Верижната катастрофа на АМ Тракия с 40 коли
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Верижната катастрофа на АМ Тракия с 40 коли
В неделя никой не видях да го гаси. Сигурно са си мислели, че от 2 дни валежи ще изгасне (мен също ме изненадва, бая си поваля тези дни).

- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
vld написа:Ами аз си спазвам доста голяма дистанция винаги и на сухо и на мокро, много рядко ми се случва да се залепя зад някой, не за друго, просто това да се лепнеш зад някой изисква много повече внимание от страна на лепналия се и ако не е наложително не виждам смисъл да се натоварвам.
Да ама виж как някои хора си мислят, че именно каращите с две ръце дремят явно. Кой каквото иска да си мисли, аз държа геврека с две ръце, спазвам си дистанция, не си правя експерименти за топ скоростта на колата и не съм попадал в такава ситуация да гледам от първия ред катастрофи. Дано и за вбъдеще така да си е и акъла като карам да ми е зает само с това и двете ми ръце да са на волана пък еди кой си да ми се смее колкото си иска

Карам бавно! Стигам Бързо!
- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
Аз минах оттам понеделник срещу вторник през нощта и нещото си гореше доста добре, имаше дим, но никъде около пътя
Тея "мъгли", където се били появили май са доста преувеличени и малко вероятни.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Не помня с кой потребител преди няколко дни спорихме в една тема за пътя Русе-Бяла, че според него причините за токова ПТП-та бил пътя, а аз си твърдях, че са шофьорите. Тогава казах, че и магистрала да има, пак ще се млатят, просто по други начини и субективни причини, но реално причината е една и тя си е задкормилното устройство. Пътят може да спомага, но не е първоприна в никакъв случай, а просто следствие на взети и невзети решения при мисловния процес докато се кара. Тогава дадох за пример и зимата за ония, които реваха на магистралата, а други преди тях минаха и ги снимаха, снимаха и по време на катастрофите, та чак докато не затвориха пътя.
Сега същата работа, че и по-зле, понеже сега не е имало зимен вятър, който да мести колите по заледената настилка и е имало идеални условия за добър спирачен път. Да, ама ако караш със скорост, която ти позволява да спреш в зоната на видимост. Да, ама как да спре някой, който кара със 140 при видимост 20 метра и пред него вижда спряла кола? Спирачния му път е минимум 70 метра с идеални гуми и спирачки, при идеална настилка за това. Е как някои казват, че имало 2-3 метра видимост(то повече не се вижда от истинска зимна мъгла бе, УЖЖЖЖЖ)а ония праскали със 140 или поне някои от тях? Казаха, че имало спрели километражи на 100 км.
Това нали знаете, че е в момента на удара когато колата вече се блъска и все пак е свалила някой друг километър докато откаже самото тахо?
Сега предлагам да се обвини Бойко(пак)понеже не е сложил полицаи да мятат с жълти флагове както стюардите във Ф1, а самия той не е крещял с мегафон да намалят.
Много странно как казват за това тъпо сметище, което и преди е горяло и димяло, чак да скрие всичко е трудно, а и до вчера много валя и го е поугасило. А дори и така да беше, като не виждаш, защо не намалиш?
А за мъгла през юли знаем колко може да е, може, ама не чак на макс, а дори и да можеше, пак се намаля и дистанция. Дори да кажат, докажат и т.н. че е горяло, то всичко се приключва с неспазване на дистанция и несъобразена скорост. Състоянието на пътните условия, се е просто констатация на условията, а не причина за ПТП.
Сега същата работа, че и по-зле, понеже сега не е имало зимен вятър, който да мести колите по заледената настилка и е имало идеални условия за добър спирачен път. Да, ама ако караш със скорост, която ти позволява да спреш в зоната на видимост. Да, ама как да спре някой, който кара със 140 при видимост 20 метра и пред него вижда спряла кола? Спирачния му път е минимум 70 метра с идеални гуми и спирачки, при идеална настилка за това. Е как някои казват, че имало 2-3 метра видимост(то повече не се вижда от истинска зимна мъгла бе, УЖЖЖЖЖ)а ония праскали със 140 или поне някои от тях? Казаха, че имало спрели километражи на 100 км.

Сега предлагам да се обвини Бойко(пак)понеже не е сложил полицаи да мятат с жълти флагове както стюардите във Ф1, а самия той не е крещял с мегафон да намалят.
Много странно как казват за това тъпо сметище, което и преди е горяло и димяло, чак да скрие всичко е трудно, а и до вчера много валя и го е поугасило. А дори и така да беше, като не виждаш, защо не намалиш?

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
http://bradva.bg/bg/article/article-119840#.WV0TkIjyiUk
На клипа ясно се вижда, че е имало мъгла и то доста голяма
Снощи към 21 минах от там и видях това огнище и си мислех, че гората нещо гори,но не беше така гъсто.
Облака си беше над пътя и само смърдеше малко.
Кофти обстоятелства + идиоти = резултата
На клипа ясно се вижда, че е имало мъгла и то доста голяма
Снощи към 21 минах от там и видях това огнище и си мислех, че гората нещо гори,но не беше така гъсто.
Облака си беше над пътя и само смърдеше малко.
Кофти обстоятелства + идиоти = резултата

Top Gun Maverick написа:Сега предлагам да се обвини Бойко(пак)понеже не е сложил полицаи да мятат с жълти флагове както стюардите във Ф1, а самия той не е крещял с мегафон да намалят.
Все пак е можело да има екип там, който да предупреждава от рано (не казвам, че е нормално да не се съобразяват с пътните условия). Цигани били жена в Лом, многократни жалби, ефект 0. А те протестират днес, дреме им.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Top Gun Maverick написа:Сега предлагам да се обвини Бойко(пак)понеже не е сложил полицаи да мятат с жълти флагове както стюардите във Ф1, а самия той не е крещял с мегафон да намалят.
А не ве, няма да го обвиняваме. Далеч по-ефективни са като седят няколко км по-горе на тунела да си бъркат по дупките по цял ден.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Само си объркал ника.
Иначе да, всичко го знаем, но това не променя причините да се цапнат като виждат мъгло-пушека отдалеч и то.

Иначе да, всичко го знаем, но това не променя причините да се цапнат като виждат мъгло-пушека отдалеч и то.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
В 5:57ч трудно полиция. А за мъглата... доколкото четох е било смесено мъгла + дим. Което е МНОГО кофти.
П.П. Още чакам някой от карачите да се появи с "аз си познавам колата, щях да спра и от 180"
П.П. Още чакам някой от карачите да се появи с "аз си познавам колата, щях да спра и от 180"

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ами тираджията каза, че е ВИДЯЛ ПРЕД НЕГО КОЛИТЕ(късно разбира се защото те никога не бързат)и трябвало да избира или в единия, или в другия, или в мантинелата.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Това не е по темата точно, но направо ме смая. Какво е според вас, заспал и некадърен шофьори или просто си извади парите от Каското?
https://fakti.bg/bulgaria/246749-djip-p ... =firstpage
https://fakti.bg/bulgaria/246749-djip-p ... =firstpage
Джип прелетя през ограда в София (ВИДЕО)

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Масово водачите не си държат погледа достатъчно далеч, за да могат да предвиждат подобни опасности навреме. Няма как да гледаш далеч напред, да видиш мъгла като стена (както я описват) и да не започнеш да намаляш. Блеят, гледат си телефоните, гледат си скоростомера, гледат пейзажа... Изключително слаба подготовка. Онзи ден правих колата на един инструктор и на излизане на заден ход от гаража (трябва да премине през 10м дворно пространство с по един метър от двете страни на колата) щеше да събори къщата... Пичът гледа напред и кара назад, отвреме на време прегръща седалката и зяпа... Щях да падна. 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ами аз съм попадал в много подобни. Не казвам, че на мен не може да се случи, но ако се случи, то няма да е защото съм решил да прелетя през мъглата за да излезна по-бързо от опасната ситуация. Грешка, то в случая не са го отчели като такава дори преди да се случи всичко. Иначе съм се чуквал къде, къде по-рацерски едно време. 

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Искате полицията да била сигнализирала ниската видимост? Ми ако ще по новините да го говорят през 15 минути и знаци да има през 100 метра, хората като не могат да разчетат знаците и да държат колата в права линия нямаше да има ефект.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Vra4anin написа:Ама прави ли ви впечатление в тая тема как всички се изказваме като професори и всичкознаещи по рали спорта и формула едно, ала "това на мен не може да ми се случи". Как пък един в тая тема не си призна "аз съм абич и съм катастрофирал в такава ситуация".![]()
Нещата на теория са ясни по принцип, ама на практика, в такава ситуация ако попадне човек... да не дава Господ.
аз ще ти кажа, бачи, понеже съм карал пътя София - Враца няколко стотици пъти (през Витиня, без Витиня, с магистрала и без) - т.е. идентични условия, мъгла с магистрала
горе има мъгла и от двете страни, рядко, ама има... понякога (рядко) е с видимост от 3 до 5 метра, т.е. НИЩО не се вижда, както предполагам е било и по Тракия според разказите на катастрофиралите... случвало ми се е и през деня и през нощта...
тогава съм карал с 40 до 50 км/ч по магистралата с всички светлини + аварийни... и смея да твърдя, че бях от бързите, някой караха по-бавничко с 20-30 км/ч...
докато караш в такава ситуация, крака ти е на педала на спирачката, а не на газта (на мен по принцип през повечето време, като има коли покрай мен или съмнителна ситуация ми е на спирачката, но това е друга тема)...
като гледам, как са се смазали, кат кИфтета, едва ли е било с 40, а?
то се мисли от време на време зад волана, а не само да даваш газ...
п.с. да не говорим, че 90% от хората на улицата карат с една ръка!!!!!!!

+ без колани

You said: "Time will change!" What if it changes you?