Временна кола до 3к лв?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Временна кола до 3к лв?

Мнение от 3186 » 09 Мар 2020, 7:50

Лекува се със смяна на сегменти и е така при всички модели М54. Има и други причини като клапана на картерните газове, или ваноса. Разбира се не е задължително да е харчи масло, има доста изключения, но взимайки такава по-добре имай едно наум, че може да доливаш 1л/1000км. Честно казано щом няма да ти пука за колата - не би трябвало това да те спре, ако ще я хвърлиш след това.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 09 Мар 2020, 8:34

Благодаря за отговора :yes:

За 220 и 270 cdi чух и по-напред в темата се писаха хубави неща, та да питам за нещо подобно?
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 2419967495 (обявата е написана грамотно :lol: )
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 09 Мар 2020, 8:43

Bogat-Beden написа:Никой не ме отпечата за тая колица и аз пак че си питам за 3ти път :lol:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 8787778940

Вече ти казаха за маслото, че харчат, за м54б22 общо взето май са по-добре от б25 и б30
Другото важно е, че проблема е в маслообиращия сегмент, тоест няма отражение на компресия и мощност ... доливаш и тва е :mhihi:

Друго от което страдат са Диса клапа и мисфайъри обикновенно от смучене на въздух.

Като цяло от днешна гледна точка прост и познат мотор, държи на газ без проблем.

тая кола я виж на място за ръжди или оправени ръжди отдолу, ако работи равномерно мотора изглежда ОК за мен за тия пари.
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 09 Мар 2020, 8:49

Имам w203 комби с този двигател и в София градско само и единствено гори 9.5 нафта.
Извън 120 5.5 до 6 със 150/160.
Има обаче и уловка.Колата е ръчка и миналото лято я докарах от Белгия на срамните 133000.
Странно но факт реални.
Иначе върви приятно и отново бих купил.
Няма дпф между другото.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 09 Мар 2020, 8:53

slatanic написа:Имам w203 комби с този двигател и в София градско само и единствено гори 9.5 нафта.
настъпваш, предполагам :D
Аз с мойто каране доближавам до каталожния често :lol:
Илков :yes:

Видях е220 цди с вебасто, сигурно е страшна благинка зимата :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 09 Мар 2020, 9:04

Bogat-Beden написа:За 220 и 270 cdi чух и по-напред в темата се писаха хубави неща, та да питам за нещо подобно?
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 2419967495 (обявата е написана грамотно :lol: )

Eдно време, ти ги препоръчвахме в друга тема, 'ма не ги иска - нещо катафалки ала-бала. Сега хептен одъртяха :mrgreen: :mhihi: Чук са си, ако не са изгнили. И кутиите им са по-здрави от на баварците. Общо взето с 300-400 лева минаваш (платка, филтър, букса и масло). Ако е по-зле - в моргите е пълно с кутии за същите пари, а на малките мотори са еднакви и стават на всички. И ОМ611 и 646 са си екстра, почти масово зимата недозагряват и затова подхарчват. Във В203 с 3к си преди фейс, а те масово изгниха, за фейсова парите не стигат...
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Мар 2020, 9:23

Избирай мъдро, че мойта временна кола я карах 10 години :mhihi:
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 09 Мар 2020, 9:38

Bogat-Beden написа:Илков :yes:

Загледах обявата - Враца, внимавай, че тва е диагноза за тотални сбирщайни
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 09 Мар 2020, 9:47

K_Ilkov написа:Загледах обявата - Враца, внимавай, че тва е диагноза за тотални сбирщайни

Поспадна ми мерака, не ми се кара като трабант да доливаш масло заедно с бензина :lol:

bum_bum написа:Избирай мъдро, че мойта временна кола я карах 10 години :mhihi:
Ооо да, +1, последната и при мен беше за "6 месеца", и аз почти чукнах 10 години с нея :shock:

hell's angel написа:
Eдно време, ти ги препоръчвахме в друга тема, 'ма не ги иска - нещо катафалки ала-бала. Сега хептен одъртяха :mrgreen: :mhihi: ...
не бъди злопаметен, слушам и изслушвам, но решението и последствията са за мен в крайна сметка :)
Може да скокна до Русчук да погледна, само гумите летните сигурно са 1000 лв.. :roll:
А волвото някой нещо да каже?
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 7494463411
И едно 46-че https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 0165575852

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 09 Мар 2020, 9:59

Не съм сигурен дали Е39 е подходящ автомобил за целта, за която го искаш. И за твоя бюджет се намират читави, но не е лесно. Окачването им е скъпичко за ремонт, понеже е с алуминиеви носачи и са си цифра. Конкретната обява е с м54 мотор, който вече колегите ти обясниха какви проблеми има.

Ако искаш е39 търси 523 преди фейс - ,м52 е по-надежден от м54 и за целта ти сякаш е по-подходящ.

Иначе бих препоръчал Е46, по-просто и евтино окачване, а същевременно доста солиден автомобил по мое мнение. Да не говорим, че е по-приятно за шофиране (отново лично мнение). 320д фейс комби ръчка - имам наблюдения върху едно такова - танк е. Близък приятел кара такова вече 7 години и над 100к - май още не е сменял носачи :D а 1200км с един резервоар е примамлива оферта :D. Ако е бензин, пак бих препоръчал м52, тоест някоя префейсова 46ца.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 09 Мар 2020, 10:07

Описъл си стара японска кола. Както каза алх автомат. Ако е камри бая има да чакаш да му се счупи нещо. Карат по има няма 600к км без да те занимава със себе си. Виждал съм не едно и две. Даже съм и имал. Преди да го издам за скраб се опитах да му счупя автомата. Не успях. По старата генерация имат ебаси комбито. Влизат две телета вътре.Ако разходка на гориво и пенсионерското поведение на колата не те притесняват скачай смело.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 09 Мар 2020, 10:12

drifty написа:Не съм сигурен дали Е39 е подходящ автомобил за целта, за която го искаш. И за твоя бюджет се намират читави, но не е лесно. Окачването им е скъпичко за ремонт, понеже е с алуминиеви носачи и са си цифра. Конкретната обява е с м54 мотор, който вече колегите ти обясниха какви проблеми има.

Ако искаш е39 търси 523 преди фейс - ,м52 е по-надежден от м54 и за целта ти сякаш е по-подходящ.

Иначе бих препоръчал Е46, по-просто и евтино окачване, а същевременно доста солиден автомобил по мое мнение. Да не говорим, че е по-приятно за шофиране (отново лично мнение). 320д фейс комби ръчка - имам наблюдения върху едно такова - танк е. Близък приятел кара такова вече 7 години и над 100к - май още не е сменял носачи :D а 1200км с един резервоар е примамлива оферта :D. Ако е бензин, пак бих препоръчал м52, тоест някоя префейсова 46ца.

Къде кара твоя приятел тая кола , ние сме една секта приятели тука 6-ма със е46 320д, и носачите се сменят на около 50-60к зависи къде се кара, как ги кара тея носачи 100к не знам, може пък и в нас да е проблема, а слагаме или ОЕМ или LEMFÖRDER.
За тея 1200км пак не виждам как ще стане (повярвай ми много сме се заяждали по темата и сме карали по магистралта със 110 само и само да свалим разхода, е 1200 никой до сега не успял...), може би ако караш извънградско само и караш като средностатистичеки пенсионер, може би в някакви перфкетни условия е възможно. При нас истината е смесено каране, с умерено даване на газ, понякога и малко повече околоо 900-1000км максимум с 1 резервоар.
Иначе ако ще взимаш 320д, задължително фейс, задължително 6 скорости, и като на всяка дизелова кола гледай турбина, дюзи, съединител. Много здрава количка като цяло.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d 150hp

Мнение от Simbazz » 09 Мар 2020, 10:24

ivanski_2 написа:
drifty написа:Не съм сигурен дали Е39 е подходящ автомобил за целта, за която го искаш. И за твоя бюджет се намират читави, но не е лесно. Окачването им е скъпичко за ремонт, понеже е с алуминиеви носачи и са си цифра. Конкретната обява е с м54 мотор, който вече колегите ти обясниха какви проблеми има.

Къде кара твоя приятел тая кола , ние сме една секта приятели тука 6-ма със е46 320д, и носачите се сменят на около 50-60к зависи къде се кара, как ги кара тея носачи 100к не знам, може пък и в нас да е проблема, а слагаме или ОЕМ или LEMFÖRDER.
За тея 1200км пак не виждам как ще стане (повярвай ми много сме се заяждали по темата и сме карали по магистралта със 110 само и само да свалим разхода, е 1200 никой до сега не успял...), може би ако караш извънградско само и караш като средностатистичеки пенсионер, може би в някакви перфкетни условия е възможно. При нас истината е смесено каране, с умерено даване на газ, понякога и малко повече околоо 900-1000км максимум с 1 резервоар.
Иначе ако ще взимаш 320д, задължително фейс, задължително 6 скорости, и като на всяка дизелова кола гледай турбина, дюзи, съединител. Много здрава количка като цяло.

Колега, аз съм с е46 320д седан, ръчка 6 скорости 150 коня: последно този уикенд София Варна и после наобратно - и за двете посоки пълна кола 4ма човека и каране с около 110 120 130км/ч (почти навсякъде, тъй като беше вечер и нямаше движение много). Изминати 900км и оставащи около 15л в резервоара, така че май излиза сметката? Относно носачите: карам колата 6-та година, внос от Италия, вече почти 110к км от мен и не са сменяни досега. Може би, защото избягвам кофти пътища, а там където са наистина кофти карам доста внимателно. Но до 3000 лв се съмнявам да има читава, а и не съм убеден, че все пак това би било евтина за поддръжка кола и не вярвам да е много надеждна, заради горивата и фините дюзи на този мотор.. Просто не знаеш кога ще се скапят изведнъж..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 09 Мар 2020, 10:33

Ами не знам, наистина зверски сме се мъчили и 1200км не можем да минем :dunno: . А за носачите, аз само като тръгна от нас (младост 4) докато ида до пощата (на 900 метра от нас) гледам в огледалото да не е изпаднало нещо, та да всичко зависи къде се кара, но по нашите лунни пейзажи в софия няма как.....
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 09 Мар 2020, 10:36

ivanski_2 написа:Къде кара твоя приятел тая кола ,

Колега, тая кола е видяла толкова зор, колкото може би голяма част от 320ците на твойте приятели не са и помисляли, нито ще си помислят да видят :D

Затова Е46 съм го признал - моя авер го караше дълго време като състезателна кола, а всяка зима тази кола не върви никога направо. Има шпер /да, 320д комби с шпер/ и се кара мъжката. Мен лично ми е изправял косите неведнъж с тая кола и мама и стара, няма чупене. Май сменя веднъж биалети и сега май пак са заминали. През годините май и някой друг тампон е сменян тук там, но като цяло почти никакви ядове по окачването и двигателя. Само спирачките се износват бързо, но то е от карането на авера :D

Аз лично съм я карал от Търговище до Търново и борда спря на 3.5/100, като сложиш някаква грешка в изчисленията на борда, спокойно прави разход малко над 4 с нормално каране - 90-110. Ако караш по-динамично, пак прави разход около 5, което е достатъчно да мине над 1000км. Няма такъв изрод - както ненавиждам дизелите, така този конкретно съм го признал за неунищожим :D
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата