Първо БМВ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: Първо БМВ

Мнение от barty » 25 Сеп 2017, 18:33

Grozdanoff написа:
k.milanov написа:Четох до момента, когато се предложи Е60 за бюджет от 5к :mhihi:

Нали затова е форум, безумия трябва да има! :mhihi:

По темата: за 5к струва ми се че твоята кола е Е46 320d или ако си по-надъхан Е39 525d.

Бих добавил Е39 523, 528 или Е46 323, 328
Виждал съм мераклийски Компакти 323 или Е46 325, които заслужават внимание!
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 25 Сеп 2017, 18:51

Изображение

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Сеп 2017, 19:10

Първо си купуваш тройка и си караш. Хем да усетиш по-младежката кола, хем да не се намразиш после ако от петица слезеш на тройка. :mhihi: Понеже който се е качил на петица, трудно слиза пак на тройка, освен ако просто не е изпаднала добра оферта.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 25 Сеп 2017, 19:35

barty написа:
Grozdanoff написа:
k.milanov написа:Четох до момента, когато се предложи Е60 за бюджет от 5к :mhihi:

Нали затова е форум, безумия трябва да има! :mhihi:

По темата: за 5к струва ми се че твоята кола е Е46 320d или ако си по-надъхан Е39 525d.

Бих добавил Е39 523, 528 или Е46 323, 328
Виждал съм мераклийски Компакти 323 или Е46 325, които заслужават внимание!

Аз го съветвах по-скоро за дизел, защото бензина ще му гори повечко, а при положение че бюджета му е 5к едва ли ще му се дават още 1200-1300лв за газов инжекцион. Ruseff ако не гониш разход на гориво вземай бензин де, за мен по-голям кеф от бензина няма.
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 25 Сеп 2017, 20:19

Чувствам, че скоро ще има катинар на темата от някой от висшестоящите, но не мога да не отбележа, че почти 80% от темите за първоначална покупка на автомобил, съдържат около две мнения на автора, който уж усилено търси съвети. :lol: За да съм по темата- не си купувай стар дизел, че като започнат да ти гледат еконормите :lol: , може и да съжаляваш.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: -
Мечтае да кара: BMW, BMW M-гамата

Мнение от ruseff » 25 Сеп 2017, 20:32

Като екстри - не съм много претенциозен, искам колата да е надеждна, лесна поддръжка - като за първа кола разбира се :) Относно харча на гориво, не мога да преценя все още. Имам двама приятели единия кара тройка, другия петица - мога да кажа само, че разликата която усещам, докато се возя е осезаема :). Не държа, да е прекалено бърза и мощна :) Относно бюджета 5000 - 6000 лева за самата кола, за останалите разходи ще имам други заделени средства :)

ruseff написа:За години, съм се спрял на момента след 2000-та година производство, но чувам различни мнение относто мотора - бензин/дизел и съответни проблеми...
Затова съм объркан, но като разход, да речем, че за мен няма много голямо значение, важно е да е с по - лесна поддръжка и по - надежден :)

ruseff написа:
streetz написа:
ruseff написа:Какво бихте посъветвали един начинаещ БМВ ентусиаст относно покупка на първа кола, която задължително ще е БМВ?
Моля разяснете ми основните разлики между 3та и 5та серия 2000-та година, бюджет 5000 - 6000 лева :)

Не си за 5-ца, рано ти е :) Иначе разликата най-общо е, че 3-ката е компактен седан/купе/кабрио, а 5-цата е пълноразмерен седан. Като гледам бюджета и нивото на ентусиазма нещо такова ти трябва засега: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?t ... ink=4qk7w4

допада ми като цяло :)

ruseff написа:
Grozdanoff написа:
b00st написа:То от Е36 само баси скрапа е останал :mhihi: на пазара от години насам. Е46 318i седан е някакъв вариант за тези пари. И нови зимни гуми задължително!

Вярно е, че вече да си намериш свястно е36/е34 е трудна работа, но който има желание си намира. Аз също го съветвам за е46. е36 го дадах за сравнение просто с гоулфа. Не мога да повярвам човека иска БМВ и е влязал да търси съвет в БМВ форум, а те му предлагат гоУлф :mhihi:

Да за Е36-те сте прави :)

ruseff написа:
Top Gun Maverick написа:Първо си купуваш тройка и си караш. Хем да усетиш по-младежката кола, хем да не се намразиш после ако от петица слезеш на тройка. :mhihi: Понеже който се е качил на петица, трудно слиза пак на тройка, освен ако просто не е изпаднала добра оферта.

Имам двама мои приятели 3ка с тройка другия с 5ца! Само съм се возил де, но разликата е осезаема :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 25 Сеп 2017, 20:33

Е36 купе 325/328 (поне 97-98г) с ГИ (може и без, ако € $ не са проблем :mhihi: ) :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 25 Сеп 2017, 21:07

След 2000 значи искаш или е46 или е39, кажи кое ти харесва на външен вид повече и да отсеем колите на половина, щото до момента по мненията ти изглежда че просто си разиграваш някаква сцена и гледаш какво ще стане. Няма значение викаш колко ще харчи а? Данъци, застраховки, каскота няма яд, парата не е проблем :mhihi: Колко КМ мислиш да минаваш на месец, ако ще е БМВ за снимки в Фейса, Инста, и тнт да знаем.

В момента се търси БМВ (задължително), след 2000 година, с лесна поддръжка, надеждно, до 5к лева, но за сметка на това пък няма значение колко харчи...
Tires are evil - destroy them all ...

Потребител
Аватар

Мнение от ruseff » 25 Сеп 2017, 21:25

cmdkick написа:След 2000 значи искаш или е46 или е39, кажи кое ти харесва на външен вид повече и да отсеем колите на половина, щото до момента по мненията ти изглежда че просто си разиграваш някаква сцена и гледаш какво ще стане. Няма значение викаш колко ще харчи а? Данъци, застраховки, каскота няма яд, парата не е проблем :mhihi: Колко КМ мислиш да минаваш на месец, ако ще е БМВ за снимки в Фейса, Инста, и тнт да знаем.

В момента се търси БМВ (задължително), след 2000 година, с лесна поддръжка, надеждно, до 5к лева, но за сметка на това пък няма значение колко харчи...

Не разигравам сцена! За харченето казвам, защото няма да се кара често в града... 2 - 3 пъти в месеца за извън града за по 140 - 200 километра на извънградско . Харесва ми повече Е39!

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 25 Сеп 2017, 21:46

Е то като ще харчи колкото си иска 540/740 i, ама пустия бюджет от 5к пак спъва работата :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 26 Сеп 2017, 6:42

alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 26 Сеп 2017, 7:35

Виж сега приятел.
Темата ти беше изтрита първия път като я пусна.
Втория път беше одобрена, макар да знаем как ще завърши всичко.
Ако беше написал заглавието ти в търсачката щеше да прочетеш доста интересни неща.
Не си някакъв шеф тука и да отговаряш с по две думи на хората. Ужавай труда им, че пишат в абсурдната ти тема.
Като си сметнал да отговориш на 5 човека, направи го е едно мнение, а не в 5 отделни.
Считай се за предупреден.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от ruseff » 26 Сеп 2017, 20:13

Благодаря Ви за споделените мнения и отделено време по темата! Извинявам се за ниската си активност по темата, но това е поради липса знание и опит, не на неуважение! За момента клоня повече към 5-та серия :)

Предишна

Назад към Извън Темата