.
Модератор: Общи модератори
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Бракуване на кола и нейната продажба
баси филма...
Но все пак завършва с доста добър ъпгрейд. Тея ахмаци нещо като обезщетение, или и там по тъча?
Но все пак завършва с доста добър ъпгрейд. Тея ахмаци нещо като обезщетение, или и там по тъча?
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ами те са си 'излежали' наказанието..! Какво да обезщетяват? Дано е имало някаква застраховка за подобни щети! Иначе - Честито и десетки хиляди безаварийни с новата красавица!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
.
Последна промяна Вуйчо на 18 Апр 2021, 20:20, променена общо 1 път

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
alx написа:520i написа:Аз точно обратното направих. Дойдоха от моргата с един репартак, закачиха си я, дадоха ми някаква бележка и по живо по здраво. После с тази бележка ходих до кат и я бракуваха. В общината автоматично си се отписа.
моя опит е същия
Вие вероятно сте я давали за скрап. А тази морга иска да има документ за колата, защото ще вади и продава части от нея. Заради мотора най-вече.
Never mistake motion for action...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ти си заведи едно гражданско дело за щетите и се разбери с тях да оттеглиш иска като ти платят каквото си прецениш.Вуйчо написа:Благодаря.
Нямах каско на Е60-ката, преди 3 месеца изтече и напук реших да не го подновявам (имах разни пререкания със застрахователите за стари щети и ей така реших, че повече не ми се дават пари за тази услуга). От полицията казаха, че уж е постигнато споразумение да ми бъде изплатено обезщетение от въпросните извършители, но кога и в какъв размер - никой не казва. Аз дори официално не знам кои са извършителите, от полицията не са ме запознали с делото. Така както са ги пуснали на свобода, според мен ще видя от трите най-дългото, но все тая. Живота продължава, не всичко е пари.
- mirko0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 320A
Вуйчо написа:Благодаря.
Нямах каско на Е60-ката, преди 3 месеца изтече и напук реших да не го подновявам (имах разни пререкания със застрахователите за стари щети и ей така реших, че повече не ми се дават пари за тази услуга). От полицията казаха, че уж е постигнато споразумение да ми бъде изплатено обезщетение от въпросните извършители, но кога и в какъв размер - никой не казва. Аз дори официално не знам кои са извършителите, от полицията не са ме запознали с делото. Така както са ги пуснали на свобода, според мен ще видя от трите най-дългото, но все тая. Живота продължава, не всичко е пари.
Обезщетението ще е за тотална щега. Т.е. прави се оценка на пазарната цена на автомобила и от нея се вади процентът запазени части. Обикновено се изплаща 70-80 % от пазарната цена, зависи колко е изгоряла колата. Ако извършителите са повече е по - добре, защото отговарят солидарно за цялата сума.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
bum_bum написа:Ти си заведи едно гражданско дело за щетите и се разбери с тях да оттеглиш иска като ти платят каквото си прецениш.
Требвало е по-рано да го направи това, един вид да се конституира като частен обвинител на по-ранен етап от делото ма откъде да знае човека

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- mirko0
- кандидат ентусиаст
-
В никакъв случай не е късно. Давността е 5г. и обезщетение винаги може да се претендира по гражданско дело/по мое мнение е и по - добре/. При неимуществените вреди в наказателния процес обезщетенията са доста по - малки, предполагам и при имуществените ще е така.
hjn
Последна промяна Вуйчо на 18 Апр 2021, 20:20, променена общо 1 път

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
При всички положения според мен ти трябва адвокат да ги движи нещата дали гражданско дело да е дали по наказателното да получиш някакво обезщетение. Намери си някой, договорете се процент от обезщетението да е за него, че да не му плащаш сега. Тамън ще има и стимул да бута нещата по-бързо и да измъкне по-голяма сума 

- mirko0
- кандидат ентусиаст
-
На този етап бих посъветвал колегата да си направи една справка на обявите в интернет за подобни автомобили и да я запази. /Примерно влиза в "Мобиле" въвежда критериите на неговата кола и си принтира резултаите./ Ако реши впоследстиве да съди извършителите, ще трябва да се прави автотехническа експертиза за определяне стойността на щетата. До тогава може да са минали 2-3 години и експертът ще извади актуалните обяви към датата на изготвяне на заключението. Цените съотвено ще по - ниски от тези към датата на палежа. За да се избегне това започват едни обратни овехтявания по измислена формула, което поне за мен е доста съмнително.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Честита Ф10-ка
Пари за Е60-то може с години да чакаш за съжаление. Може и да не дочакаш.

Пари за Е60-то може с години да чакаш за съжаление. Може и да не дочакаш.

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
mirko0 написа:........
Това не съм сигурен дали би имало достатъчно тежест.Има си оценители,с големия талон (или копие) срещу някой лев се вади оценка и ако в бъдещ момент се наложи се прилага тя.Това от Мобилето за мен е донякъде несериозно.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Оценителите на имоти така правят оценки, отварят сайтовете и по обявите решават каква оценка да направят за конкретен имот.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
barty написа:Оценителите на имоти така правят оценки, отварят сайтовете и по обявите решават каква оценка да направят за конкретен имот.
Вярно е, като взимах къщата направих 2 оценки, че пръвата не ми хареса. И на 2те места ми връчиха едни книги, ама буквално книги, подвързани, цветно разпечатани...обяви от imot.bg

45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3