Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Море 2025г.?!...
Бях 6 дни на Скиатос - освен абсурдно скъпия ферибот, всичко останало ме очарова. Подозирам обаче, че в сезон ще е лудница. 70% от туристите с англичани, но нямат много общо с тоя "уайт траш" който идва на ол инклизив в България. Острова малък но много зелен, всичко е във италиански борове, като пясъчните плажове са 10ина. (За разлика от Скопелос, където е точно 1 и то с доста груб пясък). Мога да пиша много, за острова, но то в нета всичко си има.
И понеже, тук много съм хранил българското Черноморие, сега си признавам че ходих и за 4 дни в ...КИТЕН и си изкарах жестоко. Хотел Палм Бийч ме изненада приятно - перфектни стаи, абсолютна тишина при 50% заети заетост, много добре организирано хранене и тн. Водата в морето ставаше за къпане, имаше много малко хора, а времето перфектно. Отидох за 1 ден и до плажа Велека, който да не повярваш не беше животозаатрашаващ , както почти винаги хаха. Бяхме само 20 човека на целия плаж а водата беше напълно подходяща за къпане. Разбира се мога да кажа много минуси за КИТЕН и битака в който го превръщат, мога да говоря и за това безплатния алкохол какви утрепки привлича катп туристи - но това ще е така там през Юли и Август - сега ставаше. Водата беше прилично чиста , като за Черно Море, но си знаем - тук там медузки и водорасли, Водата уж е синя ама малко бие на зелена.
И понеже, тук много съм хранил българското Черноморие, сега си признавам че ходих и за 4 дни в ...КИТЕН и си изкарах жестоко. Хотел Палм Бийч ме изненада приятно - перфектни стаи, абсолютна тишина при 50% заети заетост, много добре организирано хранене и тн. Водата в морето ставаше за къпане, имаше много малко хора, а времето перфектно. Отидох за 1 ден и до плажа Велека, който да не повярваш не беше животозаатрашаващ , както почти винаги хаха. Бяхме само 20 човека на целия плаж а водата беше напълно подходяща за къпане. Разбира се мога да кажа много минуси за КИТЕН и битака в който го превръщат, мога да говоря и за това безплатния алкохол какви утрепки привлича катп туристи - но това ще е така там през Юли и Август - сега ставаше. Водата беше прилично чиста , като за Черно Море, но си знаем - тук там медузки и водорасли, Водата уж е синя ама малко бие на зелена.

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
След 9 дена на Касандра утре се прибирам. Супер беше, особено след 2-3 ден, като разбрахме къде НЕ са нашите места. Има за всекиго по нещо тук, и спокойствие, и тип Слънчака. И все още има безплатни плажни сетове срещу някаква консумация, както и такива срещу 60 евра без нищо. Който иска спокойствие - западния бряг от Сивири до Неа Скиони, екшъна е от Калитея до Пефкохори на изток. Септември пак в Гърция, обаче вече на забутан остров
Чудя се само през Кулата ли да се прибирам /събота по обяд/ или през Маказа?

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
Моджо написа:от Касандра през Маказа ? За София ?

Търговище, разликата е 45 км.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Околомръсното на Солун как е ? Че е сега гледам и свети червено... Което автоматично онзачава през Маказа.
Хм,хм...
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Стават задръствания, ще го ремонтират/строят поне още 2г.
I love the sound of V8 in the morning...
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
Значи Маказа
Благодаря за инфото 
edit: В крайна сметка сутринта докато си пихме кафето погледнах какво е положението по пътищата с гугъл мапс и се прибрахме през Кулата и София . В посока БГ около Солун нямаше задръстване / събота 10 часа / , обаче в обратна посока беше мазало . Буквално километри тапа . Леко мудно минаване през Кресна и дефилето и после само газ
По данни на навигацията на отиване Търговище , Маказа , Неа Скиони 673 км.- време в движение 8ч. и 12 мин.,на връщане Неа Скиони , Кулата , София ,Търговище 732 км. 8ч.02 мин.
Ако аз трябва да пътувам от района на София към плажовете на изток от Солун , бих минал през Гоце Делчев . Кресна и околовръстното на Солун са за мазохисти

edit: В крайна сметка сутринта докато си пихме кафето погледнах какво е положението по пътищата с гугъл мапс и се прибрахме през Кулата и София . В посока БГ около Солун нямаше задръстване / събота 10 часа / , обаче в обратна посока беше мазало . Буквално километри тапа . Леко мудно минаване през Кресна и дефилето и после само газ

Ако аз трябва да пътувам от района на София към плажовете на изток от Солун , бих минал през Гоце Делчев . Кресна и околовръстното на Солун са за мазохисти

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Навсякъде в Кипър и на най-известните им плажове, чадър с два шезлонга струва в момента 7,50€, по 2,50€ на парче.
У нас от години по разни набедени места са по 40-50лв
У нас от години по разни набедени места са по 40-50лв
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-

Кипър, на един от най-известните им плажове Fig tree зад самия плаж.
Гръцка салатка не 100гр както у нас 16лв, бургери 11-12лв, бира 0,5 Кен 6лв, мисля, че у нас сме много далеч от тези цени…
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Някой беше описал някъде, как е най-добре да се заобиколи Солун, заради ремонта на околовръстното му.. Към текущия момент как е ситуацията и от къде е най-добре да се мине?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
През Агиос, Панорама и Терми и излизаш след всичкото червено и под Солун.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Waze не прекарва ли от там ?
Споко, сега еврото ще ни съсипе и ще стане много скъпо при нас
alekangg написа:мисля, че у нас сме много далеч от тези цени…

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Това е ясно. Да влиза по-скоро, че докато влезе ще в х3 всичко..TNT написа:Waze не прекарва ли от там ?alekangg написа:мисля, че у нас сме много далеч от тези цени…
Аз недоумявам кой все пак ходи на нашето море, визирам чужденци, но явно се намират всякакви луди.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
TNT написа:Waze не прекарва ли от там ?alekangg написа:мисля, че у нас сме много далеч от тези цени…
В кипър винаги е било скъпо, сравнено с други дестинации в Гърция. Още преди 10на години си беше доста по скъпичко
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Ти видя ли снимките и предния пост с цените от вчера?DigitalExile написа:TNT написа:Waze не прекарва ли от там ?alekangg написа:мисля, че у нас сме много далеч от тези цени…
В кипър винаги е било скъпо, сравнено с други дестинации в Гърция. Още преди 10на години си беше доста по скъпичко
Ако там е скъпо, тук какво е?
Предполагам се бъзикаш