Препоръки за автоинструменти

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Re: Препоръки за автоинструменти

Мнение от nickstorm » 17 Апр 2025, 10:24

drifty написа:Точно към нещо такова съм се насочил.

https://www.youtube.com/watch?v=T6ufAL5R0mg
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 01 Юни 2025, 22:16

В крайна сметка ми подариха двойка стендове, та приключих с търсенето, забравям все да пиша.

Вдигнах днес колата и се оказа, че нулевата им степен е доста висока и напълно достатъчна за да стои колата без гумите да опират земята. Колата общо взето ляга на основата на тия стойки, без да вдигам прътовете. Оставих и хидравличния крик, с който я вдигнах на стойката под мотора, добавих и два дънера за всеки случай. Ще подложа и гумите като ги сваля и така.

Имам нова питанка. Трябва ми индикаторен часовник, с резба като на запалителна свещ. Не виждам да се продават готови, само самите часовници намирам, та има ли как да си направя стойка, с която да го завия в цилиндъра на мотора? може би на стругар?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 02 Юни 2025, 2:10

Зацепвах ангренажа на една туинспарк алфа преди години и трябваше да намеря ГМТ, та ми се наложи да ползвам часовник, приятел ми даде и беше с някакъв гумен накрайник, който влизаше на мястото на свещта, просто се замества, нямаше резба.

Иначе стругар може да ти направи всякакъв адаптер, да.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 02 Юни 2025, 6:04

Не виждам да се продават готови, само самите часовници намирам, та има ли как да си направя стойка, с която да го завия в цилиндъра на мотора? може би на стругар?

От стара свещ , премахваш централния електрод с изолатора. Можеш да и завариш някаква подходяща тръбичка за преходник . Но имай предвид че с индикатор може да се получи точен резултат само когато отвора е централно разположен . Ако са под ъгъл отворите за свещите не е добре , по добе да се работи с белезите на коляновия вал или маховика .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 02 Юни 2025, 9:03

drifty написа:В крайна сметка ми подариха двойка стендове, та приключих с търсенето, забравям все да пиша.

Вдигнах днес колата и се оказа, че нулевата им степен е доста висока и напълно достатъчна за да стои колата без гумите да опират земята. Колата общо взето ляга на основата на тия стойки, без да вдигам прътовете. Оставих и хидравличния крик, с който я вдигнах на стойката под мотора, добавих и два дънера за всеки случай. Ще подложа и гумите като ги сваля и така.

Имам нова питанка. Трябва ми индикаторен часовник, с резба като на запалителна свещ. Не виждам да се продават готови, само самите часовници намирам, та има ли как да си направя стойка, с която да го завия в цилиндъра на мотора? може би на стругар?
Аз съм правил такъв преход за индикаторен часовник при стругар, моя беше за калибриране на газови дюзи, но не би трябвало да е проблем да ти направят.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Предишна

Назад към Извън Темата