Колко дългове имате?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: Колко дългове имате?

Мнение от zAcK » 15 Юли 2022, 13:11

DigitalExile написа:
zAcK написа:Ама ако намеря мечтаната къща, или нещо подобно, смятам да имам, щото май няма как :dunno: :bchug:

И аз така я търсих тая къща няколко години, ама не я намерих, накрая реших да почна да я строя. :roll:

И аз искам повече да строя. Това ми е мечта. Огромни тераси и т.н. Ама положението с парцелите е като с имотите - брали са си лайката... :dunno: :banghead:
Дори не искам да влизам в детайли, ама някви ниви, без нищо - ток, вода, канал, път и т.н. се продават за по 100-200 000 евро :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 15 Юли 2022, 14:31

Тук съм за да уточня, че 90% от хората които дават кръвна клетва
как няма "да пълнят гушата " на банките, всъщност ще си спазят клетвата, защото и да искат да я нарушат, няма кой да им даде и 500лв "дълг" . Живи и здрави :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 15 Юли 2022, 14:50

Като гледам как масата излиза, че нямат ипотеки или са много успели, или мама и тате са подарили/наследили жилище :mhihi:

Стари във времето съм върнал 70к+ за различни неща (трябвали са ми в допълнение за коли и имоти). Борчове имам 1-2 да вземам, но и аз съм ги отписал и не искам и да виждам хората вече...

Дългове сега - достатъчно :lol:

P.S.: Да си на 1000 лева с телефон за 3000 на изплащане 24 месеца не го разбирам :mhihi:
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 15 Юли 2022, 15:16

Темата не е много коректно зададена. Трябваше да е като анкета, защото все си мисля, че повече хора щяха да пишат. От друга страна е по-интересно сумата да е обърната в заплати. 100К кредит при 2К и 10К заплати са съвсем различно нещо. Започвайки от 1989 насам съм все с кредити. Първо два потребителски, изплатени. Заем $10К 2001 от приятел, изплатен. После една ипотека в Монреал, сега втора на село. Останали са ми 15-16 брутни месечни заплати (семейни), за да ликвидираме тази ипотека. После ще има заем за Университет на хлапето...
А, дължа $30-40, за да си изплатя телефона, дето го подарих на жената. Изтича ми договора и пак ще подпиша, за да сменя моя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 15 Юли 2022, 15:31

Petrolhead написа:с всички лизинги, ипотеки, кредитни карти, овърдрафти и тн. съм около половин милион на минус.

Euro, USD, BGL ?

Иначе по темата някъде около 2005-06 бях натрупал над $ 300к кредити по къща, коли, кредитни карти и всевъзможни простотии на изплащане купувани само и с единствената цел да правя кредитна история, не че не съм могъл да си ги взема и с кеш де. Добре ма към 2008-09 удари кризата и започнаха масови съкращения навсякъде като в един момент беше засегнат и бранша в който работя. Около мен колеги губеха работата си от там към дилършипа оставят колата и къщата на forclosure. Аз някак си оцелях някак си но изживяването беше доста неприятно.В този момент ми попадна книгата на Девид Рамзи "The Total Money Makeover" която прочетох на един дъх и стигнах до заключението, че тук има нещо много сбъркано в тази система с изплащанията. Между другото един цитат от нея съм сложил и в подписа си да не се чудят някои от къде е. И така се хванах агресивно да изплащам всичко което имам като почнах от най малките кредити които разчистих за някой и друг месец, после в следващите месеци разчистих и колите като остана само къщата, естествено макс-вах 401к и emergency funds задължително. Някъде лятото на 2013 разчистих и мортгиджа окончателно и се зарекох повече никога да не правя подобни върховни глупости. Иначе пари на заем не давам на никого, като му трябват има си банки да си изтегли кредит, щото като студент особено ми беше писнало от разни колеги на тоя 5 лева другия 10 някой 20, един върне друг забрави, трети се прави на забравил и т.н.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 15 Юли 2022, 15:38

Чакайте са :mhihi: що почнахте със стари и изплатени борчове? Човека пита колко дългове имаТЕ, не колко имаХТЕ.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 15 Юли 2022, 15:40

empar написа:А колко ВИ дължат, че и това е интересен момент???

250 лв, уважаван човек от форума и клуба :mhihi:
250 лв, от друг човек от форума

Като си ги поисках и двамата ме заплашиха.. бъди доволен, че дишаш бла бла бла за 250лв :angel:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 15 Юли 2022, 15:43

Клуба (форума) само взима, не връща :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 15 Юли 2022, 15:49

Kroki написа:
empar написа:А колко ВИ дължат, че и това е интересен момент???

250 лв, уважаван човек от форума и клуба :mhihi:

Като си ги поисках и двамата ме заплашиха.. бъди доволен, че дишаш бла бла бла за 250лв :angel:

Еееееее сега разбуни духовете :mhihi:
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 15 Юли 2022, 16:09

Единия кредит, който бях дръпнал за да го дам на заем на фирмата ми, го изплатих преди няколко дни.
Имам още един такъв, остават около 9000 от него.

Стоки на изплащане нямам и никой нищо не ми дължи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 15 Юли 2022, 16:22

Kroki написа:250 лв, уважаван човек от форума и клуба :mhihi:

Ахахахаха не е изолиран случай значи :mhihi: Аз знам за един ултра виден форумен герой, дето дължи 5 цифрена сума, ама не еб@ва да ги връща :mhihi: Което, като гледам не му пречи да се хвали във фейса кво си е купил, кого с колко е одрал и т.н. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 15 Юли 2022, 16:34

Kroki написа:250 лв, уважаван човек от форума и клуба :mhihi:

Форума на милионерите все пак :mhihi:

acho.rs написа:Тук съм за да уточня, че 90% от хората които дават кръвна клетва
как няма "да пълнят гушата " на банките, всъщност ще си спазят клетвата, защото и да искат да я нарушат, няма кой да им даде и 500лв "дълг" . Живи и здрави :ok:

Тру стори :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 15 Юли 2022, 18:38

peshehodetz написа:
Petrolhead написа:с всички лизинги, ипотеки, кредитни карти, овърдрафти и тн. съм около половин милион на минус.

Euro, USD, BGL ?

Иначе по темата някъде около 2005-06 бях натрупал над $ 300к кредити по къща, коли, кредитни карти и всевъзможни простотии на изплащане купувани само и с единствената цел да правя кредитна история, не че не съм могъл да си ги взема и с кеш де. Добре ма към 2008-09 удари кризата и започнаха масови съкращения навсякъде като в един момент беше засегнат и бранша в който работя. Около мен колеги губеха работата си от там към дилършипа оставят колата и къщата на forclosure. Аз някак си оцелях някак си но изживяването беше доста неприятно.В този момент ми попадна книгата на Девид Рамзи "The Total Money Makeover" която прочетох на един дъх и стигнах до заключението, че тук има нещо много сбъркано в тази система с изплащанията. Между другото един цитат от нея съм сложил и в подписа си да не се чудят някои от къде е. И така се хванах агресивно да изплащам всичко което имам като почнах от най малките кредити които разчистих за някой и друг месец, после в следващите месеци разчистих и колите като остана само къщата, естествено макс-вах 401к и emergency funds задължително. Някъде лятото на 2013 разчистих и мортгиджа окончателно и се зарекох повече никога да не правя подобни върховни глупости. Иначе пари на заем не давам на никого, като му трябват има си банки да си изтегли кредит, щото като студент особено ми беше писнало от разни колеги на тоя 5 лева другия 10 някой 20, един върне друг забрави, трети се прави на забравил и т.н.

в левове. но като нищо можем да стигнем и същата сума в евраци.
мразя да давам пари в брой за каквото и да било над 1-2000 лева.
разсрочвам абсолютно всичко - къщи, коли, телефони и за сега съм доволен.
приходите са ми нагоре с 50-60% в сравнение с миналата година, а заемите са си същите. цената на къщата условно се е удвоила, откакто съм я купил. колите струват горе долу същите пари, както когато бяха нови в магазина. даже имам една, която мога да продам с печалба, въпреки че и направих вече 10к километра, ама нея я взех стара

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Юли 2022, 21:23

Крокито го каза някак сякаш има и нещо лично в цялата работа, особено като прибавим това сякаш да се радва, че е жив, сякаш някой му отмъщава за нещо. Защото аз от не малкия ми опит с длъжници, обикновено все се крият, минават на другия тротоар като ти идват в гръб(откъде да знаят, че аз живея в колата и виждам всичко в тия огледала, особено когато "не трябва" :mhihi: )чувстват се гузно и всячески се опитват да те избягват, някои лъжат и могат, а други които са най-малката част идват и ти казват, че сега нямат, но скоро ще имат и ти ги връщат в крайна сметка.
Ама това с бъди доволен, че още дишаш бе ги разбирам за човек на който просто си дал пари без да има нещо друго. Да не говорим, че и сумата е смешна. Имам предвид, че е смешна за подобни думи, а не по принцип смешна. По закона маловажни или дребни суми бяха май под 180 лв. :mhihi: За такива съда не образува дела и може по частен път да съдиш за да си ги търсиш.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар
Кара: '23 MB E63 '24 Q5

Мнение от badboy21 » 15 Юли 2022, 23:46

Като се сметне ипотеката на къщата,лизингите на моята,и на жена ми на колите,сумата е сериозна в паунди,но да сме живи и здрави,ще се справим :mhihi: Там дребните суми за лизинги на телефони,кредитни карти,не ги смятам.Към физически лица заеми нямам.Лично за мен важното е,че в края на месеца успяваме да си покрием текущите разходи,а иначе и аз съм от групата,които са запалени със сума от форумни идоли,но да за живи и здрави :mhihi: :bowdown:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата