Религии, талибани, ердогани и други подобни
Модератор: Общи модератори
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Религии, талибани, ердогани и други подобни
Elesar74 написа:Иначе тук се заформя някаква посока, в която вече се използваха определени подигравателни епитети по отношение на мюсюлманите.
To моето отношение е подигравателно към всички заблудени овце, дето чакат на оня отгоре...
А сред заблудените, тия с чалмите са най- най-заблудените...
П.П.: Имам приятели мюсюлмани, имам и християни. И към едните, и към другите се отнасям еднакво подигравателно като заговорим за религии

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
drago_pavlov написа:П.П.: Имам приятели мюсюлмани, имам и християни. И към едните, и към другите се отнасям еднакво подигравателно като заговорим за религии
Хм, и друг път съм го казвал. Ако вярваш, че Господ съществува, а той хипотетично не съществува - ти не губиш нищо, обаче ако вярваш, че Господ НЕ съществува, а той реално съществува - ти ГУБИШ всичко! И чудно наистина, както споменаха по-горе, как всички резко стават силно вярващи при сериозна болест, при здравословни проблеми с децата си и въобще, когато си евало мамата. Та посмейте се подигравателно и тогава, лошо няма. Майтап е религията кво толкова, нищо че съществува откак свят светува.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
E34 написа:drago_pavlov написа:П.П.: Имам приятели мюсюлмани, имам и християни. И към едните, и към другите се отнасям еднакво подигравателно като заговорим за религии
Хм, и друг път съм го казвал. Ако вярваш, че Господ съществува, а той хипотетично не съществува - ти не губиш нищо, обаче ако вярваш, че Господ НЕ съществува, а той реално съществува - ти ГУБИШ всичко! И чудно наистина, както споменаха по-горе, как всички резко стават силно вярващи при сериозна болест, при здравословни проблеми с децата си и въобще, когато си евало мамата. Та посмейте се подигравателно и тогава, лошо няма. Майтап е религията кво толкова, нищо че съществува откак свят светува.
Не губиш нищо, освен мозъка...
Три пъти съм лягал на операционната пък не съм станал резко силно вярващ...
А това от кога съществува

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- nCuXoHeBpo3eH
- Потребител
-
- Кара: CBR 900RR
друго си е да вярваш в демокрацията и капитализма 

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
E34 написа:Ако вярваш, че Господ съществува, а той хипотетично не съществува - ти не губиш нищо, обаче ако вярваш, че Господ НЕ съществува, а той реално съществува - ти ГУБИШ всичко!
Не мисля, че можеш да избираш в какво да вярваш и в какво - не. Вярата на човек е нещо лично и спонтанно, не може да се аргументира. Просто вярваш и това е - не ти пука кой какво мисли по въпроса. Затова и всички външни прояви на твоята вяра са излишни. Тия, дето в църквата падат на колене, бият метани и целуват иконите - дали вярват истински? Ами всичките ни политици, които на религиозни празници се строяват в редичка пред олтара? Ами самите попове - доколко носят в душата си духът на християнството? Пак казвам - вяра и религия са съвсем различни неща...
А в какво вярваме? Както казах - вярата на човек е нещо много интимно. Аз лично не си представям Господ като някакъв белобрад старец, седнал на трон в облаците. Може да се нарече всякак - Бог, карма, съдба, късмет, предначертание, орис или както искаш... Вярвам, че съществува някаква глобална "образователна" система за човечеството. Всеки от нас има определени уроци, които трябва да научи в този живот. Ако успее - продължава напред, ако не - повтатя класа, докато усвои материала. Колкото повече риташ срещу тази система, роптаеш, опитваш се да "избягаш от час" и се оплакваш от съдбата си - толкова по-зле усвояваш уроците на живота и така само влошаваш положението си. В този смисъл смирението не е излишно... В това вярвам - както виждате, няма (почти) нищо общо с религията. Просто човек трябва да погледне в себе си и да открие причините за всичко, което му се случва - всички свои успехи и провали, победи и поражения. За това не ми трябва напътствие "отгоре" и няма какво да търся в църквата - да се кръстя пред някакви икони със свещ в ръка..
Excellent! Steven is my name!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Определено съм атеистче 

Si non confectus, non reficiat.
Малко грубо може да звучи, ама някъде пишеше че нерелигиозните са по-интелигентни
щот са склонни да поставят всичко под въпрос, дори въображаемите приятели на другите 
Шегувам се, според мен тая тема е напълно излишна... тва си е светоусещане и личен избор. Лично обаче съм забелязал че с невярващи по-лесно комуникирам.

Шегувам се, според мен тая тема е напълно излишна... тва си е светоусещане и личен избор. Лично обаче съм забелязал че с невярващи по-лесно комуникирам.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
acer написа:според мен тая тема е напълно излишна... тва си е светоусещане и личен избор.
Точно това е проблемът, че не е личен избор... Още от деня на раждането започват да ти промиват мозъка - кръстене, рязане на инструмента...
И много хора оправдават това промиване с доброто възпитание... Не може ли един човек да е добър без да е религиозен?
Според промитите мозъци, ако не е християнството да ни учи на доброта всички ще сме Ханибал Лектър... Преди 2000 години може и да е било така, ама сега не съвсем...
drago_pavlov написа:Точно това е проблемът, че не е личен избор... Още от деня на раждането започват да ти промиват мозъка - кръстене, рязане на инструмента...
Идвам от силно религиозно християнско семейство, дори от едната страна са католици и са ме водоли по вероучения и т.н и към 14-15 пак си станах атеист

Знам някои хора дето са много напред с материала, сериозен бизнес и т.н, но пак са силно вярващи христяни и духовни като цяло и лично това ме впечатлява

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Пред очите ми мой познат с отличен, човечен характер някак си тръгна по пътя на религията ...
Сега с него е невъзможно да с е говори за друго. Стана мълчалив, затворен и сухар.
Раздава книжки наляво и надясно и проповядва как ще отиде на небето и се чуди за какво аз се събуждам като не съм религиозен и не вярвам в нищо.
Жалко за хубавото момче.
Религията е най-най-тежкия хомот и бич за човечеството. Особено християнството и мюсюлманството.
Имам бегла представа за будизма но по ми допада като опция.
Манипулациите им са отвратително отиграни и неслучайно 90% са вярващи "за всеки случай"

Сега с него е невъзможно да с е говори за друго. Стана мълчалив, затворен и сухар.
Раздава книжки наляво и надясно и проповядва как ще отиде на небето и се чуди за какво аз се събуждам като не съм религиозен и не вярвам в нищо.
Жалко за хубавото момче.
Религията е най-най-тежкия хомот и бич за човечеството. Особено християнството и мюсюлманството.
Имам бегла представа за будизма но по ми допада като опция.
Манипулациите им са отвратително отиграни и неслучайно 90% са вярващи "за всеки случай"

Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Там е работата, че хората стават религиозни и религията ги убива. Това няма нищо, ама нищо общо с вярата в Бога. Религията е човешкия начин да се угоди на Бога, ползва божествени атрибути, терминология, разни обреди и е една от най-големите измами, независимо от формата. Хората с право са отвратени от религиозните, те просто не са виждали друго. От друга страна, всеки може сам да изследва кое как е и после да сочи с пръст, но така е по-лесно.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Borymeckata написа:
А в какво вярваме? Както казах - вярата на човек е нещо много интимно. Аз лично не си представям Господ като някакъв белобрад старец, седнал на трон в облаците. Може да се нарече всякак - Бог, карма, съдба, късмет, предначертание, орис или както искаш... Вярвам, че съществува някаква глобална "образователна" система за човечеството. Всеки от нас има определени уроци, които трябва да научи в този живот. Ако успее - продължава напред, ако не - повтатя класа, докато усвои материала. Колкото повече риташ срещу тази система, роптаеш, опитваш се да "избягаш от час" и се оплакваш от съдбата си - толкова по-зле усвояваш уроците на живота и така само влошаваш положението си. В този смисъл смирението не е излишно... В това вярвам - както виждате, няма (почти) нищо общо с религията. Просто човек трябва да погледне в себе си и да открие причините за всичко, което му се случва - всички свои успехи и провали, победи и поражения. За това не ми трябва напътствие "отгоре" и няма какво да търся в църквата - да се кръстя пред някакви икони със свещ в ръка..
Почти съм съгласен,само че на моменти се разколебавам в това дали въобще има някакъв смисъл съществуването на всеки един.И дали всичко,което се случва ,е чак толкова балансирано и предопределено.
А за това ,че всичко,което ти се случва ,причините са вътре в човек,със сигурност не съм съгласен.Има прекалено много и прекалено силни външни фактори,над които нямаш никаква практическа или дори теоретическа възможност да повлияеш. Изключвам видовете зомбиране като филма "Тайната",което си е пак някаква форма на манипулация и опит за обясняване на досега необясненото или дори необяснимото. Последното ме притеснява малко като дума

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Elesar74 написа:Там е работата, че хората стават религиозни и религията ги убива. Това няма нищо, ама нищо общо с вярата в Бога. Религията е човешкия начин да се угоди на Бога, ползва божествени атрибути, терминология, разни обреди и е една от най-големите измами, независимо от формата. Хората с право са отвратени от религиозните, те просто не са виждали друго. От друга страна, всеки може сам да изследва кое как е и после да сочи с пръст, но така е по-лесно.
Стига бе, ти откъде научи за бог?
Не е от религията, нали?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
acer написа:Знам някои хора дето са много напред с материала, сериозен бизнес и т.н, но пак са силно вярващи христяни и духовни като цяло и лично това ме впечатляваМисля че в бъдеще ще са все по-рядко, що'т белите нали сме по-интелектуалци и минаваме на страната на сайнсънс-а...
А защо противопоставяме вярата и науката? Науката се стреми да обясни окръжаващия ни свят. Научният ни кръгозор постоянно се разширява (научаваме нови и нови неща за света около нас), но все пак не може да обхване всичко. Е, вярата е за това, което науката (все още) не може да обясни. В този смисъл - вярата и науката се допълват взаимно. Аз си предствям науката като светло петно от прожектор в мрака, Всичко около него е неизвестно и необяснимо, там вирее вярата.
Например, едно време хората не са знаели как се получват мълниите и гръмотевиците, затова са вярвали, че св. Илия кара колесницата си по небето или нещо подобно. Сега науката е напреднала и вече знаем за тези явления. Вярата отстъпва на науката - каква е драмата? Същатта работа е със съдбата на човека - някога ще бъдат формулирани някакви научни принципи и зависимости, които я управляват. А дотогава ще вярваме, че съдбата на човек се управлява от Господ, карма, късмет или друга неведома свръх-сила. В това няма нищо страшно. Гравитацията също (все още) не е неучно обяснена, но всички вярваме в нея, нали така?
Excellent! Steven is my name!