Анкета: Колко автомобила притежавате?
Модератор: Общи модератори
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Re: Анкета: Колко автомобила притежавате?
Ехе, и аз да вдъхновя някого 
Нашите са 3. Две мои и на бащата вана.
Почти винаги като си взема кола, се застъпват двете със старата поне за 6 месеца. Вероятно и сега ще е така. Старата астра има един шарнир за смяна и иска настройка на газта, иначе няма ръжди и има 2 комплекта хубави гуми.
39ката ми е прясна и от няколко дни вече тя ми е ежедневка, след обслужването, но както казах и в поста, нарочно не съм махал астрата от паркинга на блока, а и нямам и време де. Обикновено основно се движа с едната, другата стои в гаража на къщата, та след няколко дни ще я закарам там и ще си почива и ще служи за резервна, ако 39ката нещо се счупи или на бащата опела за пореден път влезе за ремонт в Опел..

Нашите са 3. Две мои и на бащата вана.
Почти винаги като си взема кола, се застъпват двете със старата поне за 6 месеца. Вероятно и сега ще е така. Старата астра има един шарнир за смяна и иска настройка на газта, иначе няма ръжди и има 2 комплекта хубави гуми.
39ката ми е прясна и от няколко дни вече тя ми е ежедневка, след обслужването, но както казах и в поста, нарочно не съм махал астрата от паркинга на блока, а и нямам и време де. Обикновено основно се движа с едната, другата стои в гаража на къщата, та след няколко дни ще я закарам там и ще си почива и ще служи за резервна, ако 39ката нещо се счупи или на бащата опела за пореден път влезе за ремонт в Опел..

- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G05 LCI xDrive40i
2. Mini Cooper за ходене на работа и градско каране (между другото, уникална колица, много ме кефи, въпреки че е само 1.6/120к.с. - като картинг е), и Е61 за уикенда, която стои в гараж.
- stefan8898
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: samolet
- Мечтае да кара: F10 M5
a4 1996, tt 1999, астра 2006 и е 60, като не ги карам по 4 - 5 месеца стоят прибрани в гаража без гражданска, а 2 или 3 винетки ползвам и едно тиксо да си ги лепя.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
3 бр.
Семеен сув, който кара и жената. На улицата.
Е30, което не кара жената. Прибрана.
Е30, което никой не кара щото още се бори за живота си. Прибрана.
Бих си взел и една 36ца или 46ца за писта само да си я направя, но все още ми е важно да не не изгонят от нас
Какво ще се получи от тая анкета?
Семеен сув, който кара и жената. На улицата.
Е30, което не кара жената. Прибрана.
Е30, което никой не кара щото още се бори за живота си. Прибрана.
Бих си взел и една 36ца или 46ца за писта само да си я направя, но все още ми е важно да не не изгонят от нас

Какво ще се получи от тая анкета?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Много сте напред, я ме е срам направо да си кажа какво карам! 

I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
1 бр.
Е30 което се кара само за удоволствие.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Kroki написа:1 бр.
Мисля, че в царството на бохемите ти си царя

Enjoy while it lasts

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
На читавата кола за 15000 данъка на година и е 500 лв... на такава за 5000 е примерно 150 лв... не ги мисли ти хората 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
само една , и не съм се замислял за друга просто защото ни е предостатъчна
M5 за душата и уикендите
7-ма серия за ходене на работа
7-ма серия за ходене на работа
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Тая тема ще е хубаво да се заключи и след 2020г. отново да се ъпне,мисля че ще има леки промени в автопарковете
само тук го има това 1 за еди кво си,втора за магазина,трета за кино и тн.
и после ама нямам къде да пракирам....еми няма да има докато в кат на ден минават по 200коли от които 2/3 са поне 12-15г.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
kiko написа:Тая тема ще е хубаво да се заключи и след 2020г. отново да се ъпне,мисля че ще има леки промени в автопарковетесамо тук го има това 1 за еди кво си,втора за магазина,трета за кино и тн.
и после ама нямам къде да пракирам....еми няма да има докато в кат на ден минават по 200коли от които 2/3 са поне 12-15г.
Затова и попитах - качество или количество? Ако имаше завишен контрол, повечето нямаше да си купуват 3 полуразпаднати кенефа на цената на горе-долу 1 читав автомобил. И вместо да държиш три клозета пред блока и да се чудиш днес кой ще запали, ще си поддържаш съвестно единия автомобил. Поне аз така ги виждам нещата.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
А защо да не караш няколко и също да са поддържани съвестно. Колегата по-нагоре примерно с М5 и 7ма серия - според вас това да не са разни гробници? Няма лошо да има завишен контрол, но това не пречи някой, който може да си го позволи, да има и 15 коли, ако иска.

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Качество или количество...
Забравяте къде живеем май, а?
Аз точно в момента ми се ще да минимизирам "клозетите" и съм пред страхотна дилема дали да изръся една добра сума пари за сносна кола като за 7-8 средностатистически "клозета" дето ги спрягате в темата или да продължа с посредствен клозет за ежедневка и се чудя какво да правя
И нещо не ми излиза сметката май... Що ли...
Ами защото не знам дали утре ще я намеря там където я оставя да пренощува за една вечер, също така не знам дали на втория ден след покупката некой 50-60годишен селчо няма да ми удари вратите докато свлича туловището си от клозета си на паркинга на някой хипермаркет. И така нататък. За мен колата НЕ е просто средство за придвижване, ламарина, а доста повече. Сори.
След като се напатих с една единствена кола-пуканка от осем години карам здрави очукани джипове за ежедневна кола и грам не съжалявам до момента
Спестил съм си десетки инфарктни моменти. Да се чете инвестирал съм в спокойствие с това мое решение. Откъм пари едва ли съм спестил, но спокойствието ми е по-важно
За анкетата гласувах с 3 (три), защото съм имал най-много толкова в даден момент, а и смятам че за БГ-действителността там някъде е числото по моите критерии:
1. Ежедневна кола, за която да не ти пука особено
2. Стабилна, мощна и комфортна кола за извънградско
3. Хобикар... за всичко
ПП: Много искам да обединя 1. и 2., но за момента нямам желание

Аз точно в момента ми се ще да минимизирам "клозетите" и съм пред страхотна дилема дали да изръся една добра сума пари за сносна кола като за 7-8 средностатистически "клозета" дето ги спрягате в темата или да продължа с посредствен клозет за ежедневка и се чудя какво да правя

И нещо не ми излиза сметката май... Що ли...
Ами защото не знам дали утре ще я намеря там където я оставя да пренощува за една вечер, също така не знам дали на втория ден след покупката некой 50-60годишен селчо няма да ми удари вратите докато свлича туловището си от клозета си на паркинга на някой хипермаркет. И така нататък. За мен колата НЕ е просто средство за придвижване, ламарина, а доста повече. Сори.
След като се напатих с една единствена кола-пуканка от осем години карам здрави очукани джипове за ежедневна кола и грам не съжалявам до момента

За анкетата гласувах с 3 (три), защото съм имал най-много толкова в даден момент, а и смятам че за БГ-действителността там някъде е числото по моите критерии:
1. Ежедневна кола, за която да не ти пука особено
2. Стабилна, мощна и комфортна кола за извънградско
3. Хобикар... за всичко

ПП: Много искам да обединя 1. и 2., но за момента нямам желание

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
drifty написа:А защо да не караш няколко и също да са поддържани съвестно. Колегата по-нагоре примерно с М5 и 7ма серия - според вас това да не са разни гробници? Няма лошо да има завишен контрол, но това не пречи някой, който може да си го позволи, да има и 15 коли, ако иска.
Да, това се подразбира.