Смяна на масло гаранционна кола извън оторизиран сервиз
Модератор: Общи модератори
63 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Смяна на масло гаранционна кола извън оторизиран сервиз
Той един от коментарите под това видео е казано всичко което има да се казва за маслата
I'll stick to my Pennzoil full synthetic and change it every 5k. It's cheap , it gives me a chance to visually inspect everything under my car and most of all it's cheap insurance. I know this oil will easily go to 7500 to possibly 10000. I sent samples to a independent lab from the the 5k change twice with the same results.....the oil is still in excellent shape. So maybe I am wasting a lil money. But my 02 camry has 448,546 miles on the odemeter....so I'll stick to what I'm doing. Cheers
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
И аз мисля, че няма никакъв проблем да се сменя по предписание.
1. Маслото от това, че маже не става по-лошо. Губи свойства от контакт с газовете при буталата, а в нов мотор това е минимално.
2. На всички нови коли обема на маслото е завишен. На 1 литров, 3 цилиндров мотор е 4 литра масло примерно, като му стигат и 3. Има 1.2, 1.5 с по 5-6 литра масло. И тва е именно за да се сменя по рядко.
3. Маслата се ще са подобрили от преди 10-15 години. Добавките в тях 100%.
И според мен Лонг лайф спокойно може да се сменя на 20 25 000 или 2 години без никакви вреди.
Не че ако го сменяш на често е лошо. Ма е малко безсмислено)).
1. Маслото от това, че маже не става по-лошо. Губи свойства от контакт с газовете при буталата, а в нов мотор това е минимално.
2. На всички нови коли обема на маслото е завишен. На 1 литров, 3 цилиндров мотор е 4 литра масло примерно, като му стигат и 3. Има 1.2, 1.5 с по 5-6 литра масло. И тва е именно за да се сменя по рядко.
И според мен Лонг лайф спокойно може да се сменя на 20 25 000 или 2 години без никакви вреди.
Хм,хм...
Моджо написа:И аз мисля, че няма никакъв проблем да се сменя по предписание.
Точно, със сигурност БМВ не биха слагали 30 000 км интервал или 2 години, ако не бяха сигурни, че работи. Парите, които биха спестили, са в стотици пъти по-малко от тези, които биха загубили, ако колите им се чупеха след 5 години, заради късна смяна на масла.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Т.е. казваш последните 20 години двигателите не са чупливи, не късат вериги, няма проблеми с лагерите ?
Освен потенциална печалба от следгаранционният сервиз има и други причини. По-редки посещения на сервиз за смяна на масло, по-ниски разходи за клиента. Т.е. донякъде може да кажем, че разхода се прехвърля от първия на втория собственик
И ся Мерцедес примерно, ако пуснат смяна на 30к, БМВ как да си натаковат клиентите със смяна на 15к ? Или да има обслужване на автомата за 1к, а другата марка да няма обслужване ? 
Ако взема нова кола, ще сменям, когато се иска от производителя. Ако ще купувам втора ръка, бих търсил от някой съвестен човек, сменял маслото по-често. Или просто по-малко карана и да е сменял, защото става на 1 година, а не заради километри.

Освен потенциална печалба от следгаранционният сервиз има и други причини. По-редки посещения на сервиз за смяна на масло, по-ниски разходи за клиента. Т.е. донякъде може да кажем, че разхода се прехвърля от първия на втория собственик

Ако взема нова кола, ще сменям, когато се иска от производителя. Ако ще купувам втора ръка, бих търсил от някой съвестен човек, сменял маслото по-често. Или просто по-малко карана и да е сменял, защото става на 1 година, а не заради километри.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Ми то дефакто и не спестяват щото си го плащаш. Могат само да губят ако не е работещо. А ся че тука си купуваме коли 6-та употреба, на цената на нова Дачия е друга работа. Така или иначе на около 300 000 км колата вече е остаряла. Мотора може да му нема нищо, ама то не е само мотор. Салон, ръжди, периферия, електроника... Почва да се скапва всичко. И не е от маслото))
Хм,хм...
Моджо написа:И аз мисля, че няма никакъв проблем да се сменя по предписание.
На теория си много прав. Но не забравяй, че и двигателите много се промениха. Станаха малки, с по-високи обороти и по-голямо налягане. И конструктивно заложен по-малък живот. Не искам да казвам, че вече дори не се предлагат части за ремонт на двигателя. Караш и хвърляш. Великите БМВ (Мини включително) имат 80 000км гаранция. Най-чипото митцубиши, дето е една лагерница за няма и $14000 има 10 години или 150 000км гаранция....
Готов съм да се обзаложа, че ако вкарате хубаво масло в един чисто нов БМВ двигател и го карате само дълго, без юркане и високи обороти, то той ще изкара 80 000км и без смяна на масло. Форд Сиера 1.6ТД сме го докарвали до 40 000км без смяна. Пробвано от първо лице.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Поверка, ако маторя е "програмиран" да се скапе след ххх км, ако щеш всеки ден му сменяй маслото пак ша се скапе . Айде нема да е на ххх, а ще е на ххх+20 000.
Колегата с 900 к км, ма 1,5 дци да каже как е сменял маслото. Че знам лично още неколко такива на над 500 000 км, карани душманската и сменяно масло на кой как му скимне.
Иначе съм съгласен, ресурса на маторя може да е намален, ама не е колкото ви се струва. 200-300 к и е за хвърляне. Нищо подобно. Милион може да не изкара, ама поне 500 к, ще.
А дори и да предположим най-лошото, колко е основен ремонт на матор? 3000 лв , 5000 лв ? Толко е някъде и си пак в джаза.
Освен това аз с мойто каране правя 100 000 за 3 години. Слагам ги 4 , че малко карат колкото аз. за да мине 300 000 треа да я карам 12 години...е ако след 12 години нема да я сменя с друга, бах го. по 150 лв на месец да отделям и ще съм събрал за нова. От евтините. И е почти 100% сигурно, че тия 300 к, ще си ги изкара със смяна на 30 000 км. без проблем.
Разбира се , зависи и как се кара. Ако е запали, мини 2 км, спри е едно. Ако е като мен , запали , мини 36 км /повечето извънградско/, спри е друго.
ПП Колегата да ме прощава, ама ситуацията е като с ваксините . Не вярваме на прозиводителя, не вярваме на сервиза, не вярваме на нищо, само на бай Иван, комшията или на групата у Фейсбук - смени си маслото сега!
Колегата с 900 к км, ма 1,5 дци да каже как е сменял маслото. Че знам лично още неколко такива на над 500 000 км, карани душманската и сменяно масло на кой как му скимне.
Иначе съм съгласен, ресурса на маторя може да е намален, ама не е колкото ви се струва. 200-300 к и е за хвърляне. Нищо подобно. Милион може да не изкара, ама поне 500 к, ще.
А дори и да предположим най-лошото, колко е основен ремонт на матор? 3000 лв , 5000 лв ? Толко е някъде и си пак в джаза.
Освен това аз с мойто каране правя 100 000 за 3 години. Слагам ги 4 , че малко карат колкото аз. за да мине 300 000 треа да я карам 12 години...е ако след 12 години нема да я сменя с друга, бах го. по 150 лв на месец да отделям и ще съм събрал за нова. От евтините. И е почти 100% сигурно, че тия 300 к, ще си ги изкара със смяна на 30 000 км. без проблем.
Разбира се , зависи и как се кара. Ако е запали, мини 2 км, спри е едно. Ако е като мен , запали , мини 36 км /повечето извънградско/, спри е друго.
ПП Колегата да ме прощава, ама ситуацията е като с ваксините . Не вярваме на прозиводителя, не вярваме на сервиза, не вярваме на нищо, само на бай Иван, комшията или на групата у Фейсбук - смени си маслото сега!
Хм,хм...
честите смени на маслото са в полза на производителя. бмв/ мерцедес смяната е $400 в сервиза. порше е $750. и това е за най- обикновено 0в40 синтетично мобил 1 ($23 за 5 литра в уолмарт). печалбата е огромна. затова ако зависеше от тях щяха да ти викат колата за обслужване всеки месец
но ако бяха направили така такива като мене щяха да направят няколко анализа на маслото и щяха да им спретнат такъв хубав групов съдебен иск, че щяха да се чудят кое откъде. затова и се държат прилично. а и "зелените" са доволни та така.
технически- маслата много дръпнаха последните 10тина години, луфтовете и съответно консумацията/ замърсяването на маслото намаляха а и както казаха по-горе просто обема на картерите порасна и двигателите събират повече масло.
но има и друг момент - в надпреварата за клиенти- производителите разбраха (особено за по- луксозните возила), че всяко гаранционно влизане в сервиза е черна точка и клиента се нерви.
всичките тези неща които написах допринасят за удължения пробег на маслото/ филтъра. което за мене е все тая всъщност щото аз повече бензинови коли нямам намерение да карам.

технически- маслата много дръпнаха последните 10тина години, луфтовете и съответно консумацията/ замърсяването на маслото намаляха а и както казаха по-горе просто обема на картерите порасна и двигателите събират повече масло.
но има и друг момент - в надпреварата за клиенти- производителите разбраха (особено за по- луксозните возила), че всяко гаранционно влизане в сервиза е черна точка и клиента се нерви.
всичките тези неща които написах допринасят за удължения пробег на маслото/ филтъра. което за мене е все тая всъщност щото аз повече бензинови коли нямам намерение да карам.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Стига бе каква е тази смяна $ 400, при нас най много отива на $ 220, а официалния дилър до нас непрекъснато има дискаунти и не е повече от $120 с таксите. Мерниците са малко по скъпи ма прeди години като съм карал W211 Е550 и там не ми е било повече от $250. Само не ми е ясно как може БМВ в Европа да са на 30к км а в щатите 10к мили или една година което си е наполовина
По едно време и тук бяха на 15к мили, поне при Е60, ма и това не е 30к км.

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
По едно време и тук бяха на 15к мили, поне при Е60, ма и това не е 30к км.

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
30 000 да речем са много (относително), но 20-25 000 е съвсем нормално. По мое мнение.
Не че не може на 10-12000 - може. И на 5 000 може. Лошо нема. Вечни работи нема, така че....
Не че не може на 10-12000 - може. И на 5 000 може. Лошо нема. Вечни работи нема, така че....
Хм,хм...
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
В София има един сервиз за VAG групата, редовно постват снимки във ФБ на какво прилича двигателя отвътре при дълги интервали на смяна на маслото, горещо препоръчвани и предписвани от производителите....
Аз ако си видя двигателя в това състояние, при спазване на всички предписания направо отивам и паля централата
Колите вече се смятат от счетоводители, не инжинери дето да мислят как нещо да стане по-здраво. От икономия и заради екология на някои модели маслото е като вода
Аз ако си видя двигателя в това състояние, при спазване на всички предписания направо отивам и паля централата

Колите вече се смятат от счетоводители, не инжинери дето да мислят как нещо да стане по-здраво. От икономия и заради екология на някои модели маслото е като вода

В автобавария за смяна на масло и филтри на г20 искат 575 лева, но при нас знаем са кожудери, така или иначе. Но като гледам микрофилтърът е 40% от сумата, тоест маслото и филтрите не са чак толкова много.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Копае се в грешна посока , маслата не са мръднали на милимунда отпреди 20 години дори по лошо - масово се ръгат полусинтетики което си е минералка с добавки и обикновени минерални масла . Просто се съкращава цикъла на възвръщаемост на инвестициите с тези умопомрачителни срокове на пробег до смяна . Автомобила по бързо излиза от употреба , потребителя купува нов а стария става суровина за нови автомобили . Колкото по къс е този процес толкова по голяма печалба се генерира . Към това е насочена цялата автомобилна индустрия в европа .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Всеки гледа от собствената си камбанария. Един кара само нови коли и не му пука. Друг кара само скрап "нов внос" ... Нагледал съм се на сервизи и имам основание, да не им вярвам. Вярвам само на един механик и той ми прави колите вече 13 години. alx много добре знае, че от смяна на масло долърите пари не правят. При тях идва от части най-вече, където надценката стига 400%. Продажбите на нови коли не ги броя.
Моджо, служебната кола се кара 100% градско, при средна скорост по компютър 14-16км/ч. За осем часа минавам около 100-120км. Извънградско при местните ограничения 100км/ч за осем часа ще навъртя едни 650-700км. И то на минимални обороти. За какво сравнение можем да говорим???
163 000км без да сменя масло. Гаранцията е 100 000км ... Защо тогава изобщо трябва да се прави???
Моджо, служебната кола се кара 100% градско, при средна скорост по компютър 14-16км/ч. За осем часа минавам около 100-120км. Извънградско при местните ограничения 100км/ч за осем часа ще навъртя едни 650-700км. И то на минимални обороти. За какво сравнение можем да говорим???
163 000км без да сменя масло. Гаранцията е 100 000км ... Защо тогава изобщо трябва да се прави???
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Ми ето де, дваж да го смениш и ще от караш 300 000 

Хм,хм...
63 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5