Избор на комби

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 328i

Re: Избор на комби

Мнение от exc » 13 Сеп 2017, 11:44

Знам, че е БМВ форум и че екстериора и интериора са въпрос на вкус, ама да сложа Е61(дори и с М пакет) до А4 Б8 Авант - и вътре, и вън Аудито е много по-красиво. Другите неща(техническите) не ги коментирам. В края на краищата, човек си купува кола не само да му върши работа, а и да му харесва как изглежда. А доколкото чета от автора на темата, това също е критерий.
А относно екстрите - в Б8 се предлага всичко, което го има в Е61, без head-up. Ако пък си купи кола с драйв селект и спортен диференциал - това са уникални екстри, които доставят голямо удоволствие.
С горното не искам да засегна хората каращи Е61, както казах всеки има различен вкус, а и за много хора визията не е определяща.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 13 Сеп 2017, 11:57

Колега, Субару Легаси/Аутбек е твоята кола, ако искаш да си голям, да си проходим, да не ти досажда с ремонти, да е стабилна при всякакви условия, да е комфортна, да е... Хич да не те притеснява леко грозния квадрат когато се приближиш към него ( да ме прощават собствениците на марката ) , защото този автомобил има други достойнства и няма да е луксозен като МБ, БМВ и Ауди, но ще ти се отплати по съвсем друг начин повярвай ми. :mhihi:
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 13 Сеп 2017, 13:18

Бааах, тия субита само плюсове като изключим липсата на лукс ...

Я дай нещо отрицателно да чуем, че така ми е малко захаросана историята ;)
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 13 Сеп 2017, 13:24

K_Ilkov написа:Бааах, тия субита само плюсове като изключим липсата на лукс ...

Я дай нещо отрицателно да чуем, че така ми е малко захаросана историята ;)

Кенефи абсолютни при това. :mhihi:
Не стига, че не вървят, ми и харчат много, а да и са 4х4, по големи минуси от това здраве му кажи :mrgreen:
Толкова са грозни, че всеки път като реша да разгледам някой модел в мобиле, на втората кола затварям браузъра и отива до 00 :mhihi:
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 13 Сеп 2017, 13:33

Щеше ми се да е по-конструктивно, а не тотален хейт ... ама пак е вярно :mhihi:

Харчат много, не вървят, няма избор от двигатели, малко или много са екзотика, вътре викат, че били тесни ...

Тва от седянки, форуНи и други ЕЖК източници :ok:
За тва питах да си кажеш сам, кое не им е тавряс ама те нахраниха преди това - шанс :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 13 Сеп 2017, 13:42

:mhihi: кво да ти кажа, здрав, много здрав автоматик, яки мотори и здрави купета, понякога поскрЪцва тук там некоя пластмаса, но пък за сметка на това можеш да минеш напряко без да се притесняваш, че ще строшиш нещо по иначе неубиваемото окачване. Трудно можеш да намериш дефект по електрониката на тези автомобили, но пък за сметка на това голямата 'тройка' в последните две десетилетки са нищо повече от рециклета лежащи на стари лаври от едно време, бъкани с всякаква глупава електроника, която вместо да ти служи тя дефектира доста често и започва да ти трови живота. То не са рейки на чужди фирми, електроника на бош, сименс и еди кой си, масово с части вече правени в Китай, за какво да говорим. :mhihi: Само погледни форумите на тройцата и виж субарския и тогава си помисли кое и как се е захаросало. :mhihi: :winky:

Човека търси комби дето ще му върши работа и няма да го рециклира почти веднага.
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 13 Сеп 2017, 13:58

Значи, аз ги харесвам и уважавам като коли, но според мен продължаваш да захаросваш :ok:

Форумите тука ги знам, знам и защо има толкова теми за проблеми (малко кеш + много мерак за новинко :lol: ),
а субарския не ми е нужен щото знам, че са по-големи сектанти и от нас :mhihi:
Изображение

...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 13 Сеп 2017, 14:13

K_Ilkov написа:Значи, аз ги харесвам и уважавам като коли, но според мен продължаваш да захаросваш :ok:

Форумите тука ги знам, знам и защо има толкова теми за проблеми (малко кеш + много мерак за новинко :lol: ),

Така като гледам подписа ти мисля, че знаеш много добре за какво става въпрос. И аз от две по-нови се върнах на две по-стари и мога да кажа, че старото печели 2:0 с директен нокаут :mhihi: На субитата недостатъците се броят на пръсти на едната ръка и те са ясни, гаден интериор и екстериор, евтина пластмаса вътре, която си скърца :no: харчат доста и не вървят за конете и харча, понякога скъпи едро габаритни части и най-важния минус много малко са хората които им разбират и ги правят качествено!!! но това си важи и за другите марки.
I am beton!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 13 Сеп 2017, 14:22

Vra4anin написа:То проблема на другите автомобилни форуми в БГ е, че масово хората гледат да не си споделят за кирливите ризи, а само супелативи се изтъкват. Например в хонда форума всеки гледа да хвали как кара най-най добрата кола и да се зомбират един други как хонда едва ли не са измислили двигателя с вътрешно горене..., но като идеш на сбирка и се позаприказваш с този и онзи и почват да си споделят как горят няколко литра масло от смяна до смяна (нещо което го приемат напълно нормално и в реда на нещата) и как еди кое си се било счупило.

А тук в БМВ форумът хората са по-открити и си приказват спокойно за злободневните теми и проблеми. Тук хората са масово обективни. Тук има и самоирония. В другите форуми това трудно може да го видиш. Само тук може да видиш подобни теми (избор из между няколко марки коли) и доста често да се завършва темата с избор, различен от бмв. И с този избор хората да са съгласни и да няма разпри и кавги. Иди например кажи в хонда форума как една Е39 528 гори толкова бензин, колкото 1,8 литрова хонда акорд (нещо което е самата истина) - ще те изядат с парцалите.

Няма друг такъв автомобилен форум като БМВ форумът :bowdown:

Форума е готян спор няма :bowdown:
I am beton!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 13 Сеп 2017, 14:26

Витанов написа:
K_Ilkov написа:Значи, аз ги харесвам и уважавам като коли, но според мен продължаваш да захаросваш :ok:

Така като гледам подписа ти мисля, че знаеш много добре за какво става въпрос. И аз от две по-нови се върнах на две по-стари и мога да кажа, че старото печели 2:0 с директен нокаут :mhihi: На субитата недостатъците се броят на пръсти на едната ръка и те са ясни, гаден интериор и екстериор, евтина пластмаса вътре, която си скърца :no: харчат доста и не вървят за конете и харча, понякога скъпи едро габаритни части и най-важния минус много малко са хората които им разбират и ги правят качествено!!! но това си важи и за другите марки.

E тва е малко по-обективно мнение :mhihi: :yes:

Не знам какво печели старото (знам ама не е за тва темата :lol: ) ама със сигурност не е нещо от кръга надежност, комфорт и финансов смисъл.

Говоря към днешна дата кола за каране, а не за пазене лигавене и чесане на красти ... (Да пропуснем няколко поста :lol: )

пп. иначе по темата ми е трудно да дам мнение щото са ми гадни и е91 еле па е61 :mhihi:
макар, че пак бих взел е91 пред доста аЛдита и мерцедеси :dunno:
Изображение

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 13 Сеп 2017, 14:36

K_Ilkov написа:Харчат много, не вървят, няма избор от двигатели, малко или много са екзотика, вътре викат, че били тесни ...

Aко ми кажеш кое перманентно щар по щар не харчи много че си го вземем :mhihi: Невървящите субита са тези без охлюви и/или неподдържаните такива. Избор на двигатели наистина няма. Все боксер. Без охлюви двигателите ги предпочитат за газ. Охлювните не се надуват много, щото са open deck. Над 300 коня е рисковано. Една процедура блока да стане closed deck и могат да се търсят колкото стотин коня искаш. Само пари да имаш за карантии :mhihi: Не съм съгласен, че са екзотики. Бенчев и компания ги правят от поне 5-6г. вече. Митака май и от повече. Само за София субару майсторите са 3-4-ма човека. Келеша още преди 10г. ги правеше и субарата и евотата. Отделно, че части за тях, особено афтърмаркет и пермормънс има под пъд и над път и са по-евтини от същите, но за европейски коли.
За теснотията са си тесни. Аз съм 1.93м. В едно GC на шофьорското място седалката напълно назад и напълно надолу и не се побирам :mhihi: Краката опират в геврека, главата(горната :mhihi: ) в тавана :mhihi: В по-новите не съм се качвал :(
Най-лошото е, че държат адски високи цени. Говоря за GT версиите - 211, 218, 225 к.с. 95-та, 98-а най-евтините деснячки или обръщани деснячки по 4-5к. Някой бъгай 2000-2002-ра под 12-13к няма :ranting:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 13 Сеп 2017, 14:57

madafaka_donkele написа:Невървящите субита са тези без охлюви и/или неподдържаните такива. Избор на двигатели наистина няма. Все боксер. Без охлюви двигателите ги предпочитат за газ. Охлювните не се надуват много, щото са open deck. Над 300 коня е рисковано. Една процедура блока да стане closed deck и могат да се търсят колкото стотин коня искаш. Само пари да имаш за карантии :mhihi: Не съм съгласен, че са екзотики. Бенчев и компания ги правят от поне 5-6г. вече. Митака май и от повече. Само за София субару майсторите са 3-4-ма човека. Келеша още преди 10г. ги правеше и субарата и евотата. Отделно, че части за тях, особено афтърмаркет и пермормънс има под пъд и над път и са по-евтини от същите, но за европейски коли.
....
Говоря за GT версиите - 211, 218, 225 к.с. 95-та, 98-а най-евтините деснячки или обръщани деснячки по 4-5к. Някой бъгай 2000-2002-ра под 12-13к няма :ranting:

Шшшшш, мирен Евстати :winky:

Човека иска кола да се вози и жена да я кара, а не вечен проект оризник да се хвали и да реве по форумите :mhihi:

Не ми ги обяснявай, бех малък :mhihi: като я преболедувах тая мъка и мокрите сънища по WRX-и и STi-ки :mhihi:
Харесвам ги, уважавам ги, но нямат място в темата просто :yes:

madafaka_donkele написа:Aко ми кажеш кое перманентно щар по щар не харчи много че си го вземем :mhihi:

Идеята беше, че харчат доста като за вървежа си ... точно тия атмосферните и невървящи, за газ също са драматични
иначе си прав и никъде не съм казал, че има икономично 4х4 ...
Темата не е за икономична кола така или иначе ... Но пък Дъстъра може да излезе на сцената всеки момент :mhihi:
Изображение

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 13 Сеп 2017, 15:06

K_Ilkov написа:Но пък Дъстъра може да излезе на сцената всеки момент :mhihi:

Някъв facelift ли, нов модел ли рекламират в момента... Може да е натоварен с повече екстри, а налисчностите от стария да са на по-нисла цена! :yes:
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 13 Сеп 2017, 16:00

K_Ilkov написа:
madafaka_donkele написа:Невървящите субита са тези без охлюви и/или неподдържаните такива. Избор на двигатели наистина няма. Все боксер. Без охлюви двигателите ги предпочитат за газ. Охлювните не се надуват много, щото са open deck. Над 300 коня е рисковано. Една процедура блока да стане closed deck и могат да се търсят колкото стотин коня искаш. Само пари да имаш за карантии :mhihi: Не съм съгласен, че са екзотики. Бенчев и компания ги правят от поне 5-6г. вече. Митака май и от повече. Само за София субару майсторите са 3-4-ма човека. Келеша още преди 10г. ги правеше и субарата и евотата. Отделно, че части за тях, особено афтърмаркет и пермормънс има под пъд и над път и са по-евтини от същите, но за европейски коли.
....
Говоря за GT версиите - 211, 218, 225 к.с. 95-та, 98-а най-евтините деснячки или обръщани деснячки по 4-5к. Някой бъгай 2000-2002-ра под 12-13к няма :ranting:

Шшшшш, мирен Евстати :winky:

Човека иска кола да се вози и жена да я кара, а не вечен проект оризник да се хвали и да реве по форумите :mhihi:

Не ми ги обяснявай, бех малък :mhihi: като я преболедувах тая мъка и мокрите сънища по WRX-и и STi-ки :mhihi:
Харесвам ги, уважавам ги, но нямат място в темата просто :yes:

madafaka_donkele написа:Aко ми кажеш кое перманентно щар по щар не харчи много че си го вземем :mhihi:

Идеята беше, че харчат доста като за вървежа си ... точно тия атмосферните и невървящи, за газ също са драматични
иначе си прав и никъде не съм казал, че има икономично 4х4 ...
Темата не е за икономична кола така или иначе ... Но пък Дъстъра може да излезе на сцената всеки момент :mhihi:

Mи споменава се субару, пишем за субару. Споменава се, че много гори, пишем що гори и т.н. Хем така, па после що така :mhihi: Нема угодия ей :mhihi:
Всичко атмосферно дето не е редово 'арчи много. Дали боксер, дали V, няма значение. И всяко, дето е различно от редови е по-чупливо и по-скъпо, щото всичко му е по-сложно, отколкото на редовия. А такова хем да върви, хем да не гори нЕма. Както казах и преди - нечупещо се пак нЕма.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 13 Сеп 2017, 16:10

Честно казано BMW с xDrive си е направо негорящо в сравнение със Subaru със Symmetrical AWD. Като човек, зареждал дълго време и от двата вида животни го казвам съвсем отговорно.

BMW X3 2.0d 177коня автомат слиза до 5.8л/100км извънградско. По същия маршрут Forester 125 коня автомат е 11л/100км.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата