Сайтове за покупко-продажба на автомобили - Мнения

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i - B58

Re: Сайтове за покупко-продажба на автомобили - Мнения

Мнение от SuSaMeCa » 06 Фев 2020, 18:23

До колегата Е34 - най-добрите нямат нужда от реклама... дори и да не го обори нищо не губя. Нито плащам на някой нито ще наливам милиони за реклама. Вие ако така си решавате проблемите с пари и ръце в .... жалко.

Пак казвам прави се за удобство. Топлата вода хич не е открита. 2020 сме - не 2005. Преди 15 години може да е бил нещо яко мобилето, но сега е динозавър. Изобщо не ми харесва как работи и няма алтернатива, която да ми харесва и да е удобна.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 06 Фев 2020, 19:16

Ако се комбинират някои неща от мобилето и карса може да стане перфектният сайт. Най-голямата екстра на мобилето за мен е, че можеш да търсиш с НЕ-та. Да няма газова, метанова, да не е 4х4 и т.н. Тва в карса го няма. В карса пък има възможност за multiple choice на модели, което е супер и не ти спестява отделни търсения за всеки модел. По подобие на немското мобиле е хубаво да имаш и multiple choice за каросерии. Много ме дразнят, като пускат нормалните седани, като лимузини :mhihi: Въобще колкото повече multiple choice толкова по-добре или по подобие на британския, канадския и др. аутотрейдъри - минимални и максимални стойности. За обем на двигател например. Пак по подобие на немското мобиле е хубаво да има опции дали колата е с гаранция, дали е premium selection, mercedes approved и подобните, дали е лизингова, доказана история/сервизна книжка има ли(не току-що напечатани), регистрация има ли или е нов внос, евро категория, брой предишни собственици. Хубаво е да има ВИН. Не е чувствителна информация, в щатските сайтове ги има почти във всяка обява. Ако е дилър някаква рейтинг система, ама с реални данни. Не конкуренцията да нащрака 10 пъти по 1 звезда.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 06 Фев 2020, 23:20

SuSaMeCa написа:До колегата Е34 - най-добрите нямат нужда от реклама....

Хахахаха, извинявай но колкото по-рано се сблъскаш с тежката действителност, че всичко има нужда от реклама и пари, толкова по-добре. Розови слонове няма! Веднага ти давам пример, имам уникален сайт в уникална ниша и за момента е единственият. Името му е уникално, функционалността му е много добра, въобще с голяма перспектива е. И тук едно голямо НО !!!! Не съм дал умишлено една стотинка за реклама, оставил съм го един вид социален експеримент да видя на самотек само заради името си докъде ще стигне и как ще се индексира в търсачките от ботовете. Познай колко посещения има? А ти ми говориш за тривиален сайт за автомобили???? Без реклама.....Става ама ше си го гледате само ти и аверите от квартала...евентуално.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SuSaMeCa » 06 Фев 2020, 23:42

От всичко написано само за това ли намери да хейтнеш хаха. То ясно, че всякакво споделяне и разгласяване е реклама... имах предвид споменатите милиони... както и да е...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Carless
Мечтае да кара: Всичкото ///M

Мнение от PolandBall » 07 Фев 2020, 1:10

Едно от нещата които най-много ме дразнят в сайтовете за автомобили е, че снимките не ги показва в пълен размер или поне в такъв в който добре да се вижда какво се продава. Иначе в България мисля, че мобиле(колко тъпо звучи :mhihi: ) реално нямат сериозна конкуренция.
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5

Мнение от kasho » 07 Фев 2020, 12:19

PolandBall написа:Едно от нещата които най-много ме дразнят в сайтовете за автомобили е, че снимките не ги показва в пълен размер или поне в такъв в който добре да се вижда какво се продава. Иначе в България мисля, че мобиле(колко тъпо звучи :mhihi: ) реално нямат сериозна конкуренция.

A какво стана с ауто.бг, дето Бричката го рекламираше? Има ли го още тоя сайт?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SuSaMeCa » 07 Фев 2020, 12:23

kasho написа:
PolandBall написа:Едно от нещата които най-много ме дразнят в сайтовете за автомобили е, че снимките не ги показва в пълен размер или поне в такъв в който добре да се вижда какво се продава. Иначе в България мисля, че мобиле(колко тъпо звучи :mhihi: ) реално нямат сериозна конкуренция.

A какво стана с ауто.бг, дето Бричката го рекламираше? Има ли го още тоя сайт?

То е собственост на фирмата на мобилето така че него не го брой :D изкуствена конкуренция.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SuSaMeCa » 08 Апр 2020, 9:49

Очаквам още предложения. До края на месеца, дори и до края на другата седмица сайта ще е готов с частта за автомобили и сервизи. Който има интерес може да ми пише на лично за да тества и да си каже мнението.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 28 Апр 2020, 10:18

Ако може и аз да се включа:
Ползвам най- много mobile, но винаги сравнявам нещата и с cars-а.

Идеята за VIN-a е супер, идеята за Mirror на другите платформи също е супер, така всичко ще е на едно място.

Сравнявайки нещата с платформите в чужбина ми прави впечатление че особенно за страните с голяма площ почти винаги има задължителен пощенски код - мен лично това ме дразни.
Донякъде би било полезно, ако живееш на морето, да не търсиш коли във Видин, ама да бъде опционално би било по-полезно отколкото да е задължтелно.

Задължителните снимки също са окей.
Друго хубаво би било да се елиминират по някакъв начин обявите за части със стойност по 11-111-1111лв. и на снимките цяла кола, а в описанието - на части.
Особено при сортирането по цена винаги излизат понякога и повече от цяла страница с такива обяви.

Споменавайки сортирането - в Mоbile e кофти, че сортираш само при критериите, в cars-а можеш да сортираш вече като видиш резултатите - така според мен е по-удобно.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SuSaMeCa » 30 Апр 2020, 9:45

За сортирането си прав. Мисля че съм покрил основните критерии. До края на седмицата ще е готов напълно и ще пусна линк.

Относно идеята за търсене по купе (е30 е36 е46 е90), е имплементирано, но ми трябва информация за всички марки и модели какви шасита имат. В момента съм добавил само за бмв 330. Бих се радвал ако има желаещи да помогнат с попълването на тази информация, че наистина е много. Просто 1 списък ще ми спести много търсене из интернет. Ако някой има желание пишете ми на лично.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 30 Апр 2020, 19:52

Тук има шаситата на повечето модели, колега

https://www.automobile-catalog.com/

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 30 Апр 2020, 20:06

Шонди нямаше ли да пуска и той такъв сайт?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SuSaMeCa » 30 Апр 2020, 21:34

The_Ancient написа:Тук има шаситата на повечето модели, колега

https://www.automobile-catalog.com/

Супер, благодаря! Ще ги разгледам.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 30 Апр 2020, 21:39

Superexstatic написа:Шонди нямаше ли да пуска и той такъв сайт?

То не остава време от раздаване на правосъдие по светофарите :ok:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SuSaMeCa » 03 Май 2020, 17:16

Момчета, качих сайта тук, някой ако има интерес да го разгледа и да даде обратна връзка ще съм благодарен. Все пак го правя за да е удобен.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата