Анкета: Тунингована или сток!?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Тунингована или сток!?

стокова
63
69%
тунингована
28
31%

Общо гласове : 91
големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Анкета: Тунингована или сток!?

Мнение от BMW_POWER » 07 Апр 2019, 16:48

100К може да стигнат за някоя стокова кола, но не вярвам бегачка да влезе в този бюджет. Стоково бих купил нещо направено от БМВ, не от дизайнери на Опел и т.н. Нещо от сорта на

https://www.hemmings.com/classifieds/ca ... ale/bmw/m6

Бегачка? Хм, познавам собственикът на долната бегачка

Изображение

В нея са наляти части за много повече от 100К, труда не го броя. Уточнявам, говорим за бегачка, не за боядисана кола. Собственикът не е влизал тук от 2013г, не сме се виждали от 4 години, а не сме се чували от няколко дни. Плановете са лятото да ме повози :OT:

Това му е видео канала в тубата.

https://www.youtube.com/user/bawareca/featured

С чисто сърце го слагам в ТОП 3 на приятелите от форума :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Апр 2019, 17:38

2013-та, ама не е писал от 2008-ма, та направо си е за бой. Сигурно това е този твой приятел Киро, за който веднъж ми беше казал. Като го видиш/чуеш му кажи(сигурно и време няма много де)да влиза и тук, не само по Американски форуми(ако влиза там)и Фейсбук. Като цяло всеки уж няма време за интернет и форуми, но за Фейса не е точно така. Затова го мразя тоя Фейс, освен и другото, че си е просто клюкарник.
Интересно ми е нещо от този клип:
https://www.youtube.com/watch?v=6guj3xHHM3g
След 40-та секунда като излиза от завоя и дава всичката газ(горе-долу)колата както е на 4.5 рязко и бързо стига 5.6-5.7(явно си има бая надуване за тоя мотор(някакъв шестак ми звучи))той я изтърва, задницата тръгва и неспасяемо вече като отива в огражденията, той пуска съвсем умишлено волана. За какво е това последното, че явно съм невеж в това отношение? Може да го питаш ако не забравиш, дори някой друг тук да отговори.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 07 Апр 2019, 17:54

За да не му счупи ръцете! Само виж с каква скорост се върти волана след удара
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Апр 2019, 18:01

Предположих нещо такова, но понеже с такова въртене не помня да съм се блъскал, та нямам спомен при другите дали съм пускал волана защото все си мисля, че като усетиш силното дръпване от тоя волан инстинктивно ще го пуснеш. Благодаря за отговора де.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 07 Апр 2019, 18:21

:OT: Това с пускането на волана е стандартна процедура, веднъж го спомена Хамилтън в едно свое интервю.

Новата 3-ка 330i е готина вътре, даже на задните седалки ми се струва по-просторно от 5-та серия, ама е 67 бимбарици в Германия. Бих я взел сток.... :mhihi:
Последна промяна nickstorm на 07 Апр 2019, 18:25, променена общо 1 път
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 07 Апр 2019, 18:24

Top Gun Maverick написа:Купи си М2 тогава, особено това по-новото компетишъна с двигателя от М4, който е. Ще става и за писта и за всеки ден.

Z3Ro* написа:И аз за тези пари бих си пробрал някое читаво и оборудвано е60 м5, като ще останат и кинти да го позасиля доволно...
Примерно нещо такова ще търся:

https://www.youtube.com/watch?v=1mfmOy5 ... ture=share

Хм...мисля трябва да се позаимислиш обаче СПЕЦИАЛНО Е60 колко ще ти струва да го направиш толкова, но да речем го направиш. Тогава трябва да се подготвиш за едно дъъъълго и безкрайно сменяне на части като биелните лагери ще ги мяташ редовно дори да са подсилени на ESS каквито евентуаално са тия от клипа. Плюс това ще ти се налага от време на време да влизаш до сервиза за разни неща. Тая кола просто си е създадена да бъде атмосферна и някои от частите са с доста изчислен живот, все пак тези 507 коня за времето си от тоя мотор бяха нещо доста, доста сериозно, доста от нещата са взети директно от Ф1. Та парите, които ще дадеш след самия тунинг ще трябва да си ги сметнеш сериозно и определено ще им и други изненади.

Тия биелни лагери едва ли струват камара с пари. Ако си го правя аз, може и да не е такъв проГлем. Също така едва ли тунинговани коли карат по 500 хиляди километра без ремонти, но важното е, че има кой да ме накара да мисля - а то ако се тръгне така, първо да измисля откъде да взема сто бона за хоби, а...?

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Апр 2019, 18:25

Едно време ги вадеха внимателно и забраняваха да се хвърлят, че бяха бая скъпи, :mhihi: ама все си мисля, че се и удряха понякога(специално във Ф1)без да ги пускат всеки път.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 07 Апр 2019, 19:09

Въпросът не е в едни биелни лагери. Не знам и на колко бутала с отпечатани върху тях клапани съм се нагледал ;) Там един двигател не изкарва много време. Поне при него де. Не съм го питал като цяло колко пъти е ремонтирал. Обикновено се хвали при всяка нова доставка на компоненти.

Последният двигател (не знам вече колко има) е М3. И после започват доработките. Киро пише много в американски форуми. Има и много снимков материал. Оставям ви да го търсите.

Питах го, защо не изпъва колата на правите. Аеродинамиката му не е професионално изпълнение. Отделно удар в стената при скорости около и над 200 директно скрапират колата. Неговият живот и здраве не ги коментираме.

Иначе браво на автора. Темата е хубава. Лошото е само, че при тунинга цените са много разтегливо понятие.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 07 Апр 2019, 19:26

Едва ли има стар потребител тук, който да не помни Киро Бавареца и бруталното му е21 :D .
За бой са по-скоро тези, заради които човекът спря да пише тук. Имаше тук разни млади надъхани състезатели (и то мисля, че основно с други марки автомобили), които го преследваха по темите да му се подиграват и да му обясняват, че нищо не разбира.

По темата - само сток, мисля, че запазено е60 м5 е чудесен избор. С тунингите рано или късно се влиза в някакъв филм, ако не ходиш по състезания няма смисъл.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 07 Апр 2019, 20:10

Твърдо съм за сток, във всяко едно отношение.
За мен никой не може да "подобри" нещо, конструирано от германските и японските инженери... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 07 Апр 2019, 20:25

Ако трябва да е бмв - Z3 М-купе със S54 или Z4 M-купе, подкован мотор, голямо турбо, големи гуми, големи спирачки, но така направени, че да стават и за улицата и пътуване :)

Иначе... Shelby GT500 с голям компресор или Corvette ZR1 ако е по-разтеглив бюджета :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 07 Апр 2019, 20:52

Borymeckata написа:Твърдо съм за сток, във всяко едно отношение.
За мен никой не може да "подобри" нещо, конструирано от германските и японските инженери... :dunno: :dunno:

Лошото е тия инженери напоследък са задушени от икономистите, та не съм съгласен :dunno: Бая поспестено и недомислено на дребно има тук и там, и то не щото инженерите са лоши, а щото така е казАл бай икономист - бързо и евтино! :ok: Та определено има какво да се доработи. Разбира се не говорим за фундаментална промяна на основни механизми и процеси (не че и там няма какво да се пипне :ok: ), а "лек" тунинг, за който не ти е нужно да си (чак) инженер. И да, определено с повечко запас откъм влагани материали, допуски, технология и т.н. нещата с тунинга се получават :yes: Ама трябва да ти идва от вътре, да имаш усет и да си една идея по-сръчен :)
Ако инженерите имаха свободата да си вършат работата както са сметнали за добре, и както си я вършеха едно време, всичко щеше да е прекрасно, ама на...
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Апр 2019, 21:02

А може, може... Други немски, японски или :paranoid: американски инженери :ok: Т.е. спортните подразделения на техните компании и други независими компаниики.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 07 Апр 2019, 21:42

Nickelback написа:

Лошото е тия инженери напоследък са задушени от икономистите, та не съм съгласен :dunno: Бая поспестено и недомислено на дребно има тук и там, и то не щото инженерите са лоши, а щото така е казАл бай икономист - бързо и евтино! :ok: Та определено има какво да се доработи. Разбира се не говорим за фундаментална промяна на основни механизми и процеси (не че и там няма какво да се пипне :ok: ), а "лек" тунинг, за който не ти е нужно да си (чак) инженер. И да, определено с повечко запас откъм влагани материали, допуски, технология и т.н. нещата с тунинга се получават :yes: Ама трябва да ти идва от вътре, да имаш усет и да си една идея по-сръчен :)
Ако инженерите имаха свободата да си вършат работата както са сметнали за добре, и както си я вършеха едно време, всичко щеше да е прекрасно, ама на...

добре, че нямат свободата....а ако имаха свободата...според мен всичко би било прекрасно за известно време и след това ще трябва да затварят завода.
Все пак никой не работи за слава. Та с две думи икономистите са нещо като обратна връзка в цялата система - няма начин без нея.

Пък самите инженери са си най - обикновенни работници, като всички други и получават задачи от шефовете си.

Иначе по темата - аз съм за сток - просто нямам време да се занимавам с тунинг. то зависи и, кой какво разбира под тунинг. че за някой тунинг може да е да сложи едни ксенони, за друг да промени цялото окачване.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 07 Апр 2019, 21:43

Истината е някъде по средата - Е30 M3. :driving:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата