Цена на горивата
Модератор: Общи модератори
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: Цена на горивата
Alpina_fanatic написа:Тук си говорим колкото да не заспим
Прав си, аз от няколко страници чакам някой да ми каже конкретните искания на тоя протест, но до тук само общи приказки...
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
ms написа:Alpina_fanatic написа:Тук си говорим колкото да не заспим
Прав си, аз от няколко страници чакам някой да ми каже конкретните искания на тоя протест, но до тук само общи приказки...
Ами и аз нещо подобно искам! Освен исканията искам и мерките които трябва да се вземат че исканията да бъдат изпълнени!

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Е хуу,убедихте ме,нема да скачам за по-ниски цени,и без това се водим некакъв мениджър и ми дадоха безлимитна нова кола,та така 

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
Е.Димитров написа:Е хуу,убедихте ме,нема да скачам за по-ниски цени,и без това се водим некакъв мениджър и ми дадоха безлимитна нова кола,та така
Още един предаде фронта и дойде на наша страна!

- ms
-
-
- emil_shumanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
TPAKTOP написа:emil_shumanov написа:Колега явно не си ме разбрал добре, но това е без значение. Мисля, че ти бях задал прости въпросчета на които явно нямаш одговор. Питам се защо ли? Колега не те оприличавам като НЕинтелигентен дори напротив, но все пак зависи като какъв се опрделяш ти самия.
Колега аз мога да се самоопределям като какъвто си искам! Дори имам невероятния приоритет да се псувам на майка за разлика от други! А на мен ми писна да говоря с неподготвени хора! Ако се върнеш малко назад в темата и се поровиш ще намериш отговори на всичките си безсмислени въпроси! Ако беше тръгнал да ми прочетеш мненията колкото да се позапознаеш не повече щеше въобще нямаше да го постваш това! Обеща много примери ама не даде!На какво го дължим това? Че не съм ти приятен за спор ли? Ами ти ми цитира коментар с забележки аз какъв съм и какъв не съм! Надявам се да оцениш това което ще направя! Ще ти отговоря на всички въпроси които си задал(за последен път пиша)
emil_shumanov написа:Не мога да повярвам на написаното от теб до тук затова ще те питам. СПОРЕД ТЕБ само изкаме без да даваме - това е твое твърдение. КАКВО СПОРЕД ТЕБ ОЗНАЧАВА ТОВА.
Да според мен всички само искат като при комунизма - партията трябва да дава а държавата да ни храни! Според мен и не само според мен над 70% не си плащат данъците цялостно или частично! От къде да влизат пари в Държавата? Как е устроено пенсионното осигуряване. Младите работят за пенсиите на възрастните! Обаче когато младите не си плащат реалните осигуровки и доходи и на фона на застаряващото население на България от къде да дойдат пари за пенсии? От някъде другаде! Това някъде другаде може да е фискалния резерв но това означава че тук държавата инкасира само недостиг и загуби. Значи не може да е от резерва щото той някога ще свърши! Значи парите трябва да дойдат от другаде! От къде от здравната каса не става щото те и без това са пред фалит! От къде да вземем пари да закърпим бюджета?(питам аз и ще се радвам да ми отговориш) Ами от данъци и акцизи! Ами данъците то е ясно че дори и 500лв глоба да сложат няма да се плащат! Ами останаха акцизите само! Ама нали ще ги намаляме за да ни е "по-добре" и от тях няма да има ДОСТАТЪЧНО приходи че да се закърпят дупките! Кажи от къде да дойдат тези приходи? Като ти направят бензина по-евтин ще ходиш ли по селата и старческите домове да обясняваш на бабите: "Бабе ти цял живот си се трудила ама сега пенсията няма да ти я вдигат щото бензина ни е по-евтин". Е не само! Акцизите покриват сигурно едно 30% от приходите в бюджета! Намалиш ли ги буташ основите на цялата държава!emil_shumanov написа:Аз мога да ти изредя ред неща които българския народ е дал до сега, но нищо не е получил в замяна на саможе.
Тук все още си чакам примерите! Обяснено като на прост човек!emil_shumanov написа: Какво те кара да мислиш, че ако всички сме коректни платци държавата ще е по добре, не мислиш ли, че конкретни хора просто ще са по добре.
Ами 100% ще сме по-добре! Тук ако си мислиш друго може да вземеш някой друг учебник по икономика и да прочетеш как се издържа една държава! Аз като прост човек вече ме заболя главата да обяснявам така че в нета има много статии!
Чакам ти примерите и решението на запълването на бъдещите дупки в бюджета като намалите акциза!
Колега ти в България ли живееш? Наистина ли вярваш в това което пишеш или просто имаш ВУИЧО ВЛАДИКА, мисля, че знаеш какво имам в предвид. Примерите които чакаш ако живееше в България и разбира се си си свалил РОЗОВИТЕ очила и сам щеше да ги видиш, нямаше да е нужно никой да ти ги обяснява. За дупките в бюджета мисля,че не съм казвал нищо защото това е друга тема, а учебника които ми предлагаш трябва да го прочетат хората които одговарят за същия този бюджет защото голяма част от тях да не кажа 99% не знаят защо са там. Мисля, че достатачно просто го казах и ако пак не разбираш нещо то си е твой проблем. Имаш ли представа какво значи комунизъм?
П.С. Все пак трябва да кажа, че до някаде съм съгласен с теб, но много много малко от това което пишеш според мен е така, и то само според мен.
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- ms
-
-
TPAKTOP написа:ms написа:кои са 2-та освен теб и Емо
batvlady79 и ти!
мене НЕ ме брой- аз съм с 2 ръце и 3 крака ЗА протест

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
emil_shumanov написа:Колега ти в България ли живееш? Наистина ли вярваш в това което пишеш или просто имаш ВУИЧО ВЛАДИКА, мисля, че знаеш какво имам в предвид. Примерите които чакаш ако живееше в България и разбира се си си свалил РОЗОВИТЕ очила и сам щеше да ги видиш, нямаше да е нужно никой да ти ги обяснява. За дупките в бюджета мисля,че не съм казвал нищо защото това е друга тема, а учебника които ми предлагаш трябва да го прочетат хората които одговарят за същия този бюджет защото голяма част от тях да не кажа 99% не знаят защо са там. Мисля, че достатачно просто го казах и ако пак не разбираш нещо то си е твой проблем. Имаш ли представа какво значи комунизъм?
П.С. Все пак трябва да кажа, че до някаде съм съгласен с теб, но много много малко от това което пишеш според мен е така, и то само според мен.
Колега не го каза достатъчно просто! Като се кълнеш че може да дадеш много примери поне да беше дал 3-4 да има! Живея си в България и за това искам нещата да се оправят! Като беше достатъчно некоректен да ми дадеш някаква оценка да си бягаш от примерите и да ми пишеш оДговор във втори пореден пост не смятам че може да се коментира нещо с теб! Успех на протеста!

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
ms написа:TPAKTOP написа:ms написа:кои са 2-та освен теб и Емо
batvlady79 и ти!
мене НЕ ме брой- аз съм с 2 ръце и 3 крака ЗА протестпросто не съм съгласен с точно този протест, по този начин и с тези искания...
Ама реално и аз съм за това! Исканията трябва да са други! те искат нисък акциз аз твърдя че това няма да помогне! За това кибича цял ден тука във форума и споря! С подобен протест само ще се изложат и нищо няма да направят!

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
sobiss написа:Викаш като мога да си купя примерно цигари от 2 лв., аз ще ида да набутам 5 лв. щот съм много съвестен и 500 лв. са супер много пари в тая държава и 3 лв. разлика са нищо
Контрабандата се крепи на правителството и каналите им, които ги има вече над 40 години ще ги има и още 140...
Никой нормален няма да даде повече, при положение че има алтернатива да го купи за по малко.
Къде са тези цигари за 2 лв? Далаверата от цигарите без бандерол ти е няколко стотинки. Купувайки ги, обаче, ти нарушаваш закона и ощетяваш държавата. Като прибавим неплащането на данък МПС, декларирането на по-малки доходи и всякакви подобни дребни тарикатлъци, държавата се прецаква тотално. Може да приемем, че с високия акциз държавата си взима по косвен начин преките данъци, които ние и дължим, но не плащаме.
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
Воденичаров написа:sobiss написа:Викаш като мога да си купя примерно цигари от 2 лв., аз ще ида да набутам 5 лв. щот съм много съвестен и 500 лв. са супер много пари в тая държава и 3 лв. разлика са нищо
Контрабандата се крепи на правителството и каналите им, които ги има вече над 40 години ще ги има и още 140...
Никой нормален няма да даде повече, при положение че има алтернатива да го купи за по малко.
Къде са тези цигари за 2 лв? Далаверата от цигарите без бандерол ти е няколко стотинки. Купувайки ги, обаче, ти нарушаваш закона и ощетяваш държавата. Като прибавим неплащането на данък МПС, декларирането на по-малки доходи и всякакви подобни дребни тарикатлъци, държавата се прецаква тотално. Може да приемем, че с високия акциз държавата си взима по косвен начин преките данъци, които ние и дължим, но не плащаме.
Надушвам потенциален 5 бойкотиращ въпросния протест!

Съгласен съм с последното мнение на ms! Има нужда от организирани протести, а не просто протести. Трябва да е ясно на всеки отишал на протест за какво е там! Да са ясни исканията и да са изготвени от грамотни хора, които да ни представляват пред управляващите!
За момента протеста издиша от всякъде! Като гледам как се набират сульо и пульо за организатори за отделните градове.....
За момента протеста издиша от всякъде! Като гледам как се набират сульо и пульо за организатори за отделните градове.....
Последна промяна Club BMW на 04 Мар 2011, 20:27, променена общо 1 път
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
TPAKTOP написа:Воденичаров написа:sobiss написа:Викаш като мога да си купя примерно цигари от 2 лв., аз ще ида да набутам 5 лв. щот съм много съвестен и 500 лв. са супер много пари в тая държава и 3 лв. разлика са нищо
Надушвам потенциален 5 бойкотиращ въпросния протест!![]()
Остават 39995
Напротив, не го бойкотирам. Но едва ли ще отида. Просто сборното място ми е далече, а с тези скъпи горива ...

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
Club BMW написа:Съгласен съм с последното мнение на ms! Има нужда от организирани протести, а не просто протести. Трябва да е ясно на всеки отишал на протест за какво е там! Да са ясни исканитята и да са изготвени от грамотни хора, които да ни представляват пред управляващите!
Виж че накрая може да се разберем вместо да ме беше обиждал!