Избор на автомобил до 12-13 000лв

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: CBR 900RR

Re: Избор на автомобил до 12-13 000лв

Мнение от nCuXoHeBpo3eH » 15 Сеп 2020, 14:40

1. Никога не купувай нов внос - винаги от собственик.
2. Не бързай и следи пазара.
3. Ако си нямаш понятие от автомобили - вземи някой който разбира или я закарай за проверка в сервиз на който имаш доверие.

Това са простичките правила при мен - досега работят. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 15 Сеп 2020, 14:52

В Швейцария изпадат е61 с м57, че даже и фейсови, за 6-7000 франка. Никак не е невъзможно да се намери кола преди фейса, с хубаво оборудване и приличен пробег, за посочения бюджет. Колегата iliew в момента дава мн добра е60 с м54, автомат, hifi, пакети и комфортен салон, на 19-ки, като цената е 12600... Аз, когато стигна да сменям навеса, бих го попитал дали няма нещо предвид...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 15 Сеп 2020, 15:39

Кви коли с история на тия години, че и най-масовия клас, я по-сериозно... :kuku:
С едно елементарно е91 н47 ако се подходи ''както трябва'' от самото начало, ако ще и на 600к км да е може да се стегне за къси пари и да кара още няколко пъти по 100к км с рециклиране на нещо тук-там.
Най-любимо ми е като чуя, че на някоя й е взета душата :kuku:
Тия коли душа нямат, имат отделни елементи, събрани в едно цяло и работещи. Нещо като издъхне - подменя се и пак в боя. Като издъхнат 3-4-5 неща - сменяш и пак в боя.
Набележи някой регион с автокъщи, обиколи 10 такива и вземи най-запазения кош, свали му мотора на земята и го обикали отвсякъде - вериги, филтри, масла, рециклираш стартер, генератор, миеш радиатори и събираш всичко обратно. После караш 100к км и наново. Една кола колкото ръце е сменила, толкова пъти някой е вдъхвал в нея ресурс от който е черпил и така докато купето не се сгъне на две.
Провери си реално цените на вериги за Н47, ама не от форумните специалисти. Разпитай из града майсторите кой за колко ще се навие да ги смени и да държи колата 4-5 дена в сервиз докато свършиш другите неща и скачай в боя, не е толкова скъпо колкото си мислиш, а цените на фейсовите е91ци са паднали значително последните години.
Избягвай тия с изкуствената кожа, или ако вземеш се приготви да сменяш салон или да караш с някви покривала, т'ва е нЕма такава отврат...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 15 Сеп 2020, 16:23

grkv написа:Кви коли с история на тия години, че и най-масовия клас, я по-сериозно... :kuku:

Коли с история са по-скоро в диапазон 25-30к и нагоре. Останалото е малко като с бастуна в багажника. Има и такива, ама не всеки ги е виждал.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 15 Сеп 2020, 16:38

don_gori написа:
Bogat-Beden написа:Да ти кажа, шансът да попаднеш на кош е 95 процента, независимо от цената и марката...
Това е пазарът у нас просто...

Това са приказки тип "махленски" , едната крайност е реалните 120 000 км и бастуна в багажника , другата е че 95% от колите на пазара не стават

Махленски може ти пред блока с бабите да си разтягаш, аз съм реалист и обективен човек, ти ако искаш да залъгваш себе си, не залъгвай другите поне
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 15 Сеп 2020, 17:20

Bogat-Beden написа:аз съм реалист и обективен човек

Може и да си, по принцип, но в момента изглеждаш наивен. Несериозно е да твърдиш какъв е 95% от пазара унас.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 15 Сеп 2020, 20:31

Ако търсиш надеждност - виж какво има върнато по вносителите за тези пари ;) Преди няколко години брат ми си купи Фокус с 1г гаранция от Мото Пфое за тези пари. Верно, ниско ниво на оборудване, но има всичко необходимо и вече няколко години почти никакви разходи.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 15 Сеп 2020, 21:24

Подкрепям за Фокус 3 ФЛ. По възможност комби, доста по-голямо е от хеча. Най-масов е 1.0т мотора със 100кс, ръчка и най-ниско ниво на оборудване. Задоволително е, шасито е отлично настроено, интериора добър, кутия с точни предавки, но само 5!? При 125кс мотора са 6бр. Може да с е намери нещо на 100к км на 5г и за около 11-12 директно от дилърството... ама наиситна са много голи, ако обичаш екстри, изобщо няма да ти хареса.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 15 Сеп 2020, 21:37

Bogat-Beden написа:аз съм реалист и обективен човек, ти ако искаш да залъгваш себе си, не залъгвай другите поне

И с кое съм залъгал другите ? С това че е добре да си търси кола със сервизна история или с твоята идея, че 95% от колите у нас са кошове ?
В този ценови диапазон колите които гледа колегата са около 2010 година и нагоре, напълно реално е тази кола да има история все пак е 10 годинишна :dunno: Не мисля че е рядкост кола 2010-2012 година и нагоре да липсва всякаква информация за интервали на обслужване и т.н. Хич да не е водена до края поне 5-6 години трябва да има заради гаранцията, което пак може да те ориентира за километрите и състоянието на автомобила.
Фокус 3 няма как да се сравни като пространство с Мондео, Акорд или Мазда 6, може би е на нивото на Е90, за семейна кола си е малко тесничка.
Може колегата също да потърси по тукашните оказиони :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M3 GTS

Мнение от bavaromobila » 15 Сеп 2020, 22:05

Ако е Форд, то задължително да е Мондео. Фокус не искам, не е лоша колата, но не е това което искам.
Е90 не е голяма кола, но като размер ми е напълно достатъчна. Не държа чак толкова на огромните размери. Мондеото е много голяма кола, не съм много сигурен, но е по-голяма дори и от е60 като пространство вътре. Но не това е водещото при избора.
За момента най-много следя обявите за фейслифтови е90/е91 и Хонда Акорд, но избора не е много голям за съжаление....

Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 15 Сеп 2020, 22:16

bavaromobila написа:Ако е Форд, то задължително да е Мондео. Фокус не искам, не е лоша колата, но не е това което искам.
Е90 не е голяма кола, но като размер ми е напълно достатъчна. Не държа чак толкова на огромните размери. Мондеото е много голяма кола, не съм много сигурен, но е по-голяма дори и от е60 като пространство вътре. Но не това е водещото при избора.
За момента най-много следя обявите за фейслифтови е90/е91 и Хонда Акорд, но избора не е много голям за съжаление....

Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk

Фокус Комби 3 е 17см по-дълъг от хечбек и като вътрешни размери е малко над Е91. Много по-нисък клас кола, но може да се намери на изключително изгодна цена , на реален пробег и история. Не искам повече да рекламирам Форда хаха

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 15 Сеп 2020, 22:19

grkv написа:Кви коли с история на тия години, че и най-масовия клас, я по-сериозно... :kuku:
С едно елементарно е91 н47 ако се подходи ''както трябва'' от самото начало, ако ще и на 600к км да е може да се стегне за къси пари и да кара още няколко пъти по 100к км с рециклиране на нещо тук-там.
Най-любимо ми е като чуя, че на някоя й е взета душата :kuku:
Тия коли душа нямат, имат отделни елементи, събрани в едно цяло и работещи. Нещо като издъхне - подменя се и пак в боя. Като издъхнат 3-4-5 неща - сменяш и пак в боя.
Набележи някой регион с автокъщи, обиколи 10 такива и вземи най-запазения кош, свали му мотора на земята и го обикали отвсякъде - вериги, филтри, масла, рециклираш стартер, генератор, миеш радиатори и събираш всичко обратно. После караш 100к км и наново. Една кола колкото ръце е сменила, толкова пъти някой е вдъхвал в нея ресурс от който е черпил и така докато купето не се сгъне на две.
Провери си реално цените на вериги за Н47, ама не от форумните специалисти. Разпитай из града майсторите кой за колко ще се навие да ги смени и да държи колата 4-5 дена в сервиз докато свършиш другите неща и скачай в боя, не е толкова скъпо колкото си мислиш, а цените на фейсовите е91ци са паднали значително последните години.
Избягвай тия с изкуствената кожа, или ако вземеш се приготви да сменяш салон или да караш с някви покривала, т'ва е нЕма такава отврат...

И тдс-а е така. 600к км без проблем и после капачката за маслото се развива заедно с главата :mhihi:
По въпроса за кошовете и 95-те % според мен се получава от друго това мнение у хората. Вкарват се боклуци купени на килограм от някъде и се маскират на коли то е ясно. Обаче има и много читава стока която е доста над 5%. Е да ама що да дам примерно 25000 лв за ... да речем мерцедес W126 или W140 в наистина добро състояние, като за тия пари имам познат дето продава леко ударенко GL500 с газчица дето кирчо ще го изпъне и от там се почва олеле, те само боклуци вкарват тука нищо не става от тях и т.н. :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 15 Сеп 2020, 22:32

:yes:

По действителен случай:
- Тия х3ки много се чупят ...
- Аз не съм имал някакви кой знае какви драми

Втори дубъл
- Брат ми има сервиз и много разбира.
Моята х3ка я направи от една горяла и една ударена

:ok:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 16 Сеп 2020, 8:02

Bavaromobila,
защо не се огледаш за Дачия? :lalala: :ok:

Съмнявам се да успееш да намериш запазен бензинов Акорд 2,4 след 2009та година (8-ма генерация) за 11-12к лева, че да ти останат малко и за първоначалните разходи.
2.0 е много слаб двигател и категорично НЕ го препоръчвам. Най-вероятно ще гори повече от 2.4, но за сметка на това ще върви по-малко.
2.2 дизел може и да намериш за тези пари, но пак ще бъде с много неизвестни и по-скоро не бих препоръчал.

Ако искаш Акорд, съветът ми е да се огледаш за 7-ма генерация. За около 11 хиляди лева можеш да си вземеш хубав екземпляр фейслифт.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 16 Сеп 2020, 8:40

Една не лоша 60ка, поне по описание. Успех :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата