И после отваряме тема : ПТП и причините за тях

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Re: И после отваряме тема : ПТП и причините за тях

Мнение от ceco_kd » 19 Дек 2019, 15:26

blacksapphire написа::D
Бул. "България" в Русе, познах ли?

Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 19 Дек 2019, 16:25

няма да коментирам... който са му слаби нервите да не гледа...

https://gofile.io/?c=ohzQnF
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 19 Дек 2019, 16:32

Сега ще ти кажат, че ако колата караше с 30 (колкото е сегашното ограничение там) щеше да спре :banghead:
Само ще кажа, че обърнаха живота с краката нагоре на "виновния" шофьор :banghead:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 19 Дек 2019, 16:33

В случая виновни не са директните участници, а родителите на детето, лека му пръст.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Дек 2019, 16:49

Don_Diego написа:Сега ще ти кажат, че ако колата караше с 30 (колкото е сегашното ограничение там) щеше да спре :banghead:
Само ще кажа, че обърнаха живота с краката нагоре на "виновния" шофьор :banghead:

само ще кажа, че и двете неща които си написал всъщност са точно така (ако и да си ги написал със сарказъм)

ако този караше с 30 щеше да спре- да. или поне удара нямаше да е толкова жесток. забележи, че детето го закачи за съвсем малко- дори изглежда, че ще му се размине. аз бих казал, че ако този караше с 5 км по-малко можеше да не стане сакатлъка

обърнаха му живота с краката нагоре- ми разбира се? на тебе не ти ли светват всички червени лампи като караш и доближиш зебра и няма видимост и на двата тротроара? щото на мене ми светват всички лампи и намалявам... ама много намалявам...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 19 Дек 2019, 16:58

+1 Alx
Ако караше с 30 нямаше да има умрели. А един живот струва повече, много повече, от това да ви се развали рахатлъка да гоните и немой да стигнете за къде сте тръгнали 2 минути по-късно. Па дори и 2 часа да са какво от това.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 19 Дек 2019, 16:59

alx написа:обърнаха му живота с краката нагоре- ми разбира се? на тебе не ти ли светват всички червени лампи като караш и доближиш зебра и няма видимост и на двата тротроара? щото на мене ми светват всички лампи и намалявам... ама много намалявам...

Това не е пешеходна пътека, а е светофар. На всеки светофар ли се очаква да спреш да се огледаш въпреки зелената светлина? :dunno:

Ми че то и на магистралата ще намалим жертвите ако се движим с 30, защо да се ограничаваме до града само?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 19 Дек 2019, 17:01

Там има пешеходен светофар и момчето притичва на червено, а колата минава на зелено. Какви 5 км/ч повеме или по-малко.
Това се опитвам и да кажа. Като жива мръвка никой, ама абсолютно никой няма шанс срещу тон ламарина. По-добре да ви отнемат предимството, като пешеходци и да попсувате ако искате, отколкото да гледате как расте тревата отдолу, защото сте възползвали от предимството си.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 19 Дек 2019, 17:22

Да, на всеки светофар се очаква. Или е по-добре да убиеш човек? Като нямаш видимост ще намалиш, нищо, че ти е зелено. "Ма то той сам си виновен. Е, малко е умрел, ма голем праз." Нали така излиза?
Хм,хм...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Дек 2019, 18:26

b_u_b_o написа:Това не е пешеходна пътека, а е светофар. На всеки светофар ли се очаква да спреш да се огледаш въпреки зелената светлина? :dunno:

Ми че то и на магистралата ще намалим жертвите ако се движим с 30, защо да се ограничаваме до града само?

не на всеки светофар, но абсолютно на всяка зебра ако не й виждаш двата края трябва да внимаваш много и да намалиш. аз поне така правя.

за магистралата - ми... да? ако карахме с 30 по магистралата можеш да бъдеш сигурен, че броя на загиналите щеше да е нищожен. аз лично на магистрала карам със 120 макс независимо дали колата ми може да вдигне 140 или 320...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 19 Дек 2019, 18:48

alx написа:
Don_Diego написа:Сега ще ти кажат, че ако колата караше с 30 (колкото е сегашното ограничение там) щеше да спре :banghead:

само ще кажа, че и двете неща които си написал всъщност са точно така (ако и да си ги написал със сарказъм)

Известна доза сарказъм има единствено в първото твърдение...
5-10км/ч по-ниска скорост при нулева видимост към пътеката няма да предотвратят удара. Ако това беше птп с 2 коли: едната не спира на червено, другата си минава на зелено, пък дори и с превишена скорост - коя щеше да е виновна?
Конкретната случка е много неприятна и за мен, лично. Защото човека в черната кола ми е добър приятел и в точно този момент, пътуваше към мен за да вземе размери за стъклената стена, която монтирах в офиса.
Който е изгледал клипа смята ли, че и колата в лявата лента "закача" детето и го хвърля върху другата или то скача в опит да прескочи втората?
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Дек 2019, 19:14

Don_Diego написа:Известна доза сарказъм има единствено в първото твърдение...
5-10км/ч по-ниска скорост при нулева видимост към пътеката няма да предотвратят удара. Ако това беше птп с 2 коли: едната не спира на червено, другата си минава на зелено, пък дори и с превишена скорост - коя щеше да е виновна?
Конкретната случка е много неприятна и за мен, лично. Защото човека в черната кола ми е добър приятел и в точно този момент, пътуваше към мен за да вземе размери за стъклената стена, която монтирах в офиса.
Който е изгледал клипа смята ли, че и колата в лявата лента "закача" детето и го хвърля върху другата или то скача в опит да прескочи втората?

съжалявам за твоя приятел... но от това което видях, ако беше със 10 км/ч по малко, нямаше да закачи детето... но като се обърне каруцата пътища много...

едит;: сега го погледнах на стоп кадър- боже, аз изобщо не видях че има още една кола- черната... мислех, че бялата го бута (едвам го закача). човека в черната кола няма никакъв шанс- бялата му прави завет и той предполагам изобщо не е видял детето... предполагам дори не е пипнал спирачката... и да- детето се опита да скочи...

сега да ти кажа като видях, че има втора кола - не мисля, че е имало някакъв вариант да се е избегне удара... освен както казах- намаляване на скороста и внимателно като не се виждат двата края на пешеходна пътека...

какво е ограничението там и с колко е карал? ако е бил горе долу с позволената скорост- човека в черната кола не е виновен, но ще го носи до края на живота си...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 19 Дек 2019, 19:27

Лявата нито го закачи,нито детето се опитва да скочи. И спрете да вменявате вина на шофьора. Ако родителите му го бяха научили да не пресича на червено,камо ли тичайки, ако го бяха го научили дори и по-дяволите да гони рейс или трамвай (защото точно това прави май) да се огледа бе , и ако няма коли наблизо тогава да търчи така. Да жалко за детето,но не шофьорът е виновен в случаят. И с 30км/ч да е карал с тая кола до него никакъв шанс за реакция.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 19 Дек 2019, 19:57

бул. „Цар Борис III“
https://maps.app.goo.gl/XVx87VGfq4gVUNiLA

Там има светофар за пропускане на пешеходци. За жалост детето притичва изцяло на червено за него, както се вижда на клипа.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 19 Дек 2019, 20:14

След този инцидент сложиха "легнал полицай", почти ежедневно седят с тринога и от скоро има ограничение 30км/ч. По думите на моя приятел се е движил с не повече от 55-60 (там в дясното платно има много големи неравности и всякакви по-високи скорости са лудост ако си обичаш колата). Не е имал абсолютно никаква видимост от ляво, веднъж заради колата до него, после заради задръстването в обратната посока, разчитал е на светофарната уредба и здравия разум на хората.
ПП: Интересното е, че щетите по неговата кола са само по предния прозорец, високо над пасажерското място :dunno:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата