Екстри за апартамент - идеи
Модератор: Общи модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Екстри за апартамент - идеи
Използвам интериорен дизайнер и всичко е tailored made така да се каже
Балконът не е малък, достатъчно широк е, мисля там да сложа една тента с масичка за лятото, но определено нямам намерение да бутам никакви стени, за да го разширявам. Прозорците са френски и поради тази причина ще заложа и на хубави външно щори, за да играят ролята и на изолация.
За тавана сме предвидили минерална(?) вата, тъпото е, че ще ми намали височината. По принцип има външна изолация на тавана, ама за всеки случай си викам да си сложа и аз
Иначе таванът е плосък, което мен не ме радва, ама
Ще сложим доста повече контакти отколкото има в момента, ей така да има, да не се налага някога да дърпам разклонители.
Това за колонките и кабелите е добра идея, трябва да помисля как да го направя

Балконът не е малък, достатъчно широк е, мисля там да сложа една тента с масичка за лятото, но определено нямам намерение да бутам никакви стени, за да го разширявам. Прозорците са френски и поради тази причина ще заложа и на хубави външно щори, за да играят ролята и на изолация.
За тавана сме предвидили минерална(?) вата, тъпото е, че ще ми намали височината. По принцип има външна изолация на тавана, ама за всеки случай си викам да си сложа и аз

Ще сложим доста повече контакти отколкото има в момента, ей така да има, да не се налага някога да дърпам разклонители.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
И аз съм много "ЗА" за декинг, но този от ИКЕА си иска малко от малко пазене. В офиса съм с такъв, открита тераса...за една година е чао

- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Предлагам палми , има студоустойчиви. Различни модели са които растат от 1.5 м до 4-5 м последните се садят директно в двора:-)
Красиво , уптно и листата не се цапат много. След консултация в някой градински център ще решиш. Чемшира да ме простят от северозапада е като в Ломска къща.
Sent from my iPhone X using Tapatalk
Красиво , уптно и листата не се цапат много. След консултация в някой градински център ще решиш. Чемшира да ме простят от северозапада е като в Ломска къща.
Няма вече BMW
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Dextuar написа:Използвам интериорен дизайнер и всичко е tailored made така да се каже![]()
За тавана сме предвидили минерална(?) вата, тъпото е, че ще ми намали височината. По принцип има външна изолация на тавана, ама за всеки случай си викам да си сложа и азИначе таванът е плосък, което мен не ме радва, ама
![]()
И минерална върши работа, даже е хубаво, че гадините не я обичат. Дреме ти за тавана - цялата топлина отива нагоре и излиза през тавана (за разлика от твърденията на доставчиците на дограма, ама пустатата вата е евтина и няма бизнес в нея). Това си е направо задължителна операция. Иначе на мен ми е збавано как жените, дето са средно 1.65м най-често се оплакват, че тавана от 2.65, става 2.57м.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
acho.rs написа:Иначе на мен ми е збавано как жените, дето са средно 1.65м най-често се оплакват, че тавана от 2.65, става 2.57м.
Какво значение има колко си висок?
Аз като работех в офис със 4 метра тавани и после вкъщи имах чувството, че съм в клетка...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Никога не съм ползвал разклонители вкъщи, направил съм ел инсталацията 8 токови кръга и 45 контакта на 93м2 апартамент.
Преградни стени по 25 см навсякъде, всяко от помещенията има достъп до щранг за вода и канал, вкл терасите.
Wi-fi то поне засега не може да измести сигурността и качеството на сигнала по кабел, изобщо да не говорим за надежността на електрониката в дългосрочен план и облъчването.

Преградни стени по 25 см навсякъде, всяко от помещенията има достъп до щранг за вода и канал, вкл терасите.
Wi-fi то поне засега не може да измести сигурността и качеството на сигнала по кабел, изобщо да не говорим за надежността на електрониката в дългосрочен план и облъчването.

Venelin1111 написа:bum_bum написа:Поливната система преди близо 10 години си я бях успешно оптимизирал с раймер та поливаше между 2 и 4.
Полиената с-ма е най-евтиното и лесно нещо. Таймер на батерия китайче 60 лв , найлонови тръби 50 м около 12 лв , пластмасови колена и преходници 10 лв(зависи от бройката и как ще монтирате с-мата) и външна чешма. Системата е за капково напояване и на ден ми полива по един час, доволно. Монтира се лесно, таймера се настройва по желание за времето кога да се пуска, минава времето да полива и сам спира притока на вода в с-мата. Лесно , просто и прагматично.
Сърцето на една система за поливане е контролера. Има 4 вида:
1. Полива по фиксиран календар (примерно всеки 3 дни по 30 минути всяка зона)
2. Полива по фиксиран календар, но и с сензор за дъжд и ако вали не полива)
3. Полива по фиксиран календар но променя продължителноста според каквото е било времето (има проста метео станция с която мери валеж, слънцегреене, влажност и т.н)
4. Интелигентна система която си говори с мрежа от хиляди метео станции и полива според каквото е. Или времето И каквато е прогнозата. (Примерно http://www.rachio.com)- това е което аз имам и съм много доволен
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Така и така тръгна със снимките, пусни една снимка на тревата да я видим, докъде я е докарала по календара тая поливна система.
Ubi dubium, ibi libertas
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
drago_pavlov написа:acho.rs написа:Иначе на мен ми е збавано как жените, дето са средно 1.65м най-често се оплакват, че тавана от 2.65, става 2.57м.
Какво значение има колко си висок?
Аз като работех в офис със 4 метра тавани и после вкъщи имах чувството, че съм в клетка...
Има го и това, но гадното е чувството изобщо да си вътре. За това една макар и малка тераса (особено ажурна) върши отлична работа.
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Колеги,
по темата и малко по темата за 5G, кажете как може примерно спалнята на дадено жилище да се екранира и по този начин да се спрат/намалят радиовълните на безжичните рутери и мобилните оператори. Предполагам трябва да се вгради някаква мрежа в мазилката на стените, тавана и пода на стаята. Как евентуално могат да се екранират и прозорците и вратите. С две думи поне докато спим там да няма облъчване.
Иначе аз докато си правих апартамента прокарах кабел от усилвателя до банята и сложих влагоустойчив високоговорител на окачения таван в банята. Заради фаянса в банята се получава добра акустика.
по темата и малко по темата за 5G, кажете как може примерно спалнята на дадено жилище да се екранира и по този начин да се спрат/намалят радиовълните на безжичните рутери и мобилните оператори. Предполагам трябва да се вгради някаква мрежа в мазилката на стените, тавана и пода на стаята. Как евентуално могат да се екранират и прозорците и вратите. С две думи поне докато спим там да няма облъчване.
Иначе аз докато си правих апартамента прокарах кабел от усилвателя до банята и сложих влагоустойчив високоговорител на окачения таван в банята. Заради фаянса в банята се получава добра акустика.
gromovich написа:Колеги,
ще трябва да градиш фарадеев кафез. проблема е, че нищо няма работи в него- ни радио, ни уай-фай...
трудна работа...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Екстри за апартамент - идеи
Ако нещата са на кабел не е ли ОК? Интернет , тв и т.н Явно колегата бяга от лъченията.
Няма вече BMW
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
alx написа:gromovich написа:Колеги,
ще трябва да градиш фарадеев кафез. проблема е, че нищо няма работи в него- ни радио, ни уай-фай...
трудна работа...
Аз и не искам нищо да работи там, на практика докато спя не ми трябва ни радио ни wifi т.е. ще ми е необходима само една крушка за осветление. Идеята ми е фактическото изпълнение на фарадеевия кафез трудна задача ли е и самата мрежа трябва ли да е от мед или всяка врежа с нужното сечение би свършила работа
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Той Фарадеевия кафез май не действа на wifi мрежата, заради дължината на вълната й.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
bum_bum написа:Ама да се лишиш или спестиш от нещо къде, къде по-съществено, че да можеш да си приказваш с дневната си малко ми е безсмислено.
То на по-модерните си ги има вградено. Не знам къде и какво сте гледали, ама от това, което аз съм гледал... тея джаджи се избиват от спестените пари. А това, че си ги програмирал... ако отидеш на море за седмица, а пък се спука да вали... как ще спреш поливането ? Примерно. Номера с пералнята и бойлера и аз ги правя, разбира се. Не искам обаче да броя колко пъти съм забравял. Или колко пъти съм поглеждал часовника дали е станало време. А ако си на море за седмица, как ще пуснаш климатика да ти охлади, като си се прибрал ?

Това с тераската е наистина супер. Аз имам голяма тераса, но е западна и лятото в Пловдив е... неизползваема. При нормални температури си е супер кеф да седнеш, да изпиш едно кафе/да изпушиш една пура/да пиеш една бира/да вечеряш. А ако няма съседи да гледат и друго