Връщат КАТ в храстите
Модератор: Общи модератори
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Re: Връщат КАТ в храстите
Kroki написа:Сериозно почвам да се замислям, че връщането ми в БГ беше грешка.
това е един въпрос който е на дневен ред от 9 години при мен

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
K_Ilkov написа:Е.Димитров написа:Тоест, полицията трябва да осъществява контрол, а не да го играят като звено за попълване на бюджет.
E тва е![]()
Да си вършат работата, а не да отчитат дейност и да правят акции за пред новините само!
Добре де, каква е причината да не искат да осъществяват контрол? Не е като да не се знаят проблемните места и какво да се прави?
Няма ли и там да "изкарват" достатъчно пари и да си вържат таргета за деня?
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Що ме питаш мене
Аз да не съм експерт по КАТ откакто ми взеха книжката
Ти КАТаджия на живо виждал ли си? Ако си виждал повече от 1-2 би трябвало да си наясно с отговора

Ти КАТаджия на живо виждал ли си? Ако си виждал повече от 1-2 би трябвало да си наясно с отговора

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Kroki написа:
Добре де, каква е причината да не искат да осъществяват контрол? Не е като да не се знаят проблемните места и какво да се прави?
Ей това е проблема, знаят причината, но не искат, по-точно им е скъпо.
По-старите помнят, колко народ се избиваше между Нова Загора и Сливен, и никакви радари, и полиция не помагаше. Като завършиха магистралата някой да е чувал нещо?
Сега има други проблемни участъци.
Всички говорят как се лети по Тракия с над 200, дали повече са загинали там от колкото по пътя София - Варна?
Гледам последните дни голяма част от водачите спазват ограниченията на скоростта, но идиотите дето губят лентите, не дават мигач и се бутат не са мръднали.
ГАРАНЦИЯ, ще започнем да спазваме ограниченията, но нещата няма да се оправят.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Lenco написа:ГАРАНЦИЯ, ще започнем да спазваме ограниченията, но нещата няма да се оправят.
щото вместо да "увиснат на дървото" ДАИаджиите дето продават книжки се слагат камери в учебните коли

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
K_Ilkov написа:Lenco написа:ГАРАНЦИЯ, ще започнем да спазваме ограниченията, но нещата няма да се оправят.
щото вместо да "увиснат на дървото" ДАИаджиите дето продават книжки се слагат камери в учебните коли
Е тази сутрин осъмнаха с "спецакция" .. надали ще има разлика де.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Да бе видях ... 25г по-късно 

...
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Сестра ми живее в чужбина и трябва от време на време да и разтиквам колата.Покарах я....но на прибиране - правя един доста "остър" десен завой без видимост.В края на завоя имаше патрулка.Забеляза ме за част от секундата, че съм без колан и ми се "хвърли на предния капак".Паркирали са колата в лентата без дупки и буквално или се нахалтурваш в ямите или в "куките"-така са го изчислили
След рутинната проверка на документи стигнахме до същността...Бях попитан, дали има някаква официална причина да не слагам колан.Ако имало-щели да се съобразят.Директно обясних, че няма и съм в нарушение.Казах им, че ще се възползвам от златния си талон и да пишат каквото трябва!!!Обаче катаджийчето ми обяснва мазно, че вече имало нови закони и те трябвало да ми отнемат златния талон и да го дадат на лелите в КАТ и после никои не знае какво ще стане-пари ли , акт ли, контролни точки ли...съвсем пресно било.Отвърнах- добре, каквото трябва
Последва повторно обяснение на новия закон и как ще трябва да се разделя със скъпоценния златен талон, а съм изглеждал културен водач. Просто не издържах и извадих 20 лв.Оня целия подскочи-чакай, момент!!!!ВИкам си-баси и филма, но той ми обясни, че да ги сложа в "бланката за гражданската отговорност".После ги взе и отиде пред колата с гръб към мен.Започна се едно сгъване и прибиране на парите в ръкави и чудеса....чак ми беше неудобно да гледам как се гърчи и крие....Дойде при мен, върна гражданската и ми обясни, че трябва да карам с колан, защото има патрули в града и следят за нарушения-да се пазя 
Просто бяха застаналли на "явка" за пари...

След рутинната проверка на документи стигнахме до същността...Бях попитан, дали има някаква официална причина да не слагам колан.Ако имало-щели да се съобразят.Директно обясних, че няма и съм в нарушение.Казах им, че ще се възползвам от златния си талон и да пишат каквото трябва!!!Обаче катаджийчето ми обяснва мазно, че вече имало нови закони и те трябвало да ми отнемат златния талон и да го дадат на лелите в КАТ и после никои не знае какво ще стане-пари ли , акт ли, контролни точки ли...съвсем пресно било.Отвърнах- добре, каквото трябва

Просто бяха застаналли на "явка" за пари...
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Никой за нищо не става , нищо не се прави как трябва ... дееаа и гадните полицаи ,прокурори, адвокати , лекари , кметове, архитекти , учители иии всички ....
Оп забравих тиквата, тиквоча , кратуната .... тоа па как го мразим ...
Страх ме вече да влезна във форума. От плюнките на дежурните плювачи , лаптопа ми даде на късо и ми ръждяса сейкото.
Обяснете ми пак колко сме зле...
Оп забравих тиквата, тиквоча , кратуната .... тоа па как го мразим ...
Страх ме вече да влезна във форума. От плюнките на дежурните плювачи , лаптопа ми даде на късо и ми ръждяса сейкото.
Обяснете ми пак колко сме зле...

Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
klintan66 написа:Оп забравих тиквата, тиквоча , кратуната .... тоа па как го мразим ...
Що, тебе кефи ли те?

...
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
K_Ilkov написа:klintan66 написа:Оп забравих тиквата, тиквоча , кратуната .... тоа па как го мразим ...
Що, тебе кефи ли те?
Не смея да кажа . Баш па в бмв форума, където се "уважава" чуждото мнение...
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
...типично по български....всеки гледа в паничката на другия (полицаите) и дава акъл....обаче никой не се смята за виновен...От 3 страници мнения оставам с впечатлението, че никой не иска контрол на скоростта....което си е трагично и за притеснение....
Къде отиват парите от глобите според мен е второстепенен въпрос. Важното е, че има някакви глоби. Дали парите отиват в джобовете на полицаите (което определено не нормално) или в държавният бюджет е съвсем друг въпрос.
Не мога обаче да разбера, защо като има ограничение на скоростта никой не го ебе? Половината казват, че ограничението било неуместно точно на този участък от пътя, другата половина са супер шофьори и за тях отново не важи....
Много странна българска черта, която чудесно се описва с изразът "абе те на мен ще ми кажат, дават акъл".
Значи аз чета и не вярвам на очите си - значи полицая трябва да сложи знак, че мерят скоростта и чак тогава имали право да мерят. Ми ако искате и да застанат 100м преди радара с една голяма табела, че мерят скоростта?
Ебати и демокрацият, ебати и чудото. Значи тук никой не слага знаци, ама си мерят, крият си радарите в храстите и пукат снимки на поразия, на магистрала цивилни полицаи, които постоянно мерят разстояние, качват се мостовете, слагат един блитц и отново мерят разстояние и скорост и то без предупреждение. Пък в България не ставало, трябвало да има знаци....
Тука вкараха и "черни" блицове - не виждаш, ако те снима, ако те снимат 3 пъти в рамките на един ден, книжката поне за 1 месец си я даваш. Повечето блитцове са поне два в рамките на 50 м, т.е. ако те снима първия и като дадеш газ да те снима и втория. В Австрия полицаите имат право и без радар да преценяват скоростта и да пишат глоби....Само в България....първо трябвало знак, че мерят скоростта и чак тогава....
Е то много изнежена работа....ако искате да си свалят и гащите полицаите....
Къде отиват парите от глобите според мен е второстепенен въпрос. Важното е, че има някакви глоби. Дали парите отиват в джобовете на полицаите (което определено не нормално) или в държавният бюджет е съвсем друг въпрос.
Не мога обаче да разбера, защо като има ограничение на скоростта никой не го ебе? Половината казват, че ограничението било неуместно точно на този участък от пътя, другата половина са супер шофьори и за тях отново не важи....
Много странна българска черта, която чудесно се описва с изразът "абе те на мен ще ми кажат, дават акъл".
Значи аз чета и не вярвам на очите си - значи полицая трябва да сложи знак, че мерят скоростта и чак тогава имали право да мерят. Ми ако искате и да застанат 100м преди радара с една голяма табела, че мерят скоростта?
Ебати и демокрацият, ебати и чудото. Значи тук никой не слага знаци, ама си мерят, крият си радарите в храстите и пукат снимки на поразия, на магистрала цивилни полицаи, които постоянно мерят разстояние, качват се мостовете, слагат един блитц и отново мерят разстояние и скорост и то без предупреждение. Пък в България не ставало, трябвало да има знаци....

Тука вкараха и "черни" блицове - не виждаш, ако те снима, ако те снимат 3 пъти в рамките на един ден, книжката поне за 1 месец си я даваш. Повечето блитцове са поне два в рамките на 50 м, т.е. ако те снима първия и като дадеш газ да те снима и втория. В Австрия полицаите имат право и без радар да преценяват скоростта и да пишат глоби....Само в България....първо трябвало знак, че мерят скоростта и чак тогава....
Е то много изнежена работа....ако искате да си свалят и гащите полицаите....
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Ако някой не е обърнал внимание на тези промени в закона за движение,да ги погледне,защото изненадата би била много неприятна. Вече с новите патрулки КИА милиционерите имат възможност да направят бърза справка за неплатени глоби,фишосе ,актове. Ако има такива от един принтер се изпечатват и връчват. До тук добре. Ако се окаже ,че имате неплатен фиш за 20-30лв примерно, се отнема книжката до заплащането на глобата и също могат да спрат мпс-то от движение. Направи ли се справката няма възможност за върщане назад или отказ,за което са се погрижили мус.софт за да няма рушвети,за което много се радвам. Онзи ден на един приятел за неплатен фиш за 30 лв му взеха книжката. Съответно отишъл е в кат софия,платил си,но книжката ще си я види,когато тя пристигне в кат,което не е ясно кога ще стане точно. Особено както по лк не е в София,а книжката е отнета в София.
ПРИНУДИТЕЛНИ АДМИНИСТРАТИВНИ МЕРКИ
1.временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство на водач:
д) който управлява моторно превозно средство с наложена наказание глоба, незаплатена в срока за доброволно заплащане – до заплащане на дължимата глоба.
2.временно спиране от движение на пътно превозно средство:
к) на собственик, който управлява моторно превозно средство с наложена наказание глоба, незаплатена в срока за доброволно заплащане – до заплащане на дължимата глоба.
ПРИНУДИТЕЛНИ АДМИНИСТРАТИВНИ МЕРКИ
1.временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство на водач:
д) който управлява моторно превозно средство с наложена наказание глоба, незаплатена в срока за доброволно заплащане – до заплащане на дължимата глоба.
2.временно спиране от движение на пътно превозно средство:
к) на собственик, който управлява моторно превозно средство с наложена наказание глоба, незаплатена в срока за доброволно заплащане – до заплащане на дължимата глоба.
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
Драгослав написа:2.временно спиране от движение на пътно превозно средство:
A това с отнемане на номерата ли става вече?
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Тц, взимат малкия талон 
viewtopic.php?f=4&t=420578
С право
Подобно мнение би било за съжаление, а не за уважение

viewtopic.php?f=4&t=420578
klintan66 написа:Не смея да кажа . Баш па в бмв форума, където се "уважава" чуждото мнение...
С право

Подобно мнение би било за съжаление, а не за уважение

...