Обсъждане на автокъщи

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Re: Обсъждане на автокъщи

Мнение от nickstorm » 24 Ное 2024, 18:40

Mazda CX5, Volvo XC60 от 2017/18 та нагоре, като Маздата само бензин...?
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 24 Ное 2024, 18:43

Spunky написа:
mr_petroff написа: BMW X2 2018 -2020 не е ли в полезрението ти :?: Че е светлинни години по кола ...

Не знам от какво е по-кола, но не е БМВ. Аз бих гледал Мазди, корейки или евентуално някаква Шкода/фв.

X2 с 190 к.с. примерно и 4х4 е много БМВ :yes: Имам преки наблюдения :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 24 Ное 2024, 20:06

nickstorm написа:Mazda CX5, Volvo XC60 от 2017/18 та нагоре, като Маздата само бензин...?
Защо , питам понеже имам Мазда cx3 дизел 2020 и си е ок ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 25 Ное 2024, 10:42

Балдъзата има нова Шкода Камик, ниво Монте Карло, 1,5 тфси, 150кс някъде, не съм много сигурен. Смешен разход, върви културно, вътре има място. малко пластмасова идва, но цената нова беше около 50к лв преди 3 години. Вкарваш 10 за старт и със смешни вноски на месец забравяш за сервизи и ремонти. Отделно Шкодите държат изненадващо добре цена при овехтяване...
Последна промяна pampo на 25 Ное 2024, 11:33, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от smamf » 25 Ное 2024, 11:06

Spit-Fire написа:За мойте възможности ще е Дъстър от по-евтините или Камик. А те са супер зле спрямо Х5-цата.
Като цяло да, основното ми чудене е прост ли съм да дам 30-35К за кола 2/3/4 ръка. Искам да си взема кола, която ми харесва. Най-евтините нови не са такива.

Като човек минал през същия цикъл - скъпа подръжка на старо БМВ и много нерви, покупка на върната от лизинг Шкода, поръчка на нова Шкода след това, продажба на Шкодите и сега отново старо БМВ - ще ти го кажа директно:

Вземи си каквото ти харесва и ти пълни душата, колега. Един път се живее. Всеки път като си сляза от колата и тръгна нанякъде се обръщам да си я погледна и се усмихвам. За 5 години с Шкода един път не ми се е случвало.

Майната им на пари, лизинги и всякакви други обективни причини да караш нов кош без душа. Има и други, субективни причини. А за мен те са не по-малко важни, и променят уравнението изцяло. Това всякакви финансови гурута тук не го проумяват.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 25 Ное 2024, 12:57

Благодаря! Какво БМВ караш сега ако не е тайна?

Иначе май се реших и утре, с малко късмет, ще идвам до София да видя 2 пежа и ако всичко е ОК да си тръгна с едното. В този ред на мисли имам въпрос:
- едната е внос от Испания а другата от Франция, съответно какво ми е нужно (като документи) за да се прибера с нея и да мина директно а КАТ Пловдив?
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 25 Ное 2024, 13:32

Ъъъ, номера, застраховка, винетка. За придеижването.
Хм,хм...

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 25 Ное 2024, 13:40

Да, по-скоро за КАТ ме интересува - за френската разбрах, че само талон и фактура се иска, но за испанската не знам дали е същото.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 25 Ное 2024, 13:52

За всички е еднакво! Ако е изрядна технически, вземи испанската, няма да съжаляваш...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 25 Ное 2024, 14:07

Питах, понеже мисля че точно на твое мнение по-назад в темата попаднах, че в КАТ Пловдив искат и ЧМР/декларация за внос. Все пак се обадих в КАТ и казаха само талон (2 части?) и договор, друго не им трябвало.

Иначе испанската мяза да е най-читава за сега на реални 175 000 км. 2.0 HDi с 6 степенния Aisin автомат (TF-80). И самия търговец ми се вижда най-пич от всички, с които общувах до сега. Даже каза, че ще оформи документи за еко такси и глупости (не знаех, че трябва някой да оформя някакви документи като цяло, не съм купувал до сега нов внос).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 25 Ное 2024, 14:24

Няма нищо за оформяне, просто трябва да се платят! Може да го направиш навсякъде... дори пред нашия КАТ в будките. Талоните, ГО, еко-такса, договора с фактурата, една декларация от салона за вноса май имаше и това е. Направи си ксерокопия на всичко в квартала, че в КАТ мрънкат за тях... ЧМР май искаха, ако е внасяна с автовоз. Кой може да им хване спатиите на тези, нямам представа... И внимавай каква евро-категория ще впишат, за да не се налага да си отваряш работа и ходене още веднъж до тях, както и до СФА, евентуално...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 25 Ное 2024, 14:27

Такъв абсурд е регистрацията на кола, че... имаше предложения за опростяване на процедурата, но скоро май няма да има правителство. Като се започне от въртяни/блъскани коли, като се премине през лешояди-нотаруиси и се стигне до абсурда в КАТ. Не разбирам хората, които си сменят колите през 6 месеца, да минават през тези абсурди.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от St.Trinity » 25 Ное 2024, 15:29

Spit-Fire написа: ...

Наслука и късмет! Напиши впечатления и за автокъщата, след месец примерно. :type:

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 26 Ное 2024, 21:48

Взех кола, утре ще пиша повече. Сега обаче съм посран малко утре за КАТ - имам талони испански, фактура, договор, декларация за еко такса, фактура за покупка от Испания между испанска фирма и БГ фирмата (от търг е колата май) и това е. Не ми дадоха декларация за внос или каквото е там. Дали ще е проблем и ако да трябва да искам да ми пращат такова или?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 26 Ное 2024, 22:38

Това са ти необходимите документи. Пускаш ГО и си готов.

Изпратено от моят SAMSUNG S22+ с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата