Съвет за летни гуми
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- младши ентусиаст
- Кара: E39, A8L W12, Z4 30i, X1/U11 25e
Re: Съвет за летни гуми
На нови коли си трябват ОЕ гуми защото съществува риск да не признаят гаранцията при проблем с нещо по задвижването или окачването
Еднакъв размер гуми с и без хомологация имат видима разлика в размера, не знам как се получава, но го има и съм го виждал
Еднакъв размер гуми с и без хомологация имат видима разлика в размера, не знам как се получава, но го има и съм го виждал
- Leon
- старши ентусиаст
- Кара: 328i
То и в шарката има разлика при някои Дънлопа например със звезда и без са различни, мислех че си въобразявам като купих 2 нови предни на Е90-та, но като ги сложих до задните и се оказа, че наистина са с различна шарка, нищо че са един модел - макс рт2, по спомен...
Never mistake motion for action...
- vicho
- старши ентусиаст
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
взех... офффф
Michelin Pilot Sport 4S
интересно ми е дали ще "усетя" реална разлика с нормални гуми
Michelin Pilot Sport 4S
интересно ми е дали ще "усетя" реална разлика с нормални гуми
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- DigitalExile
- ентусиаст
- Кара: S LINE PLUS
Че кое и е ненормалното на 4S-a? За мен е лош избор.
Първото лято държат на смърт, след него обаче сцеплението е чувствително по зле и става все по зле.
Признавам ги тия инженери които са измислили тая гума, изобщо ако рейтинга за дълголетие на дадена гума е от 1/10, то 4S-a е с резултат е -2.
Веднъж съм взимал, повече никога, като цяло целия бранд на Мишелин съм задраскал
Първото лято държат на смърт, след него обаче сцеплението е чувствително по зле и става все по зле.
Признавам ги тия инженери които са измислили тая гума, изобщо ако рейтинга за дълголетие на дадена гума е от 1/10, то 4S-a е с резултат е -2.
Веднъж съм взимал, повече никога, като цяло целия бранд на Мишелин съм задраскал
- vicho
- старши ентусиаст
DigitalExile написа:Че кое и е ненормалното на 4S-a?
цената
DigitalExile написа:...
надявам се да издържат повече от едно лято... да видим
Аз не си спомням да съм карал с мишелин, това ще ми е сефте
- drifty
- кандидат ентусиаст
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
steeN написа:С 235 мм отпред на този двигател каквато и да е ще спира много Само се вдига разхода и шума, малко безсмислено за мен.
Ми не е така. Гудиърите в същия размер спираха осезаемо по-зле /студени/.
PS. Размерът е заводски.
- vicho
- старши ентусиаст
drifty написа:steeN написа:С 235 мм отпред на този двигател каквато и да е ще спира много Само се вдига разхода и шума, малко безсмислено за мен.
Ми не е така. Гудиърите в същия размер спираха осезаемо по-зле /студени/.
PS. Размерът е заводски.
аз продължавам да се питам дали сте нормални да усещате сцепление на гуми в градски условия ... или аз не карам като хората, или вие прекалявате
на тая кола има температура на гумите... между 0 и 20 градуса усещам никаква разлика градско
виж на Калоянеца разлика има , ама сигурно в града карате за време и за това усещате загряването на гумите
даже докато карам за работа се чудя как да загрея гумите, че да държат
- In_Memoriam
- ентусиаст
- Кара: на 0.6
В София е така. В по-малки градове има далеч по-читава настилка.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
vicho написа:взех... офффф
Michelin Pilot Sport 4S
УНИКАЛНА гума!
- vicho
- старши ентусиаст
In_Memoriam написа:В София е така. В по-малки градове има далеч по-читава настилка.
там е друго... вместо за 3 минути и 40 секунди до работа, трябва да стигнеш за 3:35 и си трябва сериозна гума... която да е готова за бой
Exclusive89 написа:УНИКАЛНА гума!
време?
- drifty
- кандидат ентусиаст
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Ако можеше да си загрееш гумите на Калояново така, както си загряваш пръстите да пишеш заядливи коментари тук, сигурно щеше да си дал време с някоя секунда надолу.
У наше село равни улици няма, тоест в 90% от времето или катериш, или спускаш. Съответно има някоя и друга улица, на която много хубаво се усеща с какви гуми си. Ти очевидно си боК на пътя и нищо никога не ти е убягвало, но на нас нормалните хора, понякога ни се случва да ни се наложи да натиснем спирачката малко по-силно. Та когато на сух път, с 30-40-50км/ч АБС-а ти приритва, когато просто намаляш, а не спираш аварийно, не е много приятно усещане. Та когато сложиш гума, с която не ти се случват такива "ситуации", тва не е ли усещане за сцепление бе, да го еВа?
У наше село равни улици няма, тоест в 90% от времето или катериш, или спускаш. Съответно има някоя и друга улица, на която много хубаво се усеща с какви гуми си. Ти очевидно си боК на пътя и нищо никога не ти е убягвало, но на нас нормалните хора, понякога ни се случва да ни се наложи да натиснем спирачката малко по-силно. Та когато на сух път, с 30-40-50км/ч АБС-а ти приритва, когато просто намаляш, а не спираш аварийно, не е много приятно усещане. Та когато сложиш гума, с която не ти се случват такива "ситуации", тва не е ли усещане за сцепление бе, да го еВа?
- vicho
- старши ентусиаст
drifty написа:Ако можеше да си загрееш гумите на Калояново така, както си загряваш пръстите да пишеш заядливи коментари тук, сигурно щеше да си дал време с някоя секунда надолу.
спокойно, моето време на калояново няма да го стигнеш скоро , така, че няма нужда да се напъвам
drifty написа:Та когато сложиш гума, с която не ти се случват такива "ситуации", тва не е ли усещане за сцепление бе, да го еВа?
по-скоро на мен ми убягва разликата в сцеплението, а пък ти я чувстваш постоянно... ако ти рита абс-а градско, имам лоши новини за карането ти...
edit: 340i (не е моята) с мишелин пилот спорт 4s
- немо
- кандидат ентусиаст
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
drifty написа:Ако можеше да си загрееш гумите на Калояново така, както си загряваш пръстите да пишеш заядливи коментари тук, сигурно щеше да си дал време с някоя секунда надолу.
Ааааа, недей го закача Вичо на тема Калояново, че той там има полубожествен статус Дето се казва : "срещу него да бягаш не мож го стигна"
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- vicho
- старши ентусиаст
немо написа:drifty написа:Ако можеше да си загрееш гумите на Калояново така, както си загряваш пръстите да пишеш заядливи коментари тук, сигурно щеше да си дал време с някоя секунда надолу.
Ааааа, недей го закача Вичо на тема Калояново, че той там има полубожествен статус Дето се казва : "срещу него да бягаш не мож го стигна"
мдам, ако спра да карам 10-на години, а пък той почне редовно и набие едни къси кинти може и да се получат нещата
междудругото оняден изкарах бегачо да го разтъпча по улиците с Nankang AR-1 (възможно най-пластмасовата гума), нито веднъж не ми ритна абс-а из града , ама сигурно, защото не ми се налага да спирам в последния момент, знам ли...
- Leon
- старши ентусиаст
- Кара: 328i
То проблемът със загряването в града е по-скоро като влизаш с газ в завоите
Never mistake motion for action...