Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от BMW_POWER » 12 Окт 2021, 15:37

Вчера се сбогувахме с поредни приятели, които в четвъртък се прибират за постоянно (за сега) в бг-то. Предишните са вече там. Мъжът е тук, за да продава къде какво има и сбогом. Дошли са тук заради него. Той е механик в Ролс Ройс самолетни двигатели и прави +120К на чек. Има и втора работа. Зарязват всичко и се махат. Поради големият процент напускащ медицински персонал, вече предупредиха, че ще мобилизират военните...

Това е относно желанието на хората. Менгеле пасти да яде....

Въпрос, който не мога да проверя оттук:

Вярно ли е, че ваксинирани не могат да даряват кръв в бг?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Окт 2021, 15:45

Не могат да даряват плазма , тъй нарчената convalescent plasma за лечение на ковид . В смисъл не че не могат но от ваксинирани не е подходяща за лечение на болни от ковид .
За даряване на кръв не знам дали има такова ограничение , то има не малко ограничение и за други болести . Хепатит например , те например също не могат да кръводаряват . Не знам дали за ковид има такова ограничение .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Окт 2021, 16:45

BMW_POWER написа:Вярно ли е, че ваксинирани не могат да даряват кръв в бг?

Не
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 12 Окт 2021, 17:11

steeN написа:
BMW_POWER написа:Вярно ли е, че ваксинирани не могат да даряват кръв в бг?

Не

Можеш, но ако не си се ваксинирал в рамките на 30 дни назад.
Последна промяна seimo на 12 Окт 2021, 17:12, променена общо 1 път

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Окт 2021, 17:12

Jordana написа:Е ти нали разбираш че за да се парализира от кръста надолу трябва гръбначния стълб да е увреден на това място . Най вероятно става въпрос за нещо друго не за парализиране а че не си усеща краката .

Виж сега, знам, че не може да ходи защото не си усеща краката. Както искаш така можеш да го наречеш, мен ме вълнува каква е връзката с ваксинацията. Звучи ми абсурдно понеже да е от нея. А реално други неща няма, лекарите вдигат рамене...
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 12 Окт 2021, 17:20

Айдеее , почна се. На стринка ми, лелята, та на нейната приятелка зълвата.... Па това с напускането....Не!
Молов, заключи я, нема смисъл.
Хм,хм...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 12 Окт 2021, 17:23

Момчето може да е отключило автоимунен проблем, случва се, макар и страшно рядко след ваксинация.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Окт 2021, 17:29

Моджо написа:Айдеее , почна се. На стринка ми, лелята, та на нейната приятелка зълвата.... Па това с напускането....Не!
Молов, заключи я, нема смисъл.

:yes: :yes: :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Окт 2021, 17:34

За РНК ваксини - Comirnaty (Pfizer), Moderna:

48 часа след ваксиниране, ако няма нежелани реакции;
7 дни след възникнали нежелани реакции.
За векторни ваксини - Janssen, Vaxzevria (AstraZeneca):

28 дни след ваксиниране, ако няма нежелани реакции.
Ако вида на ваксината не е известен:

28 дни след ваксиниране, ако няма нежелани реакции.
Сроковете на отлагане се прилагат след всяка игла от съответния ваксинационен цикъл.

Тези срокове следва се отнасят за всички кръводарители - както на стандартна кръв, така и на реконвалесцентна плазма.

https://ncth.bg/events/news/545-----------covid-19
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Окт 2021, 18:23

Bogat-Beden написа:Момчето може да е отключило автоимунен проблем, случва се, макар и страшно рядко след ваксинация.

Честно да ти кажа, никога не съм си мислел, че такива неща са възможни. Една жена ми беше казала за такъв случай в БГ, но не съм му обърнал внимание. Не съм реагирал и като Моджо де, понеже все пак съм го допускал да е вярно. Майка ми също ми беше казала, че е чела за такива няколко случая в БГ, но това сега вече като го знам, че е така е съвсем друго.
Ако отключва автоимунно заболяване, това няма ли да се покаже чрез някакви изследвания? Аз ти казвам, три седмици нищо и лекарите вдигат рамене.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 12 Окт 2021, 18:31

Не съм доктор и са ми сложни тия неща, предполагам, че са му правили лумбална пункция отдавна, вероятно кръв и т.н и сигурно на скенер/ямр вече трябва да излезе нещо.. :dunno:
Дано е преходно и да се оправи скоро!
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 12 Окт 2021, 22:06

Top Gun Maverick написа:Не съм чел, просто снощи той го пратил на майка ми и затова. Казах, че има два варианта, единия беше за животни доколкото видях, на другия пишеше само в не знам си каква доза след лекар, забравих, по принцип не ме вълнува особено, просто го споделям ако някой тука има наблюдения, но ето ти си писал казваш.

Преди дни най-добрата приятелка на жена ми се обажда, тя живее в Южна Гърция от много години. Та тя не си ваксиниран детето(едно има)няма и да го направи вероятно, но вече и писнало дава пари за тестове забравих два или три пъти в седмицата за училище. Питала личната лекарка какво да прави, оная вика да си ваксинира детето и това и е алтернативата. Тя в пита нейните дали са ваксинирани, онази отговаря отрицателно. Пита я ще ги ваксинирва ли, каза не. Ами тогава аз как да ги ваксинирам след като ти не искаш своите, пак попитала, онази отговаря, че просто само това е алтернативата, пита я за кой носи отговорност, ами...сещате се кой, не и тя. И така тя си заминава и продължава с тестовете. Но казва, че както вижда положението им вече е почти военно в много отношения и чак и изглежда, че е възможно война да стане по улиците. Излизали лекари и си горяли публично дипломите защото не им дават да работят неваксинирани, а те не искат да се ваксинирват, лекари почти нямало в болниците защото нямало кой да работи.
И от там разказва какво се случило с детето на кумата и, голямо дете на 12 ли беше. Ваксинирват го сутринта и на вечерта започва да се оплаква, че не се усеща краката. Някъде около полунощ вече е парализирано от кръста надолу и е така вече цели три седмици. Тя като го разправя по телефона реве, това го казвам, понеже пак ще има тука такива казващи на шурей Пенчо леля му един вид, че е казал рекал. Да, но това дете и е близко и по реакциите и става ясно, че е истина всичко това, да не говорим, че точно тя няма как да лъже жена ми. Лекарите НЕ МОГАТ да открият каква е причината за парализата! Никой не е казва, че е от ваксината, но не могат да кажат и че не е, понеже това дете здраво, право до този момент, дори не било от често боледуващите с настинки, не знае антибиотик какво е, няма никакви съпътстващи заболявания, нищо! Майката го ваксинирва само защото не може да си позволи вече да дава пари за тестове да ходи на училище, понеже не е само едно дете. С интерес ще следя какво се случва с това дете и дано проходи, аз се чудех да не са засегнали някой нерв, ама какъв пак такъв нерв от едно убождане, че и нагоре към рамото ли къде ги бият.
Ваксината не знам коя е, но Астрата там е забранена и им слагали Пфайзер и на Джонсъна.
Не знам как да го мисля този случай честно казано и какво се обърква при една инжекция, понеже няма как сега някой да ме убеди, че то винаги здраво, право и голямо съвпадение точно тогава да му се случи това.
Хм, и аз живея в Гърция, пък не съм видял някой да си гори дипломите по улицата. И си спазват мерките доста стриктно. А тази докато плачеше на жена ти и нямало как да лъже, вземи да я питаш колко плаща за тестове на децата. Защото тези тестове са абсолютно БЕЗПЛАТНИ, взимаш си ги всяка седмица от аптеката и си ги правиш сам. И не само за децата, ами и за всички работници, за които има изсикване да ходят с тест на работа.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Окт 2021, 22:19

По спомен, два пъти в седмицата трябва да прави тестовете. До 12 години са били безплатни, а нейното вече е на 13. Безплатни са за ваксинираните, а за неваксинираните не са, понеже щом отказваш да си ваксинираш детето безплатно, то ще си плащаш тестовете. Тия дни ще питам колко точно плаща ако нещо съм недоразбрал.
И да, мерките се спазват.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 13 Окт 2021, 0:52

Краят на пландемията https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 1838193661

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 13 Окт 2021, 11:03

BMW_POWER написа:Вчера се сбогувахме с поредни приятели, които в четвъртък се прибират за постоянно (за сега) в бг-то. Предишните са вече там. Мъжът е тук, за да продава къде какво има и сбогом. Дошли са тук заради него. Той е механик в Ролс Ройс самолетни двигатели и прави +120К на чек. Има и втора работа. Зарязват всичко и се махат. Поради големият процент напускащ медицински персонал, вече предупредиха, че ще мобилизират военните...

Къде това ?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата