SMS от МВР...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Re: SMS от МВР...

Мнение от don_gori » 15 Яну 2024, 22:10

С риск да ме нахулят доста хора, ама за мен това шикалкавяне тип "с смс-а не може да ми връчват фишове" , "тея искат да ме излъжат, въпреки че съм направил наришение" и т.н. си е чиста ганьовщина. Аз съм за връчването на фишове по някакъв автоматизиран начин дали ще е емайл, вайбър, смс или обаждане .. щом са те запознали че имаш нарушение следва да се плати в срок или другия вариант да ходиш да се разправяш с тях ако мислиш че ти си правия. Такива филми да се влачат нарушения по 3-4 години защото нямало как да ти връчат фиша е пълен смях, точно затова има хора с по намнайсе фиша които си перкат по улиците :kuku:
Мнението ми е че "войната по пътищата" ще спре тогава когато държавата започне да глобява ефикасно нарушителя, какво имам предвид - след извършеното нарушение да се получи изивестие максимално бързо и след това в срок до 1 месец примерно да може да се плати с някакъв % отстъпка, след това ако не се плати глобата следва пак бързо намиране на нарушителя, отнемане на книжки, коли и т.н. запориране за банкови акаунти :D
Навсякъде в чужбина ми е направило впечатление, че хората карат по правилата защото просто знаят че системата с глоби и нарушения работи и реално няма как да се разминат с това да си платят за нарушението. Тука сме на обратната вълна и затова се трепят всеки ден хора по пътищата :|

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Яну 2024, 22:14

grkv написа:Аз като един истински балканец като ми дойде нещо такова електронно и го „препращам“ на жената на книжката, да се пробват да й го връчват на нея... не е активен шофьор, по-трудна им е задачата.
Та имаше едни 600лв от Хемус, 2021-ва година дето все ги чакаме и все не идват, пусти и фишове. Сега пуснах справка - няма неплатени, няма невръчени. :kuku:
Нещо ми мирише, ама не знам и аз на какво... :mhihi:

тръгни да излизаш с колата от родината и ще видиш...

а дон_гори говори самата истина и аз съм 100% на същото мнение като него.

ганьопитека може да го накараш да се фокусира само ако знае, че всеки път като се изцепи ще го уцелят по портфейла.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар
Кара: E91 330xd M57

Мнение от LZ-01 » 15 Яну 2024, 22:24

don_gori написа:С риск да ме нахулят доста хора, ама за мен това шикалкавяне тип "с смс-а не може да ми връчват фишове" , "тея искат да ме излъжат, въпреки че съм направил наришение" и т.н. си е чиста ганьовщина. Аз съм за връчването на фишове по някакъв автоматизиран начин дали ще е емайл, вайбър, смс или обаждане .. щом са те запознали че имаш нарушение следва да се плати в срок или другия вариант да ходиш да се разправяш с тях ако мислиш че ти си правия. Такива филми да се влачат нарушения по 3-4 години защото нямало как да ти връчат фиша е пълен смях, точно затова има хора с по намнайсе фиша които си перкат по улиците :kuku:
Мнението ми е че "войната по пътищата" ще спре тогава когато държавата започне да глобява ефикасно нарушителя, какво имам предвид - след извършеното нарушение да се получи изивестие максимално бързо и след това в срок до 1 месец примерно да може да се плати с някакъв % отстъпка, след това ако не се плати глобата следва пак бързо намиране на нарушителя, отнемане на книжки, коли и т.н. запориране за банкови акаунти :D
Навсякъде в чужбина ми е направило впечатление, че хората карат по правилата защото просто знаят че системата с глоби и нарушения работи и реално няма как да се разминат с това да си платят за нарушението. Тука сме на обратната вълна и затова се трепят всеки ден хора по пътищата :|

Напълно съгласен, но трябва системата наистина да работи, и да те глобяват до, примерно 24 ч. А за да работи наистина, освен бързина трябва и прозрачност.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 15 Яну 2024, 22:41

alx написа:
grkv написа:тръгни да излизаш с колата от родината и ще видиш...

Че не е вярно, не е, ама ми е интересно каква е логиката зад това категорично изказване?

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 15 Яну 2024, 23:03

alx написа:ганьопитека може да го накараш да се фокусира само ако знае, че всеки път като се изцепи ще го уцелят по портфейла.

За родната пътна пАлиция съществуват 3 вида нарушения (ако няма ПТП) : превишена скорост, управление на МПС под въздействието на алкохол/наркотици и документални неизрядности ( ГТП ,ГО ,СУМПС ) . Ако има ПТП причината е "несъобразена скорост" и толкова.....
Просто, лесно и доходоносно.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Яну 2024, 23:10

немо написа:
alx написа:ганьопитека може да го накараш да се фокусира само ако знае, че всеки път като се изцепи ще го уцелят по портфейла.

За родната пътна пАлиция съществуват 3 вида нарушения (ако няма ПТП) : превишена скорост, управление на МПС под въздействието на алкохол/наркотици и документални неизрядности ( ГТП ,ГО ,СУМПС ) . Ако има ПТП причината е "несъобразена скорост" и толкова.....
Просто, лесно и доходоносно.

аз мисля, че в това ти мнение няма нищо лошо, вредно или некоректно.

нормално е да се фокусират върху несъобразената скоросто защото както съм писал преди тя е 99% в случайте причината за сакатлъците.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 16 Яну 2024, 0:05

alx написа:нормално е да се фокусират върху несъобразената скоросто защото както съм писал преди тя е 99% в случайте причината за сакатлъците.

Когато преди време написах, че несъобразено бавнодвижещите се могат да бъдат не по-малко опасни от несъобразено бързодвижещите се ти ми обясни, че не било точно така.
Написаното от теб означава ли , че съм прав ? Щото "несъобразена скорост " може да има двояко значение....
Неспазване на знаци и светофари, неправилно престрояване, отнемане на предимство , завои на забранено място, неправилни/непозволени изпреварвания, шофьори на тежки камиони/автобуси , каращи по 12 часа формират останалия 1 % от причините за сакатлъците предполагам ?

А пешеходците как си пресичат на червено като стой, та гледай имаш ли представа?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Яну 2024, 1:32

За мене “несъобразена скорост” значи само по- висока. Нищо не се е променило във виждането ми по въпроса.

По темата - за мене всяко усилие да се подобри събираемоста на глобите е добре дошла. Лошо/ добре - толкова могат, но е ход във вярната посока.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Яну 2024, 9:10

alx написа:Лошо/ добре - толкова могат, но е ход във вярната посока.

Много хора не искат да разберат едно основно нещо. В последните 15-20 години се приеха много закони, които те задължават да правиш едно или друго. Никой не те пита можеш ли, не можеш ли, искаш ли или не искаш.

Едно съвсем дребно нещо- продаваш на някого нещо онлайн и ако в потвърждението за поръчката не пристъства твоя ЕИК си нарушител и при контролна покупка от органите ти плясват 2000лв глоба за това. Никой не те пита колко можеш и защо не си го направил.

Защо държавата може да върши нещата "колкото си може", а за населението няма такова положение?
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 16 Яну 2024, 10:02

шот така. :ranting: :mhihi:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 16 Яну 2024, 10:34

Kroki написа: Те доста се изненадаха и изкефиха, че с такова желание :D

Току-що говорих с приятел във Видеоконтрола на КАТ да проверим една честитка на милото и да ми я връчи за да я платим: кача, че съм бил единствения луд дето иска да му връчат фишовете :mhihi: . И не съм си обичал жената щом искам да си плати фишовете :mhihi:

ПП: Току що платих без никакви грижи през сайта :bchug:
Последна промяна Don_Diego на 16 Яну 2024, 10:38, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 16 Яну 2024, 10:37

grkv написа:Аз като един истински балканец като ми дойде нещо такова електронно и го „препращам“ на жената на книжката, да се пробват да й го връчват на нея... не е активен шофьор, по-трудна им е задачата.
Та имаше едни 600лв от Хемус, 2021-ва година дето все ги чакаме и все не идват, пусти и фишове. Сега пуснах справка - няма неплатени, няма невръчени. :kuku:
Нещо ми мирише, ама не знам и аз на какво... :mhihi:

Зависи с какво и как са те снимали. Ако те викнат в КАТ с призовка и са те снимали отпред с тринога успех да минеш с жената, толкова ясно ще ти се вижда лицето, че и пъпка да имаш ще си я видиш :ok:
Не ме питай от къде знам :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 16 Яну 2024, 11:11

Ееее, ся... няма да се бием със зъби и нокти до кръв за един фиш... като опре - плащаме и толкоз. Здраве да е.
Ама пък ако не опре.... не само, че минаваме „гратис”, ами и един адв. хонорар можем да изкараме от държавата, а от т’ва по-сладко няма :mhihi: Имам колеги от т’ва живеят... и то доста добре. Малко по-друга е формата, ама делата „шамари” срещу институции не са измислени вчера.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Яну 2024, 11:15

Те институциите нямат собствени пари с които да си плащат шамарите. И затова на никой в администрацията не му пука дали или кой ги съди.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 16 Яну 2024, 11:55

DigitalExile написа:Зависи с какво и как са те снимали. Ако те викнат в КАТ с призовка и са те снимали отпред с тринога успех да минеш с жената, толкова ясно ще ти се вижда лицето, че и пъпка да имаш ще си я видиш :ok:
Не ме питай от къде знам :ok:

Няма такова нещо, откак един адвокат ги осъди, че го щракнали с любовницата. Вече замазват лицето на водача или пътниците.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата