Искате ли отмяна на забраната за тютюнопушене?
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Искате ли отмяна на забраната за тютюнопушене?
^Ми глупав си и това е,за ник нейма ми,така се казвам,ама от къде толкова съобразителност да се досетиш,освен това,не се упражнявай в полемика и опити за демонстрация на умствени заложби ,както и опит да правиш диагнози,самият аз произлизам от лекарско семейство,дори имам 2 семестъра по медицина но не ми хареса и съм поел по друг път,та поназнайвам това онова и глупостите че все някой пречи на "вас младите" е такава тъпотия че нямам идея нормален човек да стигне до тези очевидно грешни заключения.
Осен това,как така не знаеш какво било ганьовщина,пък посочваш представители на горепосочените качества
За Германия,ходи разправяй тея глупости пред блока дето живееш,достатъчно пъти съм ходил (и живял) там че да знам къде се пуши и какво се прави,да не поставям и под въпрос "европейското" ти държание и култура,ти се изкара по-свят и от папата бре момко...
Както и да е,още докато следвах медицина,такива комерсиални хейтърчета като теб бяха в изобилие в групата ни,като си такъв "талант",отивай в чужбина да работиш,какво тука се правиш на онеправдан бъдещ лекар!
По темата,за енти път,аз съм против отпадането на сегашната ситуация,но съм за човек да има избор.
Това последното е за тези дето могат да мислят,не за разни не до там умни хора,дето не могат да правят разлика между ситуация и права!
Осен това,как така не знаеш какво било ганьовщина,пък посочваш представители на горепосочените качества

За Германия,ходи разправяй тея глупости пред блока дето живееш,достатъчно пъти съм ходил (и живял) там че да знам къде се пуши и какво се прави,да не поставям и под въпрос "европейското" ти държание и култура,ти се изкара по-свят и от папата бре момко...
Както и да е,още докато следвах медицина,такива комерсиални хейтърчета като теб бяха в изобилие в групата ни,като си такъв "талант",отивай в чужбина да работиш,какво тука се правиш на онеправдан бъдещ лекар!
По темата,за енти път,аз съм против отпадането на сегашната ситуация,но съм за човек да има избор.
Това последното е за тези дето могат да мислят,не за разни не до там умни хора,дето не могат да правят разлика между ситуация и права!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Пушенето на цигари не е право
Явно нарочно не правиш разлика между права и неща, които са не са забранени? Това, че нещо не е забранено не ти го прави твое право 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
steeN написа:Пушенето на цигари не е правоЯвно нарочно не правиш разлика между права и неща, които са не са забранени? Това, че нещо не е забранено не ти го прави твое право
Според основният закон на всяка демократична държава,това което не е забранено е разрешено,знаеш ли че дори и в нашата държава не е позволено да се поправя автомобила пред блока или сам да си го поправяш без да имаш необходимите сертификати,но има хиляди хора които блъскат пред блока и внасят конструктивни изменения в автомобилите,което може да доведе до инциденти,далеч по-опасни от пушене на обществено място.
В тоя дух,пусни една анкета да се забрани ли поправката на автомобили извън сертифицирани сервизи ,да видиш че ще стане като с марихуаната и легализирането и-резултата ще е че никой не може да ти откаже това право да си пипаш собственият автомобил.
Какво стана с анкетата за марихианата,май се оказах прав,марихуаната е по-опасна от цигарите и дори само в един аспект-шофирането под въздействие на марихуана,но пък резултатите са че тук,в този форум искат легализация,което от една страна влиза в конфликт с анкетата за тютюнопушенето,което от своя страна,анкетата за тютюнопушенето не е обективна и няма силата на категоричен извод,а е просто субективна и не съдържа категорични изводи,а само имагинерни такива.
Понеже ми каза че автомобилите видиш ли не се карат на закрито и за това незнам си какво,аз ти казвам пък че най-високите емисии на газове и прахообразни частици са засечени на "Орлов мост",там все още не е закрита площ,има няколко спирки и трафика на хора е огромен,емисиите от автомобилите знаете до какво водят,освен до астма но и е основният причинител на левкимия,ми да се забранят всички коли които не са евро 6 да влизат в града,че дори и те да не влизат,а само електромобили,направете такава анкета,да видиш че пак ще се противопоставят болшинството от хората...
Тези неща са същите като тютюнопушенето и ако искаме да са ривалентни нещата-трябва да има места само за пушачи и за не пушачи!
- steeN
- старши ентусиаст
-
Право е нещо, което не може да и се отнеме. Нещо което не е забранено, не е право. То просто е нещо, което не е забранено.
Логиката ти е непоследователна и грешна. Това с марихуаната няма нищо общо с цигарите, нито е някакъв конфликт. Защо? Ми много просто - колко пъти да напиша, никой не забранява пушенето, забранено е дименето на други хора в закрити пространства. Колите са пък нищо общо, нали изяснихме, че постоянно стават по-чисти и СА необходими, ако не личните то поне товарните, няма как да се забранят, които в същност замърсяват най-много... цигарите нищо не става с тях, все същите лайна от както ги има. Да не говорим, че марихуаната не много по-опасна от цигарите, тя изобщо не е по-опасна от цигарите. Аспекта със шофирането под въздействие на марихуана също няма значение. И в момента това е забранено и дори да се разреши марихуаната не значи, че трябва да се разрешава шофирането под въздействие. Все едно алкохола като е разрешен да може да се кара като си пил...
Забраната на поправка на коли извън сертифицирани сервизи я няма никъде по света. Това не знам от къде си го изфантазира. В някой страни има забрана да ремонтираш на улицата, т.е. на общинска собственост (просто за не цапаш общинската собственост), но на частен имот може да правиш каквото ти е кеф.
Поне ако не друго най-вероятно си имал добри оценки по литеруратура в училище, защото си успявал да напълниш 5-6 листа всеки път
Писна ми, явно няма да се разберем 
Логиката ти е непоследователна и грешна. Това с марихуаната няма нищо общо с цигарите, нито е някакъв конфликт. Защо? Ми много просто - колко пъти да напиша, никой не забранява пушенето, забранено е дименето на други хора в закрити пространства. Колите са пък нищо общо, нали изяснихме, че постоянно стават по-чисти и СА необходими, ако не личните то поне товарните, няма как да се забранят, които в същност замърсяват най-много... цигарите нищо не става с тях, все същите лайна от както ги има. Да не говорим, че марихуаната не много по-опасна от цигарите, тя изобщо не е по-опасна от цигарите. Аспекта със шофирането под въздействие на марихуана също няма значение. И в момента това е забранено и дори да се разреши марихуаната не значи, че трябва да се разрешава шофирането под въздействие. Все едно алкохола като е разрешен да може да се кара като си пил...
Забраната на поправка на коли извън сертифицирани сервизи я няма никъде по света. Това не знам от къде си го изфантазира. В някой страни има забрана да ремонтираш на улицата, т.е. на общинска собственост (просто за не цапаш общинската собственост), но на частен имот може да правиш каквото ти е кеф.
Поне ако не друго най-вероятно си имал добри оценки по литеруратура в училище, защото си успявал да напълниш 5-6 листа всеки път

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Това със забраната за ремонтиране на коли извън сертифицирани сервизи е направо за бисерите!! Пак има чух, не дочух и се разказват легенди. Колегата steeН, е постнал, какво точно е забранено и защо, ще добавя, че дори има сервизи под наем, където всеки фен и мераклия, може да си пипа по колата. Изменения е ясно, че е забранено на всякъде, без Бг и разни подобни и, ако някой иска да изменя нещо, трябва да плаща, за да го легализира, демек е забранено, за да се взимат пари.
Останаха 2-3 човека, които може са си спорят вечно, това е като спора с дизела и бензина и т.н., пушачите, ще вадят доводи и сравнения с ТЕЦ-ве, ако трябва, вместо да спрат да димят на хората. Дори голяма част от пушачите, са съгласни и са доволни от тази забрана, но винаги ще има недоволни.
Останаха 2-3 човека, които може са си спорят вечно, това е като спора с дизела и бензина и т.н., пушачите, ще вадят доводи и сравнения с ТЕЦ-ве, ако трябва, вместо да спрат да димят на хората. Дори голяма част от пушачите, са съгласни и са доволни от тази забрана, но винаги ще има недоволни.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
steeN написа:Забраната на поправка на коли извън сертифицирани сервизи я няма никъде по света. Това не знам от къде си го изфантазира. В някой страни има забрана да ремонтираш на улицата, т.е. на общинска собственост (просто за не цапаш общинската собственост), но на частен имот може да правиш каквото ти е кеф.
Поне ако не друго най-вероятно си имал добри оценки по литеруратура в училище, защото си успявал да напълниш 5-6 листа всеки пътПисна ми, явно няма да се разберем
Глупости пишеш разбира се,я си отвори предният капак нещо да правиш в много пъти цитираната Германия и чакай да видиш какво ще ти се случи.
Това че не знаеш ,не значи че не съществува,дори в закона е написано че незнанието на закона не те освобождава от отговорност!
alekangg написа:Това със забраната за ремонтиране на коли извън сертифицирани сервизи е направо за бисерите!! Пак има чух, не дочух и се разказват легенди. Колегата steeН, е постнал, какво точно е забранено и защо, ще добавя, че дори има сервизи под наем, където всеки фен и мераклия, може да си пипа по колата. Изменения е ясно, че е забранено на всякъде, без Бг и разни подобни и, ако някой иска да изменя нещо, трябва да плаща, за да го легализира, демек е забранено, за да се взимат пари.
Разбира се,като си в тази държава,дори и забраната за вдигане в населено място повече от 80 за теб ще е за бисерите.
Едно и също ви се пише и пак не разбираш за какво става въпрос,очевидно нямаш никаква идея за какво става въпрос,за какво е въпроса,пък и бих те попитал и теб,за какво по дяволите искаш да влизаш в заведения дето е разрешено да се пуши...Ми нямаш отговор ама ей така желаеш да няма,което те поставя в категорията на "просто спорящите",какъвто се опитваш да заклеймиш мен или някой който има различно мнение на твоето!
Както и да е,няма да водя повече дебати по тая тема,нито искам в нещо да ви убеждавам,нито пък вие бихте приели каквато и да е различна гледна точка от вашата,"ревете" за нарушени права както ви е изгодно и в същото време настоявате да се нарушат нечии други права,които вие нямате нищо против или така наречената от психолозите-"субективна реалност",ръководейки се от безпринципни становища.
Когато някой от вас е обективен,безпристрастен и принципен,тогава пишете становища по въпросите касаещи обществото,а не някой да ми казва какво не може и не иска да става под предлог че видиш ли било опасно за хората и следващият момент с 30 годишната си кола замърсява околната среда,изхвърля отпадъците си без да ги разделя и ползва продукти,които замърсяват околната среда!
Това е от мен,когато пораснете ми се обадете

Последна промяна Е.Димитров на 27 Окт 2013, 12:59, променена общо 1 път
- steeN
- старши ентусиаст
-
Ако колата е на частна собственост могат да ме хванат за шлифера в Германия. Проблема е ако е на общинска... нещо не си разбрал и не знам дали дори е навсякъде. Проблема не е защото ремонтираш, а защото можеш да цапаш с течности. Така е и от другата страна на океана.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
steeN написа:Ако колата е на частна собственост могат да ме хванат за шлифера в Германия. Проблема е ако е на общинска... нещо не си разбрал и не знам дали дори е навсякъде. Проблема не е защото ремонтираш, а защото можеш да цапаш с течности. Така е и от другата страна на океана.

Когато след ремонт причиниш не дай си Боже птп и се разбере в съда че преди това си правил нещо по автомобила си,нали се сещаш къде отиваш,еле пък в щатите!
- steeN
- старши ентусиаст
-
Е тук влезе в сферата на фантазиите
В моя щат няма дори технически преглед има само смог(на емисиите) тест.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Чух, че в Германия не се продават инструменти свободно, трябва да си квалифициран майстор с китап, за да си купиш.
Я поясни, какво искаш да кажеш, с този бисер.
"Разбира се,като си в тази държава,дори и забраната за вдигане в населено място повече от 80 за теб ще е за бисерите."
Аз знам, че българите живущи в България, знаят абсолютно всичко, за всички държави, ама да питам пак.

"Разбира се,като си в тази държава,дори и забраната за вдигане в населено място повече от 80 за теб ще е за бисерите."
Аз знам, че българите живущи в България, знаят абсолютно всичко, за всички държави, ама да питам пак.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
steeN написа:Е тук влезе в сферата на фантазиитеВ моя щат няма дори технически преглед има само смог(на емисиите) тест.
Е хубаво де,аз не говоря за някакви места в индия,ела в цивилизованата част на европа и виж колко са различни нещата.
А ако говориш за САЩ,ще трябва да питам братовчет ми как стоят нещата,преди време си спомням че ако продаваш повече от 6 автомобила на година трябва да си застраховаш бизнеса ,че някой ако се утрепа с колата дето си му продал,може да те съди,та съм убеден че някакси не може да караш някаква разпадаща се бангия ,ама в еко нормите.
Все някой ще трябва да е отговорен ако ти се разкачи шарнира и стане беля...или там казват че се е случила божа работа и с това се приключват нещата

alekangg написа:Чух, че в Германия не се продават инструменти свободно, трябва да си квалифициран майстор с китап, за да си купиш.Я поясни, какво искаш да кажеш, с този бисер.
Смятам че бях пределно ясен за какво става въпрос,аз пък бях сигурен че българите живеещи в чужбина са титани на мисълта и гурута по форумите,та ще оставя на теб сам да се сетиш какво се има в предвид,убеден съм че ще се справиш с тази задача.
- steeN
- старши ентусиаст
-
Ако това да те съдят за обещетение или за непредумишлено убийство е приключване за теб... да
ма темата е за пушенето стига с тоя чат.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
За сега се очертава един голям титан, компетентен по всички въпроси в България и извън нея! Дали е титан на мисълта или глупостта, ще го оставим без отговор, за да е по-интересно за четящите, но бисерите са добри
- joffri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 530d 2002g
- Мечтае да кара: E39 M5
Аз нещата ги виждам така : В кафенета и ресторанти трябва да остане пълна забрана.Все пак ходят родители с децата си,и колкото и да сме прост народ децата си няма да съсипваме(поне се надявам да е така).След 22.00 часа деца работа навън нямат.Тогава в баровете и дискотеките да може да се пуши.Все пак отишли сме да се веселим, а не да висим навънка до кофата с боклук на -20 градуса.Щом може да се пие,ще може и да се пуши!

- Jorata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 Sport Line
- Мечтае да кара: 458 Italia
Димитров, ти в Бавария ли предпочиташ да живееш или в Лайпциг да речем? По тая логика, може и с Того да ми дадеш пример за пушене. 

VICTORIA CONCORDIA CRESCIT