Кое според вас причинява най-много ПТП-та с леки автомобили
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: Кое според вас причинява най-много ПТП-та с леки автомоб
В ей тази тема не ги ли дъвкахме всички тези неща, че пак да се почва наново:
viewtopic.php?f=4&t=418912&view=viewpoll
Отговорите са ясни с най-много проценти - манталитета на хората и после всичко останало.
viewtopic.php?f=4&t=418912&view=viewpoll
Отговорите са ясни с най-много проценти - манталитета на хората и после всичко останало.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Koмплекси,излишен тестостерон,изкарани по неправилен начин.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Освен за другото - аз гласувах за животните, въпреки, че за целия си шофьорски стаж съм утрепал един заек (не отиде зян
) Имах предвид тия селските имбецили, дето 'се по стремглаво налазват 

Ubi dubium, ibi libertas
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
TheDriver написа:Гражданската пак ще ми е 150лв
Тва е най-големия проблем в системата. Слабата съдебна система според мен не създава мотивация за застрахователите да въведат това...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
steeN написа:TheDriver написа:Гражданската пак ще ми е 150лв
Тва е най-големия проблем в системата. Слабата съдебна система според мен не създава мотивация за застрахователите да въведат това...
ето това.
има някаква (политическа?) воля, гражданските да са горе долу фиксирани и няма никаква мотивация да си примерен шофьор... нека след всяка глоба за нарушаване на правилника да ти скача х2 гражданската за 3 години примерно и ще видиме дали всеки ще си кара както си иска...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- sixstraight
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 M5 20 JAHRE
- Мечтае да кара: E34 520 на метан
Хората масово не могат да карат - не знаят правилника, габаритите на автомобила не се гледа в огледалата не знаят и устройството на автомобила. Има хора които не знаят с какво предаване им е автомобила не че е кой знае колко важно ама ако тръгне тая кола на врати как се очаква да я изправиш ако не знаеш къде си и какво става. Дадоха се книжки на всичко живо от околко 2000та година се раздават на едро направо аз 2005 като изкарвах книжка се записах в автошкола и като разбраха приятели гледаха като отровени защо не съм си купил книжка като дори няма разлика в цената. Тези работи дето ги коментирате тука - алкохол, дупки, видинки, коли в окаяно състояние ги е имало и 70-80те години със сигурност спомагат за птп но за мен не са основни причинители. Направете си експеримент за едно пътуване пребройте колко неадеквати шофьори ще срещнете и ще останете учудени. За скраповете по улиците то и аз карам скрап само такова имам но гледам да го карам разумно уж 

Всички пътища водят към НАДИН 

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Според мен, преди "цивилизоването" на повечето шофьори, трябва да се наблегне на предотвратяване на тежките удари. Т.е. челните сблъсъци, защото те са в повечето случаи с фатален край. Както на места в София сложиха, абсурдни за града, бетонени разделители по осовата линия, така тези разделители могат да се сложат по повечето проходи и участъци с концентрация на челни удари. Преди да се изгради магистралата до Бургас, всеки ден от лятото ставаха челни сблъсъци със загинали в двулентовите участъци. Сега това вече няма как да се случи. Из цялата страна има стотици опасни участъци, които се знаят от повечето специалисти по пътна безопастност, тези участъци трябва да се обезопасят и то от държавата. Защото става дума за промяна на ифраструктурата.
След това вече може да се помисли за повече камери, всички те в момента са сложени на абсурдно тъпи места, обикновенно на територията на бензиностанции и на участъци, където няма концентрация на ПТП и ефекта е нулев.
Тъпите шефове в КАТ, заедно с няколко кретена като Алекси Стратиев(може би Кретенът!) и адашчето му Кесяков се надпреварват с малоумни идеи - като вдигане на глоби, смачкани коли като паметници, билбордове с трупове...
Тези тъпаци така и не разбраха, че косвени мерки като високи глоби, такси, вдигане на ГО, каране на фарове в страна с 12+ часа слънчева светлина в денонощието - имат нищожен ефект. Глобите вече са абсурдно високи за стандарта на живот и ефект няма. Повишават се всяка година и никой не прави така щото те да се налагат и после събират. И не на последно място - нелепата гражданска отговорност, която се плаща на автомобила...да ама автомобилът НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ! Той не може да си я плати сам, автомобилът не може да се подкара сам, автомобилът не прави нарушения сам, автомобилът не взима решения по принцип...тези функции са на водача - защо тогава, подяволите, граждаската отговрност е отговорност на автомобила!?!?!?!?
След това вече може да се помисли за повече камери, всички те в момента са сложени на абсурдно тъпи места, обикновенно на територията на бензиностанции и на участъци, където няма концентрация на ПТП и ефекта е нулев.
Тъпите шефове в КАТ, заедно с няколко кретена като Алекси Стратиев(може би Кретенът!) и адашчето му Кесяков се надпреварват с малоумни идеи - като вдигане на глоби, смачкани коли като паметници, билбордове с трупове...

Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
Вдигане на го има нищожен ефект? Ти това нали не го написа сериозно? Щото останалия (цивилизован) свят просто не е съгласен с тебе...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Аз гласувах за превишена скорост, неспазване на дистанция и употреба на алкохол и дрога. Ако искате скочете срещу мен заради другите ми доводи от другата тема, не ме интересува. Няма как да гласувам за всичко, а и аз там не твърдя, че заради онази причина стават най-много ПТП. Просто имам чувството, че хората искат с 2 мерки да оправят всички проблеми на безопасността на движението, а то не става.
Един разумен човек искам да ми обясни какво представлява съобразената скорост, когато караш по прав път, спазваш ограничението на скоростта и след 2 секунди попадаш в яма, пукаш гуми, губиш контрол и правиш ПТП. Това ми звучи като все едно машиниста във всеки един момент да очаква да му свършат релсите... Понеже голяма част от ПТП стават наистина заради скоростно шофиране се създава манипулацията, че това е единствената причина -> съответно се вземат мерки само по тоя параграф, като подчертавам за стотен път - мерките са налагане на колкото се може повече глоби, защото имат ниска събираемост на старите и не им излиза сметката... Който се поддава на такива неща, нека кара както си иска и да разсъждава както пожелае. И да се моли да не предизвика ПТП заради нещо, което той самия отрича, както примерно е с лошата инфраструктура. Направете анкета "Колко от вас са били изненадвани от безумия по инфраструктурата на родните пътища" и ако има и един, който не е бил, значи лъже.
И друга идея имам - намерете си разбити носачи, накрайници, скъсани тампони и ги монтирайте на колата си. Отидете на някой полигон с неравна настилка и пробвайте внезапно спиране, избягване на препятствие, дори само с 60-70км/ч. Сподетеле резултати.
Ако ви хареса може да продължите да карате така.
Един разумен човек искам да ми обясни какво представлява съобразената скорост, когато караш по прав път, спазваш ограничението на скоростта и след 2 секунди попадаш в яма, пукаш гуми, губиш контрол и правиш ПТП. Това ми звучи като все едно машиниста във всеки един момент да очаква да му свършат релсите... Понеже голяма част от ПТП стават наистина заради скоростно шофиране се създава манипулацията, че това е единствената причина -> съответно се вземат мерки само по тоя параграф, като подчертавам за стотен път - мерките са налагане на колкото се може повече глоби, защото имат ниска събираемост на старите и не им излиза сметката... Който се поддава на такива неща, нека кара както си иска и да разсъждава както пожелае. И да се моли да не предизвика ПТП заради нещо, което той самия отрича, както примерно е с лошата инфраструктура. Направете анкета "Колко от вас са били изненадвани от безумия по инфраструктурата на родните пътища" и ако има и един, който не е бил, значи лъже.

И друга идея имам - намерете си разбити носачи, накрайници, скъсани тампони и ги монтирайте на колата си. Отидете на някой полигон с неравна настилка и пробвайте внезапно спиране, избягване на препятствие, дори само с 60-70км/ч. Сподетеле резултати.

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
alx написа:Вдигане на го има нищожен ефект? Ти това нали не го написа сериозно? Щото останалия (цивилизован) свят просто не е съгласен с тебе...
Разбира се, че има нищожен ефект. Ние коментираме България, а не цивилизования свят! Според теб нормално ли е тя да се плаща на база данните автомобила, а не на база шофьорското досие на водача?
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
От последните няколко теми за кат в храстите , катализаторите , ГТП и другите с подобна тематика се вижда че цялата система е продънена с множество нерешени проблеми . Може ли само една причина да причинява най много ПТП ? Гласувах за неправилно изпреварване но всеки един елемент от пътищата и условията за движение има своята тежест за крайния резултат . Няма позиция в анкетата - купена книжка , а институциите твърдят че всяка 7ма в БГ е получена нелегално . Какъв е смисъла от безумни ограничения като цяла орда от безхаберници са по пътищата , плюс още такива без книжка изобщо ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Манипулация.
За редица проблеми не се говори често, защото не са удобни на власт имащите. На преден план е изведен проблемът превишена скорост. Изкарват повече мобилни камери, за да борят това и масовката от обществото ахва как КАТ се опитва да направи нещо по въпроса. Всяка втора лелка на улицата ако я спреш и питаш веднага ще каже "Браво, поне правят нещо по въпроса". Еми... тамън нищо не правят по въпроса.

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
alx написа:Вдигане на го има нищожен ефект? Ти това нали не го написа сериозно? Щото останалия (цивилизован) свят просто не е съгласен с тебе...
Колега ти живееш в цивилизования свеят, сега ще ти дам пример от моя град и искам да ми отговориш според теб глобите защо нямат ефект. Има тук един циганин баща на 11 деца, няма лична карта, няма адресна регистрация. Купува си Астра за 350лв без прехвърляне, спират го пиян, прави катастрофи, кара си както си знае книжка няма, няма и основно обрзование. И какво му правят полицайте на въпросния ром. Нищо, единия път май му взеха колата. Като взе помощите за децата отиде и си купи същата Астра и пак си кара. Е него не го интересува глобите 1000/5000/10 000лв ли са, той е Invulnerable.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Nukem написа:alx написа:Вдигане на го има нищожен ефект? Ти това нали не го написа сериозно? Щото останалия (цивилизован) свят просто не е съгласен с тебе...
Колега ти живееш в цивилизования свеят, сега ще ти дам пример от моя град и искам да ми отговориш според теб глобите защо нямат ефект. Има тук един циганин баща на 11 деца, няма лична карта, няма адресна регистрация. Купува си Астра за 350лв без прехвърляне, спират го пиян, прави катастрофи, кара си както си знае книжка няма, няма и основно обрзование. И какво му правят полицайте на въпросния ром. Нищо, единия път май му взеха колата. Като взе помощите за децата отиде и си купи същата Астра и пак си кара. Е него не го интересува глобите 1000/5000/10 000лв ли са, той е Invulnerable.
С "моряшки бой" пробвахте ли?

По темата: липсата на елементарно възпитание, сиреч пропуснатото такова от 1-та до 7-та година, от 7-та до 14-та и от 14-та докато вземе книжка по шеснайстия начин и стане притежател/ка на "най-яката бегачка у галактиката" и почне да създава негови си правила за движение по пътищата (щото представа си няма за реалните) и да усвоява законите на физиката по трудния начин... това на кратко
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи