Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
Re: Икономическата криза 2020-2022
BMW_POWER написа:Стинка, понеже говориш за злоба, ето факти. Поддържам латвийската икономика и купувам продуктите и
Ето заради такива като теб балтийските държави са с напредващи икономики,а Стийнката не живее там.

- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
BMW_POWER написа:Стинка, понеже говориш за злоба, ето факти. Поддържам латвийската икономика и купувам продуктите и
Вземи си и Столичная, ако си водкаджия.

keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
peshehodetz написа:BMW_POWER написа:Стинка, понеже говориш за злоба, ето факти. Поддържам латвийската икономика и купувам продуктите и
Вземи си и Столичная, ако си водкаджия.
Не съм, но имам

Всяка консерва Шпроти е бомба в тила на Русия

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Хм, събуждам се и гледам нафтата на обикновена бензиностанция на която поддържат сравнително ниски цени станала 3.42, а бензина...3.40. Обикновеният това. А миналата неделя зареждах хубав 100 октана на 3.50.
Вчера нафтата беше 3.35 на същата, бензина 3.30. Бива, явно наближава "намалението" с 25 стотинки на безмозъчните ни управляващи, за което всички знаехме, че ще се отрази в цената. Газът щял да е с 13%-та по-нискък, сега ще го видя на колонката с колко и кога ще ми го намалят, понеже като щяха да вдигат общата цена, по колонките го отразиха още преди самото увеличение.
Нали писах тука защо, да не се минели като им го вдигнат със задна дата, а сега със задна като им го намалят излиза, че от първи юни до тези дни ще им го сметнат на по-ниската цена, но потребителя ще си е плащал на по-високата.
Гениална математика е това е. Не е истина обикновените хора как ни цакат всички по всякакъв начин само защото нали, нямаме избор.
Хора, тръгнете всички с колелетата, моля ви, ходете пеша, метро, автобус в краен случай, влак, файда друга няма.
Ето неделя си дойдох от София с влак, не съм умрял. Пак ги гледам по кафетата с колите за 2 км.
Миналият ден един чичак по тв относно увеличението на цигарите вика като пълен дебил "и 10 лв. да ги направят, пак ще пуша".
Ами амеба, то хубаво пуши, ама не го казвай в национален ефир, ония да потриват ръце и да викат как могат всичко да ти вдигнат.
Хубаво ще пушат, ама гледам откакто стигнаха едни такива нива, неимоверно се увеличиха всякакви пушещи долнопробни тютюни, вчера един влезна в колата с една торба филтри и листчета, викам от това 90-те и първото десетилетие на хилядолетието се свиваше само трева. Нищо лошо който иска да свива, ама вече купуват всякакви боклуци защото и от тях има кофти и добър тютюн ако за тютюна може да кажем, че има едва ли не полезен. 

Хора, тръгнете всички с колелетата, моля ви, ходете пеша, метро, автобус в краен случай, влак, файда друга няма.
Ето неделя си дойдох от София с влак, не съм умрял. Пак ги гледам по кафетата с колите за 2 км.
Миналият ден един чичак по тв относно увеличението на цигарите вика като пълен дебил "и 10 лв. да ги направят, пак ще пуша".

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Държавата по своята същност е репресивен инструмент за налагане власта на една малка група хора наречена "управляващ елит " върху останалата маса от населението . И тя винаги ще толерира ограбването на обикновените хора защото това носи приходи за държавата . От акцизните стоки и енергията държавата печели дори повече от производителите . Тлъст пай който прибира без да си мръдне пръста , за какво да се напъва да намаля цени и да създава конкуренция ? Да си ореже сама клона на който стои чиновника и бюрокрацията ? 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Сложих газ на едната кола
Съвестта ми ме гризе като видя 1.55лв vs 3.75лв
Дизела съм го пуснал за продажба но никакъв интерес, както може да се очаква.

Съвестта ми ме гризе като видя 1.55лв vs 3.75лв

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
barty написа:Сложих газ на едната кола![]()
Съвестта ми ме гризе като видя 1.55лв vs 3.75лв![]()
Къде видя 3.75, аз вчера сипах на 3.25

Jorixa написа:barty написа:Сложих газ на едната кола![]()
Ви паур нафтата беше 3.83 оня ден.Сълза пуснах като видях 13 литра за 50лв.

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
alekangg написа:Навсякъде се пише, че започва QT, обратното на QE или обема на доларите ще се сваля. Последните 2 години се увеличи много и затова сме както сме.
Явно са решили, че стига вече и започва на обратно. В такъв случай няма как да расте всичко.
С тия цени на нефта и енергията не знам колко трябва да стягат коланите, че да спрат вдигането в енергииния сектор. Рецесията вече е абсолютно сигурна и въпрос на време.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- barty
- старши ентусиаст
-
slatanic написа:Jorixa написа:barty написа:Сложих газ на едната кола![]()
Ви паур нафтата беше 3.83 оня ден.Сълза пуснах като видях 13 литра за 50лв.
Сипвам от скъпата нафта, че с нормалната нито върви, нито харчи нормално. Т.е. скъпата нафта излиза същото като пари спрямо обикновената.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Абе да попитам, защо след като имаме идеалните условия за отглеждане на добитък(правили сме го над 1000 години, а преди това и други преди нас тук)ние вместо да отглеждаме и изнасяме за Европа, не можем да задоволим дори собствените си нужди и внасяме от майната си меса със съмнителен произход? Знам, че стремежа на всеки е да има кафене или дюнерджийница, кръчма, дискотека, но все пак...
Последна промяна Top Gun Maverick на 11 Юни 2022, 10:16, променена общо 1 път

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:Абе да попитам, защо след като имаме идеалните условия за отглеждане на добитък(правили сме го над 1000 години, а преди това и други преди нас тук)ние вместо да отглеждаме и изнасяме за Европа, не можем да задоволим дори собствените си нужди и внасяме от майната си меса със съмнителен произход? Знам, че стремежа на всеки е да има кафене или дюнердйница, кръчма, дискотека, но все пак...
Сам си си отговорил защо.
Не искат да се занимават с добитък, ринене на лайна и т.н., дори на село, дори да са с 8 клас подарен, това е.
Всеки иска да е нещо схемичка, далавера, алъш вериж или на стол в офис в краен случай.
Това е наследство от прехода, в момента е срамно да си на някаква обща работа, да се возиш с автобус, да нямаш модерен телефон, да не си с нов адидас и т.н.
- barty
- старши ентусиаст
-
Много по-лесно а може би и по-евтино, да внесеш замразено месо от западна Европа и да го препродадеш.
Купуват боклук по EUR 1-2/кг и го продават на 5-6 та до 20 евро за кг.
Защо да се занимават с живи животни?
Купуват боклук по EUR 1-2/кг и го продават на 5-6 та до 20 евро за кг.
Защо да се занимават с живи животни?

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Добре тогава защо в Дания и Холандия гледат огромни количества и продават на цяла Европа, в Испания също?

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Top Gun Maverick написа:Абе да попитам, защо след като имаме идеалните условия за отглеждане на добитък(правили сме го над 1000 години, а преди това и други преди нас тук)ние вместо да отглеждаме и изнасяме за Европа, не можем да задоволим дори собствените си нужди и внасяме от майната си меса със съмнителен произход? Знам, че стремежа на всеки е да има кафене или дюнерджийница, кръчма, дискотека, но все пак...
Ако мислиш, че си струва, що не зарежеш таксито и да се хванеш с това? Или тва мнение е от тия "хубаво ще е, ама някой друг да го направи". Знам, че е по-лесно да обвиним американците и плана Ран-Ът, че са ни съсипали животновъдството, ама по скоро мързела ни го утрепа.