Отнемане на СУМПС за глоби VS фолио за затъмняване
Модератор: Общи модератори
- belial
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 320
Re: Отнемане на СУМПС за глоби VS фолио за затъмняване
dxd написа:belial написа:....
Е хубаво де тебе като са те спирали 10 пъти не ти ли светна,че е време да си я подновиш,а после полициаите били виновни за този абсурд,пак бая време гратис си минал.
Ако бях видял, че е изтекла щях да си я подменя. Кажи честно колко често гледаш до кога са ти валидни книжка, лична карта, паспорт?
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
TheDriver написа:Въпросът е как да не се стига да оспорване. И до това да се налага да се защитаваш на пътя, а полицаят да се чуди сега това връчено ли е не е ли връчено.
Явно в момента това което достига като информация до патрулния полицай не прави разлика между връчени или не глоби. Алинеята също не я интересува.
Ако наистина във видео контрола имат информация дали е връчено или не, то трябва да попитаме дали е възможно и патрулите да имат достъп до такава информация когато им се наложи.
От там насетне или промяна на текста, така че да отразява моментът с връчването, както и допълнение, че ако при подобна проверка излезе нещо което не е връчено то биваш автоматично уведомен за него.
Ако промяната на текста е прекалено трудна, вероятно със заповед може да се инструктират патрулите да не отнемат свидетелството, ако единствените висящи глоби са такива които не са връчени.
Само не трябва да се стига до момент в който това с връчването да стане врата за измъкване, защото и в момента хората гледат да се крият. Ако те изненадат при проверка с нещо за което незнаеш, те уведомяват за него по съответната процедура, отразяват го в системата и няма как да се криеш след това.
Това са глупости!Половината форум умишлено не ходят в КАТ да си платят глобата !Как да има събираемост на тези глоби!
Естественно , че трябва да се отнемат книжки , талони и номера.Въпросът е , ако наистина не знаеш , че имаш глоба и същевременно няма как да провериш става много грозно , ако тръгнеш на почивка и случайно изгориш!
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Отнемане на СУМПС за глоби VS фолио за затъмняване
Веднъж на 10 години, ддз аз като си знам, че на 18 съм я изкарал, г/д си ги смятам, с личната карта пак така. Ама паспорта бях го изпусналbelial написа:dxd написа:belial написа:...
...
Ако бях видял, че е изтекла щях да си я подменя. Кажи честно колко често гледаш до кога са ти валидни книжка, лична карта, паспорт?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
dr.peshev написа:Проблемите станаха доста ! Дайте да формулираме какво точно искате да се промени , преди да занимаваме Клуба и УС!
Изтекла книжка и сваляне на номерата ми звучи също абсурдно.То като цяло цялата система на КАТ трябва да се промени.
Като ходят с таблети , защо предното ми стъкло е нашарено като коледна елха?!Въвежда ми номера на колата и системата трябва да му излиза в червено: изтекла ГО , няма винетка , няма техн. преглед и т.н.Освен всички стикери нося и хартиените документи , което с мотор например е доста неприятно!
Щом на тях им излиза на таблета , че имаш неплатена глоба , мисля че е елементарно да направят да можеш и сам да си провериш
Доста добре написано

Като за начало може би да си оправят сайта за проверка на глоби, не може всеки ден да кесиш в КАТ, за да разбереш къде са те сгащили

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
То май можеш да си провериш ама трябва да имаш електронен подпис
Илков, интересно ми е кога си направил нарушението и колко време им е трябвало за да не те уведомят... за да си представя колко време ги обработват тия фишове.

Илков, интересно ми е кога си направил нарушението и колко време им е трябвало за да не те уведомят... за да си представя колко време ги обработват тия фишове.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- dxd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: както я може.
- Мечтае да кара: На пържоли и пържени картофки нон-стоп.
dxd написа:belial написа:..
Е хубаво де тебе като са те спирали 10 пъти не ти ли светна,че е време да си я подновиш,а после полициаите били виновни за този абсурд,пак бая време гратис си минал.
В интерес на истината много рядко,но доста често като попълвам бланки,формуляри и прочие все има идадена от и валидна до и от там съм запомнил,че еди си докога е и така.Аз разбрах,че са те предупредили,че е изтекла,а ти си пасувал.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Момчета, айде като цитирате такива мнения, пишете вътре няколко точки. Няма смисъл да скролваме излишно.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
dr.peshev написа:Проблемите станаха доста ! Дайте да формулираме какво точно искате да се промени , преди да занимаваме Клуба и УС!
Естествено, че се опитваме да формулираме ... евентуално - това е целта на темата

Това няма как да стане в 5-6 мнения, нали?
Дано не съм разбрал правилно, но не ми хареса това със "занимаването" ...
Нямам намерение да занимавам никого, ако той няма желание.
В този ред на мисли по спомени и от познатите ми членове на клуба и УС всички са хора,
притежатели на МПСта, следователно с книжки и документи за колите им ...
На мен ми се струва, че проблема би могъл, не го пожелавам и пепел ми на езика, да ги занимае сам със себе си ...
Освен това, нека не се филмираме излишно. УС е УС на автомобилен форум, а не на мултимилионна компания

Ако теб нещо те притеснява да "занимаваш" някого, аз не смятам, че е проблем да се обсъди заедно с УС нещо

Нека не превръщаме зорлем и сами форума в поредната институция работеща за себе си ...
KPETEH написа:То май можеш да си провериш ама трябва да имаш електронен подпис![]()
Фиша описан в заповедите за отнемане на СУМПС и спиране от движение е от 03.2016.
Като отидох в КАТ извадиха и един от 2013г.

Не мисля, че на база бездействието на КАТ може да се направят някакви изводи кое и как се случва ...
Там просто нищо не се случва

пп. Написах им едно писмо за случая. Да видим кога ще има отговор. От опита ми 2 седмици им отнема да отговорят ...
Последна промяна K_Ilkov на 01 Юни 2017, 9:41, променена общо 1 път

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Не виждам проблем в закона, а в прилагането му.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Club BMW написа:Не виждам проблем в закона, а в прилагането му.
То това до голяма степен важи за много неща у нас

От една страна това прави евентуалните промени по-постижими в обозрими срокове.
Иначе знаем, че нещо докато се промени, гласува и обнародва могат да минат години.
От друга страна остава проблем, който е не по-малък ...
Да се накара КАТ и служителите му да си върши работата според законите и собствените си наредби.
Нужна е някаква форма на обществен натиск и недоволство към КАТ, това е!

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Club BMW написа:Не виждам проблем в закона, а в прилагането му.
При така написан закон:
drago_pavlov написа:2. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) временно спиране от движение на пътно превозно средство:
...
к) (нова - ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 21.01.2017 г.) на собственик, който управлява моторно превозно средство с наложено наказание глоба, незаплатена в срока за доброволно заплащане - до заплащане на дължимата глоба;
Интересно как процедират когато колата е служебна и шофьорът има глоби, но собственикът е чист
как ще спрат временно от движение служебен автомобил, който се управлява от човек с актове, но не е собственик?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
drago_pavlov написа:........
Няма да спрат от движение автомобила. Само ще отнемат книжката на шофьора по другата алинея. Фирмата ще си търси начин да придвижи автомобила.
Цитираната подточка се прилага само ако спрат шофьор който е и собственик на управлявания от него автомобил.
Ясно е че служебните автомобили няма как да бъдат спирани от движение по тази подточка.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Toест за едните може, за другите не може
За един прЕАтел питам дето не вижда проблем със закона...

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
За да дишаме по-спокойно трябва да си въртиме колите, и всеки да кара чужда 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
drago_pavlov написа:Toест за едните може, за другите не може![]()
Виждаш ги нещата като ФЛ собственици на автомобили vs фирми собственици на автомобили. А въпросните точки са по друг начин насочени.
Ако трябва от твоята гледна точка да го разгледам, то най-ощетени са хората които са си собственици на автомобилите. Редом с фирмите стоят и тези които карат чужди автомобили. Точно тези на които не им пука от глобите(и отнемането на книжката вероятно) попадат в категорията на каращи чужди коли. Ако не са там много бързо ще се "преместят" и ще направят въпросната подточка врата в поле.