Сглобяеми/модулни къщи?
Модератор: Общи модератори
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Сглобяеми/модулни къщи?
Масово предлаганите къщи от контейнери са ужасни, обаче цените са още по-ужасни
Някаква пластмасова къща е 50К +, еВа я евтинията 
Обаче съм силно заинтересован от сглобяемите.

Обаче съм силно заинтересован от сглобяемите.

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
intention написа:Вярно е, че при преместваемите обелти всяка община има право на собствени регулации, и индивидуално трябва да се проверява на място.( Което е тъпо)
Не тъпо, ми направо идиотско

mr_petroff написа:BMW_POWER написа:b_u_b_o написа:Колега, българите са идиоти. ..![]()
Вие колега сигурно вече имате канадски паспорт и незабавно сте се отрекли от родина и произход . Браво , истински канадец .
А като се върнеш при идиотите в България ,сигурно първо ходиш да ди оправят зъбите ,че то там при ВАС си е..о майката.
![]()
П.П. Живея в собствена къща , тухлена , с 800 квадрата овощна градина , и още 400 квадрата декоративна градина.И много други екстри ама не искам да се хваля.Българин идиот съм. Дали завиждам на ВАС канадците? Не ви завиждам уважаеми колега ,защото ти си никой там а сега вече и тук си никой.
Нищо лично , ама не обичам хора които забравят кои са и от къде са.
Поздрави от един Идиот ....
Колега, кой нормален човек прави огромна и масивна къща (+300м2.) и живее в мазето сам? Не се хващай за думата, а за действията.
(апропо, зъби последно в бг съм правил 2013г. Имам много добра застраховка и цените не ме притесняват)
mi6obmw написа:BMW_POWER написа:българите са идиоти.
Е баш от тях ли взе да търсиш лекарства онзи ден! От идиотите!
Колега, виж горния коментар. Нормално ли е цял живот да бъхтш и да правиш нещо, коеот след теб запустява и се разпада? Ако ДА, то идиотът съм аз. Защото за мен това не е нормално.
Не виждам, защо се хващаш за една дума. Тя е свързана с определено действие. Но може би аз съм такъв, защото се опитвам да помогна на човек в беда. Стой си у дома и гледай серир. Това ли е нормалното за теб???
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
drago_pavlov написа:За бунгало ок, но как ще живееш целогодишно в контейнер![]()
Та той е широк 2.40 м. Какво ще правиш на тая ширина?
Контейнерите могат да се сглобяват по различни начини. На обекта имаме заседателна зала от два контейнера, събрани по дългите си страни - вътре е 6 / 6 метра някъде. Сигурно няма проблем да се долепят 3 и повече контейнера и да си направиш помещение с всякви размери.
Може контейнерът да се поръча с дървена облицовка (вътре и/или отвън) и тогава не изглежда чак толкова зле. Иначе стандартните контейнери са си гадни, да. Аз от години обитавам такива на строежа. Има добра топлоизолация и климатика го стопля за 15 минути. Други предимства няма...

Ето тази фирма предлага разни контейнерни варианти - имат площ на околовръстното и съм спирал да ги разгледам:
https://vitalbox.eu/?gclid=EAIaIQobChMIo73Bof6e6AIVx7HtCh1CYQB-EAAYASAAEgJUuvD_BwE
Excellent! Steven is my name!
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Тези са от сандвич панели и са създадени за тази цел.
А човекът се оглежда за контейнери от морски транспорт...
А човекът се оглежда за контейнери от морски транспорт...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Jordana написа:...
Гредореда как не го ядат мравките? 99% от покривите в България и в момента са с дървени греди... всеки 5 години нов покрив ли?

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
steeN написа:Jordana написа:...
Гредореда как не го ядат мравките? 99% от покривите в България и в момента са с дървени греди... всеки 5 години нов покрив ли?
мравките (мравките- дърводелци и термитите са единствените дето си хапват къщи) ядат _само_ влажно дърво. един вид ако не ти тече къщата не я пипат. затова проблеми с течове трябва да се отстраняват бързо... но това важи за всеки дом затова не знам къде е проблема.
Последна промяна alx на 16 Мар 2020, 15:27, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Авторът не казва нищо за какво ще ползва къщата. Ако е съботно-неделно, няма смисъл от масивно строителство. Виладжийте са по цял ден навън. А ако си пада и земеделец, всичко е ясно.
В Америка на всеки 3-5 години сменят покривите. Затова и мравките са като мишки големи. А на мишките им викат "ракууни". Пълно е в тубата, как ядат къщи...
В Америка на всеки 3-5 години сменят покривите. Затова и мравките са като мишки големи. А на мишките им викат "ракууни". Пълно е в тубата, как ядат къщи...
mr_petroff написа:Не ви завиждам уважаеми колега ,защото ти си никой там а сега вече и тук си никой.
колега, в една нормална държава за да просперираш не е задължително да си "някой"... само споделям лични наблюдения...
по темата - в щатите сглобяемите къщи са на почит защото са доста висококачествени и всичко е направено както трябва- докато ако строиш нормално много зависи от строителите (както е навсякъде).
също са по-евтини и се вдигат по-бързо, но често хващат много повече окото и имат много по-малко детски проблеми в началото а и като станат на възраст.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:mr_petroff написа:Не ви завиждам уважаеми колега ,защото ти си никой там а сега вече и тук си никой.
колега, в една нормална държава за да просперираш не е задължително да си "някой"... само споделям лични наблюдения...
по темата - в щатите сглобяемите къщи са на почит защото са доста висококачествени и всичко е направено както трябва- докато ако строиш нормално много зависи от строителите (както е навсякъде).
също са по-евтини и се вдигат по-бързо, но често хващат много повече окото и имат много по-малко детски проблеми в началото а и като станат на възраст.
Човекът или не е в настроение, или се опитва да бъде определящ фактор във форума. Това си е негово право. Както и да се определя какъв е. Явно има някакви собствени критерии...
alx, многократно съм споменавал за особеността на почвата тук. Отделно понякога леката къща е за предпочитане в райони с риск от свлачища. За временно ползване си е определено плюс. Пълно е с обяви на солидни къщи в отдалечени райони на смешни цени. Ти си ОК. Ама утре децата няма да искат да стъпят там. Направи си сметка, дали си заслужава да наливал пари.
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii

да са по католици и от папата на новото си място . Всеки с избора си , но поне си пазете достойнството.
Кадърните хора успяват и в България.
И ако се опитвах да съм фактор в този форум нямаше да съм със 150 мнения за 12 години...И да - изчезва ми настроението някой като нарече всички Българи идиоти.
Лично аз приключвам с темата , ама се чудя администраторите не са ли видели поста на колегата ...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
BMW_POWER написа:В Америка на всеки 3-5 години сменят покривите.
Е добре, нарочно ли ги пишете тези глупости?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
mr_petroff написа: Кадърните хора успяват и в България.
кадърните хора успяват навсякъде. това някаква новина ли е?

и никого не защитавам на база местоживеене и житейски решения. всяка нация е идиотска в някакво отношение необяснимо за другите нации. от там като поживееш едно 20-30 години в друга нация и някои решения/ порядки/ и тн. в родината ти започват да ти се струват идиотски

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
mr_petroff написа::clap: Как се защитават гастарбайтърите...Нищо против никого , ама най се дразня когато самозабравили се емигранти почват да плюят по родината ни и
да са по католици и от папата на новото си място . Всеки с избора си , но поне си пазете достойнството.
Кадърните хора успяват и в България.
И ако се опитвах да съм фактор в този форум нямаше да съм със 150 мнения за 12 години...И да - изчезва ми настроението някой като нарече всички Българи идиоти.
Лично аз приключвам с темата , ама се чудя администраторите не са ли видели поста на колегата ...
Имаше едно видео, за женската логика. 1:1 си човече. Хващаш една дума, преиначаваш я И вадиш изводи за всички "гастарбайтери и емигранти".
Да, специално за теб (И всички познали се) се извинявам за думата "идиоти". Използвана по отношение на хората, строящи прогимназии, в които после никой после не живее. Това е много смарт!!! Подкрепям с две ръце всеки, който е построил или тепърва ще строи къща от поне 300м2 и ще живее в мазето и.
Дано колегата получи удовлетворение!
Стинка, как да отговоря на човек, описващ жирафа подобно на шопа?
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Аз все още си чакам темата, в която няма да успеем да се скараме
По въпроса - какво мислите за това?
Абстрахирайте се от плашещата локация

По въпроса - какво мислите за това?
Абстрахирайте се от плашещата локация

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"