Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: Море 2025г.?!...
Ще закарам нашите за една седмица в края на Юни на Камчия. Много им харесва там!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Fiji - отдавна го планираме, най-после и тук се озовахме. Първоначално идеята беше да комбинираме едно пътуване заедно с Cook Islands. Обаче се оказа, че между двете островни държави няма директни полети и най-близката връзка е да отидем до Нова Зеландия и от там да прекачим. При един такъв трансфер се губи ден и половина до два понеже не се намираше удобна връзка за същия ден. Освен това загубихме един ден от часова разлика тъй като тръгнахме от Ел Ей на 26 май късно вечерта а като пристигнахме във Фиджи след 11 часов полет вече беше 28 май рано сутринта. Най важното е че едно такова накъсано пътуване толкова много вдига заради самолетните билети, че по добре да платим още едни 25-30% и да направим две пътувания по 10 пълни дни. И така от началото на седмицата сме в тази Тихоокеанска страна състояща се от десетки острови в средата на нищото. Като цяло много приятно място с много атракции и тънки цени, горе долу в ресторантите в ризорта където сме плащаме на около 70-75% от софийските кръчми по Витошка и наоколо, понеже не сме ол инклузив. Има обаче доста атракции до съседни острови и вечерни представления които доста вдигат разходите. Иначе времето е супер, около 28 до 30 градуса и водата не знам колко градуса е но е доста по топла от тази на Хаваите. Обаче както един ден океана е идеално гладък, на другия може да излезат вълни по 2 до 3 метра. Също така в залива където е хотела ни има приливи сутрин и отливи след обяд като водата може да се дръпне до 300 - 400 метра, доста интересно явление което сме го учили по география и за първи път го наблюдавам на живо.

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Браво, топ!! Някой ден се надявам и аз да стигна.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Милото пак е подхванала офанзива за Малдивите…факт, че цените са доста прилични с малко жокери ама пак си е цифра
Досега няколко години успешно отбивах атаките ама тази нещо почнах много неща да отказвам и ще има гръм в рая ако и това откажа

Досега няколко години успешно отбивах атаките ама тази нещо почнах много неща да отказвам и ще има гръм в рая ако и това откажа

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Е щом е за милото отивай!!
Иначе мен ме влекат точно такива места, където ходи пешеходеца!
Малдиви, остров 500м, бил и топ резорт не ме блазни. Ако ще е да се гледат риби става.
Не се подмамвай с тъпите вили във водата, хем са по-скъпи, хем са доста по-кофти и неудобни.
Иначе мен ме влекат точно такива места, където ходи пешеходеца!
Малдиви, остров 500м, бил и топ резорт не ме блазни. Ако ще е да се гледат риби става.
Не се подмамвай с тъпите вили във водата, хем са по-скъпи, хем са доста по-кофти и неудобни.
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
fiji-тези местните бая охранени
И на мен ми се ходи на някакво такова място 

- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
Младите момичета пък и жените до към 35 дори 40 горе долу са ок после доста наедряват. При мъжете също е подобно, но малко по не им личи. Иначе жените на едни 90 % са късо подстригани с едни къдрави коси. Всички много си приличат и страшно наподобяват на Анжела Дейвис - бивша активистка и членка на комунистическата партия на Америка, която съществуваше някъде около 80 те години на миналия век по спомени. Иначе тук хората са изключително любезни, услужливи и приятни със страхотно чувство за хумор и не се оплакват от нищо въпреки трудния живот който водят от пръв поглед.
Сега понеже виждам че има мераклии за подобно пътуване направете си сериозно проучване но не ви съветвам да идвате в месеците от октомври до април. Това тук е лято и доста вали, има много комари и ухапването предизвиква т. нар. dengue fever при което се получава тотално разстройство с температура около 39-40 градуса, понякога води и до смъртни случаи, миналия сезон са регистрирани 4 такива. Макар че този сезон е отминал ние сме се заредили със спрейове против комари и всеки ден се пръскаме, на ръцете си също носим едни гривни с капсули издаващи миризма, която държи комарите настрана. Някой спомена за острови от 500 метра тук в района има и по малки, много от които необитаеми а на други само се организират туристически трипове и атракции. Въпреки че не сме ол инклузив пада голямо плюскане и качване на килограми което няма как да спра макар че всеки ден плувам като правя 40 дължини в 25 метровия басейн, но явно не помага. В океана обаче не смея да се пусна навътре дори да ме убеждаваха че тук няма акули, само някакви малки които бягали от хората, но все пак. Също така като автомобилен фен ми направи впечатление че масово карат само японски коли, освен два VW единия някакъв пикап другото сув и едно пежо друго европейско не видях. Два форда пикапи от малките някакви две китайски електрически сув и това е. От японските пък масово всичко е Тойота може би над 70 % като масово се срещат модели като Краун и Кресида от преди 30-40 години, същото както в Африка се срещат Пежо 504 или из арабски свят МВ 123.

Сега понеже виждам че има мераклии за подобно пътуване направете си сериозно проучване но не ви съветвам да идвате в месеците от октомври до април. Това тук е лято и доста вали, има много комари и ухапването предизвиква т. нар. dengue fever при което се получава тотално разстройство с температура около 39-40 градуса, понякога води и до смъртни случаи, миналия сезон са регистрирани 4 такива. Макар че този сезон е отминал ние сме се заредили със спрейове против комари и всеки ден се пръскаме, на ръцете си също носим едни гривни с капсули издаващи миризма, която държи комарите настрана. Някой спомена за острови от 500 метра тук в района има и по малки, много от които необитаеми а на други само се организират туристически трипове и атракции. Въпреки че не сме ол инклузив пада голямо плюскане и качване на килограми което няма как да спра макар че всеки ден плувам като правя 40 дължини в 25 метровия басейн, но явно не помага. В океана обаче не смея да се пусна навътре дори да ме убеждаваха че тук няма акули, само някакви малки които бягали от хората, но все пак. Също така като автомобилен фен ми направи впечатление че масово карат само японски коли, освен два VW единия някакъв пикап другото сув и едно пежо друго европейско не видях. Два форда пикапи от малките някакви две китайски електрически сув и това е. От японските пък масово всичко е Тойота може би над 70 % като масово се срещат модели като Краун и Кресида от преди 30-40 години, същото както в Африка се срещат Пежо 504 или из арабски свят МВ 123.

keep walking
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Пешеходец, това с невлизането във водата от американците ли го прихвана, там е много силно разпространеното, мак под 5% влизат във водата, извън басейна?
Не знам какво има по тези острови, но аз поне не бих бил път до там, за да плувам в басейна..
Дори едно от най-важните неща ми е да се изкъпя на як плаж или място, че има много хора, които само снимат такъв плаж и си тръгват..
Предполагам водата е над 25-26
Не знам какво има по тези острови, но аз поне не бих бил път до там, за да плувам в басейна..
Дори едно от най-важните неща ми е да се изкъпя на як плаж или място, че има много хора, които само снимат такъв плаж и си тръгват..
Предполагам водата е над 25-26
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
Ми аз си влизам, но не смея навътре както на нашето черноморие да речем след шамандурите спокойно си правя още едни 300 метра.
keep walking
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Ааа Ок, аз реших, че изобщо не влизаш, че масово правят така.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
То не са само американците. Брат ми редовно седи в басейна като е на море. И никога не съм могъл това да го разбера. На море ли си отишъл или на басейн да го ева.
Хм,хм...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Е ако е някой гьол като нашето на повечето места бих го разбрал.
Ама да си на супер плаж и вода и да седиш в басейна ми е неразбираемо.
Знам, че повечето американци не влизат, освен ако не са със сърф или нещо друго.
Ама да си на супер плаж и вода и да седиш в басейна ми е неразбираемо.
Знам, че повечето американци не влизат, освен ако не са със сърф или нещо друго.
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
Днес сядам да си изпуша последната пура с ром. Даже се чудех дали да е сега или да я оставя за след някой и друг ден че имаме още 3 пълни дни и жената ме изненадва с въпрос. Пита ме кога възнамерявам да ходим към Малдивите при което се сетих веднага че и колегата е писал нещо подобно преди някой и друг ден. Просто ми стана някак си интересно защо тези прословути Малдиви са така желана дестинация сред българските жени. Може би заедно с Дубай двете най-популярни дестинации в БГ, като на трето място вероятно идва Бали. Последния път като си бях в родината си нямате на идея колко пъти чух да се говори за Малдиви. Влезеш в някое кафе, барче, заведение или магазинче една разправя като се връщала от Малдиви как и закъснял полета и изпуснала връзката, друга как багажа и се забавил, трета как наддала килограми и трябвало да минава на диета като се върнала от Малдивите и всякакви подобни. Важното е да се споменат Малдивите и всички да те разберат, че си бил там, нещо като символ на статус. А иначе ние също мислим да отскочим и до там ма поне на мен не ми е приоритет. Обаче съм казвал на жена ми че ще стане когато сме за по дълго в БГ и от там да тръгнем. И понеже септември и октомври ни се очертава да се приберем за около месец и повече тъй като сина ни иска най-после да се връща за постоянно а ние около март догодина затова и ме врънка. Моя план обаче е друг и най вероятно ще отпрашим за Сейшелите ма още не съм и казал пък Малдивите ще почакат, преди тях може би ще са Филипините и Мавриций. Вече съм набелязал и няколко ризорта само трябва да реша на кой от двата основни острова да взема.
keep walking
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Защото станаха доста достъпни ценово, особено ако се бутнеш в масовката на Маафуши...приятел беше ходил с туроператор баш там и се хвалеше, показа снимки от плуването с манти, костенурки и тн...ми то на Созопол няма толкова много хора в морето
По-затънтените островчета имат страхотни резорти нямащи нищо общо с тия дето масово посещават българите. Но и цените са други....ние за момента сме букнали Siyam World на 5800$ (all-in, самолетни трансфери от Мале, плажна вила с басейн. Тия в морето са все едно си в Люлин...доста нагъчкани).
Следващата побългарена дестинация е Мавриций, почти всяка агенция вече има почивки там и пак нищо общо с лъскавите хотели и комплекси. Ако искаш драсни ЛС да ти дам инфото, което бях събрал за там докато го обмисляхме

По-затънтените островчета имат страхотни резорти нямащи нищо общо с тия дето масово посещават българите. Но и цените са други....ние за момента сме букнали Siyam World на 5800$ (all-in, самолетни трансфери от Мале, плажна вила с басейн. Тия в морето са все едно си в Люлин...доста нагъчкани).
Следващата побългарена дестинация е Мавриций, почти всяка агенция вече има почивки там и пак нищо общо с лъскавите хотели и комплекси. Ако искаш драсни ЛС да ти дам инфото, което бях събрал за там докато го обмисляхме

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Море 2025г.?!...
Преди модата беше Турция и Гърция, след това Дубай какво си забелязал. Аз лично познавам хора ходили по 10 пъти до Дубай и пак ще отидат.
Аз едва отидох веднъж и то скоро, но това е, важното е да се се снимат и да кажеш бях в Дубай, ето сега с малоумния дубайски шоколад е същото.
По Малдивите се ходи от поне 5 години доста усилено. От наблюденията ми, по-скоро под 50% ходят на местните острови.
Повечето са по резорти кой от кой по-скъп. Иначе за чист плаж са от най-хубавите места, но омръзва бързо, не си падам да седя 1 седмица на един и същи плаж и да се тъпча.
Из Бали според мен не се ходи толкова вече, мина му модата.
Аз се радвам, че където ходя още българите не ходят, дано и да не проходят.
Аз ако отида на плаж и до мен на 150-200м има някой съм недоволен. Често на цял плаж съм сам/сами.
Аз едва отидох веднъж и то скоро, но това е, важното е да се се снимат и да кажеш бях в Дубай, ето сега с малоумния дубайски шоколад е същото.
По Малдивите се ходи от поне 5 години доста усилено. От наблюденията ми, по-скоро под 50% ходят на местните острови.
Повечето са по резорти кой от кой по-скъп. Иначе за чист плаж са от най-хубавите места, но омръзва бързо, не си падам да седя 1 седмица на един и същи плаж и да се тъпча.
Из Бали според мен не се ходи толкова вече, мина му модата.
Аз се радвам, че където ходя още българите не ходят, дано и да не проходят.
Аз ако отида на плаж и до мен на 150-200м има някой съм недоволен. Често на цял плаж съм сам/сами.