Колеги помогнете за едно Рено

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Re: Колеги помогнете за едно Рено

Мнение от ~Мишо~ » 10 Апр 2017, 21:47

Когато взех БМВто не ми работеше единия бутон, гледам залят с нещо, викам си някакъв флюс, да предпазва спойките :lol: Веднъж го разчовърках нещо, и той падна :shock: Италианците го бяха залепили с лепило... :kuku: :lol: Запоих го и си тръгна.
Това правоъгълното е намотката за която обясни колегата по-напред в темата, чипът е черното с многото крачета. При мен колата палеше без карбоновия чип който си добавил, предполагам няма да има проблем така, но нека вземе отношение колегата който се занимава професионално с тия неща. :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i M40

Мнение от bmwmaniq » 11 Апр 2017, 7:51

Да ще го изчакам и него и днес отивам да ми запоят едно копче и после ще пиша всичко ок ли е .... дано не се наложи да си ги мъкна и двата и с единия да отключвам с другия д паля :mhihi:
Тези френски боклуци така ли са по принцип аз не мога да намеря логика

Единия ключ вътре с платка и на нея чипа а другия само с чип без платка само да си отключваш и заключваш....
Ако е така е ебати и простотията .... и за какъв К*р е тази батеря в втория където е без платка понежа видях че си седи само за красота.

Момчета изключително съм ви благодарен за оказаното съдействие и че не ми теглихте по една а ме изтърпяхте с моите въпроси.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xm_net » 11 Апр 2017, 8:43

Колега "френските боклуци" са автомобили, като всички други и даже в тях има доста добри технически решения, но това е друга тема. Нали не си мислиш, че инженерите дето ги правят са толкова тъпи, та да измислят един ключ за запалване и друг за дистанционните функции! Просто при твоите два ключа нещо не е както трябва и мисля, че ще си го изясниш, като монтираш липсващото микроключе на платката. Залагам на варианта, че за да имаш "цял" ключ ще трябва да събереш чипа и платката на едно място - според мен ти си с ключ, който е с обикновен чип и платката ти е само и единствено за дистанционните функции. Това, че бутончето (микроключето) го няма на мястото му не е пречка колата да запали, ако ключът ти беше от модела с чип интегриран върху платката. Така, че запоявай едно бутонче, слагай платката в ключа с чипа и си готов. Ако искаш резервен ключ за зор-заман, купи си един нов чип (втория ключ така или иначе си го имаш), иди да ти го обучат, слагай го в кутийката, дето му е мястото и това е! Е, с втория ще отключваш ръчно ако се наложи, но това ще е само в краен случай ако недай Боже стане някоя беля и загубиш основния.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 11 Апр 2017, 9:05

xm_net Точно това ми беше и първначалната идея ....от двата да събера един ...както става в момента.
Единствено ме притесняваше дали няма нещо да си пречат вътре събрани така и да стане някакъв проблем.
За сега уж всичко е ок по тази схема ....пали си :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 11 Апр 2017, 10:45

Колеги ..... най после имам работещ ключ който пали отключва и заключва.... сложиха ми копче срещу 5 лв :mhihi:
Ходих до най близкия алармаджия в Бургас и момчето ми разгледа и двата ключа и заключението му беше че някакъв си транспондер на платката бил издал багажа и че трябва да си слагам такъв чип отделен ...да го купя и да ми го обучат за колата...
Попитах го дали може да се оправи този на платката и той каза че принципно може но няма да е задълго и по добре да си купя отделен чип като този който вече имам на първия ключ и да ходя в рено да ми го обучават.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата