Препоръки за автоинструменти
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Re: Препоръки за автоинструменти
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
В крайна сметка ми подариха двойка стендове, та приключих с търсенето, забравям все да пиша.
Вдигнах днес колата и се оказа, че нулевата им степен е доста висока и напълно достатъчна за да стои колата без гумите да опират земята. Колата общо взето ляга на основата на тия стойки, без да вдигам прътовете. Оставих и хидравличния крик, с който я вдигнах на стойката под мотора, добавих и два дънера за всеки случай. Ще подложа и гумите като ги сваля и така.
Имам нова питанка. Трябва ми индикаторен часовник, с резба като на запалителна свещ. Не виждам да се продават готови, само самите часовници намирам, та има ли как да си направя стойка, с която да го завия в цилиндъра на мотора? може би на стругар?
Вдигнах днес колата и се оказа, че нулевата им степен е доста висока и напълно достатъчна за да стои колата без гумите да опират земята. Колата общо взето ляга на основата на тия стойки, без да вдигам прътовете. Оставих и хидравличния крик, с който я вдигнах на стойката под мотора, добавих и два дънера за всеки случай. Ще подложа и гумите като ги сваля и така.
Имам нова питанка. Трябва ми индикаторен часовник, с резба като на запалителна свещ. Не виждам да се продават готови, само самите часовници намирам, та има ли как да си направя стойка, с която да го завия в цилиндъра на мотора? може би на стругар?

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Зацепвах ангренажа на една туинспарк алфа преди години и трябваше да намеря ГМТ, та ми се наложи да ползвам часовник, приятел ми даде и беше с някакъв гумен накрайник, който влизаше на мястото на свещта, просто се замества, нямаше резба.
Иначе стругар може да ти направи всякакъв адаптер, да.
Иначе стругар може да ти направи всякакъв адаптер, да.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Не виждам да се продават готови, само самите часовници намирам, та има ли как да си направя стойка, с която да го завия в цилиндъра на мотора? може би на стругар?
От стара свещ , премахваш централния електрод с изолатора. Можеш да и завариш някаква подходяща тръбичка за преходник . Но имай предвид че с индикатор може да се получи точен резултат само когато отвора е централно разположен . Ако са под ъгъл отворите за свещите не е добре , по добе да се работи с белезите на коляновия вал или маховика .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Аз съм правил такъв преход за индикаторен часовник при стругар, моя беше за калибриране на газови дюзи, но не би трябвало да е проблем да ти направят.drifty написа:В крайна сметка ми подариха двойка стендове, та приключих с търсенето, забравям все да пиша.
Sent from my iPhone using Tapatalk
35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3