.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Re: Да отслабнеш 40кг за 7 месеца.

Мнение от Мордехай » 28 Мар 2017, 11:50

Врачанин, получаваш искрените ми поздравления. Аз съм 1.80 и тежа 90-92 кг и искам да сваля 5-10 кг от години и не успявам, така че ти си постигнал много. Както и други писаха, сега ще ме амбицираш да отслабна, а сигурно ще въздействаш и на други у форума. Аз си мислех, че всички сте идеални, красиви, батки.. само аз съм леко над нормата, па то кво се оказА. Аз алкохол, кафе и газирано не пия, цигари не пуша, нооо.... много обичам мазни мръвчици, суджучета, всичко на кокал. В оная тема за свинското не смея да се покажа, че съм като производител...
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 28 Мар 2017, 11:54

Като се замисля тази диета прилича малко на диетата "японско чудо" - имам я даже разпечатана на хладилника :mrgreen:
Темата е много амбицираща, браво за успеха и споделеното!
Мисля да я започна, така написано не изглежда сложно и прекалено ангажиращо за изпълнение.
За движение съм си взел колело, което карам по 2-3 пъти в седмицата в парка по 2 часа, мисля че добре раздвижва целия организъм.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 28 Мар 2017, 13:31

Bogat-Beden написа:Аз мисля,че има голяма разлика честно казано.Ако не се лъжа,рязко спада тестостеронът след 45 мин. и скача кортизолът,което е крайно нежелателно.Аз съм го усещал на практика как почвам да се влача след 1 час ,както и стави и стари травми почват да се обаждат.. :roll:

Може да се намерят клипове за всяка гледна точка :) https://youtu.be/H9lqPoHf1ag
Зависи от генетиката, колко бързо се възстоновява тялото, как трупаш мускулна маса и колко енергия имаш ;) Много е индивидуално, лично съм тренирал 6 дни като студент и сега 3 и имам по-добри резултати и логистиката е по-лесна. На практика няма правилно и грешно, ако някой е ектоморф може да има нужда от повече тренировки, аз май съм ендоморфен-мезоморф тип и качвам мазнини и мускулна маса с голяма лекота, та интезивни тренировки с 48ч рест са ми идеални.

Иначе, ако целта е отслабване, а не ММ, нищо не бие стадиона :mhihi: Отначало не можех да направя по половин обиколка :oops: после ги въртях по 15, с табата, спринтове и ядох торта и кола на дневна основа и свалях по 1-1.5 кг седмично.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d

Мнение от AngelG » 28 Мар 2017, 13:54

acer написа:
Bogat-Beden написа:Аз мисля,че има голяма разлика честно казано.Ако не се лъжа,рязко спада тестостеронът след 45 мин. и скача кортизолът,което е крайно нежелателно.Аз съм го усещал на практика как почвам да се влача след 1 час ,както и стави и стари травми почват да се обаждат.. :roll:

Може да се намерят клипове за всяка гледна точка :) https://youtu.be/H9lqPoHf1ag
Зависи от генетиката, колко бързо се възстоновява тялото, как трупаш мускулна маса и колко енергия имаш ;) Много е индивидуално, лично съм тренирал 6 дни като студент и сега 3 и имам по-добри резултати и логистиката е по-лесна. На практика няма правилно и грешно, ако някой е ектоморф може да има нужда от повече тренировки, аз май съм ендоморфен-мезоморф тип и качвам мазнини и мускулна маса с голяма лекота, та интезивни тренировки с 48ч рест са ми идеални.

Иначе, ако целта е отслабване, а не ММ, нищо не бие стадиона :mhihi: Отначало не можех да направя по половин обиколка :oops: после ги въртях по 15, с табата, спринтове и ядох торта и кола на дневна основа и свалях по 1-1.5 кг седмично.

Няма да се опитвам да ти обяснявам колко е грешно да тренираш 2ч30мин , но ми е интересно карти ли играете в залата или гледаш филм , че седиш толкова време ? Интензивна тренировка и 2ч30мин нещо не се връзва , аз тренирам сравнително интензивно и тренировката ми за всяка мускулна група приключва за около 40мин + 10ммин ако правя корем .

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 28 Мар 2017, 14:49

Аз преди време тренирах сравнително редовно с приятел, дипломиран кондиционен треньор и ми правеше някакви кръгови тренировки (3-4упражнения за 2-3 мускулни групи). Тренировката приключване за 40-50 минути като включваме близо 30минути тичане. Буквално ме убиваше в залата, пот леех за 4ма души, но свалях сланина и трупах здраво мускул без да тренирам с някви грандомански тежести. Но заради работата всичко отиде по дяволите и нямаше как да продължим заедно тренировки освен ако не тренирахме нощно време.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3 литра.. компот

Мнение от edimen » 28 Мар 2017, 15:02

Интересна тема, доста е полезно да можеш да прочетнеш историите на различни хора и да извлечеш полезното и за себеси :yes:
Ще разкажа и моята преди 8г на бала бях 68-69кг на ръст 179см. Като от около ~3г тренирах 2 пъти седмично различни спортове + 2 пъти фитнес. Без да спазвам определени режими, пиех някакво протеинче и се опитвах да хапвам колкото можех повечко, че да качвам ММ :mhihi: След гимназията започнах да тренирам бокс (~2г) 3 пъти в семдицата + 2-3 пъти в месеца фитнес, станах 76кг, ядях доста месо, кашкавали и протеини бях на приличен режим с доста калории но и хабях много. След това дойде един момент в които почти напълно прекратих спортна активност, хапвах си на корем сладко, хляб, чипсове вечер и 6-7 месеца по-късно резултатът беше 83кг. Започнах пак да спортувам "силово" фитнес 3 пъти в седмицата и по-малко футбол, за следващите 15-16 месеца, поизчистих видимо мазнини но качих до 86-87кг явно и мускул, за кратко изчистих до 81-82кг с фатбърнър без никакъв хляб и газирано за 40 дни, със сметнати дневни калории и запазване на силата. След това наново почти спрях със спорта(1-2 пъти на месец лицеви или набирания) за 8-9 месеца, но храната не я намалих изобщо, започнах хляба и боклуците - резултата стана 94кг. И за първи път в живота ми започна да ми става трудно да се качвам по стълби, да се задъхвам да умирам от жега и такива дебелашки работи :lol: Дойде един момент покрай много стрес + леки трнировки по 1 път в седмицата и намаляване драстично на всякакво ядене станах 80кг за някъде 8-10 месеца. Сега идваме на последните ~2г, семейния живот дойде и готвенето хапване във вкъщи, малкото движение ии.. кантара чукна 106кг :( реших, че ми стига толкова. Последните 6 месеца съм се върнал във залата без да си давам максимален зор като преди, защото получавах доста контузии. Почнах с по 2 пъти в седмицата, с идеята да върна тонус и сила. Сега се опитвам да правя 2-4 тренировки във седмицата, вече съм върнал силата, дори правя и собствени рекорди щото съм дебел :mhihi: 103кг в момента изглеждам доста по-слаб от колкото само за 3кг. Обаче имам шкембенце да свалям, от скоро смятам да направя един цикъл с фатбърнър, протеин и добър режим, дори съм си напазарувал добавките вече. Аз лично се чувствам най-добре на около 86-88кг, достатъчно силен но и подвижен. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 28 Мар 2017, 15:28

AngelG написа:

- 30 мин загряване, имам кръг от упражнения за кръста (херния), супермени, сгъвания, планки и т.н
- 2 мускулни групи, около 10 упражнения с макс.теж и до фейл (6-8) + суперсерии, около 90 мин
- 30 мин кардио
ето и малко статии с рисърч:
http://www.musclehack.com/should-i-trai ... cle-gains/
http://www.musclehack.com/is-3-days-rea ... ld-muscle/
https://www.researchgate.net/publicatio ... rained_Men
Results showed significantly greater increases in muscle thickness for TOTAL [full-body 3-day routine] compared to SPLIT [5-day split].

Поредният "бро сайнс" ;) 3 дни хардкор тренировки са по-ефективни от 5 по-умерени. Дори да задраскаме това излседване, защото телата на всички ни реагират по различен начин, няма практическа разлика за не атлети, дали се тренира 3 или 5 дни. Единствено в 5 дни виждам смисъл, ако човек е нов във фитнеса и му трябват по-леки тренировки или има здравословен проблем.. но щом аз с дискова херния успявам, значи всеки може.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 03' e46 330d
Мечтае да кара: Bmw E34 M5
Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.

Мнение от daniel_e30 » 28 Мар 2017, 17:32

Като малко дете бях слаб. Но в последствие претърпях 3 операции комбинирани с сладки неща в големи количества предимно и само кроасани нищо друго, хормонални инжекции и адското залежаване, годините ми бяха от периода 8-9 годишен до 12 годишен бях много затлъстял. През ранния пубертет 14-17 години лавинообразно свалях и качвах в интервала 80-120 кг с адските мъки да отслабна и отказване в крайна сметка което води до много килограми отново. Извода е че нямам воля. В момента съм на 20г. висок съм 178-180 см. и тежа... 110 кг... да знам че е адски неправилно, не ме изгаряйте на клада :confused: Основната ми грешка беше че бях закрепил едни 88-90 кг с спортуване (кикбокс 2-3 пъти седмично и фитнес в дните в които нямаше кикбокс, в последствие започнах само фитнес по-често) имах някаква спортна форма, бях разтегнат пусках шпагата до доло ритах високо, и бягах,скачах,качвах стълби без да се задъхвам (малко коремче, мазен но с гръбче, ръце гърди оформени добре) и когато всичко изглеждаше добре си намерих приятелка.. от там нещата тръгнаха рязко НАДОЛЕ, никаква физическа активност, ядене предимно и само на боклуци в огромни количества... просто се чуствах спокоен и най-накрая намерил място (защото дълго бях без половинка) с нея и резултата от това че съм спокоен ми отваряше апетита адски, не знам какво си мислех.... Е дойде и нашият край с въпросното момиче и се озовах на 110 кг шопар... НЕ правете като мен !!!!!!!! Сега още съм си същия увиснал шопар само че с 3-4 кг по малко благодарение на промишлените количества алкохол и други забранени субстанции които поемах (до скоро) след раздялата с нея (пропаднАх както казва един приятел) и повярвайте самочуствието далеч не е такова каквото беше на 88 кг.. нито момичетата са около мен нито аз се харесвам а и далеч не е полезно се пак съм само на 20 ... НО тази тема ми даде напътствия и ме мотивира да започна режимчето като дословно изпълнявам напътствията на част от вас (и естествено не пия алкохол и там другите неща), за което благодаря адски много на всички изказали мнения и на автора най-вече който и поздравявам за постигнатото. Започвам от 29.3.2017 и ще пиша мнение едва след месец, за да кажа как върви.Прикачвам снимки за да ги огледате добре и да разберете че ВИЕ сте на първо място. На първата снимка с черната тениска съм 88 кг. 2014г. началото на 12 клас и здраво спорт и контрол с ядене и без сериозна приятелка само спермояди еднодневки :mhihi: . На втората снимка с червения потник съм около 95 кг доста мазен (тренирал по-рядко и с приятелка от около 7-8 месеца) пролетта на 2015 г. На третата снимка съм на бала (24.05.2016г.) на 112 кг...(малко преди да скъсаме с въпросното момиче,дебел увиснал и отвратителен... :banghead: ) Е.. преценете и помислете САМИ кое къде и как е по-добре.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 28 Мар 2017, 20:45

Браво колега положил си усилия, проявил си воля, постигнал си отличен резултат.
Моята формула за отслабване е повече движение и много вода.
Наскоро правиих житен режим който е 100 грама лимец сварен на ден, 3 ябълки, няколко лъжици мед на ден , 9 ореха и вода колкото ми се пие като от 15 до 25 февруари отслабнах около 5 кг.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 28 Мар 2017, 21:08

Vra4anin виж кво направи човек,ти ,,запали,, форума виж на колко народ даде кураж да се стегне и да вземе живота и ,,килограмите,, в ръце.Браво за твоите резултати както казах по-рано ,но и браво :clap: за това че показа че има ли воля, има и резултати.
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Мар 2017, 21:40

Похвално наистина, още повече че запали и други хора явно.

Имам познати, които буквално не се събличат на плажа от срам. А постоянно плющят нещо. Това не го разбирам, честно.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 29 Мар 2017, 7:15

Ама слагайте снимки де (преди - след), да видим напредъка... Ето да се похваля и аз малко, пък и да спомогна за общото надъхване:

Значи тук съм преди около 5 години, някъде на 45 съм. Голям тюфлек бях станал - стотак и нагоре:
Изображение Изображение

Ииии... ето ме след няколко месеца, вече под 75 килограма, след яко тичане и глад:
Изображение Изображение

Ако се загледате - на четвъртата снимка съм със същите обувки и фланелка, като на първите две. Доста бързо станаха нещата... Ето ме с едната и двете машини:
Изображение

Изображение

Ако ме питате къде съм сега - май съм по-близо до началната позиция, доста се залежах и омързеливих в последно време... Но, както каза Врачанина - никога не е късно да тръгнеш в правилната посока. Всичко е въпрос на лична мотивация!
Последна промяна Borymeckata на 29 Мар 2017, 11:08, променена общо 4 пъти
Excellent! Steven is my name!

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 29 Мар 2017, 7:24

bum_bum написа:Похвално наистина, още повече че запали и други хора явно.

Имам познати, които буквално не се събличат на плажа от срам. А постоянно плющят нещо. Това не го разбирам, честно.

Какво неразбираемо има? Не си ли чул мъдрата мисъл: "По-добре една седмица срам на плажа, отколкото цяла година пот във фитнеса"...

Като четеш мненията втемата, стигаш до един интересен извод - че семйният живот е най-големия враг на добрата форма. Жената се хвърля да готви всяка вечер, ти хапваш пред телевизора и си викаш: За к'во да се напъвам, вече гаджета няма да забивам, егати... Дрехите почват да не ти стават - купуваш си все по-големи. И така, докато един ден се видиш в някоя витрина и си кажеш: Гле'й го тоя тюфлек, егати мърдата, разбииш ли...
Excellent! Steven is my name!

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 29 Мар 2017, 9:54

Borymeckata написа:....

Последните снимки не ти ходят на никнейма във форума.

Не съм гладувал и не съм спортувал, но наблюденията са ми, че в 90% от случаите нещата се "нормализират" след спиране и на двете, малко са хората, които държат по цял живот.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Мар 2017, 12:27

Малко хора ги мислят като теб нещата. Обичайното мото е - един път живея. А не си дават сметка какво е качеството на живота им.

Иначе е много вероятно продължителноста му да е същата както и на най-здравословно хранещия се.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата