Цена на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Цена на горивата

Мнение от Club BMW » 04 Мар 2011, 20:32

Най-малко съм искал да обиждам някой :yes:

Просто прекалено много залиташ в защита на държавната политика!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 04 Мар 2011, 20:41

Club BMW написа:Най-малко съм искал да обиждам някой :yes:

Просто прекалено много залиташ в защита на държавната политика!

ЗА не съм залитал в защита на държавната политика а не искам да ходим да се излагаме! При провеждане на протест се връчва протестна декларация която освен искания има и предложения за решение на проблемите! А тук на този протест се иска само по-нисък акциз?! :shock:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 04 Мар 2011, 20:45

Напиши я и ще я връчим :idea: 8)
Изображение
8.32

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 04 Мар 2011, 20:47

PIONEER написа:Напиши я и ще я връчим :idea: 8)

Ами предполагам че нещо ме иронизираш ама ще го приема като истинско предложение! Протеста не е мой че аз да я пиша! За това се събират предложения и след това някаква комисия да прецени кое е основателно и кое не!
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 04 Мар 2011, 20:51

PIONEER написа:Напиши я и ще я връчим :idea: 8)

Търсете някой икономист да ви я напише за да има няк'ва тежест написаното, а не да ви се смеят на исканията ;) От толкова подкрепящи протеста все ще се намерят няколко човека които да могат да напишат няколко обосновани искания...
И не казвам "Търсете..." защото не ме вълнува въпроса, а защото без сериозна подготовка ще сте смешна картинка и правителство (ако изобщо ви обърнат внимание) и медии ще ви разпилеят...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 04 Мар 2011, 20:56

Трактор, кво друго може да предложиш освен нисък акциз?? + че никой не ти казва да махнат акциза на 100%.

И тва за бюджета от акциза, че щели да фалират...ми баш тия дето се крепат на държавния бюджет /некви фирми/, ми да фалират, баш ми е през тва за тех. Дреме ми, че министерството на икономиката няма да си купи нови пасати, да карат дачии /тва като пример/.
п.п. Този бюджет, тряя да се разпределя и харчи както е навсякъде по света, а не да пълнят на некой джоба, щото сумата хич не е малка.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 04 Мар 2011, 21:00

Сондьора написа:Трактор, кво друго може да предложиш освен нисък акциз?? + че никой не ти казва да махнат акциза на 100%.

И тва за бюджета от акциза, че щели да фалират...ми баш тия дето се крепат на държавния бюджет /некви фирми/, ми да фалират, баш ми е през тва за тех. Дреме ми, че министерството на икономиката няма да си купи нови пасати, да карат дачии /тва като пример/.
п.п. Този бюджет, тряя да се разпределя и харчи както е навсякъде по света, а не да пълнят на некой джоба, щото сумата хич не е малка.

Този бюджет вече е гласуван! Длаи става въпрос за нови коли или за други разходи няма значение! Орежеш ли едните приходи или трябва да вдигнеш другите или да намалиш разходите! Затова ви казвам! Казвате по-нисък акциз ама кажете къде да бутнат бюджета че фирми няма да фалират а държавата ще им дължи лихви и неустойки! Замислете се и тога ва направете протест!
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 04 Мар 2011, 21:02

Сондьора написа:....

нека не зачекваме как се харчи бюджета, че тогава протеста ще мине в гражданска война за нула време :roll:

Освен акциза да се свали другият вариант е само един- Лукойл да свали цените... Това кога ще се случи сам знаеш мисля...
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 04 Мар 2011, 21:03

TPAKTOP написа:Този бюджет вече е гласуван! Длаи става въпрос за нови коли или за други разходи няма значение! Орежеш ли едните приходи или трябва да вдигнеш другите или да намалиш разходите! Затова ви казвам! Казвате по-нисък акциз ама кажете къде да бутнат бюджета че фирми няма да фалират а държавата ще им дължи лихви и неустойки! Замислете се и тога ва направете протест!

Защо си мислите, че Бюджетът на БГ е 10 лв. приход и 10 лв. разход - това просто не е счетоводен баланс...За бюджетен дефицит да сте чували, за актуализация на бюджета, за закон за бюджета... :roll:
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 04 Мар 2011, 21:09

Alpina_fanatic написа:Защо си мислите, че Бюджетът на БГ е 10 лв. приход и 10 лв. разход - това просто не е счетоводен баланс...За бюджетен дефицит да сте чували :roll:

Чували сме за тоя дефицит, дори твърде често сме го чували... Държавата е на минус, това ясно... Парите НЕ стигат за много сектори- и това е ясно... Ако свалят акциза кинтите ще намалеят още- ще стигнат за още по-малко неща... Значи по-нисък акциз не е много добра идея като цяло, макар да е най-лесно за правене... Е как тогава да падне цената на горивата, а от там и на стоките и услугите като примерно няма да стигнат парите за учители/лекари/пожарникари :?:
Изображение
Изображение

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 04 Мар 2011, 21:10

Добре като изискване не може ли да се напише да смятат ддс-то преди акциза, защото в момента е цена+акциз и върху цялото ддс? Демек плащаме данък върху данък
Tux0 Ca !
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 04 Мар 2011, 21:11

ms, знам за тва питам Трактора, кво предлага, щото неговото 10лв литър отива 5 лв хляб, а тогава си е баш веселба....

То и без тва ако тоя протест има реални искания, то пак е свързано с един вид революция...
А и съм анти ЕС по начало :mhihi: , макар, че е ацки сложно да се напусне ЕС.

SpUd3r, така е в ЕС всички начисляват така ДДС
Последна промяна Сондьора на 04 Мар 2011, 21:14, променена общо 2 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е91

Мнение от player123 » 04 Мар 2011, 21:12

стана голяма боза. . някой админ да заключва темата вече :bgflag:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 04 Мар 2011, 21:15

SpUd3r написа:Добре като изискване не може ли да се напише да смятат ддс-то преди акциза, защото в момента е цена+акциз и върху цялото ддс? Демек плащаме данък върху данък

Добре дайте да обсъдим това! Вижте колегата колко е прав ако е вярно?!
Изображение

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 04 Мар 2011, 21:20

Еми ето ги цените - http://www.lukoil.bg/Lukoil/Main.do?menuItemKey=1744-35
данъчната основа я водят + акциза, пример:
ПБ Илиянци

лв/1000 л.

1204.00 - цена