук (с някои изключения). Ако не ти стига и ти стиска отиваш навън и се мъчиш там. И по-скоро целта е да получаваш толкова, че да можеш да заделяш и след години като се измориш да намалиш значително темпото или да спреш, но да си обезпечен. Да създадеш бизнес, който да завещаеш на наследниците си е най-добрия вариант според мен. Макар и нещо дребно да е.
Та мисълта ми е - търсете начини да сте доволни от сегашния си живот, а не да живеете с мечти за по-добър. Тя границата е тънка и зависи предимно от нагласата на човек.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 03 Мар 2017, 10:40

Прекрасна книга,мен също много ме впечатли и хареса.Лошото е ,че е много добре да ти промени начина на мислене,но да не забравяме,че у нас реалността е малко по-различна от USA :paranoid: .
Инак ми се струва,че някои колеги морализират и го изкарват,че който не работи,не трябва да живее едва ли не..
Понякога работа,която ти носи много пари може да е с ниска или дори отрицателна обществена полезност,както и може да правиш неща,от които ти не печелиш пари,но са полезни за други
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 03 Мар 2017, 12:26

Безделник си е гадна работа, обаче достатъчно многото пари могат да ти осигурят начин да "прецакаш" системата, която те държи в омагьосан кръг - работиш за да живееш, живееш за да работиш.
Е това е истината според мен поне и мисля че е напълно възможно с едни 10-15 месечно - с толкова можеш да си на различно място всеки месец и да имаш живот пълен със спомени и преживявания. Останалото е суета ...
Only dead fish follow the stream...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 03 Мар 2017, 15:29

Bogat-Beden написа:Прекрасна книга,мен също много ме впечатли и хареса.Лошото е ,че е много добре да ти промени начина на мислене,но да не забравяме,че у нас реалността е малко по-различна от USA :paranoid: .

Така е, но в последната си година се запознах с хора, които наистина са това, за което се пише в книгата. Реално на 50 години бачкат за удоволствие, без много напрежение и помагат по-скоро в бизнесите на децата си, за да успеят и те. Да, не на ниво самолети, яхти, новата М6, но все пак... както казах и по-горе, сериозно са укротили топката и живеят без напрежение. Много от цитираните суми тук се постигат с повечето от по-големите франчайзове. Поне 80% от нещата в книгите на Кийосаки са си приложими и за България.

Замислете се. Колко от вас, ако имат едни 600лв пасивен доход, ще си стискат толкова сегашната работа ? И няма да ги е страх да сменят работа, да започнат бизнес, да сменят града, да сменят жената :mhihi: (че някои хора и за това не се разделят, че много разходи) ,да вземат 2 месеца неплатен отпуск примерно ? А когато се пенсионираш ? 400лв пенсия + 600лв друг доход е по-друго ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 03 Мар 2017, 19:08

Тая тема ми напомня един стар , пра стар виц .
В който се разказва как един негър се излежавал под палмите хапвайки банани направо от дървото . Минал един бял и го запитал , искаш ли да ти кажа как могат да се изкарат много пари ?
Казвай , рекъл нигата .
И белия човек му обяснил как може да засее плантация с банани , как да наеме работници , как да продаде бананите , как после да удвои и утрои печалбата .....и как накрая може да си лежи под дървото и да не прави нищо докато другите бачкат .
Е , та аз и сега не правя нищо . Рекъл негъра и откъснал следващия банан от чепката .
Та така де , ако искате да сте негър който се излежава под палмата на живота Ви - просто не правете излишни движения .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 03 Мар 2017, 21:23

На мен лично биха ми стигали 1500-2000лв на месец да си живея спокойно, даже преспокойно. Не робувам на дрехи, айфони и т.н. Най-вероятно бих се отдал на хобита(нямам много скъпи за поддръжка хобита, а и инвестициите в тях съм ги направил вече), но и те няма да ми носят чак такова удоволствие като са ми на разположение постоянно. Отделен е въпроса, че другите хора(близки и приятели) ще продължат да работят и да си имат ангажименти и ще останеш сам... :lol: Според мен бих се пречупил, защото много скоро бих се почувствал безполезен и излишен - отрепка.

Истината е, че за да изпиташ истински кеф, трябва да си се наврял и периодично да се навираш в "лайната", за да можеш да го оцениш.

Колкото до хората, които не работят и не се занимават с нищо, независимо дали имат или нямат пари - за тях спасение няма. Познавам и от двата вида.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата