Защо станахме такива?
Модератор: Общи модератори
63 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Защо станахме такива?
Elesar74 написа:...
Арееее отдавна не беше имал възможност за проповед

Bexim написа:Лошото е, че с интернет и ФБ децата имат досег до много лъскава помия и трудно можеш да им обясниш, че това НЕ Е НАЙ-ВАЖНОТО в този живот...
То с децата лесно няма ... факт, че е трудно да обясниш защо всички правят еди как си, а то не трябва да го прави ...
Обаче може да обясниш всичко, стига да имаш търпението и настойчивоста да го направиш 1000+ пъти.
А, и да, все пак освен да обясняваш е важно и какво показваш. Щото без личен пример не става.
Иначе по темата:
Истината е, че не е никак лесно да си позитивен и готин у нас

причините вече се поизброиха, но пък това не означава, че трябва да спрем да опитваме ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Що бе?! Аз съм си супер готин, ама много хора не споделят мойто мнение. И така сме всички 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
България не ме обича, а аз съм ебати пича ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Уцели го деба. 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
KPETEH написа:Що бе?! Аз съм си супер готин, ама много хора не споделят мойто мнение. И така сме всички

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
егати и родителите значи... откърмени по села и паланки с шекспир и достоевски, ама гледай какви деца сега отглеждат... дали пък не са възприели малко по-други черти от тогава... /за колежката на колегата иде реч/
но прави уникално впечатление как на откровена половин страничка цитат-манипулация никой не възразява
... много им нервно на мурзилките обаче... путин уреди брекзита, избра американския президент, а май и френския натам отива, само у нас му не връзва 
но прави уникално впечатление как на откровена половин страничка цитат-манипулация никой не възразява

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Баси той много могъщ ще дойде, чак пък за брекзита и за мириканския президент да е дал наклон 
П.П. къде видя руска пропаганда в темата, че постоянно споменаваш руски тролове?
Кое те накланя на там това, че се дават коментари за ниския морал на запада ли?

П.П. къде видя руска пропаганда в темата, че постоянно споменаваш руски тролове?
Кое те накланя на там това, че се дават коментари за ниския морал на запада ли?

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Някой да ми каже, че всяка една дума в този цитат, не е вярна за нашето време:
1 А това да знаеш, че в последните дни ще настанат усилни времена.
2 Защото човеците ще бъдат себелюбиви, сребролюбиви, надменни, горделиви, хулители, непокорни на родителите, неблагодарни, нечестиви,
3 без семейна обич, непримирими, клеветници, невъздържни, свирепи, неприятели на доброто,
4 предатели, буйни, надути, повече сластолюбиви, а не боголюбиви,
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
А ти можеш ли да ми кажеш период от човешката история, в която не е било вярно? 

...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Тая тема не трябва да е "Защо станахме такива", а "Защо сме такива"...
Конкретно към автора - сега си на възраст да ги забелязваш тия неща. Като дете и юноша всичко е пей сърце... Минеш ли 25 се появяват проблемите и хората стават "такива"...
С грешно впечатление си останал... Далаверата е основната движеща сила в соц икономиката...
Конкретно към автора - сега си на възраст да ги забелязваш тия неща. Като дете и юноша всичко е пей сърце... Минеш ли 25 се появяват проблемите и хората стават "такива"...
Don_Diego написа:Не съм живял в комунизма и не мога да знам от опит как е било, но от това което съм слушал съм останал с впечатление, че хората са били по-човечни: помагали са си, не е било фикс идея да направиш някоя далавера и да преебеш комшията
С грешно впечатление си останал... Далаверата е основната движеща сила в соц икономиката...
Последна промяна drago_pavlov на 06 Апр 2017, 14:23, променена общо 1 път
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Всеки гони парАта, а когато става дума за пари човекът няма скрупули и принципи. В добавка голяма роля има и абдикирането на държавата от всякаква политика да се образова и култивира населението, та белким излезе някои читав човек, той да произведе читави деца и т.н. Ама то е нормално, в такива времена живеем - диви капиталистически.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
streetz написа:В добавка голяма роля има и абдикирането на държавата от всякаква политика да се образова и култивира населението, та белким излезе някои читав човек, той да произведе читави деца и т.н. Ама то е нормално, в такива времена живеем - диви капиталистически.
Добре че беше соц-а да образова и култивира читави овчари и трактористи, които после да възпитават младото поколение на дивия капитализъм

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
Мордехай написа:Забелязал си прости, ограничени, некадърни хора. Не слагай всички под един знаменател. Като цяло сред българите има много такива, но има и свестни - просто не обръщай толкова внимание на простотията. Времената са такива, че не е модерно да държиш на думата си и да си обикновен, скромен човек. Аз цял ден съм в допир до такива хора - боклуци, нещастници, пропилели живота си, без морал, готови да преебат всеки. Когато се докосна до някой свестен човек, грейвам и се радвам че има такива. Тук във форума винаги ми е приятно, дори да сме на различни мнения, почти всички са мислещи, грамотни, жадни за възход хора. Тук на Балканите винаги е имало и ще има това, което си изброил. Стреми се да общуваш със свестни хора и игнорирай негативните. Звучиш някак отчаяно - няма място за отчаяние и депресии. Свестните хора се забелязват, колкото и да им е гадно на простаците, колкото и да го отричат, те знаят че това е правилният пример, а не злобата, мутреенето, наглостта и подобните. Свестните хора въздействат на боклуците - през целия си живот един боклук да промениш - пак е нещо. Не мисли че сега са се променили, просто сега слободията ги отпусна. Аз винаги съм оспорвал твърдението например, че парите развалят хората - за мен хората са си развалени, но парите им дават възможност да се покажат кой колко е развален. Има хора с пари, които не са развалени. Има и много свестни хора.
баси колко добре го написа...
аз мога само да добавя, че проблема на българина е че няма себеуважение. защо- причини много. но крайния резултат е липсата на себеуважение. от там и цялата ни ганьовщина произлиза от това...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Общо взето написаното е вярно.Защо станахме такива? Ами как няма хората да гледат да са такива като сега това е модерно. Когато стане скандал на пътя, този със скъпата кола е отворения, силния, често и простака
. Хората са завистливи, завиждат за всичко. Кой какъв телефон имал, че часовник, че къща, жена кола и т.н. и те стават алчни...защо той има, а аз нямам. Коврите също са тривиални, като те погледнат възпитан, свестен, скромен и толкоз.А като спре бадката с черната щайга и цаки, веднага налитат...Просто това е объркан свят, объркани хора 

- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Защо сме станали такива ли!? Ето,първите 2 мин...
https://www.vbox7.com/play:3216387199
https://www.vbox7.com/play:3216387199
63 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5