Бензинови двигатели с директно впръскване

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Re: Бензинови двигатели с директно впръскване

Мнение от Kroki » 09 Ное 2021, 19:14

Аз лично съм сменявам 1 единствена дюза при N55 в F30, но колата се караше с по 2 октан буустера на резеорвар и може да е от това, за сметка на това няколко десетки при N54. :mhihi:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 09 Ное 2021, 19:23

empar написа:
Kroki написа:...И аз такива наблюдения имам, че N55 са си доста корави. Евентуално едни соленоиди за управление на турбото и вече бобини и свещи.

Откъм инжектори и горивни помпи как е положението(сравнено с N54 примерно) ако имаш наблюдения над повече автомобили и/или такива с по-висок пробег? :bchug:

Няма кой знае какви драми, поне от това което съм чел по американските форуми, а и от контакти с хора каращи коли с N55. А също да се има предвид че поне в щатите това е най разпространения двигател за времето си, над 50% от F10-ките и над 90% от Х5-ците през годините когато е бил актуален са именно с N55. Единствено водната помпа както спомена и колегата по горе че я сменял е проблематична, но тя не е само за N55 а и за другите модификации през същите години, освен това съм чел че след фейс лифта е модифицирана и като че ли проблемите са изчистени.

P. S. По горе гледам че се коментира честата смяна на коли, та лично аз гледам повечето от моите да ги взимам на около 2.5 -3 години и до 30к мили и като ги карам още толкова ги разкарвам с цел най-малко обезценяване иначе това със смяната на 6 месеца както някой бе писал просто не излиза сметката.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 10 Ное 2021, 9:43

Аз водната помпа я смених на 140к. км. Беше оригиналната и не беше сменяна преди това. Общо взето не е кой знае каква драма. Колата не ме остави на път, а просто почна да работи на по ниска температура и да включва доста често перката от пред на максимални обороти. Карах я така няколко дни. Смяната с оригинална и труда ми излезе 1200лв.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Х6 g06
Мечтае да кара: isetta
Детайли за колата: 4,0i

Мнение от dentamed » 10 Ное 2021, 10:06

по-назад в темата се пише ,че е страшно v8 на сув.Ами не е.Всичко е заблуда.Карам х5 е70 4.8i 355 ps.
Карам го вече 110 000.Никога досега не съм слагал друг бензин освен maxx motion 100 октана на омв.
Нито веднъж не съм зареждал 95.
Смесения рарход е 13-14 /100
И на колонка и на борд пак толкова.За вървене и звук няма да говоря.
Никога няма да помисля за дизел.
И аз обмислям F15 s n55 поради причината,че n63 не става.Другата опция е f86

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Мнение от Alek_SV » 11 Ное 2021, 9:15

dentamed написа:по-назад в темата се пише ,че е страшно v8 на сув.Ами не е.Всичко е заблуда.Карам х5 е70 4.8i 355 ps.
Карам го вече 110 000.Никога досега не съм слагал друг бензин освен maxx motion 100 октана на омв.
Нито веднъж не съм зареждал 95.
Смесения рарход е 13-14 /100
И на колонка и на борд пак толкова.За вървене и звук няма да говоря.
Никога няма да помисля за дизел.
И аз обмислям F15 s n55 поради причината,че n63 не става.Другата опция е f86

В Ф15-ката ще ти липсва много V8-ка :) по-добре недей

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dentamed » 12 Ное 2021, 9:43

знам.Толкова да го харесвам тоя мотор.Смених му гумичките на клапаните без да свалям главите.Веригите,оптегачи и успокоители.
Не гори масло.Гори прилично.Но всяко нещо старее.Няма как да го карам вечно.Искам пак v8 в f15 f16 обаче n63 е много зле.Дизел не искам.И другата опция е n55.Искам f85 f86.Мисля,че s63 е доста подобрен n63 ама може да се вкарам в голям филм.Проблема е,че няма майстори за тоя мотор.
Всички ли n55 горят масло?
И от кокво е разхода?Гумички или сегменти?

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 12 Ное 2021, 9:59

Чак па да няма майстори.. Всичките двигатели са хубави, като са на малко км.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Ное 2021, 11:18

Ако можеш си вземай s63, пък недай си боже се счупи, има кой да го прави, спокойно. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 12 Ное 2021, 16:59

dentamed написа:Всички ли n55 горят масло?

Не всички и като цяло не горят. Моята грам не сваля от смяна до смяна. Сега има няколко подробности, като това че колата е на 80к км, не знам като стане на 200к км какво ще е положението. Другото е че аз масло сменям задължително на 5к мили, което е около 8к км а не на предписаните 10к мили или една година, което първо настъпи. Незнам как може БМВ на два различни континента да има различни критерии относно интервалите на смяна на маслото за едни и същи коли, но това с 30к км е един изключително велик европейски булшит. Освен това на моята кола когато тръгвам на някъде докато не достигне работна температура не я натискам повече от 2000 оборота особено зимния период, то не че при мен температурите падат под 5 градуса или ако въобще стане е няколко дни в годината и то предимно от късно през ноща до ранна сутрин а през деня пак качват над 10 градуса. Общо взето над 5000 оборота почти не помня някога да съм я издевателствам.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 12 Ное 2021, 17:28

peshehodetz написа:Незнам как може БМВ на два различни континента да има различни критерии относно интервалите на смяна на маслото за едни и същи коли, но това с 30к км е един изключително велик европейски булшит.

Абсолютно, точно за това май май ще си докарам следващата кола от северна америка. И аз точно към N55 съм се насочил, искам да покарам и аз безин един път в живота, не съм имал лична кола до сега различна от печка :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 12 Ное 2021, 18:40

S63 е доста сходен с N63, ама... не е баш същото... има видими разлики, в някои конкретни неща, което е и много важното в случая... макар че използва същите "пикливи" (буквално и преносно) инжектори, които обаче в последен индекс уж вече са ОК... аз при мен до последно ги проверявах на всеки 3 месеца... за всеки случай... :D

Препоръчвам Е70/71 със S63... фън-а е голям :D

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 12 Ное 2021, 18:52

Стига, че се размечтах, а реалността е доста по-тракаща и маломощна за мен поне :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Мнение от Alek_SV » 13 Ное 2021, 10:04

dentamed написа:знам.Толкова да го харесвам тоя мотор.Смених му гумичките на клапаните без да свалям главите.Веригите,оптегачи и успокоители.
Не гори масло.Гори прилично.Но всяко нещо старее.Няма как да го карам вечно.Искам пак v8 в f15 f16 обаче n63 е много зле.Дизел не искам.И другата опция е n55.Искам f85 f86.Мисля,че s63 е доста подобрен n63 ама може да се вкарам в голям филм.Проблема е,че няма майстори за тоя мотор.
Всички ли n55 горят масло?

Тогава варянта ти е карай си Е70-ката докато събереше пари за G05 ... там уж е ревизия на N63 дето всичко й оправено и била желязна :)

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 13 Ное 2021, 11:21

Като слушам тук за н55 ще излезе, че е най-здравия мотор. Брат ми го смени на 80 хиляди, ама айде, той може да е бил късметлия, но още колко 'късметлии' му звъняха после като пусна стария на части.. чак се учудих колко н55 има в София. А как се 'ремонтират'.. жална им майка на следващите собственици..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dentamed » 13 Ное 2021, 12:38

Съдбата обича смелите.Може и да заложа на S63.
Поне като има проблеми да са големи :D
Дюзите четох,че уж по-новите са подобрени.
G05 G06 са супер опция ама не ми е по джоба все още.Като паднат малко тогава.
Питах за пълната ревизия на S63b44tu.
Частите оригинални са 6666.93 лв.
Труда все още незвам.Тук влизат всички гарнитури,вериги,успокоители,оптегачи,гумички клапани,лагери основни и биелни,сегменти, 2бр лагер главини предни,болтове и т.н.
Което не е много като се има предвид,че аз дадох 5000 само за гумички , вериги,успокоители и оптегачи.Без сваляне на главите.Това с труда де.Ама мотора го вадиха надолу заедно с кутиятя.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата