И после отваряме тема : ПТП и причините за тях
Модератор: Общи модератори
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Re: И после отваряме тема : ПТП и причините за тях
Бул. "България" в Русе, познах ли?blacksapphire написа::D
Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Сега ще ти кажат, че ако колата караше с 30 (колкото е сегашното ограничение там) щеше да спре
Само ще кажа, че обърнаха живота с краката нагоре на "виновния" шофьор

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
В случая виновни не са директните участници, а родителите на детето, лека му пръст.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Don_Diego написа:Сега ще ти кажат, че ако колата караше с 30 (колкото е сегашното ограничение там) щеше да спре![]()
само ще кажа, че и двете неща които си написал всъщност са точно така (ако и да си ги написал със сарказъм)
ако този караше с 30 щеше да спре- да. или поне удара нямаше да е толкова жесток. забележи, че детето го закачи за съвсем малко- дори изглежда, че ще му се размине. аз бих казал, че ако този караше с 5 км по-малко можеше да не стане сакатлъка
обърнаха му живота с краката нагоре- ми разбира се? на тебе не ти ли светват всички червени лампи като караш и доближиш зебра и няма видимост и на двата тротроара? щото на мене ми светват всички лампи и намалявам... ама много намалявам...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
+1 Alx
Ако караше с 30 нямаше да има умрели. А един живот струва повече, много повече, от това да ви се развали рахатлъка да гоните и немой да стигнете за къде сте тръгнали 2 минути по-късно. Па дори и 2 часа да са какво от това.
Ако караше с 30 нямаше да има умрели. А един живот струва повече, много повече, от това да ви се развали рахатлъка да гоните и немой да стигнете за къде сте тръгнали 2 минути по-късно. Па дори и 2 часа да са какво от това.
Хм,хм...
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
alx написа:обърнаха му живота с краката нагоре- ми разбира се? на тебе не ти ли светват всички червени лампи като караш и доближиш зебра и няма видимост и на двата тротроара? щото на мене ми светват всички лампи и намалявам... ама много намалявам...
Това не е пешеходна пътека, а е светофар. На всеки светофар ли се очаква да спреш да се огледаш въпреки зелената светлина?

Ми че то и на магистралата ще намалим жертвите ако се движим с 30, защо да се ограничаваме до града само?
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Там има пешеходен светофар и момчето притичва на червено, а колата минава на зелено. Какви 5 км/ч повеме или по-малко.
Това се опитвам и да кажа. Като жива мръвка никой, ама абсолютно никой няма шанс срещу тон ламарина. По-добре да ви отнемат предимството, като пешеходци и да попсувате ако искате, отколкото да гледате как расте тревата отдолу, защото сте възползвали от предимството си.
Това се опитвам и да кажа. Като жива мръвка никой, ама абсолютно никой няма шанс срещу тон ламарина. По-добре да ви отнемат предимството, като пешеходци и да попсувате ако искате, отколкото да гледате как расте тревата отдолу, защото сте възползвали от предимството си.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Да, на всеки светофар се очаква. Или е по-добре да убиеш човек? Като нямаш видимост ще намалиш, нищо, че ти е зелено. "Ма то той сам си виновен. Е, малко е умрел, ма голем праз." Нали така излиза?
Хм,хм...
b_u_b_o написа:Това не е пешеходна пътека, а е светофар. На всеки светофар ли се очаква да спреш да се огледаш въпреки зелената светлина?
Ми че то и на магистралата ще намалим жертвите ако се движим с 30, защо да се ограничаваме до града само?
не на всеки светофар, но абсолютно на всяка зебра ако не й виждаш двата края трябва да внимаваш много и да намалиш. аз поне така правя.
за магистралата - ми... да? ако карахме с 30 по магистралата можеш да бъдеш сигурен, че броя на загиналите щеше да е нищожен. аз лично на магистрала карам със 120 макс независимо дали колата ми може да вдигне 140 или 320...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Don_Diego
- ентусиаст
-
alx написа:Don_Diego написа:Сега ще ти кажат, че ако колата караше с 30 (колкото е сегашното ограничение там) щеше да спре![]()
само ще кажа, че и двете неща които си написал всъщност са точно така (ако и да си ги написал със сарказъм)
Известна доза сарказъм има единствено в първото твърдение...
5-10км/ч по-ниска скорост при нулева видимост към пътеката няма да предотвратят удара. Ако това беше птп с 2 коли: едната не спира на червено, другата си минава на зелено, пък дори и с превишена скорост - коя щеше да е виновна?
Конкретната случка е много неприятна и за мен, лично. Защото човека в черната кола ми е добър приятел и в точно този момент, пътуваше към мен за да вземе размери за стъклената стена, която монтирах в офиса.
Който е изгледал клипа смята ли, че и колата в лявата лента "закача" детето и го хвърля върху другата или то скача в опит да прескочи втората?
Don_Diego написа:Известна доза сарказъм има единствено в първото твърдение...
5-10км/ч по-ниска скорост при нулева видимост към пътеката няма да предотвратят удара. Ако това беше птп с 2 коли: едната не спира на червено, другата си минава на зелено, пък дори и с превишена скорост - коя щеше да е виновна?
Конкретната случка е много неприятна и за мен, лично. Защото човека в черната кола ми е добър приятел и в точно този момент, пътуваше към мен за да вземе размери за стъклената стена, която монтирах в офиса.
Който е изгледал клипа смята ли, че и колата в лявата лента "закача" детето и го хвърля върху другата или то скача в опит да прескочи втората?
съжалявам за твоя приятел... но от това което видях, ако беше със 10 км/ч по малко, нямаше да закачи детето... но като се обърне каруцата пътища много...
едит;: сега го погледнах на стоп кадър- боже, аз изобщо не видях че има още една кола- черната... мислех, че бялата го бута (едвам го закача). човека в черната кола няма никакъв шанс- бялата му прави завет и той предполагам изобщо не е видял детето... предполагам дори не е пипнал спирачката... и да- детето се опита да скочи...
сега да ти кажа като видях, че има втора кола - не мисля, че е имало някакъв вариант да се е избегне удара... освен както казах- намаляване на скороста и внимателно като не се виждат двата края на пешеходна пътека...
какво е ограничението там и с колко е карал? ако е бил горе долу с позволената скорост- човека в черната кола не е виновен, но ще го носи до края на живота си...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Лявата нито го закачи,нито детето се опитва да скочи. И спрете да вменявате вина на шофьора. Ако родителите му го бяха научили да не пресича на червено,камо ли тичайки, ако го бяха го научили дори и по-дяволите да гони рейс или трамвай (защото точно това прави май) да се огледа бе , и ако няма коли наблизо тогава да търчи така. Да жалко за детето,но не шофьорът е виновен в случаят. И с 30км/ч да е карал с тая кола до него никакъв шанс за реакция.
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
бул. „Цар Борис III“
https://maps.app.goo.gl/XVx87VGfq4gVUNiLA
Там има светофар за пропускане на пешеходци. За жалост детето притичва изцяло на червено за него, както се вижда на клипа.
https://maps.app.goo.gl/XVx87VGfq4gVUNiLA
Там има светофар за пропускане на пешеходци. За жалост детето притичва изцяло на червено за него, както се вижда на клипа.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
След този инцидент сложиха "легнал полицай", почти ежедневно седят с тринога и от скоро има ограничение 30км/ч. По думите на моя приятел се е движил с не повече от 55-60 (там в дясното платно има много големи неравности и всякакви по-високи скорости са лудост ако си обичаш колата). Не е имал абсолютно никаква видимост от ляво, веднъж заради колата до него, после заради задръстването в обратната посока, разчитал е на светофарната уредба и здравия разум на хората.
ПП: Интересното е, че щетите по неговата кола са само по предния прозорец, високо над пасажерското място
ПП: Интересното е, че щетите по неговата кола са само по предния прозорец, високо над пасажерското място