Авенсис... коментар.
Модератор: Общи модератори
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Тоо Cool
- U.S. MARINES
-
- Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
- Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR
.........
Ебати-за 60 бимбака в Камор се продаваше перфектното Е-46 кабрио......а пича е дал толкова пара за някакъв грозен кенеф, който на всичкото отгоре се е насрал да се чупи...........

In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
Мой пост в друга тема но и по тази, за да не го преписвам го копирам. Подписвам се с 2 ръце за всички изброени негативи.
"Да споделя и аз с Вас мнение че ме засърбя... та: служебните ни коли са два вида - TOYOTA Avensis 1.8 и FORD Fiesta 1.4 TDCI. По принцип до сега наи-добрият FORD за мен беше продаденият. Но! От AVENSIS-a по куца таратайка не бях карал. На 20 000 км. им смениха на почти всички целите предници, преди това на 3 пъти ги привикваха за проблеми в спирачната система. Да не говоря че кат' вляза в завой и носи предница, съчетанието магистрала и завой със скорост над 120 = самоубийство ако останалите платна не са свободни. Освен т'ва и смениха и някакъв обтегач(или нещо такова на ремъците че дрънкаше като камбана). За разлика от тях новата FIESTA направо ме впечатли ей ся мина технически преглед на 61 250 смениха само спирачките и предното стъкло (заради камъче). Тая кола вярвайте ми с колегата и двамата под 160 километра почти не слиза. Зверско каране (просто такава ни е работата защото гоним време).
П.С. Немското си е немско, кой каквото ще да ми говори. При 1-ва финансова вазмойност се мяткам на 520 (или 525i или 525TDS :-)) не бих отказал и на 725 TDS (ili 730i)
Thats ALL!"
"Да споделя и аз с Вас мнение че ме засърбя... та: служебните ни коли са два вида - TOYOTA Avensis 1.8 и FORD Fiesta 1.4 TDCI. По принцип до сега наи-добрият FORD за мен беше продаденият. Но! От AVENSIS-a по куца таратайка не бях карал. На 20 000 км. им смениха на почти всички целите предници, преди това на 3 пъти ги привикваха за проблеми в спирачната система. Да не говоря че кат' вляза в завой и носи предница, съчетанието магистрала и завой със скорост над 120 = самоубийство ако останалите платна не са свободни. Освен т'ва и смениха и някакъв обтегач(или нещо такова на ремъците че дрънкаше като камбана). За разлика от тях новата FIESTA направо ме впечатли ей ся мина технически преглед на 61 250 смениха само спирачките и предното стъкло (заради камъче). Тая кола вярвайте ми с колегата и двамата под 160 километра почти не слиза. Зверско каране (просто такава ни е работата защото гоним време).
П.С. Немското си е немско, кой каквото ще да ми говори. При 1-ва финансова вазмойност се мяткам на 520 (или 525i или 525TDS :-)) не бих отказал и на 725 TDS (ili 730i)
Thats ALL!"
ian190 написа:аз карах една авенсис комби 1.8 бензин обаче 130 и нещо коня май,
първо много лош обзор от лявата колонка на стъклото предното, за да видиш дали идва кола на кръстовище от ляво трябва бая гимнастики.
второ тоя двигател според мен е не повече от 80 коня над 4000 оборота няма никой и ръмжи на умрело. дисплея на таблото също не се чете много добре, заради контраста на цветовете, седалките не са от най удобните. в бързи завои се накланя каросерията прекалено много.
Не мисля да цитирам всяко мнение,но избрах това като едно от най-съдържателните

За колонката-да,така е ! Пречи на видимостта при завой,не е особено удобно

Двигателя...единственото,което може да се каже и според мен е най-точно е следното: ' Това НЕ е БМВ

Хората почитатели и познаващи БМВ няма да си купят Тойота,както и обратното-автомобили с различна философия предназначени за различни хора!Цитираното определение е доста преувеличено,заради предубеждението

Дисплея,бих казал че е доста по-четлив от този на Е30 и Е36 специално,за какъв контраст на цветове се говори нещо не ми става ясно.Когато включиш светлините яркостта му се намалява автоматично,а при включен двигател е постоянно светнат и изглежда доста приятно!
Накланя се прекалено много в завой!?А ти как караш по-точно?Или е някоя като тази описана в първото мнение-някакъв пълен абсурд!Все едно чувам приказки от 1001 нощ..
Справка......Петрохан

Ако пък е дизел,от новите..кой знае

На GaD мнението е много правилно

Фантазийте за гръмнали двигатели,за хлопания,тропания,пожари,изпуснали амортисьори,над 120-самоубийство,привикване за смяна на спирачки и въобще всичко,което се споделя толкова смело!,но НЕ от личен опит са пълни глупости

Защо тогава 'нашата' не е имала нито 1 !! проблем досега ? 1.5г + ..
Да не говорим изобщо за фрапиращите проблеми,които се изписаха до момента в темата..
Не гори литри масло,не тропа,не духа!,както се изказаха някои компетенций в диапазона 18-

В ТМ Ауто на Цариградско Шосе винаги са били (или поне бяха,този път когато присъствах и аз) много любезни и отзивчиви.Обслужването им е на ниво

'Колеги','компетенций' amd и Ivan Petrov,обръщам се главно към първият...
Съветвам ви да не изказвате толкова 'правдоподобни' глупости,за автомобил,до когото не сте се и докосвали

Карал съм Е30,но Тойота-та съм я карал 'малко' повече и бих казал ми харесва ДОСТА повече специлно от 'вашите' автомобили!(защото те не са и ваши,нищо че amd навсякъде споделя за 'неговата Е30ска,неговата Е34ка'

Имаше една приказка..как беше...'блъскана от кораб' ли?..не знам..
Та да припомня основното,с което темата се изчерпва-Тойота не е БМВ и не може да се сравнява с него (за скрап

Философията е важна..
- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
за качество доста може да се поспори но тойота ако не бяха хубави коли/цена,американците нямаше да ги купуват.Да можеби има разлика м/у качеството на Американски и Европейските тойоти...
п.с На мен примерно много ми харесва новото камри за американския пазар,няма нищо общо със старото(ебати грозното от вънка и вътре)...
п.с На мен примерно много ми харесва новото камри за американския пазар,няма нищо общо със старото(ебати грозното от вънка и вътре)...
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."
eraziel написа:Аз предлагам да го питаме него какво толкова са му правили на тоя Авенсис...
Питай,няма проблем,но това няма да промени мнението ми,каквото и да отговори той

А да кажа и още един ' - ',да не ме обвините че я защитавам сляпо..
Волана е толкова лек-с цел комфорт,че не усещаш никакво съпротивление при завой и от пътя като цяло

За някой + за други - !

- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
[quote="Slavi_m]
Дисплея,бих казал че е доста по-четлив от този на Е30 и Е36 специално,за какъв контраст на цветове се говори нещо не ми става ясно.Когато включиш светлините яркостта му се намалява автоматично,а при включен двигател е постоянно светнат и изглежда доста приятно!
..[/quote]
Баце Е36 е модел 92 година, кво сравнение кви цветове. АА ако забележиш доста нови БМВ-та са си с табло като на старите. Червено светещо. Явно е вървежно.
Много се радвам, че имаш читава Авенсис. Дано да е така и занапред. Мисля, че ред хора са карали и по-читави и по нови автомобили от да кажем Е3о или Е36. Аз уважавам мненията им.
..[/quote]
Баце Е36 е модел 92 година, кво сравнение кви цветове. АА ако забележиш доста нови БМВ-та са си с табло като на старите. Червено светещо. Явно е вървежно.
Много се радвам, че имаш читава Авенсис. Дано да е така и занапред. Мисля, че ред хора са карали и по-читави и по нови автомобили от да кажем Е3о или Е36. Аз уважавам мненията им.
Не мога да разбера хората, които отричат възможността Тойота да се счупи, понеже те са попаднали на здрава кола? За дизайн и ергонимия няма смисъл въобще да говорим. Тойота не можела да се сравнява с Пежо?!? А с какво да се сравнява, с Мерцедес ли?
Не вярвам всики описани случай на дефектни Тойоти тук да са измислица.
Не вярвам всики описани случай на дефектни Тойоти тук да са измислица.
- Ivan Petrov
- Скрапчо
-
- Кара: конджул
Slavi_m написа:
Пък и Иванчо сам по себе си все още е и мнооого далече от шофьорска книжка,нищо,че мама е щедра и купува колички за играТи за друго не ги и ползваш 'иконите' нали
По-добре си събери и малкото останал мозък(ако си имал такъ може би..)за нещо по-смислено,защото честно казано не мисля,че ще оправдаеш титлата 'учащ в 1/2 Английска гимназия'
Имаше една приказка..как беше...'блъскана от кораб' ли?..не знам..
Първо за книжката, тя не кара колата и мисля че добре го знаеш като нямащ свидетелство за управление на МПС
След това "мама" не е щедра а просто последните 5 години се лишавах от доста неща ( като включим цели лета само бачкане и стигнем до времето когато е трябвало да ям навънка съм седял гладен по някой път - като стана дума замисли се колко коли си изял и изпил до тука )
За игра или не колите са си мой и аз си решавам кво ще става с тях, радва ме да си ги пазя и това правя, аз не ти държа сметка за това дали ядеш или не и колко често
Точно щот съм си събрал "останалия акъл" не съм тръгнал да защитавам на баща ми Форд Ескорта от 93-та, на майка ми служебната тойота, на брат ми часовника или на сестра ми превръзките

Стигнахме до последната точка, приказката дето ми беше подпис определено време... Явно е направила впечатление на доста хора но така и не съм успял явно да постигна желания ефект ( тоест да бъда остроумен ) Много хора вече почнаха да ги цитират тия думи, някой на шега - други абсолютно сериозно! Вече почвам да се дразня обаче... Ти къде си видял колата да е удряна? Без да отварям капака и да надничаш отдолу и отгоре ако искаш тоя четвъртак пред всички на ЕКО ела да посочиш къде е удряна че ми е интересно и на мен... нищо че по цял ден я разглабям

- OPASNO LUD
- младши ентусиаст
Сравнения за надеждност може да се правят само при еднакви технологии и еднакви експлоатации.Относно БМВ-например мога да кажа,че харчат масло фабрично и амортисьорчетата на капаците са по-слаби от необходимото-особено 2рото е при всички нови модели.Близо 200км за 2 години на е60 и Х3-4грешки на компа и веднъж е60то изгасна в движение заради замръзнала нафта,а и венъж от нищо блокира автомата за една нощ и после сам си се оправи.Надеждни коли ли са-за мен да.Шкода Октавия-една от най-надеждните коли в Европа-нов мотор.Така че случва се-и преди се е случвало,но по-малко хора са раздухвали проблема 

- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
Към Слави.... Сори ма т'ва е пълен кенеФФ с главно Ф (изключвам наистина готиния дизайн както отвътре, така и отвън). Имахме 6 служебни. Боса я караше като писано яйце и неговата беше на най-малко км. И точно неговата дрънчеше като камбана. Всичките до една им смениха предниците ако не изцяло то поне частично. Не можаха да доживеят до 100хил. км щото ги сменихме. За обслужването... плащахме престоя (за паркинг) и автомивката, Във Мотопфое това е ФРЕЕ, отделно колите ни висяха там по месец и чакахме часто по 3! За сравнение ФИЕСТА-та (новата) е в пъти по здрава. И двете съм ги карал над 1 година постоянно. Ако не съм с едната съм с другата. Ма не може при 120км/ч на магистралата да ми излети подкалника, за другите кори отдолу изобщо да не говорим. Не може на вилата с БМВ-то, АУДИ-то и Фиестата миналата зима да се качвам от 1-вия път а с почти новаия АВЕНСИС който беше и с Гудиър Ултра Грип 6 (чисто нови) да не мога и от 7-те опита да се кача.
Стария Авенсис изглежда ужасно и вътре е много зле но за сметка на това е в пъти по-добър от новия. Карахме такива оборотни почти постоянно сам се сети защо.
Стария Авенсис изглежда ужасно и вътре е много зле но за сметка на това е в пъти по-добър от новия. Карахме такива оборотни почти постоянно сам се сети защо.
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4