ПАЯК...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: със спомени

Re: r

Мнение от sonny » 21 Ное 2007, 11:41

bobi_maxo написа:..........

Те таз случка помниш ли я? http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... highlight=

Тъпото копеле, найстина се оказа ченге, а кво стана не съм писал, ама си му пуснахме жалбичка с входящ номер и го разпиляха, верно, че и на мен ми губиха времето ама съм доволен. Лошото е, че още нямам писъмце с инфо кво е станало, та това ме подсеща да се обадя на тъпия си адвокат да свърши нещо полезно, а не само да реве запари. Така, че прави се, не се притеснявай ;) Имам двама-трима познати куки. Единия ми се жалваше преди 2 седмици и ми вика, че единия му подчинен за 1 месец има 14 жалби, нали се сещаш, че това са 14 дела за един месец, които са между смените му, нали се сещаш, че от нощна смяна, той веднага отива в съда и го разпъват, после нема време за почивка пак на работа. В един момент си дават сметка, че не става за щяло и не щяло да пишат и започват да поумняват, ама кога и доколко, ще се види :!:

ентусиаст
Аватар

w

Мнение от bobi_maxo » 21 Ное 2007, 13:12

Не съм я чел тази тема( по това време съм бил на морето :lalala: )
Сега я прочетох, и аз щях да реагирам по същия начин!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2advanced » 21 Ное 2007, 15:32

Аз да се включа, по юридическия казус - относно това, че могат да ти искат документи за автомобила докато не си в него. според мене това въобще не е верно - се 1 мене да ме спрат на улицата и да ми искат шофьорска книжка...
Значи като си извън автомобила мое да те проверяват за документи за самоличност/оръжие/наркотици поне това знам аз.
Трее да се поровим в тея закони аххах
Но съди ги! това е правилното да започнат да отбират малко от малко.
:help:
Проблемът на жените с паркирането идва от това, че непрекъснато ги лъжат колко точно са 20см
YNWA
Planet Club Addict
Jeremy Clarkson for BMW M3: ABSOLUTE MASTERPIECE 24/12/2007
Мишу написа:...ма на бела капа се отчитам :mhihi:
:mhihi:
Чакаме отговора на ДЗВЕР-а. Он е компетентен по всички въпроси - от земетресенията и дисекцията на млечната жлеза, до НПК и тям подобни юридически въпроси

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 21 Ное 2007, 15:44

2advanced написа:Аз да се включа, по юридическия казус - относно това, че могат да ти искат документи за автомобила докато не си в него. според мене това въобще не е верно - се 1 мене да ме спрат на улицата и да ми искат шофьорска книжка...
Значи като си извън автомобила мое да те проверяват за документи за самоличност/оръжие/наркотици поне това знам аз.
Трее да се поровим в тея закони аххах
Но съди ги! това е правилното да започнат да отбират малко от малко.
:help:

Той не го спира на улицата полицая и му казва "дай талон за тоя автомобил". Нашето момче отива при полицая и иска да му откопчаят колата. Нормално е полицаят да провери тоя пък какви права има. Не мислиш ли? Казусът не е юридически, полицаят има право да провери документите на собственика - няма никакъв спор и за да знае какви мерки да предприеме нататък проверява кой и за какво точно се мъчи да му разпорежда.
Нашият човек не се мъчи да участва в спора в качеството си на минувач. На адвоката искали ли са му документи?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 21 Ное 2007, 16:04

Не не му е искал талон на колата,искал му е шофьорска книжка плюс талон :idea:
Справка първото мнение ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 21 Ное 2007, 16:07

vld написа:Не не му е искал талон на колата,искал му е шофьорска книжка плюс талон :idea:

И? За какво точно спорим?
Категорията, в която попада шофьорската книжка, се нарича "документ за самоличност".
Иначе какво ще разбере полицая от талона? Че колата има собственик с три имена, ок. Сигурно и без талон може да се сети...

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 21 Ное 2007, 16:14

D3BEP написа:
vld написа:Не не му е искал талон на колата,искал му е шофьорска книжка плюс талон :idea:

И? За какво точно спорим?
Категорията, в която попада шофьорската книжка, се нарича "документ за самоличност".
Иначе какво ще разбере полицая от талона? Че колата има собственик с три имена, ок. Сигурно и без талон може да се сети...

Мисля, че не си прав. Значи може да ти поиска шофьорската книжка, когато управляваш автомобила, но когато е спрял автомобила и ти не си в него, а дойдеш в последствие, мисля, че няма право да ти изиска шофьорската книжка, а само личната карта, документите на автомобила може да ти изиска, щото все пак разправията е за него. Защото може колата да е твоя, но ти да нямаш книжка, викаш си хора да ет возят. Имам такъв познат, има си кола, на негово име си е, но няма книжка и не я кара, вика си приятели да го возят. Тогава кво праиме? Затова си мисля, че ченгето не е имал право да я изиска от Тошко ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 21 Ное 2007, 16:21

В съда ще разбереме.
Сони, казваш не шофьорската книжка, че трябвало да му поиска, а личната карта. По същество едно и също нещо. Трябват му три имена и егн за да ги сравни с талона и снимка, за да види това ли е лицето. Не може да го ГЛОБИ или накаже по какъвто и да е начин, ако няма шофьорска книжка, даже ако няма и талон з колата, но не нарушава закона като му я иска с талона, а напротив - след като лицето претендира за права над колата. Дали книжка или лична карта, все тая, даже го улеснява.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 21 Ное 2007, 16:30

sonny написа:... може да ти поиска шофьорската книжка, когато управляваш автомобила, но когато е спрял автомобила и ти не си в него, а дойдеш в последствие, мисля, че няма право да ти изиска шофьорската книжка, а само личната карта, документите на автомобила може да ти изиска, щото все пак разправията е за него...

Ако ти не си карал (паркирал) автомобила не можеш да вземаш отношение към нарушението извършено с него, въпреки че е твоя собственост (водача, който го е паркирал е извършил нарушението а не автомобила, респективно собственика).
При положение, че колегата не е декларирал изрично, че той не е карал (паркирал) автомобила, дори напротив - обяснява,че ще го премести и , че всеки ден седи там, съвсем нормално (даже задължително) е да му искат шофьорска книжка и талон като нарушител паркирал неправилно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 21 Ное 2007, 16:32

D3BEP написа:Това... нараняване на вратата има ли нещо общо с паяка?
Иначе, не знам как си реагирал. Както го описваш, може и да е правилно, но като ти гледам реакциите, може и да не е. Излишните нерви никак не помагат.
Защо колегите не са дошли да се застъпят за теб, а го е направил случаен минувач, имащ материален интерес?
Съди ги, ако слушаш колегите.
Ако слушаш мен, помисли си че имаш:
- непредставяне на документите - полицай може да ти поиска документите за проверка както и да е - даже за да провери дали е твое возилото
- физическа съпротива на полицай
- свидетели освен полицая
Без да говори, че системата най - вероятно е защитена - гледахте ли вчера онея УРОДИ - контрольорите на градския транспорт - как се направиха на чиста вода ненапита по телевизията и как по време на предаването се обаждаха техни колеги, които се представяха за "граждани" и казваха, че гражданите били гадни и се отнасяли зле с контрольорите, насилие нямало, контролата била чиста вода ненапита.
И да не беше защитена, и да не бяха на политици тея паяци, ти пак имаш достатъчно сериозни нарушения за да ти отнемат правата за минимум 24 часа.
Единственото, което си мисля, ако имаш физически щети от паякообразното, да ги напънеш тиквите и да ги изкараш виновни - те и да кажат, че си употребил сила, от тяхната сила има следи.
Схващам мисълта и на адвоката, но си мисля, че срещу думата на полицай ти трябват най - малко двама свидетели, ако делото е ИЗВЪН служебните му задължения. В рамките на тях и 10 няма да ти стигнат, презумпцията е че той е защитавал закона.
ХАХА -НЕмА по големи селяци от тия контроли - оня младия келеш още 2000г на реис 82 директен люлин-гара правеше испълнения здраво - гледам го как тича буквално от 1 краи на икаруса до другия да свали стари хора забавили се с перфорацията на билет и му пригодих номер - събрах 4лв на жълти стинки и го завардих да ме фане без билет - само къде аз го свалих да си преброи парите на спирката - после го забутах настрани и го питам кво праи извън спирката като му набих яка глава и му сцепих челото и стинките се разпиляха до него - келеша цуна плочките - у курец такива :mhihi: :twisted:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 21 Ное 2007, 18:08

Извън темата:
EBEEMVACIA написа:ХАХА -НЕмА по големи селяци от тия контроли - оня младия келеш още 2000г на реис 82 директен люлин-гара правеше испълнения здраво - гледам го как тича буквално от 1 краи на икаруса до другия да свали стари хора забавили се с перфорацията на билет и му пригодих номер - събрах 4лв на жълти стинки и го завардих да ме фане без билет - само къде аз го свалих да си преброи парите на спирката - после го забутах настрани и го питам кво праи извън спирката като му набих яка глава и му сцепих челото и стинките се разпиляха до него - келеша цуна плочките - у курец такива :mhihi: :twisted:

Аве не знам, ама аз пък познах единия - младия едър келеш от снимката, мамичката му да е*а. Даже звънях в предаването им, а даваше заето.
Преди време се качих с приятелката ми, изключително стриктна към билетите, на трамвай. Тя отказа да е качим, преди да е купила билети. Купи от една спирка два билета поредни, както си бяха слепени на кочана.
И влизаме вътре, аз се позиционирах, тя отиде да перфорира, и успя. Обаче келешите вече бяха вътре и я приклещиха, зер им се стори само момиче - лесни пари и точно тоя й взе билетите за проверка. Тя му ги даде както си бяха, двата заедно, от кочана подред, перфорирани слепени. Той ги взе и й върна два съвършенно различни билета, единият стар, единият нов, единият с дупки от един перфоратор, другият от друг и й каза, че се опитвала да го измами и искал глоба и взеха и четиримата келеша да я дърпат. Тогава аз се намесих. Обаче мръсните чакали бяха заедно, спряха трамвая и ни свалиха точно на гарата, дето им е бърлогта.. И почнаха да ни искат пари. И аз им казах да го лапат, и да ме водят да пишем акт. Те продължиха да искат пари, дойдоха още техни колеги, събраха се й хора. Умниците взеха да ми обясняват, че не било в моя полза да ми пишат акт, много време и много пари щяло да ми отнеме, да съм дадял там 5 лева ли беше за глобата и сме се "оправяли". Аз почнах да буйствам, взех си жената и си тръгнахме. В крайна сметка не платих глобата, но така или иначе ми загубиха времето, нервите и си купих втори билет за същия трамвай.

И тоя дъртия тъпанар, ръководител на еничарския контрол и главен комисионер на обирите не знам с кви очи се показа там. То ясно, че го употребяват да си измият ръцете. Ама ще ме накара някъде без да искам да го ударя с колата. Преди барем не го знаех кой е... Сега поне той не ме знае.

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 21 Ное 2007, 18:24

оффф...топик!
аз па като се кача у градски транспорт гледам като ,че съм на цирк-случва ми се веднъж на 5г! и ми е интересно...! даже си мисля,че требва да ме посрешнат,да ме почерпат! :mhihi:
нема такава мръсотия и смрад като в рейс. и за тва нещо искат пари!!!! е как....!! веднъж съм се срещал с контрольори и даже не ме и питаха нищо,подминаха ме -явно им се виде ,че е безсмислено независимо имам ли или немам билет!
а тия със скобите: жена ми веднъж я беха закопчали -изтекло и талончето с 5мин. и тя питала-що мене от цела редица 100 коли на Мадрид и повечето без талони!? и оня казал: ми щот твойта кола е най-стара!! е.ати тъпака!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 21 Ное 2007, 19:37

Грозна работа ама нали знаеш ония момчета на пътя откаде вадят най-много и с кого се закачат най-много - старите коли,или като те видят че си с лъскава кола,а не си мутра :evil:

младши ентусиаст
Аватар

Re: ПАЯК...

Мнение от mastorpetko » 21 Ное 2007, 21:17

tsb_bg написа:Колега в никакъв случай не защитавам полицията и КАТ ...

Евала, точно това се опитвах и аз да кажа по-горе. Човек нарушава закона и после, когато го санкционират, скача като попарен, че видите ли, несправедливо са подходили към него. Толкова много сме свикнали да не спазваме законите, че в един момент, когато ни накажат за някакво нарушение направо изпадаме в ярост от факта, че са ни наказали :shock: все едно сме някакви полубогове и не е възможно точно на нас да вдигнат колата или да напишат акт.

Ужас! Трябва да ги съдим, да ги бием със щанги, може би и да ги застрелваме, че си вършат понякога работата (полицаите).

Лошото е, че я вършат избирателно :evil:
Изображение

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

....

Мнение от bavareca_86 » 22 Ное 2007, 11:19

така в4ера след около 2 4аса разговори с адвоката на семейството и след моите показания за слу4илото се се оказа 4е сам напълно прав за саздалата се ситуаци(ще се разбере в съда най-то4но).
в закона за движение по пътищата никаде не е опоменато каква е линията около колата в която се казва 4е има шофиор.следователно колата е паркирана(спряна за престой)непосредствено до тротоара,който е на 2м от входа на заложната къща.от това се прави следния извод:
1.от гледна то4ка на контролните органи-в колата няма 4овек-зна4и има нарушение
2.от гледна то4ка на обикновения гражданин(в слу4ая аз)-аз сам на 2 метра от колата-няма нарушение.
следователно работата е на кантар и трудно ще се установи кой е прав и кой е крив.сигурен сам 4е ще се сагласите с това,може и закона да погледнете.
1.По закон органите на вапросния паяк са ДЛЪЖНИ да снимат колата ЗАЕДНО с знака по който сам нарушил закона.Те нямат такава снимка-да видим как ще го докажат.
2.колата е снимана отзад(уви нищо не се вижда в колата щото имам щора)вижда се само номера
3.снимката отрпед хваща САМО номера(горките хорица как по дяволите ще докажат 4е не сам в колата).
видях с собствените си о4и снимките щото тапака не се усети и ми ги показа.за това какво ще кажете дали не сам прав.
В отговор на колегата ДЗВЕР-и ти да си на мое място и ти така ще реагираш.не може орган на реда буквално да те изблъска от колата за да може да я ка4ат на паяка и да ти земат пове4е пари.за това си нямаш на идея колко свидетели имам колеги от улицата които са готови да свидетелстват,освен тях както споменах по-рано двама слу4айни минува4и се застъпиха за мен от които единия е адвокат.Ти какво лошо видя в това някой слу4аен 4овек да се застъпи за савсем непознат.за да го направи защо не се замислиш 4е е видял каква е ситуацията и е преценил кой е прав
Аз няма да оставя нещата така и ще ги съдя до дупка.
За нещастие днес установих 4е ли4ната карта и щофиорската ми книжка са останали у тях.Незнам за сега как да постъпя при така развилата се ситуация
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата