.
Модератор: Общи модератори
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Re: В този сняг...?
bum_bum написа: знаейки че почти няма да има движение.
То малко коли ама сички като карат с 20...
Tires are evil - destroy them all ...
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Единствените проблеми, който съм имал с бмв-тата са в следствие на ниското окачване и лягането по корем. С работещ шпер и ако гумите не са дот00
е по-добре от всяка кола на предно.

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Охх изкарах я от гаража, всичко точно, броните са ми на 10 см от настилката, нямах работа гледам София не е пипната, викам си айде, 4 часа се пързалях по улиците, и в 22:00 часа я закопах пред гаража добре, че имам лопати в гаража , легна по корем и нема мърдане, та ниска кола със задно си е тегаво в БГ като не се чисти.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- doctoragsxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 М20В27 Е30 М20В25
- Мечтае да кара: тенджера под налягане...
- Детайли за колата: Touringi
Пичове проблема е като с всичко останало,стигат до ситуация и не МОГАТ да я преценят повечето хора това важи и за двата пола..вечният спор за предното срещу задното според мен няма място в този форум...Русия която е с най суровите зими какво кара по време на СОЦ-а Лади,Москвичи и Волги
по улиците винаги е имало неможачи,но просто сега са много щото и колите са много
несравнимо е удоволствитето от карането на кола със задно и ШПЕР+нови зимни гуми в това време..
миналия януари слизах да бутам и мерц 124-ка и Е34 единия дядо другугия младеж с износени летни гуми,после летни коли били
а пред блока нито едно Пежо не излезе щото не знаят как се излиза през коловози...

- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
efren написа: И накрая - стъклата се потят по всяко време на годината, от октомври до май не виждаш нито накъде отиваш нито кой идва зад теб, смяната на филтъра на купето не помага, няма толкова еб@на кола откъм потена на стъкла. Ако се чудите защо бмв-тата ги карат цяла зима с вратите настрани-защото страничните стъкла се потят най-малко..
Да не ти сълзи радиатора на парното? Чак такова потене не е нормално..

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Днес не съм карал,защото вече ме е страх от некадърниците,но за сметка на това се пребих от ринене на сняг
Пред гаража си чистих 2 пъти като за всяка лопата мъкна по 20м да я хвърля в градинката,а другите тарикати избутват снега на пътя само колкото да им се отворят вратите
Нагледах се на мързеливци и мърлячи както всяка зима!Във входа има лопата за сняг която всеки може да ползва ако си няма ама бягат като дявол от тъмян от нея та и алеята пред входа дръпнах 2 пъти
Айде и това го преживявам,мързи ги и не им пука,но най-много се дразня като си чистят колите.Бутат снега между тях,пред тях и газят в 50см преспи,а е къде къде по-лесно да удариш 5 лопати и да метнеш снега в градинката
Хем няма да е зор паркирането,хем няма да си мокрят краката.Всеки ако отдели по 5мин от скъпоценното си време ще си улесни живота много ама...
Позлорадствах малко на прозореца с чаша кафе,как подобни индивиди се мъчеха да влязат и да излязат от парко местата.
Преди ринех и част от паркинга до главната улица,защото нямат акъл да го разгазят да е поне равно и като станат коловози се започва стъргането и чупенето на кори,но сега си го спестих.

Пред гаража си чистих 2 пъти като за всяка лопата мъкна по 20м да я хвърля в градинката,а другите тарикати избутват снега на пътя само колкото да им се отворят вратите

Нагледах се на мързеливци и мърлячи както всяка зима!Във входа има лопата за сняг която всеки може да ползва ако си няма ама бягат като дявол от тъмян от нея та и алеята пред входа дръпнах 2 пъти

Позлорадствах малко на прозореца с чаша кафе,как подобни индивиди се мъчеха да влязат и да излязат от парко местата.
Преди ринех и част от паркинга до главната улица,защото нямат акъл да го разгазят да е поне равно и като станат коловози се започва стъргането и чупенето на кори,но сега си го спестих.
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Е46 330xd + Nokian WRD4 и не разбирам, че има сняг
. Е36 пак със същия Nokian също абсолютно никакви проблеми, а тази година я кара жена. E30... не знам седи си в гаража на топло, че били ценни 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Днес през какви места минах... Няма спирка тая каляска. 

- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Колега Vra4anin аз също съм с Е60 530d 218к.с. само,че ръчка. Нямам големи драми е не е като 4х4 ама си върви. Когато я взех преди 3 или 4 години гумите тъкмо бяха чисто нови дот 1513 (по-спомен) и всяка година си викам ако ме оставят някъде ще взема нови ами още съм с тях (Firestone френски май пак по спомен). Засега два пъти съм закъсвал и то не заради колата ами заради мен. Първия път реших да стигна до блока, в който живея без да е разрината улицата и останах на корем. Назад,напред излязох криво ляво. Втория път се набих напреки на едни ледени коловози и следваще бърнаут ама баш бърн и аут и излязох.
Иначе от време на време я попързалвам ама гледам да е широко ( поне 2 празни платна) и да няма никой,ама или просто ме е страх или си знам уменията и не се увличам много,много да не ме дават по ТВ-то после.

Иначе от време на време я попързалвам ама гледам да е широко ( поне 2 празни платна) и да няма никой,ама или просто ме е страх или си знам уменията и не се увличам много,много да не ме дават по ТВ-то после.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Аз от тазвечерното ми обикаляне из града и по разни паркинги и малки улички видях че:
- ако нямаш гуми го духаш...
- ако не умееш да караш пак го духаш...
В една малка уличка минах два пъти без никакъв проблем, втория път тръгвам да си ходя и на входа едно е46 закъсало на завойчето... Поне едното от горните е било налице, или и двете... И хората масово надценяват автомобилите си, главно тези с предно предаване - 3ма такива бутахме. Не всички се оправят добре, не са и длъжни. Просто да бъдат така добри да ползват градски транспорт или такси, за да не се правят мизерии през 50м от няма нищо. Иначе в родното Русье за поредна година е трагедия - по главни булеварди има коловози да не можеш да смениш лентата.
Като рекът "То навява" и не можеш да се бориш... То навява 2 дни, да го ева, не един месец. За тия така или иначе единствени 2 снежни дни от зимата се предполага снегорините да могат да обикалят и денонощно дори.
- ако нямаш гуми го духаш...
- ако не умееш да караш пак го духаш...

В една малка уличка минах два пъти без никакъв проблем, втория път тръгвам да си ходя и на входа едно е46 закъсало на завойчето... Поне едното от горните е било налице, или и двете... И хората масово надценяват автомобилите си, главно тези с предно предаване - 3ма такива бутахме. Не всички се оправят добре, не са и длъжни. Просто да бъдат така добри да ползват градски транспорт или такси, за да не се правят мизерии през 50м от няма нищо. Иначе в родното Русье за поредна година е трагедия - по главни булеварди има коловози да не можеш да смениш лентата.

Баси, ще взема да ви пратя женицата да ви чете лекции, как се кара при ниски температури (под -25С) след снежна буря (55-60см сняг за 24 часа). Това вашето си е меко казано несериозно 

- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Моят опит от вчера беше увенчан от първоначална невъзможност да излезна от неразринатия паркинг. В последствие реших да сложа +30 килограма в багажника и приятелката да седне на задната седалка, спаднах с 0.2 гумите и проходимостта се промени коренно. Проблемът е, че навсякъде където има коловози съм по корем и бръсна снега... просто не е подходяща по-ниската кола. Пред мен една хонда акорд си издрапа без проблем, но беше на 16-ки гуми и доста надстърчаше над земята. Да не забравяме, че при предното предаване едни 60% тежат на задвижващият мост, при нас е трудно да натоварим 60% от теглото отзад. Когато карах е36-ца с 15-ки гуми никога не са ме бутали зимно време, сега на 17-ки и със значително по-тежка и по-ниска кола нещата са друго яче, та си мисля, че по-високата кола и по-тесните и балонести гуми са най-важни. И задкормилноо устройство е важно, но понякога и факир да си физиката е по-силна от теб.
Относно соца - москвичите и ладите са вдигнати коли по 1 тон на 14-ки гуми затова са карали хората, затова според мен и никой от колегите с е36 е34 не е изпитал проблеми вчера.
Относно соца - москвичите и ладите са вдигнати коли по 1 тон на 14-ки гуми затова са карали хората, затова според мен и никой от колегите с е36 е34 не е изпитал проблеми вчера.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Тези митове за това кое колко тежи и на кой мост малко хора ги разбират. Основният фактор е колко е разпределеното тегло на автомобила върху пътя в зависимост от това колко са големи гумите и кой мост е задвижващ. Аз неведнъж съм казвал, че БМВ масово правят колите си с 50:50 или близко до това съотношение. Моето е39 съм го теглил и е така. Като приемем, че колата с мен тежи 1600кг имаме по 800 на ос, съответно 400 на задвижваща гума. Но задните задвижват и трябва да избутат всичко пред тях, което е основната пречка. Тази Хонда Акорд без да знам колко тежи мога да предположа, че има приблизително също 400кг на гума, само че като му зададеш газ и олеква... Ако говорим за някоя малка кола с предно нещата са много повече в нейна полза, щото имаш горе долу пак едни 350кг на гума, само че цялата тежи тон и малко... И понеже е малка гумите също са малки (тесни), което улеснява задачката. Тук идва другият фактор - колко е висока колата. Всичко е физика и това "Върви яко, щото мотора тежи на предние гуми" го казват хора, които не са наясно. Аз снощи примерно спрях в едни коловози до едно Ауди - човекът чистеше около него и най-вече предните гуми, щото явно не може да издрапа. Аз си оставих пътника и потеглих.
Но общо взето да - нисичка кола със нископрофилни гуми не е най-удачния избор. Затова има xDrive. 

- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Я, пак Хонди
Аз съм с Акорд 99 набор и гуми 15". Еми, застане ли по корем и аз не мога да се измъкна. Така че, ако нямате гаражи или лично паркомясто, просто не се мъчете да минавате през големите неразринати снегове. Не държа да паркирам пред входа и нямам проблеми. Там вече не опира до предно или задно.
Аз ядът вчера го брах, че ми замръзна чистачката от моята страна и едвам почистваше пред мен.

Аз съм с Акорд 99 набор и гуми 15". Еми, застане ли по корем и аз не мога да се измъкна. Така че, ако нямате гаражи или лично паркомясто, просто не се мъчете да минавате през големите неразринати снегове. Не държа да паркирам пред входа и нямам проблеми. Там вече не опира до предно или задно.
Аз ядът вчера го брах, че ми замръзна чистачката от моята страна и едвам почистваше пред мен.