Кой, къде и как прекарва ИП/карантината
Модератор: Общи модератори
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Кой, къде и как прекарва ИП/карантината
Супер! Бозаджията ми е съученик, ще свършим раабота с него...
Excellent! Steven is my name!
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
То и аз трябва да мина кемпера и това лято ще прекарам поне три седмици на брега на Дунав, защото морето е мираж. Плаж, спокойствие, природа и милиарди комари
.

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Като гледам всички писали дотук колеги, на всички им е ОК с това ИП и си работите и не Ви пречи ..
Ами ние , нашия сектор сме най-тежно засегнати от тази карантина и сме затворени до 13.05. и може и да се удължи и към момента генерираме оборот 0 !!!! Иначе данъците си вървят , заплатите на персонала, наемите на офиса, осигуровките ... ТИЯ 60/40 не са приложими за мен ,защото за да го приложа трябва да платя първо всички осигуровки на персонала ,а то като не работим вече 40 дена няма как да се случи това... По принцип е много зле положението с Туризма и към момента 250 000 човека се виждам как остават без прехрана и от 3420 Туристически Агенции в България , на есен ако устискат ще останат само 50-60 !!! Отделно хотелите няма да са готови за летния сезон,защото разпуснаха персонала и няма кой да работи , отделно и транспорта и те са закъсали ,защото като няма пътуващи туристи няма кой да са поръчва транспорт, няма кой да ходи по хотелите и съответно ефекта на доминото .. Тепърва сигурно ще се усети и в други сектори ,но засега най-осезаемо е в баровете, кафенетата, ресторантите и Туризма и хотелите ..Тепърва ще се усети в други сектори , а други пък ще спечелят -като online търговията и сайтовете за пазаруване през интернет , аптеките, хранителните стоки ..То винаги е така има печеливши има и губещи и е кофти като си от страната на губещите..
Иначе като цяла няма какво да се прави освен да обръщам повече време на семейството си и малката,че сега нали са online обучение и учим с нея немски език и и помагам за уроците . Иначе по цял ден ходя да се скитосвам из гората и Балкана ,че поне ми е близо и всеки ден си правя преходи и си увеличавам изминатите крачки ..Днеска съм вече на 20 000 крачки ,а като се замисля ,че преди не минавах повече от 1000 за целия ден ,но за сметка на това пък с автомобила на ден въртях по 200-300 км .. Сега е обратно - вече един месец откак съм напълнил резервоара и съм още на половина - не мога да го издухам,а преди за пет дена - заминаваше .... Не знам така ако просължават нещата , не знам дали ще устискаме до септември - свел съм разходите до минимум , след Великден ще видим какво се случва и накъде ще духне вятъра, но не се ли променят нещата и от 13.05. не се ли възстановят нещата ,персонала ще ги пускам на трудовата борса...
Най -лошото е, че мислех че винаги ще е оки положението и винаги ще има откъде да тече и като свикнеш така и малко мислиш по-мащабно ..Сега се оказа, че много от моите планове за този сезон ще останат замразени, да не говорим ,че няма да има туристи на морето и май това лято автобуса ще остане в гаража ,а шофьора и той ще отиде на борсата ... Мислех да сменям бусовете с нови от СИЛВЕР СТАР - за трансфери лятото за руснаци . Бях си харесал там - има там едни готини бусчета, дето се продават на по 44 000 км в Силвер Стар на Мерцедес и тъкмо бяхме направили плана, уговорили плащанията и трябваше да направим сделката и нещо се замотах два-три дена ,че имах други ангажименти и изведнъж дойде Извънредното положение и всичко спря и естествено отпадна всичко ... Направо ГОЛЯМ КЪСМЕТ - иначе си представям да се бях набълбукал с тези бусчета и после като няма работа и сезон и за красота да стоят тука на паркинга ...
В момента всичко е много объркано и не виждам перспектива в скоро време да се оправят нещата и да тръгнат . Всичко горе-долу щеше да се оправим ,но ако не бяха и тези резервации на клиенти и това връщане на суми от неосъществени пътувания на клиенти -депозити - за Фестивала на Лалето в Истанбул,който беше през април , Великден в Гърция, Израел и Йордания за Великден , Египет , Тунис и Дубай - април ,а както вървят нещата и Майските празници и резервации за Гърция също ще пропаднат .... и не се вижда светлинка в дъното на тунела.... Лятото няма да има руснаци по нашето море ....... Въобще нещата ще са много , много различни тази година и в много минорни краски !!!!
Само се успокоявам да сме живи и здрави, пък каквото дойде !
Желая Ви весели и светли Великденски празници !
Ами ние , нашия сектор сме най-тежно засегнати от тази карантина и сме затворени до 13.05. и може и да се удължи и към момента генерираме оборот 0 !!!! Иначе данъците си вървят , заплатите на персонала, наемите на офиса, осигуровките ... ТИЯ 60/40 не са приложими за мен ,защото за да го приложа трябва да платя първо всички осигуровки на персонала ,а то като не работим вече 40 дена няма как да се случи това... По принцип е много зле положението с Туризма и към момента 250 000 човека се виждам как остават без прехрана и от 3420 Туристически Агенции в България , на есен ако устискат ще останат само 50-60 !!! Отделно хотелите няма да са готови за летния сезон,защото разпуснаха персонала и няма кой да работи , отделно и транспорта и те са закъсали ,защото като няма пътуващи туристи няма кой да са поръчва транспорт, няма кой да ходи по хотелите и съответно ефекта на доминото .. Тепърва сигурно ще се усети и в други сектори ,но засега най-осезаемо е в баровете, кафенетата, ресторантите и Туризма и хотелите ..Тепърва ще се усети в други сектори , а други пък ще спечелят -като online търговията и сайтовете за пазаруване през интернет , аптеките, хранителните стоки ..То винаги е така има печеливши има и губещи и е кофти като си от страната на губещите..
Иначе като цяла няма какво да се прави освен да обръщам повече време на семейството си и малката,че сега нали са online обучение и учим с нея немски език и и помагам за уроците . Иначе по цял ден ходя да се скитосвам из гората и Балкана ,че поне ми е близо и всеки ден си правя преходи и си увеличавам изминатите крачки ..Днеска съм вече на 20 000 крачки ,а като се замисля ,че преди не минавах повече от 1000 за целия ден ,но за сметка на това пък с автомобила на ден въртях по 200-300 км .. Сега е обратно - вече един месец откак съм напълнил резервоара и съм още на половина - не мога да го издухам,а преди за пет дена - заминаваше .... Не знам така ако просължават нещата , не знам дали ще устискаме до септември - свел съм разходите до минимум , след Великден ще видим какво се случва и накъде ще духне вятъра, но не се ли променят нещата и от 13.05. не се ли възстановят нещата ,персонала ще ги пускам на трудовата борса...
Най -лошото е, че мислех че винаги ще е оки положението и винаги ще има откъде да тече и като свикнеш така и малко мислиш по-мащабно ..Сега се оказа, че много от моите планове за този сезон ще останат замразени, да не говорим ,че няма да има туристи на морето и май това лято автобуса ще остане в гаража ,а шофьора и той ще отиде на борсата ... Мислех да сменям бусовете с нови от СИЛВЕР СТАР - за трансфери лятото за руснаци . Бях си харесал там - има там едни готини бусчета, дето се продават на по 44 000 км в Силвер Стар на Мерцедес и тъкмо бяхме направили плана, уговорили плащанията и трябваше да направим сделката и нещо се замотах два-три дена ,че имах други ангажименти и изведнъж дойде Извънредното положение и всичко спря и естествено отпадна всичко ... Направо ГОЛЯМ КЪСМЕТ - иначе си представям да се бях набълбукал с тези бусчета и после като няма работа и сезон и за красота да стоят тука на паркинга ...
В момента всичко е много объркано и не виждам перспектива в скоро време да се оправят нещата и да тръгнат . Всичко горе-долу щеше да се оправим ,но ако не бяха и тези резервации на клиенти и това връщане на суми от неосъществени пътувания на клиенти -депозити - за Фестивала на Лалето в Истанбул,който беше през април , Великден в Гърция, Израел и Йордания за Великден , Египет , Тунис и Дубай - април ,а както вървят нещата и Майските празници и резервации за Гърция също ще пропаднат .... и не се вижда светлинка в дъното на тунела.... Лятото няма да има руснаци по нашето море ....... Въобще нещата ще са много , много различни тази година и в много минорни краски !!!!
Само се успокоявам да сме живи и здрави, пък каквото дойде !
Желая Ви весели и светли Великденски празници !
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
За какво ги държиш хората да ги мъчиш,пък и да си съсипваш бизнеса гьотери.Говори си с тях и ги пускай на борсата да се оправят другите с резултатът от решенията си.Какво пречи пак да си ги назначиш като тръгнат нещата.Не вярвам и един от работниците да се обиди или да не те разбере.Няма и начин да загубиш някой от тях.
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
zAcK написа:щото пък не пътуваме като преди почти всяка седмица и така![]()
ах, колега и на нас това ни е болното място.. почвам вече да изперквам в тоя Пловдив.. добре, че поне на работа ходя през седмицата, доставчик съм и за нас нищо не се е променило освен, че трафика го няма

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Benord написа:За какво ги държиш хората да ги мъчиш,пък и да си съсипваш бизнеса гьотери.Говори си с тях и ги пускай на борсата да се оправят другите с резултатът от решенията си.Какво пречи пак да си ги назначиш като тръгнат нещата.Не вярвам и един от работниците да се обиди или да не те разбере.Няма и начин да загубиш някой от тях.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
BMW_POWER написа:N.Mihaylovski написа:BMW_POWER написа:ukelichko написа:Стоях две седмици у дома със съпругата и дъщерята със зетя.
Колко мъка в едно изречение....
Аз съм си на бачкане, само дето сега въртя двоен киломертаж на ден. 160-180км градско. Няма трафик, ама си е уморително.
Кажи, че е с колелото и се метам от балкона.
Аз и да кажа, няма да повярвашВиж, това е запазената марка на Бум Бум. Туй изкачва Черни връх с фиксито
![]()
Това са долни клевети. Най-далеч съм стигал до някакво село след Ковачевци (забравих го как се казваше). 1.6-1.7км денивелация бяха общо. До Черни Връх са 2+, не е за фикси тая ралта.
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Сондьора написа:Benord написа:За какво ги държиш хората да ги мъчиш,пък и да си съсипваш бизнеса гьотери.Говори си с тях и ги пускай на борсата да се оправят другите с резултатът от решенията си.Какво пречи пак да си ги назначиш като тръгнат нещата.Не вярвам и един от работниците да се обиди или да не те разбере.Няма и начин да загубиш някой от тях.
...само дано не са на срочен договор или минимална.
Не са на срочен -отдавна минаха този период . Момичетата в офиса ги осигурявам на 1000 лв / 414.22 лв / им са осигуровките, които им плащам аз и заплата 1000 лв, а другото го взимат като бонус към заплатата ако има туристи , шофьора е на стотинки /км и командировъчни - 40 евро/ден . Абе докарва към 2000 -2550 лв ако има много екскурзии ..Ако няма и той стои на заплата. Екскурзоводите са на ден - около 50-55 евро/ден .
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Семейството на един колега си купи двор в "града" - 1 декар празен двор само с ограда, някаква съборетина и буреняк. Проведохме кратък "земеделски" разговор с колегата - той мислеше, че дървета се изкореняват с мотика, също че зелените и червените чушки са различни сортове... Та явно дворът не му е за земеделие, но тогава - за какво? Оказа се, че бил "инвестиция" (?!?), а междувременно ще ходят там с децата на слънце и въздух. Даже разитваше за сглобяеми къщи и контейнери, а аз му препоръчах да помисли за каравана.
Та хората си планират нещата за доста продължителна карантина и излолация, явно...

Та хората си планират нещата за доста продължителна карантина и излолация, явно...

Excellent! Steven is my name!
- preki
- Потребител
-
- Кара: BMW 320ci E46 Convertible
От няколко места чувам "неофициално", че извънредното положение ще е поне до края на Юни.....Дано да не е така, ама....
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Не знам някой трезвомислещ да си мисли, че на 13 май ще падне. Надеждите и желанията са едно, реалността е друга.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
preki написа:От няколко места чувам "неофициално", че извънредното положение ще е поне до края на Юни.....Дано да не е така, ама....
Имайки предвид как се спазват мерките (не коментирам доколко са правилни или не) може и до Коледа да ни държат

Хората видяха, че като се струпаха да излизат/влизат в София стана тяхното дори като бяха затворили града, очаквам сега в началото на май да гледаме 2ри епизод

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Нека не разводняваме и тази тема
И при мен се почва. Но сега пък има и нови нужди
Като например дресинг за гуми на баварката 

zAcK написа: ама се оказа,
че поръчваме какви ли не глупости по Интернет
И при мен се почва. Но сега пък има и нови нужди

Последните две седмици има по 5-6 полета на ден, кацащи на летище София, идната седмица се очертават по 20тина полета да кацат всеки ден. Всичкото мангал си идва, къде за Рамазани, къде Гергьовден... ако имаше и абитуриентски балове щеше да е леш.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Средно са по 1-2 полета на ден в паследните седмици, има дни без нито един.