Религии, талибани, ердогани и други подобни

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Религиозни ли сте?

Да, православен
60
51%
Да, католик
0
Няма гласували
Да, мюсюлманин
5
4%
Да, индуист
0
Няма гласували
Да, будист
1
1%
Да, юдаист
1
1%
Нерелигиозен
35
30%
Атеист
16
14%

Общо гласове : 118
младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Религии, талибани, ердогани и други подобни

Мнение от drago_pavlov » 20 Апр 2017, 6:46

Elesar74 написа:Иначе тук се заформя някаква посока, в която вече се използваха определени подигравателни епитети по отношение на мюсюлманите.

To моето отношение е подигравателно към всички заблудени овце, дето чакат на оня отгоре...
А сред заблудените, тия с чалмите са най- най-заблудените...

П.П.: Имам приятели мюсюлмани, имам и християни. И към едните, и към другите се отнасям еднакво подигравателно като заговорим за религии :winky:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 20 Апр 2017, 8:46

drago_pavlov написа:П.П.: Имам приятели мюсюлмани, имам и християни. И към едните, и към другите се отнасям еднакво подигравателно като заговорим за религии :winky:

Хм, и друг път съм го казвал. Ако вярваш, че Господ съществува, а той хипотетично не съществува - ти не губиш нищо, обаче ако вярваш, че Господ НЕ съществува, а той реално съществува - ти ГУБИШ всичко! И чудно наистина, както споменаха по-горе, как всички резко стават силно вярващи при сериозна болест, при здравословни проблеми с децата си и въобще, когато си евало мамата. Та посмейте се подигравателно и тогава, лошо няма. Майтап е религията кво толкова, нищо че съществува откак свят светува.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 20 Апр 2017, 8:50

E34 написа:
drago_pavlov написа:П.П.: Имам приятели мюсюлмани, имам и християни. И към едните, и към другите се отнасям еднакво подигравателно като заговорим за религии :winky:

Хм, и друг път съм го казвал. Ако вярваш, че Господ съществува, а той хипотетично не съществува - ти не губиш нищо, обаче ако вярваш, че Господ НЕ съществува, а той реално съществува - ти ГУБИШ всичко! И чудно наистина, както споменаха по-горе, как всички резко стават силно вярващи при сериозна болест, при здравословни проблеми с децата си и въобще, когато си евало мамата. Та посмейте се подигравателно и тогава, лошо няма. Майтап е религията кво толкова, нищо че съществува откак свят светува.

Не губиш нищо, освен мозъка...
Три пъти съм лягал на операционната пък не съм станал резко силно вярващ...
А това от кога съществува :arrow: :mhihi: Сигурно и динозаврите са били религиозни или по-скоро не са били, затова са наказани с изчезване :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Потребител
Аватар
Кара: CBR 900RR

Мнение от nCuXoHeBpo3eH » 20 Апр 2017, 10:16

друго си е да вярваш в демокрацията и капитализма :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 20 Апр 2017, 10:35

E34 написа:Ако вярваш, че Господ съществува, а той хипотетично не съществува - ти не губиш нищо, обаче ако вярваш, че Господ НЕ съществува, а той реално съществува - ти ГУБИШ всичко!

Не мисля, че можеш да избираш в какво да вярваш и в какво - не. Вярата на човек е нещо лично и спонтанно, не може да се аргументира. Просто вярваш и това е - не ти пука кой какво мисли по въпроса. Затова и всички външни прояви на твоята вяра са излишни. Тия, дето в църквата падат на колене, бият метани и целуват иконите - дали вярват истински? Ами всичките ни политици, които на религиозни празници се строяват в редичка пред олтара? Ами самите попове - доколко носят в душата си духът на християнството? Пак казвам - вяра и религия са съвсем различни неща...

А в какво вярваме? Както казах - вярата на човек е нещо много интимно. Аз лично не си представям Господ като някакъв белобрад старец, седнал на трон в облаците. Може да се нарече всякак - Бог, карма, съдба, късмет, предначертание, орис или както искаш... Вярвам, че съществува някаква глобална "образователна" система за човечеството. Всеки от нас има определени уроци, които трябва да научи в този живот. Ако успее - продължава напред, ако не - повтатя класа, докато усвои материала. Колкото повече риташ срещу тази система, роптаеш, опитваш се да "избягаш от час" и се оплакваш от съдбата си - толкова по-зле усвояваш уроците на живота и така само влошаваш положението си. В този смисъл смирението не е излишно... В това вярвам - както виждате, няма (почти) нищо общо с религията. Просто човек трябва да погледне в себе си и да открие причините за всичко, което му се случва - всички свои успехи и провали, победи и поражения. За това не ми трябва напътствие "отгоре" и няма какво да търся в църквата - да се кръстя пред някакви икони със свещ в ръка..
Excellent! Steven is my name!

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 20 Апр 2017, 11:17

Определено съм атеистче :)
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 20 Апр 2017, 12:37

Малко грубо може да звучи, ама някъде пишеше че нерелигиозните са по-интелигентни :mhihi: щот са склонни да поставят всичко под въпрос, дори въображаемите приятели на другите :lol:

Шегувам се, според мен тая тема е напълно излишна... тва си е светоусещане и личен избор. Лично обаче съм забелязал че с невярващи по-лесно комуникирам.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 20 Апр 2017, 13:27

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 20 Апр 2017, 13:57

acer написа:според мен тая тема е напълно излишна... тва си е светоусещане и личен избор.

Точно това е проблемът, че не е личен избор... Още от деня на раждането започват да ти промиват мозъка - кръстене, рязане на инструмента...
И много хора оправдават това промиване с доброто възпитание... Не може ли един човек да е добър без да е религиозен?
Според промитите мозъци, ако не е християнството да ни учи на доброта всички ще сме Ханибал Лектър... Преди 2000 години може и да е било така, ама сега не съвсем...

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 20 Апр 2017, 15:25

drago_pavlov написа:Точно това е проблемът, че не е личен избор... Още от деня на раждането започват да ти промиват мозъка - кръстене, рязане на инструмента...

Идвам от силно религиозно християнско семейство, дори от едната страна са католици и са ме водоли по вероучения и т.н и към 14-15 пак си станах атеист :mhihi:

Знам някои хора дето са много напред с материала, сериозен бизнес и т.н, но пак са силно вярващи христяни и духовни като цяло и лично това ме впечатлява :) Мисля че в бъдеще ще са все по-рядко, що'т белите нали сме по-интелектуалци и минаваме на страната на сайнсънс-а... в един момент подозирам че ще останат само приматите с фанатичните им разбирания. А злите са си зли.. без значение дали са религиозни или не.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 20 Апр 2017, 16:17

Пред очите ми мой познат с отличен, човечен характер някак си тръгна по пътя на религията ...
Сега с него е невъзможно да с е говори за друго. Стана мълчалив, затворен и сухар.
Раздава книжки наляво и надясно и проповядва как ще отиде на небето и се чуди за какво аз се събуждам като не съм религиозен и не вярвам в нищо.
Жалко за хубавото момче.
Религията е най-най-тежкия хомот и бич за човечеството. Особено християнството и мюсюлманството.
Имам бегла представа за будизма но по ми допада като опция.
Манипулациите им са отвратително отиграни и неслучайно 90% са вярващи "за всеки случай" :no: :no: :no:
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 20 Апр 2017, 16:24

Там е работата, че хората стават религиозни и религията ги убива. Това няма нищо, ама нищо общо с вярата в Бога. Религията е човешкия начин да се угоди на Бога, ползва божествени атрибути, терминология, разни обреди и е една от най-големите измами, независимо от формата. Хората с право са отвратени от религиозните, те просто не са виждали друго. От друга страна, всеки може сам да изследва кое как е и после да сочи с пръст, но така е по-лесно.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 20 Апр 2017, 16:52

Borymeckata написа:
А в какво вярваме? Както казах - вярата на човек е нещо много интимно. Аз лично не си представям Господ като някакъв белобрад старец, седнал на трон в облаците. Може да се нарече всякак - Бог, карма, съдба, късмет, предначертание, орис или както искаш... Вярвам, че съществува някаква глобална "образователна" система за човечеството. Всеки от нас има определени уроци, които трябва да научи в този живот. Ако успее - продължава напред, ако не - повтатя класа, докато усвои материала. Колкото повече риташ срещу тази система, роптаеш, опитваш се да "избягаш от час" и се оплакваш от съдбата си - толкова по-зле усвояваш уроците на живота и така само влошаваш положението си. В този смисъл смирението не е излишно... В това вярвам - както виждате, няма (почти) нищо общо с религията. Просто човек трябва да погледне в себе си и да открие причините за всичко, което му се случва - всички свои успехи и провали, победи и поражения. За това не ми трябва напътствие "отгоре" и няма какво да търся в църквата - да се кръстя пред някакви икони със свещ в ръка..

Почти съм съгласен,само че на моменти се разколебавам в това дали въобще има някакъв смисъл съществуването на всеки един.И дали всичко,което се случва ,е чак толкова балансирано и предопределено.
А за това ,че всичко,което ти се случва ,причините са вътре в човек,със сигурност не съм съгласен.Има прекалено много и прекалено силни външни фактори,над които нямаш никаква практическа или дори теоретическа възможност да повлияеш. Изключвам видовете зомбиране като филма "Тайната",което си е пак някаква форма на манипулация и опит за обясняване на досега необясненото или дори необяснимото. Последното ме притеснява малко като дума :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 20 Апр 2017, 19:15

Elesar74 написа:Там е работата, че хората стават религиозни и религията ги убива. Това няма нищо, ама нищо общо с вярата в Бога. Религията е човешкия начин да се угоди на Бога, ползва божествени атрибути, терминология, разни обреди и е една от най-големите измами, независимо от формата. Хората с право са отвратени от религиозните, те просто не са виждали друго. От друга страна, всеки може сам да изследва кое как е и после да сочи с пръст, но така е по-лесно.

Стига бе, ти откъде научи за бог?

Не е от религията, нали? :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 21 Апр 2017, 7:45

acer написа:Знам някои хора дето са много напред с материала, сериозен бизнес и т.н, но пак са силно вярващи христяни и духовни като цяло и лично това ме впечатлява :) Мисля че в бъдеще ще са все по-рядко, що'т белите нали сме по-интелектуалци и минаваме на страната на сайнсънс-а...

А защо противопоставяме вярата и науката? Науката се стреми да обясни окръжаващия ни свят. Научният ни кръгозор постоянно се разширява (научаваме нови и нови неща за света около нас), но все пак не може да обхване всичко. Е, вярата е за това, което науката (все още) не може да обясни. В този смисъл - вярата и науката се допълват взаимно. Аз си предствям науката като светло петно от прожектор в мрака, Всичко около него е неизвестно и необяснимо, там вирее вярата.

Например, едно време хората не са знаели как се получват мълниите и гръмотевиците, затова са вярвали, че св. Илия кара колесницата си по небето или нещо подобно. Сега науката е напреднала и вече знаем за тези явления. Вярата отстъпва на науката - каква е драмата? Същатта работа е със съдбата на човека - някога ще бъдат формулирани някакви научни принципи и зависимости, които я управляват. А дотогава ще вярваме, че съдбата на човек се управлява от Господ, карма, късмет или друга неведома свръх-сила. В това няма нищо страшно. Гравитацията също (все още) не е неучно обяснена, но всички вярваме в нея, нали така?
Excellent! Steven is my name!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата