Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Re: Икономическата криза 2020-2022

Мнение от ivoo » 10 Юни 2022, 23:43

BMW_POWER написа:Стинка, понеже говориш за злоба, ето факти. Поддържам латвийската икономика и купувам продуктите и :bchug:

Ето заради такива като теб балтийските държави са с напредващи икономики,а Стийнката не живее там. :mhihi: И пак заради теб,го оставяш да свети ярко по форумите, и едва да мъждука в реалния свят. :mhihi: Засрами се вече де :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 10 Юни 2022, 23:45

BMW_POWER написа:Стинка, понеже говориш за злоба, ето факти. Поддържам латвийската икономика и купувам продуктите и :bchug:

Вземи си и Столичная, ако си водкаджия. :)
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 11 Юни 2022, 2:10

peshehodetz написа:

Вземи си и Столичная, ако си водкаджия. :)

Не съм, но имам ;) И нея я правят в Рига :ok:

Всяка консерва Шпроти е бомба в тила на Русия :bowdown:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 11 Юни 2022, 7:35

Хм, събуждам се и гледам нафтата на обикновена бензиностанция на която поддържат сравнително ниски цени станала 3.42, а бензина...3.40. Обикновеният това. А миналата неделя зареждах хубав 100 октана на 3.50. :mhihi: Вчера нафтата беше 3.35 на същата, бензина 3.30. Бива, явно наближава "намалението" с 25 стотинки на безмозъчните ни управляващи, за което всички знаехме, че ще се отрази в цената. Газът щял да е с 13%-та по-нискък, сега ще го видя на колонката с колко и кога ще ми го намалят, понеже като щяха да вдигат общата цена, по колонките го отразиха още преди самото увеличение. :mhihi: Нали писах тука защо, да не се минели като им го вдигнат със задна дата, а сега със задна като им го намалят излиза, че от първи юни до тези дни ще им го сметнат на по-ниската цена, но потребителя ще си е плащал на по-високата. :idea: Гениална математика е това е. Не е истина обикновените хора как ни цакат всички по всякакъв начин само защото нали, нямаме избор.
Хора, тръгнете всички с колелетата, моля ви, ходете пеша, метро, автобус в краен случай, влак, файда друга няма.
Ето неделя си дойдох от София с влак, не съм умрял. Пак ги гледам по кафетата с колите за 2 км.
Миналият ден един чичак по тв относно увеличението на цигарите вика като пълен дебил "и 10 лв. да ги направят, пак ще пуша". :banghead: Ами амеба, то хубаво пуши, ама не го казвай в национален ефир, ония да потриват ръце и да викат как могат всичко да ти вдигнат. :banghead: Хубаво ще пушат, ама гледам откакто стигнаха едни такива нива, неимоверно се увеличиха всякакви пушещи долнопробни тютюни, вчера един влезна в колата с една торба филтри и листчета, викам от това 90-те и първото десетилетие на хилядолетието се свиваше само трева. Нищо лошо който иска да свива, ама вече купуват всякакви боклуци защото и от тях има кофти и добър тютюн ако за тютюна може да кажем, че има едва ли не полезен. :clap:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Юни 2022, 7:49

Държавата по своята същност е репресивен инструмент за налагане власта на една малка група хора наречена "управляващ елит " върху останалата маса от населението . И тя винаги ще толерира ограбването на обикновените хора защото това носи приходи за държавата . От акцизните стоки и енергията държавата печели дори повече от производителите . Тлъст пай който прибира без да си мръдне пръста , за какво да се напъва да намаля цени и да създава конкуренция ? Да си ореже сама клона на който стои чиновника и бюрокрацията ? :nono:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 11 Юни 2022, 8:09

Сложих газ на едната кола :mhihi:
Съвестта ми ме гризе като видя 1.55лв vs 3.75лв :confused:
Дизела съм го пуснал за продажба но никакъв интерес, както може да се очаква.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 11 Юни 2022, 9:35

barty написа:Сложих газ на едната кола :mhihi:

Къде видя 3.75, аз вчера сипах на 3.25 :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 11 Юни 2022, 9:47

Jorixa написа:

Ви паур нафтата беше 3.83 оня ден.Сълза пуснах като видях 13 литра за 50лв. :ok:

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 11 Юни 2022, 9:51

alekangg написа:Навсякъде се пише, че започва QT, обратното на QE или обема на доларите ще се сваля. Последните 2 години се увеличи много и затова сме както сме.
Явно са решили, че стига вече и започва на обратно. В такъв случай няма как да расте всичко.

С тия цени на нефта и енергията не знам колко трябва да стягат коланите, че да спрат вдигането в енергииния сектор. Рецесията вече е абсолютно сигурна и въпрос на време.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от barty » 11 Юни 2022, 10:00

slatanic написа:
Jorixa написа:

Ви паур нафтата беше 3.83 оня ден.Сълза пуснах като видях 13 литра за 50лв. :ok:

Сипвам от скъпата нафта, че с нормалната нито върви, нито харчи нормално. Т.е. скъпата нафта излиза същото като пари спрямо обикновената.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 11 Юни 2022, 10:04

Абе да попитам, защо след като имаме идеалните условия за отглеждане на добитък(правили сме го над 1000 години, а преди това и други преди нас тук)ние вместо да отглеждаме и изнасяме за Европа, не можем да задоволим дори собствените си нужди и внасяме от майната си меса със съмнителен произход? Знам, че стремежа на всеки е да има кафене или дюнерджийница, кръчма, дискотека, но все пак...
Последна промяна Top Gun Maverick на 11 Юни 2022, 10:16, променена общо 1 път
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 11 Юни 2022, 10:08

Top Gun Maverick написа:Абе да попитам, защо след като имаме идеалните условия за отглеждане на добитък(правили сме го над 1000 години, а преди това и други преди нас тук)ние вместо да отглеждаме и изнасяме за Европа, не можем да задоволим дори собствените си нужди и внасяме от майната си меса със съмнителен произход? Знам, че стремежа на всеки е да има кафене или дюнердйница, кръчма, дискотека, но все пак...

Сам си си отговорил защо.

Не искат да се занимават с добитък, ринене на лайна и т.н., дори на село, дори да са с 8 клас подарен, това е.

Всеки иска да е нещо схемичка, далавера, алъш вериж или на стол в офис в краен случай.
Това е наследство от прехода, в момента е срамно да си на някаква обща работа, да се возиш с автобус, да нямаш модерен телефон, да не си с нов адидас и т.н.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от barty » 11 Юни 2022, 10:15

Много по-лесно а може би и по-евтино, да внесеш замразено месо от западна Европа и да го препродадеш.
Купуват боклук по EUR 1-2/кг и го продават на 5-6 та до 20 евро за кг.
Защо да се занимават с живи животни?

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 11 Юни 2022, 10:17

Добре тогава защо в Дания и Холандия гледат огромни количества и продават на цяла Европа, в Испания също?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 11 Юни 2022, 10:23

Top Gun Maverick написа:Абе да попитам, защо след като имаме идеалните условия за отглеждане на добитък(правили сме го над 1000 години, а преди това и други преди нас тук)ние вместо да отглеждаме и изнасяме за Европа, не можем да задоволим дори собствените си нужди и внасяме от майната си меса със съмнителен произход? Знам, че стремежа на всеки е да има кафене или дюнерджийница, кръчма, дискотека, но все пак...

Ако мислиш, че си струва, що не зарежеш таксито и да се хванеш с това? Или тва мнение е от тия "хубаво ще е, ама някой друг да го направи". Знам, че е по-лесно да обвиним американците и плана Ран-Ът, че са ни съсипали животновъдството, ама по скоро мързела ни го утрепа.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата