Кола до 2к?
Модератор: Общи модератори
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Re: Кола до 2к?
Е39 ... емблемки, воланчета, огледала ... изчезват ... личен опит ... от крайно окаяна на вид кола ... сива, без пакети, без нищо, на 15ки качена ... но ние си живеем в крадлив квартал (център бАте) ...
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Еми търси някоя Golf 3-ка, к'вото изпадне 1.9 TDI 90к.с. или 1.6 101к.с, и с двата няма да сбъркаш, не се притеснявай, че едното е дизеляк, вечен е, на бензиновия 101к.с. няма смисъл да слагаш газ, масово почва да харчи повече и сметките не излизат, иначе на бензин дава около 7 градско.
- MrManson
- Потребител
-
- Кара: ше E39 530D Touring
- Мечтае да кара: колело
barty написа:Сеат Кордоба/Ибиза, което е всъщност Поло.
От време на време карам на брат ми Кордоба-та, 1.4 60кс + газ, климатик и т.н.
Много приятна кола за София, поддръжка евтина.
Обаче разхода не е малък: 12/градско, извънградско 8.5
И аз като колегата barty давам глас за Сеат. Преди да се прехвърля на БМВ карах Сеат Ибиза, 1.4, 60 магарета, набор '99. Изключително надежден и евтин за поддръжка автомобил. Разхода при мен беше около 6 извънградско, 8 градско, което е доста доволно.
един приятел си взе голф 3ка 16в за втора, с газ за 2500 лв на скоро, много корава кола, цените на частите са смешни, никои няма да я барне, газ градско ~13, забавна е за каране 

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Форд фикус, бенз, 1.6, 100 коня да е с малкия данък.
Странно как в темите за Е36/39 всичко под 4к е тотален гроб, а тука се предлага като най-добрия избор до 2к
малко на циганейшън мяса 

малко богохулно, но да предложа най-безпроблемният и евтин вариант - годишна карта за СКГТ - 365лв/год (дава право за паркиране на буферните паркинги) и не изисква никакви други разходи...
Ааа, и проблемите с олигофрените на пътя ще намалеят драстично...

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
pampo написа:малко богохулно, но да предложа най-безпроблемният и евтин вариант - годишна карта за СКГТ - 365лв/год (дава право за паркиране на буферните паркинги) и не изисква никакви други разходи...
До най-близката спирка на градския са 750 метра, така че това не решава проблема, но иначе печелиш бонус точка за включване

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
don_gori написа:Странно как в темите за Е36/39 всичко под 4к е тотален гроб, а тука се предлага като най-добрия избор до 2кмалко на циганейшън мяса
Ако си купиш кола 2хил лв и искаш да караш... Не става. Ако искаш да си купиш кола за 2хил лв, и дадеш още толкова за да стане технически в някакъв приемлив вид... Може... Ама от там нататък на всеки 6-12м ще й излизат другите болежки... Тва в поне 60-70% може да се очаква.
"качваш се и караш" много рядко става... по-често е примиряваш се и караш...
Та всякакви варианти има... Ама горния е тестван и работи, става кола която всеки ден да се разчита на нея (без гуми нови 2 комплекта, то те ако са 15ки, са към 1000лв)
host написа:don_gori написа:Странно как в темите за Е36/39 всичко под 4к е тотален гроб, а тука се предлага като най-добрия избор до 2кмалко на циганейшън мяса
Ако си купиш кола 2хил лв и искаш да караш... Не става. Ако искаш да си купиш кола за 2хил лв, и дадеш още толкова за да стане технически в някакъв приемлив вид... Може... Ама от там нататък на всеки 6-12м ще й излизат другите болежки... Тва в поне 60-70% може да се очаква.
Не мисля че има много хора, които ще си купят за 2000лв автомобил, а след това ще хвърлят още 2000лв да заприлича на нещо. Нали тук идеята е да се предложи кола до 2000лв или аз нещо не схващам

Спор няма че моделите Е34/36/39 са надеждни и здрави, но за да намериш някоя по-гледана цифрите растат доста над 2000лв, отделно в София за пред блока си е направо подарък за гадните тарикатчета. Преди години идвах с един гол компакт за 2 вечери капачките на халогените заминаха, с моята Е36ца тасове, М лаистни и опит да ми свалят джантите ...

Е луд да съм BMW в София пред блока повече няма да паркирам, какво остава да караш тая кола всекидневно.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
За 3-ти път ще го напиша и знам, че съм в БМВ форум, но твърдо НЕ ТЪРСЯ БМВ. БМВ си имам и си го харесвам, друго не ми трябва, просто някакъв дрънгел за пред блока 

- DigitalExile
- ентусиаст
-
BMW-то к'вото и да е е много по скъпо за поддръжка, данъци и граждански отколкото примерно един Голф, Корса или подобните само примерни цени ще ви дам за Golf 3 към днешната дата, с отстъпки са естествено, то вече всеки ползва, ако някой не ползва го мързи да си намери просто.
4 амортисьора Bilstein 180 лв.
тампони носачи - 5-6лв /бр.
накрайници 12-15лв/бр.
съединител LUK/Sachs - 180-200лв. / дори на дизелов 1.9TDI, с плътен маховик са /
предни дискове - 20лв/бр.
накладки - 20лв.
водещи втулки, спирачен апарат / задължителни са / - 10-15лв комплекта.
лагери предни - 30лв/бр
лагери задни - 13лв/бр
гражданска ~180лв.
данък ~25-30лв.
Няма BMW с такива цени
Та не е много трудно да се поддържа такава кола, цените горе са направо смешни, пред цените на Е90.
4 амортисьора Bilstein 180 лв.
накрайници 12-15лв/бр.
съединител LUK/Sachs - 180-200лв. / дори на дизелов 1.9TDI, с плътен маховик са /
накладки - 20лв.
лагери предни - 30лв/бр
лагери задни - 13лв/бр
гражданска ~180лв.
данък ~25-30лв.
Няма BMW с такива цени

Та не е много трудно да се поддържа такава кола, цените горе са направо смешни, пред цените на Е90.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
DigitalExile написа:4 амортисьора Bilstein 180 лв.
накрайници 12-15лв/бр.
накладки - 20лв.
лагери предни - 30лв/бр
лагери задни - 13лв/бр
гражданска ~180лв.
данък ~25-30лв.
E, оляхте се. 4 амортисьора 180, дискове по 20 и разни подобни има само в моргата или употребявани. Нови, ако ще да си син на собственика на Delphi например, на такива цени няма.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
Жалко,че нямам касови бележки, дисковете отпред са плътни точно 20лв/бр съм ги плащал, амортисьорите на Bilstein и те бяха 180лв всичките 
Всичките части горе където съм споменал съм ги купил

Всичките части горе където съм споменал съм ги купил

Последна промяна DigitalExile на 11 Апр 2017, 14:45, променена общо 2 пъти
- DigitalExile
- ентусиаст
-
За к'во ми е да лъжа, провери си цените в Drive.bg дето принципно е скъпо и си ги сметни с отстъпка, не е трудно.
едит:
http://drive.bg/product_info.php?cPath= ... 8jg8l7mhv0
едит: