Екстри за апартамент - идеи

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: Екстри за апартамент - идеи

Мнение от Dextuar » 17 Юни 2019, 13:10

Използвам интериорен дизайнер и всичко е tailored made така да се каже :mhihi:
Балконът не е малък, достатъчно широк е, мисля там да сложа една тента с масичка за лятото, но определено нямам намерение да бутам никакви стени, за да го разширявам. Прозорците са френски и поради тази причина ще заложа и на хубави външно щори, за да играят ролята и на изолация.

За тавана сме предвидили минерална(?) вата, тъпото е, че ще ми намали височината. По принцип има външна изолация на тавана, ама за всеки случай си викам да си сложа и аз :mhihi: Иначе таванът е плосък, което мен не ме радва, ама :dunno:

Ще сложим доста повече контакти отколкото има в момента, ей така да има, да не се налага някога да дърпам разклонители.

Това за колонките и кабелите е добра идея, трябва да помисля как да го направя :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 17 Юни 2019, 13:12

bum_bum написа:
Това е най-бюджетния вариант на декинг от Икея и сам съм си го сглабял, но е далеч по-хубаво от плочки.

Изображение

И аз съм много "ЗА" за декинг, но този от ИКЕА си иска малко от малко пазене. В офиса съм с такъв, открита тераса...за една година е чао :wave: . Особено на местата където има движение си е направо на г*з, дъските се пукат и чупят вече... Ако обаче няма да го пече нон стоп както е при мен и не го бие дъжд/сняг ще издържи доста. В комбинация с някаква зеленина създава много приятна атмосфера.

:OT: Дайте препоръка за саксийно растение дето да държи на студ и пек. Мислех кипариси ама те в момента, в който изпълнят пространството за корените и заповат да съхнат. Класически чемшир в по-голямо сандъче дали ще е ок? Трябва ми за много слънчева тераса, искам да "скрия" каквото се вижда през парапетите.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Мнение от Venelin1111 » 17 Юни 2019, 13:30

Предлагам палми , има студоустойчиви. Различни модели са които растат от 1.5 м до 4-5 м последните се садят директно в двора:-)
Красиво , уптно и листата не се цапат много. След консултация в някой градински център ще решиш. Чемшира да ме простят от северозапада е като в Ломска къща.

Sent from my iPhone X using Tapatalk
Няма вече BMW

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 17 Юни 2019, 14:06

Dextuar написа:Използвам интериорен дизайнер и всичко е tailored made така да се каже :mhihi:
Балконът не е малък, достатъчно широк е, мисля там да сложа една тента с масичка за лятото, но определено нямам намерение да бутам никакви стени, за да го разширявам. Прозорците са френски и поради тази причина ще заложа и на хубави външно щори, за да играят ролята и на изолация.

За тавана сме предвидили минерална(?) вата, тъпото е, че ще ми намали височината. По принцип има външна изолация на тавана, ама за всеки случай си викам да си сложа и аз :mhihi: Иначе таванът е плосък, което мен не ме радва, ама :dunno:

Ще сложим доста повече контакти отколкото има в момента, ей така да има, да не се налага някога да дърпам разклонители.

Това за колонките и кабелите е добра идея, трябва да помисля как да го направя :bchug:

И минерална върши работа, даже е хубаво, че гадините не я обичат. Дреме ти за тавана - цялата топлина отива нагоре и излиза през тавана (за разлика от твърденията на доставчиците на дограма, ама пустатата вата е евтина и няма бизнес в нея). Това си е направо задължителна операция. Иначе на мен ми е збавано как жените, дето са средно 1.65м най-често се оплакват, че тавана от 2.65, става 2.57м.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 17 Юни 2019, 14:13

acho.rs написа:Иначе на мен ми е збавано как жените, дето са средно 1.65м най-често се оплакват, че тавана от 2.65, става 2.57м.

Какво значение има колко си висок?
Аз като работех в офис със 4 метра тавани и после вкъщи имах чувството, че съм в клетка...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 17 Юни 2019, 15:13

Никога не съм ползвал разклонители вкъщи, направил съм ел инсталацията 8 токови кръга и 45 контакта на 93м2 апартамент. :mhihi:

Преградни стени по 25 см навсякъде, всяко от помещенията има достъп до щранг за вода и канал, вкл терасите.

Wi-fi то поне засега не може да измести сигурността и качеството на сигнала по кабел, изобщо да не говорим за надежността на електрониката в дългосрочен план и облъчването. :lalala:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Юни 2019, 15:15

Venelin1111 написа:
bum_bum написа:Поливната система преди близо 10 години си я бях успешно оптимизирал с раймер та поливаше между 2 и 4.

Полиената с-ма е най-евтиното и лесно нещо. Таймер на батерия китайче 60 лв , найлонови тръби 50 м около 12 лв , пластмасови колена и преходници 10 лв(зависи от бройката и как ще монтирате с-мата) и външна чешма. Системата е за капково напояване и на ден ми полива по един час, доволно. Монтира се лесно, таймера се настройва по желание за времето кога да се пуска, минава времето да полива и сам спира притока на вода в с-мата. Лесно , просто и прагматично.

Сърцето на една система за поливане е контролера. Има 4 вида:

1. Полива по фиксиран календар (примерно всеки 3 дни по 30 минути всяка зона)
2. Полива по фиксиран календар, но и с сензор за дъжд и ако вали не полива)
3. Полива по фиксиран календар но променя продължителноста според каквото е било времето (има проста метео станция с която мери валеж, слънцегреене, влажност и т.н)
4. Интелигентна система която си говори с мрежа от хиляди метео станции и полива според каквото е. Или времето И каквато е прогнозата. (Примерно http://www.rachio.com)- това е което аз имам и съм много доволен
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 17 Юни 2019, 15:24

Така и така тръгна със снимките, пусни една снимка на тревата да я видим, докъде я е докарала по календара тая поливна система.
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 17 Юни 2019, 15:35

drago_pavlov написа:
acho.rs написа:Иначе на мен ми е збавано как жените, дето са средно 1.65м най-често се оплакват, че тавана от 2.65, става 2.57м.

Какво значение има колко си висок?
Аз като работех в офис със 4 метра тавани и после вкъщи имах чувството, че съм в клетка...

Има го и това, но гадното е чувството изобщо да си вътре. За това една макар и малка тераса (особено ажурна) върши отлична работа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 17 Юни 2019, 16:20

Колеги,
по темата и малко по темата за 5G, кажете как може примерно спалнята на дадено жилище да се екранира и по този начин да се спрат/намалят радиовълните на безжичните рутери и мобилните оператори. Предполагам трябва да се вгради някаква мрежа в мазилката на стените, тавана и пода на стаята. Как евентуално могат да се екранират и прозорците и вратите. С две думи поне докато спим там да няма облъчване.

Иначе аз докато си правих апартамента прокарах кабел от усилвателя до банята и сложих влагоустойчив високоговорител на окачения таван в банята. Заради фаянса в банята се получава добра акустика.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Юни 2019, 17:41

gromovich написа:Колеги,
по темата и малко по темата за 5G, кажете как може примерно спалнята на дадено жилище да се екранира и по този начин да се спрат/намалят радиовълните на безжичните рутери и мобилните оператори. Предполагам трябва да се вгради някаква мрежа в мазилката на стените, тавана и пода на стаята. Как евентуално могат да се екранират и прозорците и вратите. С две думи поне докато спим там да няма облъчване.

Иначе аз докато си правих апартамента прокарах кабел от усилвателя до банята и сложих влагоустойчив високоговорител на окачения таван в банята. Заради фаянса в банята се получава добра акустика.

ще трябва да градиш фарадеев кафез. проблема е, че нищо няма работи в него- ни радио, ни уай-фай...

трудна работа...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Екстри за апартамент - идеи

Мнение от Venelin1111 » 17 Юни 2019, 17:42

Ако нещата са на кабел не е ли ОК? Интернет , тв и т.н Явно колегата бяга от лъченията.

Няма вече BMW

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 17 Юни 2019, 17:52

alx написа:
gromovich написа:Колеги,

ще трябва да градиш фарадеев кафез. проблема е, че нищо няма работи в него- ни радио, ни уай-фай...

трудна работа...

Аз и не искам нищо да работи там, на практика докато спя не ми трябва ни радио ни wifi т.е. ще ми е необходима само една крушка за осветление. Идеята ми е фактическото изпълнение на фарадеевия кафез трудна задача ли е и самата мрежа трябва ли да е от мед или всяка врежа с нужното сечение би свършила работа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Юни 2019, 18:04

Той Фарадеевия кафез май не действа на wifi мрежата, заради дължината на вълната й.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 17 Юни 2019, 18:07

bum_bum написа:Ама да се лишиш или спестиш от нещо къде, къде по-съществено, че да можеш да си приказваш с дневната си малко ми е безсмислено.

То на по-модерните си ги има вградено. Не знам къде и какво сте гледали, ама от това, което аз съм гледал... тея джаджи се избиват от спестените пари. А това, че си ги програмирал... ако отидеш на море за седмица, а пък се спука да вали... как ще спреш поливането ? Примерно. Номера с пералнята и бойлера и аз ги правя, разбира се. Не искам обаче да броя колко пъти съм забравял. Или колко пъти съм поглеждал часовника дали е станало време. А ако си на море за седмица, как ще пуснаш климатика да ти охлади, като си се прибрал ? :mhihi: Готино си е, няма спор. Въпроса е, че има някаква граница. Пералня, бойлер, поливна система, отопление/охлаждане. Щорите мисля, че излизат бая по-скъпо.

Това с тераската е наистина супер. Аз имам голяма тераса, но е западна и лятото в Пловдив е... неизползваема. При нормални температури си е супер кеф да седнеш, да изпиш едно кафе/да изпушиш една пура/да пиеш една бира/да вечеряш. А ако няма съседи да гледат и друго :mhihi: Вода е задължително. Аз нямам и много липсва. За евтин вариант на подова настилка - дори изкуствена трева е по-добре от плочки. Поне на мен повече ми харесва.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата