Морална тема.
Модератор: Общи модератори
48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Морална тема.
Като стана дума за храна пейки и социални експерименти ....
https://www.youtube.com/watch?v=1fC6RP6tZ1Q
https://www.youtube.com/watch?v=1fC6RP6tZ1Q
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Странно ми е да чета нещо тук. За морал ми говори човек (анонимен при това), който си позволява да нарича останалите "тъпи", "чугунени глави", "не разбиращи" и т.н. Човек, заради когото изгониха доста читави хора от форума, ми сори, ама ... 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Морална тема.
На мен пък ми е странно за морал да говорят хора, които одобряват кражбите, насилието, политически убийства, робския труд, крепостничеството в една държава и дори населено място и изписаха 500 страници тема, ако не и повече да ги възхваляват.
Но... свобода на словото - както е казал Волтер - "може да не съм съгласен с това, което имаш да кажеш, но ще защитавам до смърт правото ти да го кажеш".

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
steeN написа:На мен пък ми е странно за морал да говорят хора, които одобряват кражбите, насилието, политически убийства, робския труд, крепостничеството в една държава и дори населено място и изписаха 500 страници тема, ако не и повече да ги възхваляват.Но... свобода на словото - както е казал Волтер - "може да не съм съгласен с това, което имаш да кажеш, но ще защитавам до смърт правото ти да го кажеш".
+1
Което ми напомня, как според въпросната анонимна личност заплащането на труда било нещо лошо и колкото по-малко се плаща, толкова по-добре. Дано да те чете и да си вземе бележка. Ненапразно сам се хвалеше, че във въпросната тема, "всяко второ мнение било негово"

Не включвам колко е морално да обвиняваш или вменяваш на някого нещо, без доказателства. Типично за анонимната всестранно развита и всичко знаеща личност

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Нищичко не ви разбирам от препратките, това, което правите, не е морално, да знаете
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Днес направих добро - деца пресичаха между коли в задръстването, заблеяни и всички със слушалки на ушите, никой не гледаше движението, а тарикат прелиташе през насрещното. Свирнах, децата се стреснаха и спряха, тоя прелетя, а мен ме напсуваха че съм им свирнал
ПС: Възпитавайте си децата!

- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
Колега по-горе спомена, че празният стомах властва над моралната глава ..... и е прав, това се нарича инстинкт за самосъхранение. Това го разбирам, да откраднеш, за да се нахраниш или да нахраниш детето си - ок, на всеки се случва да изпадне в нужда рядко или често. Обаче има и друг фактор, който използваме, за да заобиколим моралните си ценности и това е хранене на егото. Ето това е нещо, което не оправдавам.
Много от нас (осъзнато или неосъзнато) потъпкват човешкия морал все ден по няколко пъти с цел, която храни егото и ни кара да се чувстваме значими. Често силния потъпква слабия, за да докаже сам на себе си колко е силен без да разбира, че сравнява себе си със слаб човек и това му дава изкривена представа.
Та в тоя ред на мисли - има няколко качества, които окачествяват човек като морален и всяко едно от тях е в противоречие на присъствието на гладното его.
Аз самия се боря, за да имам висок морал и ниско его и това въобще не е лесно. Децата на 80' ни отгледаха в мизерия и глад, за това и до ден днешен остава мисълта за презапасяване във всяка една преспектива. Това води до неоправдани нужди, което изисква нисък морал и високо его.
Дано се науча някога и аз.
ПП: Адмирации за темата. Тези неща заслужават обсъждане и присъствие във форума ни.
Много от нас (осъзнато или неосъзнато) потъпкват човешкия морал все ден по няколко пъти с цел, която храни егото и ни кара да се чувстваме значими. Често силния потъпква слабия, за да докаже сам на себе си колко е силен без да разбира, че сравнява себе си със слаб човек и това му дава изкривена представа.
Та в тоя ред на мисли - има няколко качества, които окачествяват човек като морален и всяко едно от тях е в противоречие на присъствието на гладното его.
Аз самия се боря, за да имам висок морал и ниско его и това въобще не е лесно. Децата на 80' ни отгледаха в мизерия и глад, за това и до ден днешен остава мисълта за презапасяване във всяка една преспектива. Това води до неоправдани нужди, което изисква нисък морал и високо его.
Дано се науча някога и аз.

ПП: Адмирации за темата. Тези неща заслужават обсъждане и присъствие във форума ни.
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
Вуйчо написа:Bogat-Beden написа:Нищичко не ви разбирам от препратките, това, което правите, не е морално, да знаете
Според мен, те просто се обичат по един особен начин и биха се ударили един друг, ама не им стиска (че е било уж аморално).
Вуйчо, колегата Богат-Беден е пич и независимо, че понякога сме на различно мнение (което е повече от нормално), на мен ми е приятно да чета какво пише и да комуникирам с него. Той има чувство за хумор и не обижда и не плюе околните. Виж, всезнаещият анонимен моралист-урбанолог е друга бира. Достатучно е да му прочетеш пейстнатите от Гугъл умотворения....
Дали бих го ударил, никога. Работил съм в болница и имам разбиране към хората...
всичко идва от себеуважението. или се уважаваш и не се унижаваш да правиш неморални постъпки, или си си плюл на фасона и от там си способен на всичко особено като/ ако ножа опре до кокала.
и друго- себеуважението не е функция от финансовото положение, но съм абсолютно съгласен, че средата играе огромна роля.
нашето общество е такова каквото е, защото много малко хора се себеуважават. а себеуважението започва с уважение към другите. да, ама като другите не са достойни за уважение, как да ги уважаваш и да се самоуважаваш? и кръга се затваря. затова написах, че средата е особено важна.
и друго- себеуважението не е функция от финансовото положение, но съм абсолютно съгласен, че средата играе огромна роля.
нашето общество е такова каквото е, защото много малко хора се себеуважават. а себеуважението започва с уважение към другите. да, ама като другите не са достойни за уважение, как да ги уважаваш и да се самоуважаваш? и кръга се затваря. затова написах, че средата е особено важна.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Venko, много хубаво мнение!
Чувствам се част от представената психологическа дисекция.
Alx- човек може до един момент/степен да се оправдава със средата.
Когато нещо изначално не ти е присъщо, няма как да го копираш или въобще да го приемеш като линия на поведение.
Моралът е доста хлъзгава материя, нож с две остриета.
За човек със силен такъв и държащ на принципите си, животът е с доста ограничения, а може и да бъде доста тежък/труден като цяло заради това.
От друга страна, както в макроикономиката- което важи за частта, не е валидно за цялото- тоест за обществото такива хора са в основата най-малко на по-спокойния, уреден и цивилизован начин на живот.
И обратно - морално осакатените могат да имат поне на материално/социално ниво изключителен начин на живот, но за обществото като цяло това е в огромен ущърб (справка - нашето такова..)

Alx- човек може до един момент/степен да се оправдава със средата.
Когато нещо изначално не ти е присъщо, няма как да го копираш или въобще да го приемеш като линия на поведение.
Моралът е доста хлъзгава материя, нож с две остриета.
За човек със силен такъв и държащ на принципите си, животът е с доста ограничения, а може и да бъде доста тежък/труден като цяло заради това.
От друга страна, както в макроикономиката- което важи за частта, не е валидно за цялото- тоест за обществото такива хора са в основата най-малко на по-спокойния, уреден и цивилизован начин на живот.
И обратно - морално осакатените могат да имат поне на материално/социално ниво изключителен начин на живот, но за обществото като цяло това е в огромен ущърб (справка - нашето такова..)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Bogat-Beden написа:Alx- човек може до един момент/степен да се оправдава със средата.
съгласен ако си попаднал в хубава среда и не се променяш. но, ако цял живот си живял в лоша среда шансовете ти да се самоуважаваш, да си морален и да уважаваш другите (в този ред) са нищожни. има разбира се изключения, но те са много малко.
средата е определяща. единствения шанс на човек в такава среда е да го осъзнае и да осъзнае, че липсата на морал е лошо нещо и да си смени средата за да започне да израства като човек.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Морална тема.
BMW_POWER написа:Което ми напомня, как според въпросната анонимна личност заплащането на труда било нещо лошо и колкото по-малко се плаща, толкова по-добре. Дано да те чете и да си вземе бележка. Ненапразно сам се хвалеше, че във въпросната тема, "всяко второ мнение било негово"
Не включвам колко е морално да обвиняваш или вменяваш на някого нещо, без доказателства. Типично за анонимната всестранно развита и всичко знаеща личност
Лъжата е доста неморална постъпка според мен, независимо от ценностната ти система. Поради тази причина се сългасявам с втория параграф.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
steeN написа:BMW_POWER написа:Което ми напомня, как според въпросната анонимна личност заплащането на труда било нещо лошо и колкото по-малко се плаща, толкова по-добре. Дано да те чете и да си вземе бележка. Ненапразно сам се хвалеше, че във въпросната тема, "всяко второ мнение било негово"
Лъжата е доста неморална постъпка според мен, независимо от ценностната ти система. Поради тази причина се сългасявам с втория параграф.
След като лъжата е неморална постъпка, дай да видим този, който
steeN написа:На мен пък ми е странно за морал да говорят хора, които одобряват кражбите, насилието, политически убийства, робския труд, крепостничеството в една държава и дори населено място и изписаха 500 страници тема, ако не и повече да ги възхваляват.Но... свобода на словото - както е казал Волтер - "може да не съм съгласен с това, което имаш да кажеш, но ще защитавам до смърт правото ти да го кажеш".
Нещо линк към мнение и страница, защото изсипа доста лоши неща в градинката на тези, които се грижат за добрия тон във форума. Аз не си спомням някой, който тук да е правил тези неща. Но може да съм пропуснал и съм любопитен да видя
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Don_Diego написа:Днес направих добро - деца пресичаха между коли в задръстването, заблеяни и всички със слушалки на ушите, никой не гледаше движението, а тарикат прелиташе през насрещното. Свирнах, децата се стреснаха и спряха, тоя прелетя, а мен ме напсуваха че съм им свирнал![]()
![]()
А тия/децата/ са от най-опасните и почти винаги неадекватни спрямо ситуацията.
48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4