Къща с. Владая
Модератор: Общи модератори
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Re: Къща с. Владая
https://airsofia.info/ - тъкмо 2 пункта има за мерене във Владая
Относно дали е южно изложението - толкова ли няма някое дърво в двора да видиш от коя страна му е мъха? Хвани си телефона има вграден компас ще ти свърши работа
Колегите които ти казаха за транспорт, возене на деца, училища и т.н. ги послушай - след ~25 години живот в апартамент в уреден квартал се преместих в къща в Бояна и имам избор - или да плувна в пот по баири и калдъръми, за да стигна до магазин или да се кача на колата. Ако си свикнал на не повече от 200-300м да имаш магазини за елементарни неща + някое кафе, няма да ти хареса животя в отдалечен район
Относно пътуването мога да ти кажа само, че от пътния възел на Бояна до бизнес парка в час-пик с нормално каране без джигитски изпълнения се стига за 8-15 мин според това дали някой е направил катастрофа или не. Можеш да си засечеш от ОМВ-то на околовръстнто за колко време ще стигнеш до къщата.

Относно дали е южно изложението - толкова ли няма някое дърво в двора да видиш от коя страна му е мъха? Хвани си телефона има вграден компас ще ти свърши работа

Колегите които ти казаха за транспорт, возене на деца, училища и т.н. ги послушай - след ~25 години живот в апартамент в уреден квартал се преместих в къща в Бояна и имам избор - или да плувна в пот по баири и калдъръми, за да стигна до магазин или да се кача на колата. Ако си свикнал на не повече от 200-300м да имаш магазини за елементарни неща + някое кафе, няма да ти хареса животя в отдалечен район

Относно пътуването мога да ти кажа само, че от пътния възел на Бояна до бизнес парка в час-пик с нормално каране без джигитски изпълнения се стига за 8-15 мин според това дали някой е направил катастрофа или не. Можеш да си засечеш от ОМВ-то на околовръстнто за колко време ще стигнеш до къщата.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
520i написа:K_Ilkov написа:В какъв ден и час?
Неделя сутрин
I see

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
владая е усойно. гледай на изток от софия. на мене в полите на плана най ми харесва, но аз съм си робинзон та не налагам мнението си...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
alx написа:владая е усойно. гледай на изток от софия. на мене в полите на плана най ми харесва, но аз съм си робинзон та не налагам мнението си...
+1 за плана. Имам колега, който от скоро е там и като изключим сравнителната отдалеченост, всичко друго е в пъти по-добре от бояна/драгалевци/симеоново и т.н.
Най-много дни със слънчево греене, адски чист въздух. Проблем е интернета

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Cyberloner написа:+1 за плана. Имам колега, който от скоро е там и като изключим сравнителната отдалеченост, всичко друго е в пъти по-добре от бояна/драгалевци/симеоново и т.н.
И аз съм +1 и аз имам приятел там.
Обаче сравнителната отдалеченост си е сериозна отдалеченост според мен.
Плана е супер ако си с някакво свободно работно време, работиш от вкъщи или изобщо не работиш

Бих опвал като се замисля 30ката всеки ден по завоите де

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Имам добър приятел, който живее във Владая, но е ерген. Написаното дотук е 1:1 с нещата, които споделя с мен, а къщата му няма проблем с баирите. Той не пие по здравословни причини, но бих те посъветвал да изясниш лесно ли се вика и лесно ли се отива с такси до Владая защото може да ти се наложи, а понякога и често. Освен това може и да обичаш да ти гостуват, а има такива, които обичат чашката и то цялото семейство!
Въпросът важи с пълна сила и за някои от другите споменати локации.
И още нещо: Големият супермаркет. Доколкото знам един бивш колоритен политик на име Жорж Ганчев живее във Владая и то май нависоко. Няколко пъти го засичам в Кауфланда на "Борис III" и "Тодор Каблешков". Видно е, че често е тамошен посетител и се познава с персонала. Вероятно има защо.

И още нещо: Големият супермаркет. Доколкото знам един бивш колоритен политик на име Жорж Ганчев живее във Владая и то май нависоко. Няколко пъти го засичам в Кауфланда на "Борис III" и "Тодор Каблешков". Видно е, че често е тамошен посетител и се познава с персонала. Вероятно има защо.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Защо не разгледаш Мрамор, Житен или Доброславци?На мен тези ми допадат повече от всички отвратителни тузарски кварталчета.Нямат проблем с вода и ток,както и с нищо друго.Тангентата и новото околовръстно ти спестяват време за където и да тръгнеш и т.н.
Аз за малко да се уредя с къща в Житен,но в последния момент нещата се прецакаха
Във Владая трафика,който ще хващаш сутрин и вечер е потресаващ.Инфраструктурата е кофти и като цяло не намирам и един плюс освен това,че ще живееш в къща,а не в апартамент.
Аз за малко да се уредя с къща в Житен,но в последния момент нещата се прецакаха

Във Владая трафика,който ще хващаш сутрин и вечер е потресаващ.Инфраструктурата е кофти и като цяло не намирам и един плюс освен това,че ще живееш в къща,а не в апартамент.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Cyberloner написа:https://airsofia.info/ -
Е ти как го каза само, то това си е каране няколко км.по 3 а и на моменти по 4ленти перфектен път без светофар и тн. аз и с колело ще го взема за 15мин а кво остава с кола

дане съм офф кв.Филиповци също е оферта,заради латиносите е малко пренебрегнато селото,но си има една не малка частот него с много хубави къщички далече от гетото и там си е ок.слънце, разположение.Цените не съм ги глдеал но предполагм че ще са приемливи
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Cyberloner написа:alx написа:владая е усойно. гледай на изток от софия. на мене в полите на плана най ми харесва, но аз съм си робинзон та не налагам мнението си...
+1 за плана. Имам колега, който от скоро е там и като изключим сравнителната отдалеченост, всичко друго е в пъти по-добре от бояна/драгалевци/симеоново и т.н.
Плана е супер красиво, особено ако си по-високо... но самото село не е ли малко мизерия?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Е.Димитров написа::OT:
В Горни Лозен гледам оферти, не са чак толкова зли цените, колебаят се около 120-160к евро.
Като се има в предвид, че да се ремонтира някаква стара къща, да се укрепи и всички глупости, като нищо може да ти легне 50-60к лева минимум.
И това няма да е финала.
/
За 50-60к в момента няма да има кой здрасти да ти каже. Освен, ако не е 80кв тая къща.
При ремонта на стара къща спестяваш парите за проектиране, визи, разрешение за строеж и ползване които в зависимост от мястото и квадратурата са да кажем 15к. Плюс още 100 до 150 евра на квадрат за груб строеж.
И от там нататък тръгват мъките с къртене на мазилки, ел, ВиК, дограми, събаряне на стени, нови мазилки, изолации и комуникации, които в крайна сметка излизат има-няма пак толкова. В общия случай къщата пак е строена кой знае от кого, как и с какво и не е това, което си искал или си си представял.
Като не коментирам факта и, че тук и с пари и без пари и с фирма и с бригада и в гащите да се насереш няма кой да ти построи нещо в което от А до Я да са спазени всички технологични условности.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
steeN написа: Плана е супер красиво, особено ако си по-високо... но самото село не е ли малко мизерия?
Да това е минусът - аз поне като съм ходил не видях нищо освен спирка за автобус.
Колегата си бачка от вкъщи, но е драма с интернета, понеже мобилните оператори много-много нямат покритие там.
Та е намерил някакво решение с някакъв 4г модем с 20гб месечен трафик и за раота му е ОК, ама реши да изгледа някое клипче в тубата и става сложно.
Иначе за около 30мин стига до бизнеса парка, зимата пътищата в цялото село се чистят, така че няма драми с това - когато идва си е навреме на работа.
Абе като цяло, ако вече са ти порастнали децата(разбирай да са поне студенти) е ОК да се отделиш от града, но в противен случай не си е работа, ако няма болница, училище и градски транспорт.
Филиповци - не е ли малко по-ароматно и шумно от необходимото?
Относно 50-60к за ремонт на къща - горе-долу толкова излиза за 2-етажна къща с около 210кв.м. външни стени за следното:
1. Изкъртване на всичко до тухла и плоча (виках фирма за къртене)
2. Парно(труд + материали)
3. Изолация(12см ЕПС от лицензиран подизпълнител на баумит с тяхната система и 15г гаранция)
4. Нова ВиК инсталация(викнах водопроводчик 1000лв ми взе за всичко, коео са 2 бани и една кухня)
5. 2 сравнително малки бани (сам си лепих плочките и си монтирах всичко вътре)
6. Ламинат 90 кв.м. (сам си го редих)
7. Кухня(шкафовете сам си ги проектирах и сглобих, само ми нарязаха и кантираха плоскостите в една фирма) + всичките ел. уреди
8. Стандартно обзавеждане на 2 спални (легла, гардероби, скринове и т.н.)
9. Нова ел. инсталция(само материалите, защото сам си прекарвах кабелите, монтирах табла и контакти)
10. Дограма(88+ профили с тройни стъклопакети с нискоемисионни и високоенергийни стъкла)
11. Интериорни врати (стандартни по ~200лв/брой се връзваха)
В тази сметка НЕ влизат:
1. Обзавеждане за дневна + трапезария
2. Покрив(смятай го по около 90лв/квадрат за масивна дървена конструкция с плътна дъсчена обшивка, улуци, водостоци, члени дъски и т.н. само за материалите)
Структурните материали, лепила и грундове, които съм ползвал са ceresit, baumit и т.н. плочките си ги взех от КАИ и фиоре.
Ел. уредите са стандартни марки като ЛГ, Самсунг, Горение.
Доста от мебелите са от Икеа и Юск, като и една немалка част съм си ги проектирал и сглобявал сам и само съм давал на мебелна фирма да ми нареже и кантира плоскостите.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Мерси за инфото. Мен ми е интересно място и обикновено като съм в София се разхождам до там...
Наистина преди 3-4 години оправиха пътя, щото беше трагичен асфалта преди това.
Наистина преди 3-4 години оправиха пътя, щото беше трагичен асфалта преди това.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
bum_bum написа:И от там нататък тръгват мъките с къртене на мазилки, ел, ВиК, дограми, събаряне на стени, нови мазилки, изолации и комуникации, които в крайна сметка излизат има-няма пак толкова. В общия случай къщата пак е строена кой знае от кого, как и с какво и не е това, което си искал или си си представял.

познавам двама взели стари къщи, единия я ремонтира и каза, че му е излязло като да построи квото иска, а не е квото иска
Другия събори 3 етажа х 100+ квадрата

...
Колега, какво мислиш за в.з. Ярема? Страхотен климат, хем близко, хем тихо. На една ръка от София и Самоков (ако си скиорче). Нямам идея колко ти е бюджета, но там има хубави къщета, има и парцели.