Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- Tsureto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 535i
- Мечтае да кара: BMW M6 F13
Re: Море 2025г.?!...
Здравейте колеги. Бихте ли препоръчали нещо по Гръцко до 400-450-500км макс. Търся спокойствие, да заведа родителите ми натам. С бившата ми приятелка преди 3-4 години започнахме да ходим по Кавала, Неа Перамос, като последните 2 години прекарах на Тасос. Харесва ми, може би защото ми беше ново. Сега след като се разделих с приятелката ми, нямам никакви планове за море, а пак искам да отида до Гърция. Мисля да направя една почивка с родителите ми. Търся нещо по-близичко, нормални цени, да не е пълно с румънци и българи, да е красиво с хубав плаж и хубави таверни и нормалните базови изисквания. За квартира, хотел, просто държим на чистота и климатик, нямаме големи претенции. Аз имам опции за Тасос или Кавала и околието, но може би има нещо по-добро, за което не знам. Благодаря на отзовалите се.
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.
- kristianis
- Потребител
-
Tsureto написа:Здравейте колеги. Бихте ли препоръчали нещо по Гръцко до 400-450-500км макс. Търся спокойствие, да заведа родителите ми натам. С бившата ми приятелка преди 3-4 години започнахме да ходим по Кавала, Неа Перамос, като последните 2 години прекарах на Тасос. Харесва ми, може би защото ми беше ново. Сега след като се разделих с приятелката ми, нямам никакви планове за море, а пак искам да отида до Гърция. Мисля да направя една почивка с родителите ми. Търся нещо по-близичко, нормални цени, да не е пълно с румънци и българи, да е красиво с хубав плаж и хубави таверни и нормалните базови изисквания. За квартира, хотел, просто държим на чистота и климатик, нямаме големи претенции. Аз имам опции за Тасос или Кавала и околието, но може би има нещо по-добро, за което не знам. Благодаря на отзовалите се.
Разгледай Керамоти, Миродато, Авдира, Фанари
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
kristianis написа:Tsureto написа: да не е пълно с румънци и българи.
Разгледай Керамоти, Миродато, Авдира, Фанари
В Керамоти има повече българи от Китен. Дори някъде бях чел, че вече над 50% от имотите били на българи. Фанари е най-близкото от Маказа - не съм ходил, но няма да е по-различно.
С до 500км от София, юли и август - от българи и румънци няма да се оттървеш. Децата на румънците започват мисля от 1 септември, та след това рязко ще секнат поне те. Дотук най-малко съм Ганьовци съм срещал на Посиди, но в края на юни/началото на юли. Ей тогава разбрахме колко по-хубаво си почиваме, като не е пълно с ганчовци около нас. Миналата година бях последната седмица на август и беше фул макс. В Неос Мармарас средата на юли е било търпимо положението.
Тая година в екипа на моята позиция всички са много организирани с отпуските, особено тези след майчинство. От другата седмица до 15 септември имам 3 свободни седмици и май вече трябва да гледам къде да ходя

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Изискването да няма българи и румънци (сърби и македонци) в северна гърция е невъзможно да се изпълни.
Освен ако не идеш на място в нищото...и най-близкото населено място е на поне 1 км. Има такива места, но не се търси това според мен.
След и около Кавала в източна посока има доста приятни плажове и е по-спокойно откъм туристи..ма то и населени места няма та затова:)) Иначе има къде да се преспива
Освен ако не идеш на място в нищото...и най-близкото населено място е на поне 1 км. Има такива места, но не се търси това според мен.
След и около Кавала в източна посока има доста приятни плажове и е по-спокойно откъм туристи..ма то и населени места няма та затова:)) Иначе има къде да се преспива
Хм,хм...
- TNT
- младши ентусиаст
-
Препоръчайте нещо по-надолу от Катерини, до 5-6 часа път с кола. Да има хубав плаж (да не се налагат обувки), да е непопулярно за Ганьовци, и шезлонги да са с някаква нормална консумация, а не по 30 евро на калпак. Че с малко дете има риск да трябва да се ползват 1-2 часа.

- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
TNT написа:Препоръчайте нещо по-надолу от Катерини, до 5-6 часа път с кола. Да има хубав плаж (да не се налагат обувки), да е непопулярно за Ганьовци, и шезлонги да са с някаква нормална консумация, а не по 30 евро на калпак. Че с малко дете има риск да трябва да се ползват 1-2 часа.
От Солун та чак до Волос е същата история като Халкидики и Северна Гърция, просто преобладаващият вид балкански примат е от Югославия.

Българи по-рядко се срещат.
По Гергьовден бяхме в Платамонас и рязко си припомних сръбския.

Ако все пак държиш на тоя "район", разгледай Стомио. Пак ги има, но самото място е сравнително малко и плажът е фантазия.
Условията на бийч-баровете всяка година са различни, така че аз не бих разчитал на информация от 24та или по-рано.
пп. Доста комари има в тоя район, имай го предвид. Малко да объркат пръскането и да си около река(а там не е като да няма) и навън не се стои след залез.
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Има баси и уникалните острови, не може цял живот ги обиколиш. Тези комерсиалните места съм ги зачеркнал, освен за 2-3 дена макс. Всяка година гледам да откривам някой нов...Като чуя че някой е бил в Гърция на Керамоти, Неа Ираклица, Офринио и т. н.
..

..
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Като каза острови, има едно островче, до което си мечтая да отидем от 6-7 години и все нещо не става
Имам предвид Паксос
Много, ама много ми се ходи там поради ред причини. Да видим дали няма да е тази година

Имам предвид Паксос

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Аз само един единствен път съм ходил с кола, по местата за които става дума.
Хем са пълни със сърби, румънци и българи и всеки пише, че е зле, хем масово там хората всяка година хората.
Защо не се ходи със самолет по далечни места и острови в Гърция не мога да разбера.
Някой обясни, че не можеш да кара сапунерка под наем за една седмица.
Вие на обиколка с кола ли отивате или на почивка - плажна.
Хем са пълни със сърби, румънци и българи и всеки пише, че е зле, хем масово там хората всяка година хората.
Защо не се ходи със самолет по далечни места и острови в Гърция не мога да разбера.
Някой обясни, че не можеш да кара сапунерка под наем за една седмица.
Вие на обиколка с кола ли отивате или на почивка - плажна.
- TNT
- младши ентусиаст
-
alekangg написа:Защо не се ходи със самолет по далечни места и острови в Гърция не мога да разбера.
Щото трябва още да мъкна и бебешка количка

empar написа:От Солун та чак до Волос е същата история като Халкидики и Северна Гърция, просто преобладаващият вид балкански примат е от Югославия.![]()
Ясно, значи не мога да избягам лесно с кола

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
И какъв е проблема с количката, взимат я безплатно дори.TNT написа:alekangg написа:Защо не се ходи със самолет по далечни места и острови в Гърция не мога да разбера.
Щото трябва още да мъкна и бебешка количкаИ самолета не мога да го спра за един час, ако се наложи.
empar написа:От Солун та чак до Волос е същата история като Халкидики и Северна Гърция, просто преобладаващият вид балкански примат е от Югославия.![]()
Ясно, значи не мога да избягам лесно с кола
Той целият полет от София е 1 час, защо да спира ?
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Попринцип можеш, но се удължава пътя. Парга и Сивота няма българи, ганьовци също, миналата година 4-5 коли срещнах с BG регистрация за 10-на дни като бяхме.
Ама от София са 7 часа, без да спираш. От сандански са 5 часа (което се ядва с дете)
Имаше доста морски звезди в морето, плажовете са хубави, но навсякъде е с минимална консумация. То вече и в северна гърция е така, няма как да избягаш от това.
Със самолет и дете и аз не бих тръгнал на море, поне да порасне малко. Доста багаж имаме, комбито е фул като тръгваме за море, багажниката е до тавана.
Ама от София са 7 часа, без да спираш. От сандански са 5 часа (което се ядва с дете)
Имаше доста морски звезди в морето, плажовете са хубави, но навсякъде е с минимална консумация. То вече и в северна гърция е така, няма как да избягаш от това.
Със самолет и дете и аз не бих тръгнал на море, поне да порасне малко. Доста багаж имаме, комбито е фул като тръгваме за море, багажниката е до тавана.
Защото летенето с малки деца е трудна работа.
Наблюдавам, че масово ги "дрогират" с някакви специални приспивателни/успокояващи.
Аз на моите деца не бих давал такова нещо.
И полета може реално да е 1 час, но цялото преживяване с ранното идване на летището, чакането, качването на самолета, ново чакане за излитане, слизане от самолета е доста по-дълго от 1 час.
Наблюдавам, че масово ги "дрогират" с някакви специални приспивателни/успокояващи.
Аз на моите деца не бих давал такова нещо.
И полета може реално да е 1 час, но цялото преживяване с ранното идване на летището, чакането, качването на самолета, ново чакане за излитане, слизане от самолета е доста по-дълго от 1 час.
Последна промяна TheDriver на 06 Юни 2025, 10:10, променена общо 1 път
- TNT
- младши ентусиаст
-
Аз затова пътните обичам да ги смятам от врата до врата
Тези 1-2 часа със самолет, бързо стават 5-6 часа. Да не говорим колко се случват забавяния по 1-2 часа на летища. Малкия е спокоен, често пътува 2-3-4 часа, не е болнав, ама със самолет и без кола - на годинка и малко е и нещата могат бързо да ескалират към много неприятно. Поне още 1 година няма да мисля самолети.
За минималната консумация не ми пречи, но на места вече е по 20 евро на чадър + консумация или по 30 евро/възрастен минимум. Миналата година бях на 15 евро консумация на чадър мисля, съседните обаче искаха 20 евро да седнеш само.
И жената иска Парга, ама си е бая път. Миналата година хванахме задръствания и се наиграхме доста, а за дълъг път може да ескалира на 10 часа пътуване и аз се дърпам.

За минималната консумация не ми пречи, но на места вече е по 20 евро на чадър + консумация или по 30 евро/възрастен минимум. Миналата година бях на 15 евро консумация на чадър мисля, съседните обаче искаха 20 евро да седнеш само.
И жената иска Парга, ама си е бая път. Миналата година хванахме задръствания и се наиграхме доста, а за дълъг път може да ескалира на 10 часа пътуване и аз се дърпам.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Колегата ходи в района, тръгват следобед към 3-4. Досега не е имало 1 път да каже, че е имало задръствания или каквото и да било. Е, да, пристигаш вечерта, деня го губиш.
И аз ще съм в там ?(още по на юг от Парга даже), 7 часа и половина го дава навигацията, значи поне 8. Ден не ми се губи, та ще си тръгнем рано. Пък някъде ще спрем да починем по некое време. Иначе и каката и малката кака още нямаха 1 година, когато съм ги водил в Гърция...бебетата си спят. 4-5-6 часа проблеми не е имало.
И аз ще съм в там ?(още по на юг от Парга даже), 7 часа и половина го дава навигацията, значи поне 8. Ден не ми се губи, та ще си тръгнем рано. Пък някъде ще спрем да починем по некое време. Иначе и каката и малката кака още нямаха 1 година, когато съм ги водил в Гърция...бебетата си спят. 4-5-6 часа проблеми не е имало.
Хм,хм...