Спортна кола под наем за ден

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Спортна кола под наем за ден

Мнение от BMW_POWER » 24 Юни 2020, 2:37

немо написа:
Nickelback написа:.......

:OT:
Тц,тц,тц....а аз тук 3-та година не мога да "излъжа" някой за 2-3 обиколки,тип "разходка" с Е30 на Калояново....... :lol: :lol: :lol:
Макар че 2-ма уж обещаха,ама само "уж" :lol: :lol: :lol:
Но то нормално де,GTR-и има,читавите Е30 намаляват..... :lol: :lol: :lol:

Мене Явор ме е возил още преди 15-17 години с комбито по софийските улици. Какви писти, какви 5лв.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 24 Юни 2020, 21:44

acho.rs написа:Цените за 1 ден каране започват от 600лв за Е36 и стигат 5000лв+ за рейс Поршета.

На ринга? Да, може :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 25 Юни 2020, 6:50

За Чехия имаше някакви оферти -Ферарита , Поршета ,Нисан GTR и некакви такива , на писта след инструктаж...Не беше много скъпо май ,бях се навил .Ако намеря офертата ,ще пусна линк..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Юни 2020, 16:21

На писта не е много кеф, за мен най-добре е нещо в Германия на аутобан без ограничения за 4-8 или 24 часа.
Покрай Маранело има много коли с придружител от сорта на Ферари и Ламбота за по 20-40-60 мин, но не са евтини. Поне преди нямаше проблеми и не мрънкаха при максимални ускорения многократно, изпреварвания и др , иначе макс е 180-190, все пак е селски път наоколо.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Юни 2020, 16:36

alekangg написа:На писта не е много кеф,

... което показва, че никога не си карал на писта...

няма лошо де. ако ти се отдаде възможност на всяка цена покарай на писта, дори да не е някой расов автомобил...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 25 Юни 2020, 16:37

acho.rs написа:За какво спорите - дават се спортни коли под наем за пистов каране, че даже и със инструктор, готов да жертва живота си да учи някой друг.
Цените за 1 ден каране започват от 600лв за Е36 и стигат 5000лв+ за рейс Поршета.

Не става дума за ринга, не става дума за 200 и магистрали. Не е за рейс фен а е за авто ентусиаст, който ще се изкефи да разгледа и да се развози, не за 200-300, писти и тн. Това е друго каране - вариант има за такова на Калояново с техните коли, които не са толкова скъпи, не са толкова хубави, но за тръпката са екстра. Не се търси пистово каране :yes:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Юни 2020, 16:39

alx написа:
alekangg написа:На писта не е много кеф,

... което показва, че никога не си карал на писта...

няма лошо де. ако ти се отдаде възможност на всяка цена покарай на писта, дори да не е някой расов автомобил...

Сигурен съм, че знаеш всичко за мен.

Пояснявам, че не е кеф, ако някой отиде и даде една торба пари за 1 или 2 часа наемане на автомобил, какъвто не е карал никога.
При дълго каране или редовно е съвсем друго, ама тук говорим за инцидентно каране.

Карал съм 3 пъти на истинска писта, единият път точно расов и поради горе избените парични не се накефих максимално, за сметка на другите пъти с не расовите. Но пък с не расовите при каране на истинска писта, не тип Дракон в България всичко приключва много бързо 2-3 обиколки..
Последна промяна alekangg на 25 Юни 2020, 16:42, променена общо 1 път

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Юни 2020, 16:42

alekangg написа:Сигурен съм, че знаеш всичко за мен..

не, не знам почти нищо за тебе. но някои положения за заучени :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Юни 2020, 16:42

alx написа:
alekangg написа:Сигурен съм, че знаеш всичко за мен..

не, не знам почти нищо за тебе. но някои положения за заучени :)

След предното ми мнение, не си ли съгласен поне малко?

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 25 Юни 2020, 19:02

alekangg написа:Пояснявам, че не е кеф, ако някой отиде и даде една торба пари за 1 или 2 часа наемане на автомобил, какъвто не е карал никога.

Някои автомобили се дават за 1-2 часа срещу "торба" пари,щото самите автомобили струва доста "торби" с пари.Тук предполагам нямаме разногласия?
Не съм имал удоволствието,но бих предположил,че с автомобил за "торба" пари ще съм доволен първо:че го карам,второ:че съм на пистата,а не в тревата наоколо и трето:ако хронометърът показва някакъв напредък. ;)

А ако искам да карам системно и редовно без да ми пука........ :lol: Има Е36 и Е46 + много жокери за тях :lol:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Юни 2020, 19:08

немо написа:
alekangg написа:Пояснявам, че не е кеф, ако някой отиде и даде една торба пари за 1 или 2 часа наемане на автомобил, какъвто не е карал никога.

Някои автомобили се дават за 1-2 часа срещу "торба" пари,щото самите автомобили струва доста "торби" с пари.Тук предполагам нямаме разногласия?
Не съм имал удоволствието,но бих предположил,че с автомобил за "торба" пари ще съм доволен първо:че го карам,второ:че съм на пистата,а не в тревата наоколо и трето:ако хронометърът показва някакъв напредък. ;)

А ако искам да карам системно и редовно без да ми пука........ :lol: Има Е36 и Е46 + много жокери за тях :lol:

Така е, аз също се радвах, но след като пробвах с нормална кола, не съвсем слаба на писта и след това с хубава на обикновен път, на последно място слагам в класацията първото ми каране с расова, което беше на писта.
Дори имам возене в расов автомобил на писта, като караше професионалист от формула 3 или нещо от сорта и тогава също останах много по-доволен от карането ми на писта за първи път с расовия.

Кой каквото иска да пробва, затова има различни варианти. Със сигурност ще му хареса, особено, ако е за първи път и не е пробвал други варианти.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 25 Юни 2020, 21:45

alekangg написа:Но пък с не расовите при каране на истинска писта, не тип Дракон в България всичко приключва много бързо 2-3 обиколки..

Признавам, че съм запознат само с каране на ДраконЯ с нерасов автомобил ... и една Долна Митрополия хванах едно време :ok:

Ама не мога да си обясня как приключва всичко за две обиколки

То за толкова няма как да пробваш даже да се отпуснеш да търсиш правилна траектория и спиране

Явно аз съм смотан :ok: и не съм роден научен, че все намирам какво да подобря и по каране и по кола и виждам колко още може и в двете посоки ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Юни 2020, 22:14

С обикновена кола дори да върви що годе след 5-6 по-сериозни спирания, трябва да се охладят дискове и спирачки иначе заминават. На дългите прави и едно спиране може да е проблемно. За това на големи писти с обикновени коли, ако не натискат не е кеф също. На по-малка- къса е по-здравословно.
Това е разбира се, ако се търси максимума, ако се кара леко няма никакви проблеми.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 25 Юни 2020, 23:31

Les Combes и Bus Stop направо убиват спирачните системи. Много е важно охлаждането между тях :bchug:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 26 Юни 2020, 6:55

alekangg написа:С обикновена кола дори да върви що годе след 5-6 по-сериозни спирания, трябва да се охладят дискове и спирачки иначе заминават. На дългите прави и едно спиране може да е проблемно. За това на големи писти с обикновени коли, ако не натискат не е кеф също. На по-малка- къса е по-здравословно.
Това е разбира се, ако се търси максимума, ако се кара леко няма никакви проблеми.

Начиии нали си говорехме за под наем ...
Демек, отиваш дават ти неква кола пък била тя и нещо моторшпорт едишън и отиваш да караш предполагаемо и на непозната писта :dunno:
За 2-3 обиколки няма как да разбереш къде се намираш дори ...
Не мога да си представя, че минаваш 2 пъти по завоите, на 3тото вече ти доскучава :mhihi:

Иначе спор няма накладки се опичат, спирачна течност става на пикня, стрийт гумите не са за писта и тн. и тн.
ама това са неща до които, по моему се стига след известно каране, а не 2-3 обиколки :yes:
затуй колата за писта следва да е подготвена за писта, пък расова или не, според дебелината на портофелЯ :D

Ай че ми се докара ... :ok:
Даже ше взема да викна и немо :lol: да му дам да покара бабата докато не съм я пенЦионирал от тия издевателства :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата