Съвети за откриване на магазин за авточасти?
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: Съвети за откриване на магазин за авточасти?
drifty написа:Те ти продават маслото, от там изкарват достатъчно за да не ти таксуват самата смяна. Тук в Търново взимаха 10-15лв дори ако маслото си е твое, тоест нищо фрапантно, ама вече не е така. Едно приятелче тия дни сменя масло, обявили му 40лв, щото си носи маслото той в сервиза, та накрая му го сменях, 40лв за половин час работа си е обир.
Той Канадеца се прави на ощипан, че вкарва и варианти от 1001 нощ.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
seimo написа:Е.Димитров написа:Според мен, най-голяма "далавера" имаш от части втора употреба.
Ама морга с цели автомобили.
Имам познати, който вкарват автомобили и им е по на "далавера " да ги продадат на части.
Много е важно да е чисто и подредено и всичко описано!
Как би изглеждало такъв "магазин"
Купуваш най- разпространените марки автомобили в България бракувани, внос от чужбина, ударени и тн.
Подреждаш ги добре и правиш снимки/каталог.
Трябва да знаеш, че както много евтините коли също ти докарват добра печалба.
И много важно, всичко чисто и подредено.
Правиш си сайт с добър домейн име.
Но си трябва първоначален бюджет и място. Не е задължително мястото да е в центъра.
Като човек занимавал се с това мога да ти кажа че няма едно вярно от цялото писание. Иначе по темата аз бих послушал Боримечката за 2 или 3( по скоро сервиз) или пък железария също не е лош вариант. Тея малки магазинчета за авточасти са бита карта от години. Тех-ко и еврото ги изядоха отдавна.
Жалко, че така ти се е получило на теб.
От друга страна, аз не се занимавам с такива нещо но моите наблюдения са от доста мои приятели и познати, които в момента са на "гребена на вълната" с такъв бизнес а са на много зачукани места.
Пътуват или поръчват на други хора автомобили от чужбина, дори има такива доста читави автомобили, които обаче познатите ми казват, че изкарват доста повече на части.
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Kurtov написа:Здравейте, мисля да отворя онлайн магазин за масла, антифризи, течност за чистачки и други подобни флуиди.![]()
Колега, гледам че доста се е изписало, но да те питам все пак. Да не би да си решил да се занимаваш с дропшипинг и си търсиш ниша с която да се захванеш. Ако е така всичко свързано с автомобилите като масла, антифризи и въобще авто части не са подходящи за тази цел.
Top Gun Maverick написа:Я си вземай парите, изчакай да падне биткойна и догодина вкарвай там пари, пък след 4 години с парите.................
Това наистина е по-добрата идея.

keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Top Gun Maverick написа:drifty написа:Те ти продават маслото, от там изкарват достатъчно за да не ти таксуват самата смяна. Тук в Търново взимаха 10-15лв дори ако маслото си е твое, тоест нищо фрапантно, ама вече не е така. Едно приятелче тия дни сменя масло, обявили му 40лв, щото си носи маслото той в сервиза, та накрая му го сменях, 40лв за половин час работа си е обир.
Той Канадеца се прави на ощипан, че вкарва и варианти от 1001 нощ.
Top Gun Maverick написа:... Аз не познавам сервиз, който да не ти сменя маслото безплатно...
2002 нощи. Кого цитирам?
Всичко е въпрос на цени и отстъпки. Аз сам си сменям маслото. Купувам го на спешъл за около $30 синтетиката (4.4-5л) туба. Имаше спешъл и на филтри и си взех пет по $3 всеки. Иначе са над $7-8 бройката. Същата операция в сервиз ми искат $70. Грубо казано е двойно. Сервиза купува минералното масло по около $1.5-2 за литър. Филтрите са им по $1. Искат $30 за смяна, при положение, че масовите двигатели са в рамките на 4л масло. Смятай профит.
Ако отида в сервиз с мое масло и филтър искаха навремето $10 за смяна. Имате идея, колко време отнема. Отделно не го източва хубаво и бърза да навие пробката.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
drifty написа:Тук в Търново взимаха 10-15лв дори ако маслото си е твое, тоест нищо фрапантно, ама вече не е така. Едно приятелче тия дни сменя масло, обявили му 40лв, щото си носи маслото той в сервиза, та накрая му го сменях, 40лв за половин час работа си е обир.
а сервиз да поддържаш, а да си на светло и да плащаш данъци, а осигуровки, а заплати, а това, а онова, а инструмент... а съхраняване и извозване на маслото...
това не е като да го източиш в канала в промишлената зона на града и да викаш "ще им давам 40лв на тия изедници"... минА това време (или поне ми се иска да е минало)
аман от дребни далаверки

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Точа с помпата в гаража, сменям филтри в това време и после обратно в тубето и оставям на първия маслар, който мерна по пътя. До сега никой не се е дърпал, нали им го изкупуват на някакви стотинки.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Едва ли някъде го носят. Масово се топлят с него като го слагат в печки на масло. Явно не сте забелязали, но повечето сервизи се топлят с такива. Някои може и да продават разбира се.
In God we trust, all others we track.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
И така да е. Дали ще го занеса или ще го сменя там все на едно и също място ще отиде.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
bum_bum написа:Точа с помпата в гаража, сменям филтри в това време и после обратно в тубето и оставям на първия маслар, който мерна по пътя. До сега никой не се е дърпал, нали им го изкупуват на някакви стотинки.
999 от 1,000 българи го правят, само един се обърква чат-пат и го излива в канала...

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Не е толкова до 40-те лв, колкото че за времето в което ще ходя да търся някой на който му се работи, да се обяснявам и да чакам вече съм го сменил и забравил. Работа за 15 мин е макс.
А самата помпа си купих и започнах сам да го сменям след като при една смяна майстора така натегна горивния филтър, че няколко стотин км по-късно се скъса резбата и изля няколко литра нафта върху горещия мотор и ме остави на пътя.
Предполагам, че изкарах късмет защото филтъра е от другата страна на мотора и нафтата не се изля върху колекторите, щото тогава можеше да остана и без кола.
А самата помпа си купих и започнах сам да го сменям след като при една смяна майстора така натегна горивния филтър, че няколко стотин км по-късно се скъса резбата и изля няколко литра нафта върху горещия мотор и ме остави на пътя.
Предполагам, че изкарах късмет защото филтъра е от другата страна на мотора и нафтата не се изля върху колекторите, щото тогава можеше да остана и без кола.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
bum_bum написа: нали им го изкупуват на някакви стотинки.
За сега. Възможно е да стане така ти да плащаш да те отърват от маслото. А маслените филтри ? Там трябва да се плаща също. За сега има поносимо положение: вземат филтрите без да плащаш, но вземат и маслото без да ти го плащат.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3