Какво ни кара да се гордеем, че сме българи?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Какво ни кара да се гордеем, че сме българи?

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Май 2018, 11:20

Българите имаме едно огромно качество или по-точно способност, която е присъща за всеки организъм оцелял през хилядолетията, а именно това да оцеляваме въпреки всичко. Представете си типичния Американец, Германец, Англичанин, Французин или Белгиец да е живял в неговата си държава и изведнъж да го пуснат с 1000 лв. пари в България през периода 92-2008. Ами аз виждам не повече от 10%-та от тях оцелели. И това е благодарение на това, че сме търпеливи. По-търпеливи от нас са сигурно само Китайците и Севернокорейците. :mhihi: Но ние идваме от някъде приблизително близо до тия райони. :mhihi:
Русите и те са такива като нас умеещи да оцеляват.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 26 Май 2018, 11:28

А най-оцеляващи са евреите, на които им се е разказала играта през вековете, но не са се претопили сред народите, сред които са живеели. Имам преки наблюдения и ако ние като народ сме дори наполовина сплотени като тях, бихме живяли доста по-добре.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Май 2018, 12:01

Евреите са изключително затворена общност , със собствени правила и порядки подобно на амишите или други секти . Но не мислете че няма евреи антисемити , има и още как . Но са изключително малко , докато ние сме си продажна нация . За 30 сребърника сме , не повече . Това колко сме креативни умни и хубави направо буди умиление на фона на държавата ни . Кел файда от тия качества като куцо кьораво и сакато се юрнало по света да печели и да живее като безродни чергари без род и родина вместо да си оправи държавата ? Кел файда .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Май 2018, 12:23

Ако един ден половината от тия хора се върнат тука, работата още ще дръпне. Макар аз лично да виждам, че според мен работещите в тая държава живеят по-добре.
Иначе за сплотеността е вярно и за Евреите, на нас това най-много ни липсва.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 26 Май 2018, 13:13

Top Gun Maverick написа:Ако един ден половината от тия хора се върнат тука, работата още ще дръпне. Макар аз лично да виждам, че според мен работещите в тая държава живеят по-добре.
Иначе за сплотеността е вярно и за Евреите, на нас това най-много ни липсва.

Шшшт не казвай на никого, че работещите тук живеят добре, че ще тръгне една българска завист... Никой не живее добре тука. Всичко е илюзия. Няма кой да яде по заведенията вечер. Има даже свободни маси понякога. В моловете събота и неделя понякога можеш да намериш място. Абе много зле са работещите. Хич да не се връщат емигрантите, че ще вземат да заемат местата за вишисти, ще вземе да тръгне бизнеса и за работещите в България ще стане трудно да си намират квалифицирана работа. Да си стоят да мият чинии в чужбина. Само като дойдат избори да гласуват, да не дойде някоя етническа партия на власт, друго не се иска от тях. Могат гордо да се чувстват пълноценни българи.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Май 2018, 13:24

:mhihi:
Сетих се още нещо за Евреите. Тях ги е съхранила и вярата освен всичко останало. Да не говорим, че за сплотеността им допринася и тя.
В последно време се напълни с хора, които не вярват в нищо. И нямам предвид само в Бог, то поне в себе си да вярваха, пак е нещо голямо. Да не говорим, че може спокойно да съчетаеш тези две неща и да извлечеш максимума от тях без да изпадаш в крайности. Евреите вярват в Бог, ама знаят, че Бог е където са парите както написа някой в темата за соца. :mhihi:
Помогни си сам за да ти помогне и Бог, прекаления светец и Богу не е драг, това са две известни всеки му(или поне така трябва) неща, които спокойно обясняват какво искам да кажа.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 26 Май 2018, 14:10

Don_Diego написа:https://m.youtube.com/watch?v=OJ2WF4x7OmQ

Благодаря ти!
Първо да направя уточнение, че под никакъв предлог не исках да те засегна или да те причисля към лумпенизираните и "совките". :bchug:
Изгледах с огромно внимание клипа и той още повече затвърди не особено положителното ми отношение към въпросния Китодар, но това е мое лично мнение.
Пределно ясен ми е смисълът на това, което говори обаче пропуска важни подробности. Нека не го анализирам и да считаме, че си е един много забавен и симпатичен дърдорко.
Правилно е казано в един от коментарите, че темата е за българите, но няма как да не се гордеем от територията наречена България, която населяваме. Все пак по данни на ЮНЕСКО сме на второ място в света по археологически ценности и находки. Някои твърдят неофициално даже за първо защото методиката е много сложна и понякога субективна. :)
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5

Мнение от kasho » 26 Май 2018, 14:26

Фидел Кастро написа:Все пак по данни на ЮНЕСКО сме на второ място в света по археологически ценности и находки. Някои твърдят неофициално даже за първо защото методиката е много сложна и понякога субективна. :)

Колко от тия находки са от българската история? Повечето са тракийски или римски монети, съкровища, предмети от бита... И ние като турците - много горди с античното ни наследство, което обаче не е от нас. В Турция всички археологически обекти са древногръцки или римски. Техни са само минаретата на Агия София.

Някой колега горе писа всички българомразци да се махали. Ами аз съм се махнал и без да съм българомразец. Искам не искам - родил съм се българин, не мразя българите, по-скоро съм адски разочарован от нас си самите. Опитвам се да гледам реално на нещата - какво представляваме в момента като нация, как се държим, какво постигаме. Ами нямаме много поводи за гордост.

Вижте какви са съвременните "герои" на обществото и идеалите на масата - яки момченца и тунинговани чалга диви, забогатели по тарикатски начин без много напън и работа. А интелекта, развитието и постигнатото чрез труд, упорство и постоянство не се уважават много много. Ами какво да търся в такава държава в която всеки мутрофон с анцуг, който не може да си напише името, има по-висок социален статус от мен с мойта професия и 2 магистратури? В която всяка силиконка е по-уважавана от майка ми - лекар, от 5 години вече също в Германия, след като беше ударена от близък на пациент, за това че го изгонила от операционната зала докато тече операцията? Еми сори, обществото ни е отврат в момента :no: И искам да ви кажа, че има доста успели българи в чужбина, даже конкретно в моя град, но именно заради простия контингент (дори не отварям дума за циганите) не се занимават изобщо с други българи.
Последна промяна kasho на 26 Май 2018, 15:31, променена общо 1 път

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Май 2018, 14:32

Прав си за много неща, но сега не може да върнем на Траките монетите. :mhihi:
Не знам доколко си запознат, но в региона при другите държави е пълно с находки от БГ, но никой не но ги дава, дори костите на цар Самуил. Та и ние имаме много разпиляни блага от тоя род.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Май 2018, 15:47

Местни в Европа са само баските и разните келти . Ние не сме по-различни с траките по нашите земи .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 26 Май 2018, 16:03

Българина е куче, ама не апано дет се вика... Умен народ като цяло с много потенциал.. А какви кадри имаме извън граница просто... ще замълча. Познавам лекарка която работи в диагностичен център "Онасис" в Атина със страшно реноме! Преди години имах здравословен проблем труден за хващане от средностатистически патолог и 5 мин. с нея в тях бяха достатъчни за диагноза. :mhihi: После вече изследванията го потвърдиха. Искам да кажа, че този човек бих искал един ден да работи в БЪЛГАРСКА болница или клиника.. наистина се гордея с такива хора нищо, че са зад граница.. :bowdown:
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Май 2018, 16:30

Един мой много добър приятел от детството още си беше много учен. Завърши после медицина в София с отличие. Чудеха му се как си взема изпитите с отличие, масово просто се цели вземане на изпит. Той обаче изяде учебниците. Дори като си идваше за малко го викахме да играем баскетбол и да се видим, рядко успяваше. Сега е на 37, от бая години работи като сърдечен хирург в св. Екатерина при онзи Начев май се казваше главния. Карахме го да отиде в чужбина да направи някой лев, ама иска тук да се бори. Трудно обаче се пробива, понеже местата на които се изкарват пари(не, че е зле той, но сравнимо с други, които въртят работата с клиниките взема едно нищо)са окупирани и обвързани и те с властта, плюс някой финансирал стартирането на някоя сериозна клиника. Знам за някои клиники, които са стартирали примерно под крилото на разни министри и делят балята с главния хирург, който е съсобственик. Та и там са големи далавери, в държавните болници също. Та яд ме е за него, понеже наученото си е научено, повечето жизненоважни неща са на латиница и може в цял свят, но примерно в САЩ не ни признават дипломите, а той ходи на платени обучения там и каза, че нищо сложно няма, но за да се хвърли трябва да приравнява с техните, а отнемало няколко години време специално за докторите и особено хирурзите в катдиологията. Иначе ги пращат на командировки в Турция чат-пат да учат там джагалите как се реже. :mhihi:
От една страна исксм такива хора да остават тук, от друга пък искам да се заплаща труда им истински защото в този случай знам, че живота му е отдаден на медицината, а не като доста доктори завършили просто ей така и ако знаете какви случаи има да мамят пациенти...ще ви хване страх да идете на доктор.
Последна промяна Top Gun Maverick на 26 Май 2018, 17:19, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 26 Май 2018, 16:40

Да, специално лекарите са малко в двете крайности.. в смисъл има толкова добри хора, които помагат от сърце и пари не вземат и такива които разглеждат пациента като банкнота. И аз искам да им се плаща като хората и да си седят вкъщи но уви... Лошото, е че специалистите бягат, а те са златото на един народ. :banghead:
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Май 2018, 16:54

Много мислих какво да напиша по темата...

Горд съм, че съм българин защото всеки един от нас е много повече от всеки един човек от друга нация. Говоря генерално- има и изключения, но като цяло. Работливи до откат сме, пробивни, твърдоглави. Със силна воля. Находчиви, любознателни, с някаква духовност сравнено с повечето народи. Индивидуалисти сме.

Не съм горд защото всичките тези качества написани по- горе се израждат като сме в група. Нещо се случва и взимаме най- лошите следствия от тях. В това сме майстори.

Затова и самичкия българин в чужбина често успява. Колегите които пишат тука, че сме най- добрите миячи и берачи просто нямат достъп до успелите българи в чужбина. А те са много и някои са много (дори по западните) стандарти успели. Нямат много известност, защото успелите като цяло гледат да успяват а не да го афишират и да ги спрягат по медиите. Въпрос на приоритети.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 26 Май 2018, 19:39

alx написа: Колегите които пишат тука, че сме най- добрите миячи и берачи просто нямат достъп до успелите българи в чужбина. А те са много и някои са много (дори по западните) стандарти успели. Нямат много известност, защото успелите като цяло гледат да успяват а не да го афишират и да ги спрягат по медиите. Въпрос на приоритети.

Колега, не разбирай погрешно изказванията за миячите и берачите. Успели българи има на запад. Но ако сравним процента на успелите в чужбина и успелите тук, ще се окаже, че тук са успели много по-голям процент. И някой да не почне с глупостите, че трябва да си измамник и т.н. за да да успееш в България. Сериозно ли мислите, че всички които имат добър бизнес тук са такива? Бас държа, че всеки има успял познат тук и го смята за изключение.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата