Части от DaruCar - дали си заслужава?
Модератор: Общи модератори
62 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Re: Части от DaruCar - дали си заслужава?

Аз как искам да имам твоя пробем,да си сменя термостата и да видя, че бачка на 82С...

- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
Аз не казвам, че е практика фирмите да връщат в употреба бракуван детайл, а само, че е възможно това да се случи, след като отпадне проверката за първично вграждане. При производствените процеси винаги има някакъв процент несъотвестваща продукция, но при някои производства е допустимо такава продукция да преминава през ремонт за да се вкара в нормите за съответствие, докато за други такъв ремонт е забранен. Като пример ще ви дам , че на нас са ни връщали платки, които са били драснати по маската, без отдолу да има електрически слой. Това по никакъв начин не въздеиства на работата и/или външния вид на цялото изделие ама греда - бракуват се.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
alx написа:kener написа:С риск пак да бъда пак оплют, ще ви го напиша отново. Истински(ОЕМ) части се произвеждат(има до изчерпване на количествата) до 3 години след края на живота на модела(докато се продава в магазина). След това ОЕМ частите, които дилърите продават, не са преминали през качествения контрол за първично вграждане на БМВ. Отговорността за качеството преминава изцяло на подизпълнителя. Имайте в предвид че БМВ плаща всички материали и труд за производството на частите за първично вграждане, а пребира само тези, които отговарят на техните стандарти. Останалите се бракуват без значение какъв е дефекта и дали той не може да се отстрани. Пускането на такива части от подизпълнителя на пазара си е ...
Това просто не е вярно за големите производители. Не зная откъде си го съчини, но такова положение няма. Аз пък ти го казвам като човек знаещ тези неща как вървят
Лайсна на дръжката на вратата, която купих от Дарукар Оригинална избеля за 2 години, останалите 3, които са на 23години все още са черни. И не ми разправяйте, че то това е от безконтактното, защото цялата кола я мия еднакво пък видиш ли само тази избеляла. Топката за скоростния лост, която също купих оригинална имаше мустачки от калъпа- произведена в Индонезия. Дали 23годишната ми топка е правена в Индонезия и е имала мустачки като нова. Сигурно не. Оригинална части от дилъра вече взимам Само ако нямат аналог. За гаранция на нещо монтирано извън техния сервиз, на кола, която има каквито и да е модефикации просто забравете. Като им го удариш в масата термостата, те ще ти напишат едно дълго и напоително писмо в което пише, че нищо му няма Тези показания са в размките на нормалното и ако не си ползвал оригинална течност за чистачки, то това е породило проблема.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Части от DaruCar - дали си заслужава?
Точно така и се случи, искат ми 100лв, за да го тестват. За 130 си купих нов пак оригинален BMW ОЕМ, но не от Дару, повече няма да се занимавам с тях.maxpower написа:Като им го удариш в масата термостата, те ще ти напишат едно дълго и напоително писмо в което пише, че нищо му няма Тези показания са в размките на нормалното и ако не си ползвал оригинална течност за чистачки, то това е породило проблема.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Никога не бих набил там пари за каквото и да било особено по ходова част предвид общото състояние на пътища и т.н. Предпочитам да си поръчам от щатите например има много ама много и то хубави неща заслужаващи парите си

ATR-42/72
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
bum_bum написа:Човек, научи си правата..![]()
По закон имаш две години законова гаранция, отделна от търговската. Сваляш термостата и с фактурата за монтаж/демонтаж го мяташ на тезгяха в Дару. По закон не могат да ти създават каквито и да е било затруднения или разходи свързани с отстраняването на дефекта. В рамките на 6 месеца не се налага да доказваш, че стоката е била дефектна в момента на покупката, това се предполага.
Искаш писмен отговор и ако не те устройва го носиш в КЗП.
Тия номера да не ти признават гаранция бяха пореди 10 години, а по настоящем вече могат да вървят само пред някакъв полуграмотен орк.
Единствения начин по който могат да се опитат да те минат е да докажат, че колата ти е повредила часта или майстора го е направил.
Аз няколко пъти се чудих и тези дни като ходя ще питам та: като ми смениха двигател 08.2017та а гаранцията на автомобила е до 03.2018та, двигателя до кога е в гаранция - до 2018та или до 08.2019та

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
На нас за Аудито ни дадоха документ за 2 години пълна гаранция на мотора (но гаранцията на колата вече беше изтекла)
- alex_th
- Потребител
-
- Кара: е34 516i с 19ки
- Мечтае да кара: ЗиЛ
- Детайли за колата: Много върви, чак ме е страх сутрин да я паля!
А за кола в гаранция. за която е изпратена дефектна нова резервна част, какво правим? 

- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
Прочети си условията в договора за гаранционните условия. Ако там няма нищо конкретно написано и не са ти дали допълнителен документ удължаващ гаранцията, то тя ти важи до края на първоначалната гаранция т.е. 2018. Въпреки това отиди и питай, може да са се направили на луди, и да не са ти издали документ за удължаване.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Чисто нов мигач за калника на Е46 купе фейслифт 2004` 320Cd...стария ми правеше същия проблем..и си викам втора употреба ще е 20-тина лв и ще е на 10+ години...освен това ще е пожълтял и ще трябва да се пастира полира и бла бла,викам си я да видя колко пари е нов - 63лв,викам си хубаво кеф цена няма и си кихнах като пич 63лв за новия мигач,сложих го на калника,хвърлих стария и след година това е резултата...за справка другия мигач който е на 13 години не е пускал никога вода..та ще ходя тези дни да видя дали ще ми уважат гаранцията или ще ми кажат,че съм си мил колата неправилно

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Maxmadness написа:
Чисто нов мигач за калника на Е46 купе фейслифт 2004` 320Cd...стария ми правеше същия проблем..и си викам втора употреба ще е 20-тина лв и ще е на 10+ години...освен това ще е пожълтял и ще трябва да се пастира полира и бла бла,викам си я да видя колко пари е нов - 63лв,викам си хубаво кеф цена няма и си кихнах като пич 63лв за новия мигач,сложих го на калника,хвърлих стария и след година това е резултата...за справка другия мигач който е на 13 години не е пускал никога вода..та ще ходя тези дни да видя дали ще ми уважат гаранцията или ще ми кажат,че съм си мил колата неправилно
Пропускаш основното оправдание, а то е, че не е монтиран от техният хипер високо стандартен и технологично уникален сервиз, и за това гаранция няма

- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Оторизираните BMW сервизни центрове поемат гаранция при дефект на частите, дори да не са монтирани от тях, ако проблемът е недвусмислено породен от фабричен дефект в рамките на гаранционния срок. За такова нещо не мисля, че ще имаш проблем да ти уважат претенцията. Ако обаче подхождаш негативно по default както повечето във форума гледат на официалните сервизи (нищо, че само на картинка са ги виждали) - не очаквай добро отношение.
Това с отношението към тях е много важно, от личен опит споделям(не в Дару де) че влияе по особен начин. Преди години имах проблем с един кухненски уред и в града ми ги ремонтира един единствен сервиз, за който се говори че ти бавят ремонтите/отказват ги .. абе с две думи прецака ли се нещо по-добре ново
Та взех си аз дефектиралата стока с кутии, бележки и отивам във въпросния сервиз. Поздравих най-учтиво разказах какво се е случило, приемчика ми зададе няколко глупави въпроси на който отговорих и запазих самообладание да не се скарам с него, поогледа я тества я и каза ще ти дадем нова понеже ремонта е много сложен и не си залужава
Та мина ми някаква мисъл, че ако бях отишъл там да се карам с тях определено щяха да я вземат за ремонт и да ме мотаят кой ли знае колко време, но с едно нормално отношение спестих много мъки

Та взех си аз дефектиралата стока с кутии, бележки и отивам във въпросния сервиз. Поздравих най-учтиво разказах какво се е случило, приемчика ми зададе няколко глупави въпроси на който отговорих и запазих самообладание да не се скарам с него, поогледа я тества я и каза ще ти дадем нова понеже ремонта е много сложен и не си залужава

Та мина ми някаква мисъл, че ако бях отишъл там да се карам с тях определено щяха да я вземат за ремонт и да ме мотаят кой ли знае колко време, но с едно нормално отношение спестих много мъки

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Аз имах добро отношение и въпреки това кОр
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Оригинални части могат да се купят от всеки дилър, не е задължително да е Дару (може и от чужбина дори). Много от частите няма смисъл да са оригинални (които не са специфични за БМВ или за конкретния модел най-вече)... дори някой пък е и по-добре да не са и от оригиналния производител (което не значи някакво турско менте). Всичко зависи от конкретната част, няма универсално решение.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
62 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5