BMW E60 vs Mercedes W211 vs Audi A6 (4F)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: BMW E60 vs Mercedes W211 vs Audi A6 (4F)

Мнение от acho.rs » 29 Авг 2017, 16:41

Bogat-Beden написа:Aз съм залитал и в двете крайности и вероятно истината е някъде по средата.
От едното страда джоба и като цяло е рецепта за нерви ,лишения и много компромиси,а другото те лишава почти напълно от кефа от шофирането.

И аз така - само че няма голям кеф да знаеш че по колата ти има 16387 неща които са за смяна (личен опит от първата ми кола).
От друга страна е много хубаво да имаш един голфоподобен автомобил, който да знаеш че всичко е на 6ца, имаш адекватни гуми и зиме и лете и караш винаги на пълен резервоар с адекватното гориво.
Истината е винаги по средата, само че с новите мотори, колите дори от ниския клас станаха много пъргави, дори с базовите си мотори. Мен актуалната октавия ми скри шапката - особено "умрелите" 1.0тси и 1.6д 116кс - до 100км/ч са колкото първите Е46 320д/и, багажен обем на седна е колкото на 5ца Комби ((малко по голям) а в комбинация с ДСГ нещата изглеждат още по-добре. Имаш всичките Нютони на 1500 оборота а с механичната кутия спокойно слагаш 6та от 70км/ч. Та в тоя случай прагматизма е доста убедителен
Последна промяна acho.rs на 29 Авг 2017, 18:36, променена общо 1 път

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 29 Авг 2017, 18:24

Така зададена темата е безсмислена. Колкото хора, толкова и мнения, въпрос на предпочитание. Те нямат нищо общо тия коли, нищо че са в един клас. Нито задвижване, нито двигатели, нито поведение на пътя, разход, трошливост(тук ХаЛдито води :mhihi: )и въобще всякакви неща. Освен за крайни спорове, за друго не става темата.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар

Мнение от Filchoo » 29 Авг 2017, 19:05

Top Gun Maverick написа:Така зададена темата е безсмислена. Колкото хора, толкова и мнения, въпрос на предпочитание. Те нямат нищо общо тия коли, нищо че са в един клас. Нито задвижване, нито двигатели, нито поведение на пътя, разход, трошливост(тук ХаЛдито води :mhihi: )и въобще всякакви неща. Освен за крайни спорове, за друго не става темата.

Най-малкото, че са от един клас прави темата смислена... Идеята на темата е всеки да сподели мнения относно изброените марки, ако нямаш такова просто я подминаваш.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 29 Авг 2017, 21:13

Filchoo написа:
Top Gun Maverick написа:Така зададена темата е безсмислена. Колкото хора, толкова и мнения, въпрос на предпочитание. Те нямат нищо общо тия коли, нищо че са в един клас. Нито задвижване, нито двигатели, нито поведение на пътя, разход, трошливост(тук ХаЛдито води :mhihi: )и въобще всякакви неща. Освен за крайни спорове, за друго не става темата.

Най-малкото, че са от един клас прави темата смислена... Идеята на темата е всеки да сподели мнения относно изброените марки, ако нямаш такова просто я подминаваш.

Ами не е смислена,Маверика е прав,регистрирал си се вчера да питаш в БМВ форума: Мерц Vs BMW Vs Ауди....вечната дилема.....
Направо си е провокативна темата и аз съм сигурен,че просто си правиш вятър на клавиатурата.... :dummy:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от syscom » 29 Авг 2017, 21:37

Filchoo написа:
BorislavB написа:Аз да попитам какъв е бюджета за колата и отделно за изненадите след покупката?

п.п. тука много често взеха да се пускат теми за избор на коли пък май само разчесване си правим на пръстите. нищо лично към никой. :wave:

Ами за самия автомобил до 11 000 лв. А за обслужването след това между 2000-3000 лв.

Иначе бях загледал и Хонда Акорд по едно време, но всеки път като я видя отвътре дори да е с кожен салон, навигации и автоматици, ми се вижда някъкси недовършена... иначе изглежда да не е лош автомобил.

За 11000лв. приготви още толкова! Това е най евтиния избор, на най-много километри!

Потребител
Аватар

Мнение от Filchoo » 29 Авг 2017, 21:56

Моля, дайте да се придържаме към изцяло техническата част относно тези автомобили. Далеч съм от идеята да всявам спорове относно вечния спор бмв или мерцедес... това са трите коли, които ми харесват и са ми направили впечатление, затова ако ще излизате с празни коментари относно кога съм се регистрирал , и че пускам тема за мерцедес в бмв форум по-добре skip-нете тази тема. Въпросите ми са с единствената цел да се информирам относно въпросните автомобили , а и хората, които ще имат същата дилема и след време ще попаднат на тази тема.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M57, N52, S65

Мнение от tintirimintiri » 30 Авг 2017, 0:33

Пробва ли същата тема в другите два форума ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 30 Авг 2017, 7:27

Аз бих избрал Е60-ката. Според мен е най-добрия избор от трите. Имам приятели с Ауди А6 3.0 tdi и с Мерцедес Е220 cdi от споменатите модели. Ще кажа мнението си и за двете.

1. Аудито е голяма драма по отношение на поддръжка. Всичко е сложно и скъпо за ремонт, за сметка на това е трошливо. Аз такава кола не бих си купил.

2. Мерцедеса е доста по-добър от Аудито. Много е комфортен. Здраво окачване и мотор. Преди фейслифта имат проблем с SBC. Всички дизели страдат от дюзи заради скапания ни дизел в България.Иначе е ОК колата. Не е така директна и "спортно" ориентирана като БМВ,но за возене е супер.
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

Потребител
Аватар

Мнение от Mephistofel » 30 Авг 2017, 10:05

Ще си позволя да предложа нещо извън канона и споменатите марки. В момента в мобилето има няколко обяви за VW Passat B6 3,2 4motion за около 11к лева. Годините са 2006-7-8ма. Ако е карана от мърляч, ще ти разгони фамилията от ремонти, защото частите не са точно евтини, но ако е поддържана добре е доста приятен автомобил. Знам какво се говори за FSI моторите, но това е атмосферно добиче, което ще изкара доста при добра поддръжка. Освен това, в тази модификация обикновено колите са с доста богато оборудване за модела. Моите пет стотинки.
"Дайте ми шест реда,написани от най-честния човек и аз ще намеря в тях за какво да го обеся!" Кардинал Ришельо

http://www.wartime.bg
http://www.facebook.com/wartime.bg
http://www.muzikant.org/
Tribute to Ronnie James Dio -"Rainbow In The Dark" http://www.youtube.com/watch?v=2rIKJI30xu4

Потребител
Аватар

Мнение от Mephistofel » 30 Авг 2017, 10:46

Абсолютно е така за никасила, но всичко си има цената - ще караш с 98 и нагоре, и не от Марешки. :mhihi:
За газта отново си прав - течна фаза и адски цени, но разхода на бензин не е нещо страшно за тази кубатура - 11-14/15 градско и 8-9 извънградско, зависи колко ти е тежък крака.
"Дайте ми шест реда,написани от най-честния човек и аз ще намеря в тях за какво да го обеся!" Кардинал Ришельо

http://www.wartime.bg
http://www.facebook.com/wartime.bg
http://www.muzikant.org/
Tribute to Ronnie James Dio -"Rainbow In The Dark" http://www.youtube.com/watch?v=2rIKJI30xu4

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Мнение от c7aH4eB » 30 Авг 2017, 10:57

Следейки и включвайки се в темата избора се свежда до БМВ или Мерцедес, предполагам и на вас така ви се струва: :mhihi:
БМВ "някак си" по спортен бил, Мерцедеса па возел приятно.
Сега остана бензин/газ или дизел, хДрайв, Форматик или стандартно задно задвижване :mhihi:
Ауди явно отпада по всички параграфи или краен случай, ако толкова реши да е Ауди :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 30 Авг 2017, 11:56

Vra4anin написа:3.2 FSI-то е слаган и на А6, познат имаше такова за кратко и търсеше информация читава кола ли е това. Реално пасат 6 и а6 ц6/4ф са една и съща кола. Мотора е с никасилово покритие и от скапания бензин му се такова онаковата. Газта му понася по-добре, ама за да се газифицира - само течна фаза. Един вид... приключение.

А това
syscom написа:За 11000лв. приготви още толкова! Това е най евтиния избор, на най-много километри!

Извинявай колега, ама това твърдение е несериозно. За 11000лв какви ремонти ще правиш - мотор с периферия ли ще сменяваш, скорости ли, геометрия на купе ли ще оправяш, цялата ходова част ли ще сменяваш ? Някой човек, който не се е качвал в такава кола ще си каже, че тия е60-ки са по-трошливи от петъчно произведена таврия, баси. Да, рискове има при такава стара кола и ако кръънат някои от най-скъпите неща (хидротрансофрматор, турбо, верига, ако все още има пеперуди и се счупи някоя) ремонтите са 1000 и нагоре лева, ама какъв карък трябва да си да купиш кола с всички проблеми накуп. В крайна сметка може и да намериш такава сгургуметина, ама няма да е за 11000лв дори, ами ще е някой срив на близо милион километа нов внос от италия за 2000 евро. Нали всеки има очи и ходи и гледа, като види, че не е читаво - отива и гледа следващата. Ако караш три - четири - пет години може и да се събере сумарно такава сума дадена за обслужване и ремонти - нормално е една кола да се прави, дори и таралясник за 3000лв да купиш и ако почваш да смяташ какво си дал през годините, почва да те боли главата. Ама чак пък с покупката да ти се налага всичко да правиш от-до... айде стига. Вие го изкарахте, че всичко на пазара е тотален гроб и не става за каране

3 - 4 хиляди лева да задели - ДА, ама 11000...
Извинете, но само регистрация, четири гуми, акумулатор, водна помпа с термостат и промивка, плюс масло и филтри и си минал 2000 лева. Ако има за ремонт или боя, а то ще има щото е дърта... там вече един господ знае.

Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 30 Авг 2017, 12:22

Притежавал съм през годините и трите модела, обсъждани в темата.
Като се абстрахирам, че съм ги поддържал и обслужвал в годините ,когато бяха актуални и цените им бяха по-различни, без да се замислям ,мерца е на първо място, Е60-та на 2-ро и А6 на 3-то място в моята безпристрастна класация.
Визирам комфорт,здравина, интериора и качеството му, както и самата поддръжка на колата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Мнение от c7aH4eB » 30 Авг 2017, 12:37

Регистрацията, ако не е нов внос колата не е страшно. 4 гуми, вярно автовози и разни тарикати свалят ако са хубави, турят парцалки колкото да се продаде колата ама повечето се продават с гуми поне за един сезон да изкарат,то било летен или зимен. Акумулатор пак не е задължително да се смени още с покупката, те затова хората казват дизел да се купува зимата. Е на големи мотори като 3, 3.2 се препоръчва около 95-100 аЧ, ако е закачен някой 82-85 ясно, сложен е да се продаде нищо, че все пак пали. АГМ са да под 300 лева за нов няма да паднеш. За БМВ не знам дали са с два, но 211-ката има и малък акумулатор отпред, сега някой сигурно ще ахне йок-сакън две батерии по 300-400 лева недей зима мерцедеса :mhihi: Водна помпа и термостат това с времето, безмислено е поне за мен още на първото обслужване с маслото и айде, иначе за 200 до 250 влизаш с труда (личен опит помпа Dolz, термостат Mahle за 211ката). :dunno:

Едит: 2-3 хиляди са нормално заделени за която и да е кола от обсъжданите при наложителност :driving:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 30 Авг 2017, 12:46

Ами колеги, тук се обсъждат коли за над 10 000 лв., за някой малко, за друг много. Та човек, който сам е написал точни модели, дали си прави сметката, че дава 10 000 лв. и хоп, с това свършва всичко? Или пък си мисли, че си купува Е60 2005 г., а поддържа Golf2 от 1991 г.? Това не го вярвам, някой ако ми го каже. Искаш брада, купуваш си гребенче, това е. Трябва ли да сложим тук ценова листа от realoem с цените на резервни части на Е60? Кое колко се чупело, как возели, това са коли на години, с незнайна поддръжка, взема се по-запазената кола, без ръжди и толкоз. Ако ще говорим прагматично. Ама нали това все пак е BMW форум или бъркам?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата