Черноморска тема
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Черноморска тема
В момента съм в Пефкохори на Касандра (или там както се произнася) - чувствам се като у дома си. Шезлонгите на хотела са перфе, но един върху друг, стаята ни беше трагедия, нищо общо с букинга, но след оплакване я замени ха със страхотна... Бармана е полуидиот, пълно е с продавачи на царевица, понички и други мангали които през 5 мин викат като съдрани.
. Има повече кръчми, отколкото хора и тн. Но все още разликите с България си остават - отлично обслужване в кръчмите, тиха приятна музика (без оркестър мангали, който звучи като жигула без ауспух) и най-вече - безкрайна плажна ивица с кристално чиста вода.
. Има повече кръчми, отколкото хора и тн. Но все още разликите с България си остават - отлично обслужване в кръчмите, тиха приятна музика (без оркестър мангали, който звучи като жигула без ауспух) и най-вече - безкрайна плажна ивица с кристално чиста вода.
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Всяка година ходим с жената на Варна. Отсядаме на Константин и Елена (Дружба). Имам много приятели от Варна и други, които идват от София. Предпоследната седмица на август сме там голяма компания и е много весело. Никога не съм се разочаровал от почивката си там! На плаж ходим на Дружба (верди бийч до хотел Азалия) и по Златни пясъци. Сега бяхме за първи път и на Аспарухово последния ден. Брутал се казва бара. Имаше DJ - беше яко, макар морето да не беше толкова чисто като на Дружба. На близо на плажа има "Мидената къща" - нормални цени, вкусна храна и добро обслужване.
Храната и заведенията бяха на ниво. На пристанището има огромен паркинг и вс. хубави ресторанти и заведения са там. Музиката кънти до сутринта без да се намаля. Паркираш си колата за лев/ч. и си ти. Едната вечер ходихме на "мис Варна" и пак имаше място на паркинга. Не да се чудя на кой бордюр да си разбия бронята или на някои остър камък да си разпоря гумите из стария Созопол
Обслужването по ресторантите беше топ. Вечеряхме една вечер на "терасата"- sea terrace - вс беше на ниво! Бяхме и на някакъв гръцки ресторант под аспаруховия мост, който само варненци го знаят май...някакви хангари има и бариери- никои не би предположил, че там има ресторант. Отново супер доволни. Хвалеха ми и някакъв турски рест. в "златни пясъци" ама не остана време.
П.П. В Гърция гледам да ходим началото на юни (тази година бяхме на о.Крит) или края на септември. Ходим с детето и не понасям търпани и много хора. Обичам да си почивам там, а във Варна с жената сме младоженци

Храната и заведенията бяха на ниво. На пристанището има огромен паркинг и вс. хубави ресторанти и заведения са там. Музиката кънти до сутринта без да се намаля. Паркираш си колата за лев/ч. и си ти. Едната вечер ходихме на "мис Варна" и пак имаше място на паркинга. Не да се чудя на кой бордюр да си разбия бронята или на някои остър камък да си разпоря гумите из стария Созопол

Обслужването по ресторантите беше топ. Вечеряхме една вечер на "терасата"- sea terrace - вс беше на ниво! Бяхме и на някакъв гръцки ресторант под аспаруховия мост, който само варненци го знаят май...някакви хангари има и бариери- никои не би предположил, че там има ресторант. Отново супер доволни. Хвалеха ми и някакъв турски рест. в "златни пясъци" ама не остана време.
П.П. В Гърция гледам да ходим началото на юни (тази година бяхме на о.Крит) или края на септември. Ходим с детето и не понасям търпани и много хора. Обичам да си почивам там, а във Варна с жената сме младоженци

- kasho
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
- Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5
Абе хора, как ви се ще да ходите толкова на север на море - та Св. Константин и Елена, та Каварна, та Езерец... Още малко в Румъния ще идете... Не ви ли измръзват топките в тая студена вода? За мен в България като топлина на водата е приемливо на юг от Бургас, само че там селянията е голяма. Между Бургас и св. Влас е компромис, ама там пък е голяма гъчканица и мутрофонщина. А на север от Влас си е жива мъка за мен. Пробвал съм един път на Обзор / Бяла и един път във Варна на море... Студ и щипалки. Не е за мен просто. Друго си е на Ситония да нагазиш във водата и хич да не усетиш разлика в температурата. Е, освен ако не си се напекъл като гущер на бийЦ бара преди това 

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Водата е супер, даже е чиста на повечето плажове извън Варна. Изкарах 20 дни във Варна на 2 пъти - Юли в края и Август. Юни ще е студена предполагам. Бях Юни в Гърция и беше хладна, но не и студена. Ходихме веднъж на Русалка на Баневи - там времето е спряло през 1989г
Страхотна природа и залив.
За мен Слънчев ден на Св.св Константин и Елена е много добър плаж, макар че стартираш от 50лв на ден - 20 за паркинга, 30 за другото. Опитах 1-2 пъти на други места тип Кабакум и т.н. ама не се изкефих особенно...Варна е доста цивилизовано на фона на Южното черноморие според мен. Ресторантите наистина са топ. Тези на Морска гара, плажната ивица, а и по центъра са много добре във всеки един аспект. Разликата идва от там, че те са топ ресторанти и зимата, не некви дървени бараки с космически цени без покритие...
Да беше казал, че ме познаваш, какви са тези проблеми със стаи и т.н. при тази цифромания
Догодина пак сме там. Топ село 

За мен Слънчев ден на Св.св Константин и Елена е много добър плаж, макар че стартираш от 50лв на ден - 20 за паркинга, 30 за другото. Опитах 1-2 пъти на други места тип Кабакум и т.н. ама не се изкефих особенно...Варна е доста цивилизовано на фона на Южното черноморие според мен. Ресторантите наистина са топ. Тези на Морска гара, плажната ивица, а и по центъра са много добре във всеки един аспект. Разликата идва от там, че те са топ ресторанти и зимата, не некви дървени бараки с космически цени без покритие...
acho.rs написа:В момента съм в Пефкохори на Касандра (или там както се произнася) - чувствам се като у дома си. Шезлонгите на хотела са перфе, но един върху друг, стаята ни беше трагедия, нищо общо с букинга, но след оплакване я замени ха със страхотна... Бармана е полуидиот, пълно е с продавачи на царевица, понички и други мангали които през 5 мин викат като съдрани.
Да беше казал, че ме познаваш, какви са тези проблеми със стаи и т.н. при тази цифромания

"Чемодан, вокзал, Москва"
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
След 3 нощувки в Созопол, мисля че следващото море няма да е нашето Черноморие. Още този път го мислех, ама викам айде - след работа ще пътувам, не ми се ще да има изненадващи опашки по граници и към края да заспивам зад волана. Иначе разликата по навигация беше 15-20мин път. А и не съм за 5-10 дни. Чадър си носех - на Каваци мернах цена 70лв. (да, 70). И не, не включва свирка. Кафе 3,79лв., фрапе 4,49лв. Тоалетна 0,50лв. В другото заведение бяха по-нормални цените, ама пък тоалетна нямаше (да, нямаха тоалетна). На плажовете в Созопол (централен и Хармани) беше нагъчкано яко, но за сметка на това супер мръсно и яко селяния. Поне заведения бяха на добри цени. Избягвайки комерсиалните места вечер, като цяло нормални цени. В къща за гости бяхме - избрах да дам 5лв повече, ама да имам паркинг. После се оказа, че няма места за всички. А пък на място, че никакви места, а типично по морско-местен начин се пазеха места - конуси, скутер спрян за място за Майбах и т.н. Бях приятно изненадан от обслужването навсякъде, макар и последната вечер да нямаше проблем само на нашата маса 
В Гърция за 100лв. отгоре поне половината дразнещи неща щяха да липсват.

В Гърция за 100лв. отгоре поне половината дразнещи неща щяха да липсват.

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Стига сте хленчили за тия чадъри, че се разчу и гърците взеха да се учат

Ubi dubium, ibi libertas
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Тази седмица морето ми дойде доста шумно, нямах късмет да се наспя и ме събудиха в 7:00 комшии, които лопат, тропат от ранни зори в събота. Кви са тия туристи, не знаят ли че в България си поспиваме повечко в събота, преди 9:00 не съм чувал някой да прави така в БГ... та пренаселено е тва нашето море според мен...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
bai_ILIA написа:Водата е супер, даже е чиста на повечето плажове извън Варна. Изкарах 20 дни във Варна на 2 пъти - Юли в края и Август. Юни ще е студена предполагам. Бях Юни в Гърция и беше хладна, но не и студена. Ходихме веднъж на Русалка на Баневи - там времето е спряло през 1989гСтрахотна природа и залив.
Цък, тази година точно от 22-ти юни бяхме на Златните, бяха се случили силни дъждове до към 10-ти и след това над 10 дена прк точно за да ни стопли водата като заминаваме. Там ме посрещна силен дъжд и градушка следобяд, а като спряхме минути преди това беше 36 градуса, но след 30 минути всичкия дъжд спря. Водата беше страхотна и цели 25 градуса, което за 22-ти юни си е супер и за севера. Това, че се умирало от студ във водата по северното Черноморие са глупости. Разликата от Синеморец до Каварна може да е максимум 2 градуса. Аз гледам задължително едното ми море да е на север, а не обичам студената вода.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
kasho написа:Студ и щипалки.
Тая година няма нито едното от 2-те. Не знам колко си изнежен, но миналата аз последно се къпах към 20.09 и не измръзнах

- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Водата беше чай, както всяка година след средата на август във Варна. Тази година беше необичайно топла според мен. Влизаш да се разхладиш, а не става..много топла. 

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Не съм фен на черноморието, но пък като чета откровени измислици се дразня.
Как някой изобщо си представя, че на 100-150км на север или на юг може да има някакви фрапанти разлики, долу било като чай, горе лед, на едното място имало щипалки винаги, на друго не, нещо за планктона само не се каза.. ама той се развива повече на по-топло или по тази логика, само на юг.
И други казаха, че разликите между Варна и Бургас като цяло са не повече от 0,5 до 1 градус и много много рядко 2 градуса на водата, не 10! Та дори да сравняваме северното с плажовете под Бургас пак средно не може да се говори за повече от 2 градуса. Е тука има за всеки ден от месеците температурата, може да погледа който иска.
https://www.stringmeteo.com/synop/sea_water.php
Как някой изобщо си представя, че на 100-150км на север или на юг може да има някакви фрапанти разлики, долу било като чай, горе лед, на едното място имало щипалки винаги, на друго не, нещо за планктона само не се каза.. ама той се развива повече на по-топло или по тази логика, само на юг.
И други казаха, че разликите между Варна и Бургас като цяло са не повече от 0,5 до 1 градус и много много рядко 2 градуса на водата, не 10! Та дори да сравняваме северното с плажовете под Бургас пак средно не може да се говори за повече от 2 градуса. Е тука има за всеки ден от месеците температурата, може да погледа който иска.
https://www.stringmeteo.com/synop/sea_water.php
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Така де, само че там по-на север, да речем по Шабла и околията духа вятър два пъти в годината - един път от януари до май и после, от юли до декември

Ubi dubium, ibi libertas
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Хайде и аз да покажа къде съм бил на плаж за последно:

Плюсове: няма никой, водата е топла, може да се лови риба, не плащаш за нищо и ми е на 10 км. от апартамента.
Минуси: стига се по черен път от шосето и ако искаш нещо - трябва да си го носиш.

Плюсове: няма никой, водата е топла, може да се лови риба, не плащаш за нищо и ми е на 10 км. от апартамента.
Минуси: стига се по черен път от шосето и ако искаш нещо - трябва да си го носиш.
Последна промяна Borymeckata на 28 Авг 2019, 10:06, променена общо 1 път
Excellent! Steven is my name!
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Това е Дунав-а нали ?
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Да, около 750-тия километър. Това в средата е Керкенеза - български остров.
Excellent! Steven is my name!