Верижната катастрофа на АМ Тракия с 40 коли

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Верижната катастрофа на АМ Тракия с 40 коли

Мнение от TNT » 05 Юли 2017, 17:49

В неделя никой не видях да го гаси. Сигурно са си мислели, че от 2 дни валежи ще изгасне (мен също ме изненадва, бая си поваля тези дни).
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 05 Юли 2017, 18:02

vld написа:Ами аз си спазвам доста голяма дистанция винаги и на сухо и на мокро, много рядко ми се случва да се залепя зад някой, не за друго, просто това да се лепнеш зад някой изисква много повече внимание от страна на лепналия се и ако не е наложително не виждам смисъл да се натоварвам.

Да ама виж как някои хора си мислят, че именно каращите с две ръце дремят явно. Кой каквото иска да си мисли, аз държа геврека с две ръце, спазвам си дистанция, не си правя експерименти за топ скоростта на колата и не съм попадал в такава ситуация да гледам от първия ред катастрофи. Дано и за вбъдеще така да си е и акъла като карам да ми е зает само с това и двете ми ръце да са на волана пък еди кой си да ми се смее колкото си иска :mhihi:
Карам бавно! Стигам Бързо!

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 05 Юли 2017, 18:14

Аз минах оттам понеделник срещу вторник през нощта и нещото си гореше доста добре, имаше дим, но никъде около пътя :paranoid: Тея "мъгли", където се били появили май са доста преувеличени и малко вероятни.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Юли 2017, 18:23

Не помня с кой потребител преди няколко дни спорихме в една тема за пътя Русе-Бяла, че според него причините за токова ПТП-та бил пътя, а аз си твърдях, че са шофьорите. Тогава казах, че и магистрала да има, пак ще се млатят, просто по други начини и субективни причини, но реално причината е една и тя си е задкормилното устройство. Пътят може да спомага, но не е първоприна в никакъв случай, а просто следствие на взети и невзети решения при мисловния процес докато се кара. Тогава дадох за пример и зимата за ония, които реваха на магистралата, а други преди тях минаха и ги снимаха, снимаха и по време на катастрофите, та чак докато не затвориха пътя.
Сега същата работа, че и по-зле, понеже сега не е имало зимен вятър, който да мести колите по заледената настилка и е имало идеални условия за добър спирачен път. Да, ама ако караш със скорост, която ти позволява да спреш в зоната на видимост. Да, ама как да спре някой, който кара със 140 при видимост 20 метра и пред него вижда спряла кола? Спирачния му път е минимум 70 метра с идеални гуми и спирачки, при идеална настилка за това. Е как някои казват, че имало 2-3 метра видимост(то повече не се вижда от истинска зимна мъгла бе, УЖЖЖЖЖ)а ония праскали със 140 или поне някои от тях? Казаха, че имало спрели километражи на 100 км. :shock: Това нали знаете, че е в момента на удара когато колата вече се блъска и все пак е свалила някой друг километър докато откаже самото тахо?
Сега предлагам да се обвини Бойко(пак)понеже не е сложил полицаи да мятат с жълти флагове както стюардите във Ф1, а самия той не е крещял с мегафон да намалят.
Много странно как казват за това тъпо сметище, което и преди е горяло и димяло, чак да скрие всичко е трудно, а и до вчера много валя и го е поугасило. А дори и така да беше, като не виждаш, защо не намалиш? :dunno: А за мъгла през юли знаем колко може да е, може, ама не чак на макс, а дори и да можеше, пак се намаля и дистанция. Дори да кажат, докажат и т.н. че е горяло, то всичко се приключва с неспазване на дистанция и несъобразена скорост. Състоянието на пътните условия, се е просто констатация на условията, а не причина за ПТП.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 05 Юли 2017, 18:31

http://bradva.bg/bg/article/article-119840#.WV0TkIjyiUk

На клипа ясно се вижда, че е имало мъгла и то доста голяма
Снощи към 21 минах от там и видях това огнище и си мислех, че гората нещо гори,но не беше така гъсто.
Облака си беше над пътя и само смърдеше малко.
Кофти обстоятелства + идиоти = резултата
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от maxoyn » 05 Юли 2017, 18:34

Top Gun Maverick написа:Сега предлагам да се обвини Бойко(пак)понеже не е сложил полицаи да мятат с жълти флагове както стюардите във Ф1, а самия той не е крещял с мегафон да намалят.

Все пак е можело да има екип там, който да предупреждава от рано (не казвам, че е нормално да не се съобразяват с пътните условия). Цигани били жена в Лом, многократни жалби, ефект 0. А те протестират днес, дреме им.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Юли 2017, 18:37

Top Gun Maverick написа:Сега предлагам да се обвини Бойко(пак)понеже не е сложил полицаи да мятат с жълти флагове както стюардите във Ф1, а самия той не е крещял с мегафон да намалят.

А не ве, няма да го обвиняваме. Далеч по-ефективни са като седят няколко км по-горе на тунела да си бъркат по дупките по цял ден.
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Юли 2017, 18:42

Само си объркал ника. :mhihi:
Иначе да, всичко го знаем, но това не променя причините да се цапнат като виждат мъгло-пушека отдалеч и то.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 05 Юли 2017, 18:45

В 5:57ч трудно полиция. А за мъглата... доколкото четох е било смесено мъгла + дим. Което е МНОГО кофти.

П.П. Още чакам някой от карачите да се появи с "аз си познавам колата, щях да спра и от 180" :mhihi:
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Юли 2017, 18:49

Ами тираджията каза, че е ВИДЯЛ ПРЕД НЕГО КОЛИТЕ(късно разбира се защото те никога не бързат)и трябвало да избира или в единия, или в другия, или в мантинелата.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Юли 2017, 20:55

Това не е по темата точно, но направо ме смая. Какво е според вас, заспал и некадърен шофьори или просто си извади парите от Каското?
https://fakti.bg/bulgaria/246749-djip-p ... =firstpage
Джип прелетя през ограда в София (ВИДЕО)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 05 Юли 2017, 20:55

Масово водачите не си държат погледа достатъчно далеч, за да могат да предвиждат подобни опасности навреме. Няма как да гледаш далеч напред, да видиш мъгла като стена (както я описват) и да не започнеш да намаляш. Блеят, гледат си телефоните, гледат си скоростомера, гледат пейзажа... Изключително слаба подготовка. Онзи ден правих колата на един инструктор и на излизане на заден ход от гаража (трябва да премине през 10м дворно пространство с по един метър от двете страни на колата) щеше да събори къщата... Пичът гледа напред и кара назад, отвреме на време прегръща седалката и зяпа... Щях да падна. :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Юли 2017, 21:07

Ами аз съм попадал в много подобни. Не казвам, че на мен не може да се случи, но ако се случи, то няма да е защото съм решил да прелетя през мъглата за да излезна по-бързо от опасната ситуация. Грешка, то в случая не са го отчели като такава дори преди да се случи всичко. Иначе съм се чуквал къде, къде по-рацерски едно време. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 05 Юли 2017, 21:09

Искате полицията да била сигнализирала ниската видимост? Ми ако ще по новините да го говорят през 15 минути и знаци да има през 100 метра, хората като не могат да разчетат знаците и да държат колата в права линия нямаше да има ефект.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 05 Юли 2017, 21:16

Vra4anin написа:Ама прави ли ви впечатление в тая тема как всички се изказваме като професори и всичкознаещи по рали спорта и формула едно, ала "това на мен не може да ми се случи". Как пък един в тая тема не си призна "аз съм абич и съм катастрофирал в такава ситуация". :mhihi:
Нещата на теория са ясни по принцип, ама на практика, в такава ситуация ако попадне човек... да не дава Господ.

аз ще ти кажа, бачи, понеже съм карал пътя София - Враца няколко стотици пъти (през Витиня, без Витиня, с магистрала и без) - т.е. идентични условия, мъгла с магистрала

горе има мъгла и от двете страни, рядко, ама има... понякога (рядко) е с видимост от 3 до 5 метра, т.е. НИЩО не се вижда, както предполагам е било и по Тракия според разказите на катастрофиралите... случвало ми се е и през деня и през нощта...

тогава съм карал с 40 до 50 км/ч по магистралата с всички светлини + аварийни... и смея да твърдя, че бях от бързите, някой караха по-бавничко с 20-30 км/ч...

докато караш в такава ситуация, крака ти е на педала на спирачката, а не на газта (на мен по принцип през повечето време, като има коли покрай мен или съмнителна ситуация ми е на спирачката, но това е друга тема)...

като гледам, как са се смазали, кат кИфтета, едва ли е било с 40, а?

то се мисли от време на време зад волана, а не само да даваш газ...

п.с. да не говорим, че 90% от хората на улицата карат с една ръка!!!!!!! :shock: :help: легнали / седнали на задната седалка и т.н. и т.н.
+ без колани :clap: :clap: :clap: :kuku: :kuku: :kuku:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата