Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Окт 2021, 11:08

Канада бе, как не знаеш къде живее пауъра. :mhihi: Та се славят вече с едни от най-строгите мерки против Ковид.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Окт 2021, 11:55

Anthony_J написа: ...тези тестове са абсолютно БЕЗПЛАТНИ, взимаш си ги всяка седмица от аптеката и си ги правиш сам. И не само за децата, ами и за всички работници, за които има изсикване да ходят с тест на работа.

Прав си, сега говориха, за тестовете жена ми не е разбрала точно, понеже другото в разговора в било стресиращото и и казала преди малко, че може и тя да я е подвела, понеже и обяснявала и за някакъв тест извън тия задължителните. Малкият нещо го боляло и ходили за тест да не е ковид, там 8 евро ли бил, но другите тестове били понеделник и четвъртък и наистина абсолютно безплатни както каза ти. Някакви Рапид тестове ли ми каза се водели. Даже ги били ала-бала защото това вика са много Гърци и не знам кой сравнява тая информация и сайта редовно блокирал. Поради тая причина (тя живее до Каламата)някаква нейна приятелка там я посъветвала когато не може да види тия числа да пише произволни и номера минавал, според нея никой не ги и гледа или поне не на всички хора. Задължително ваксиниране за деца няма, само ги плашели засега, че ще го правят такова.
На сестра и сина обаче им врътнал номер. Понеже е на 20 и съответно пълнолетен, отишъл и си нашибал Джонсъна, а майка му и баща му против. :mhihi: За техен ужас пъпа му се надул на сутринта и ходили там по лекари два дена, но спаднал и сега нямало проблем. :mhihi: Не бил страдал от подобни неща никога. Викам то техните от викове по него, че се е ваксинирал ще са му надули пъпа на Митето. :mhihi:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Окт 2021, 13:49

Top Gun Maverick написа:...

АКО, това е истински случай... Щото позволи ми да съм силно скептичен. И при други ваксинации се получава. Не е някаква шокираща новина в стил "разкрихме ги".

https://www.mayoclinic.org/diseases-con ... c-20362793
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Окт 2021, 14:08

Ти за кое ми говориш, за парализата или пъпа? Щото второто нали, докато усети какво става и иде на доктор всичко минало за два дни. Не знам какво разбираш под истински, но и двете събития са реални, но никъде не съм казал, че са в стил "разкрихме ги", даже напротив, за първия случай казах, че не вярвам ваксината да може да предизвика това, но няма други събитие просто нито в близко нито в далечно минало. Вероятно нещо се е случило, но заради съставките на самата ваксина, а нещо налично и детето, което както каза колегата се е отключило. Не знам, като кажат лекарите, ще знам и аз, но засега и те не знаят.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 13 Окт 2021, 14:33

Сетих се за този случай, пак в Гърция

https://www.keeptalkinggreece.com/2021/ ... ain-barre/

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 13 Окт 2021, 14:38

Top Gun Maverick написа:...

Ми ако прочетеш какво съм ти пратил щеше да си отговориш за кое говоря :lol:

Guillain-Barre (gee-YAH-buh-RAY) syndrome is a rare disorder in which your body's immune system attacks your nerves. Weakness and tingling in your extremities are usually the first symptoms.

These sensations can quickly spread, eventually paralyzing your whole body. In its most severe form Guillain-Barre syndrome is a medical emergency. Most people with the condition must be hospitalized to receive treatment.
Последна промяна steeN на 13 Окт 2021, 14:39, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 13 Окт 2021, 14:38

Става въпрос за това :
Повечето хора, засегнати от това рядко неврологично разстройство, се възстановяват напълно, дори и от най-тежките симптоми, посочват от ЕМА. В редки случаи се наблюдава продължителна слабост. Заболяването ще бъде включено в листовките на двете ковид ваксини като много рядък страничен ефект. Синдромът на Гилен-Баре влиза в много редките странични ефекти от ковид ваксината на Johnson & Johnson и AstraZeneca
Досега са известни 108 случая на това състояние причинено от ковид ваксина .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 13 Окт 2021, 14:49

Top Gun Maverick написа:
Anthony_J написа: ...тези тестове са абсолютно БЕЗПЛАТНИ, взимаш си ги всяка седмица от аптеката и си ги правиш сам. И не само за децата, ами и за всички работници, за които има изсикване да ходят с тест на работа.

Прав си, сега говориха, за тестовете жена ми не е разбрала точно, понеже другото в разговора в било стресиращото и и казала преди малко, че може и тя да я е подвела, понеже и обяснявала и за някакъв тест извън тия задължителните. Малкият нещо го боляло и ходили за тест да не е ковид, там 8 евро ли бил, но другите тестове били понеделник и четвъртък и наистина абсолютно безплатни както каза ти. Някакви Рапид тестове ли ми каза се водели. Даже ги били ала-бала защото това вика са много Гърци и не знам кой сравнява тая информация и сайта редовно блокирал. Поради тая причина (тя живее до Каламата)някаква нейна приятелка там я посъветвала когато не може да види тия числа да пише произволни и номера минавал, според нея никой не ги и гледа или поне не на всички хора. Задължително ваксиниране за деца няма, само ги плашели засега, че ще го правят такова.
На сестра и сина обаче им врътнал номер. Понеже е на 20 и съответно пълнолетен, отишъл и си нашибал Джонсъна, а майка му и баща му против. :mhihi: За техен ужас пъпа му се надул на сутринта и ходили там по лекари два дена, но спаднал и сега нямало проблем. :mhihi: Не бил страдал от подобни неща никога. Викам то техните от викове по него, че се е ваксинирал ще са му надули пъпа на Митето. :mhihi:
То селф тестовете са си парлама по принцип. Взимаш ги от аптеката, правиш си ги сам и попълваш документ (декларация) за резултата. Спокойно вместо в носа си, можеш да бръкнеш в гъза на котката и да отчетеш резултата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 13 Окт 2021, 17:16

Anthony_J написа:То селф тестовете са си парлама по принцип. Взимаш ги от аптеката, правиш си ги сам и попълваш документ (декларация) за резултата. Спокойно вместо в носа си, можеш да бръкнеш в гъза на котката и да отчетеш резултата.

Защо така лошо към животинките сега? :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 15 Окт 2021, 11:32

https://offnews.bg/zdrave/ot-3500-lv-na ... JziBZwIlJA

Интересно как никой не пише за новата идея :wave: Както бях писал и по-рано, очаквам или вдигане на здравните осигуровки за всички. Или безсмъртните да си плащат като станат не толкова безсмъртни. Изглежда ще е второто.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 15 Окт 2021, 12:12

Това определено не е ОК. Абсолютно всички, които не са пенсионери трябва да си доплащат, за всичко, освен някакви тежки и/или хронични болести, за които няма проста и евтина превенция както е с ковид. Ся очевидно за апандесит няма как да има превенция, нито пък за диабет и сърдечни болести има проста и евтина... примерно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Окт 2021, 12:48

TNT написа:https://offnews.bg/zdrave/ot-3500-lv-nagore-struva-lechenieto-na-tezhko-bolen-s-covid-19-nzok-762110.html?fbclid=IwAR010FoHihTTzgV9saHb8eWaUcrG5ov6LtvGmv-hBAxiZTx38JziBZwIlJA

Интересно как никой не пише за новата идея :wave: Както бях писал и по-рано, очаквам или вдигане на здравните осигуровки за всички. Или безсмъртните да си плащат като станат не толкова безсмъртни. Изглежда ще е второто.
Пак стигаме до моят въпрос- 28 години плащам осигуровки и не съм използвал и един лев от тях ди сега. Ни за преглед, ни за болница, ни за лекарство. Ако се тръшна от ковида трябва ли да плащам?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 15 Окт 2021, 12:56

Тъкмо внесоха Плана за възстановяване и устойчивост в Европейската комисия и се почна реването за пари. :mhihi: 13 милиарда си търсят нов собственик :D
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 15 Окт 2021, 13:21

bum_bum написа:
TNT написа:https://offnews.bg/zdrave/ot-3500-lv-nagore-struva-lechenieto-na-tezhko-bolen-s-covid-19-nzok-762110.html?fbclid=IwAR010FoHihTTzgV9saHb8eWaUcrG5ov6LtvGmv-hBAxiZTx38JziBZwIlJA

Пак стигаме до моят въпрос- 28 години плащам осигуровки и не съм използвал и един лев от тях ди сега. Ни за преглед, ни за болница, ни за лекарство. Ако се тръшна от ковида трябва ли да плащам?

Т.е. разбирам, че ти си за здравеопазване тип застраховка, като в доста западни страни. Това не променя по никакъв начин сегашната ни система. По сегашният начин на работа, парите не стигат. Заради чипове, 5жи, опити и т.н. При 6,62млрд поставени дози. Та кой колко бил влизал и колко пари бил използвал от здравната система... никой не го интересува. Пари нема, а болни колкото искаш. Разходите растат, приходите не. Даже може и да намалят приходите, щото пациента в болница не ходи на работа. Сменяме здравната система, всеки почва да си плаща застраховка като за неваксиниран или плаща при лечение. Вдигаме здравните осигуровки. Доплащане за лечение при неваксинирани. Аз други опции не виждам :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 15 Окт 2021, 13:38

Имаш ли идея какво представлява супер скъпото лечение от ковид? Аз съм съгласен да си го платя ако ми върнат осигуровките. Но да си плащам лечението, а не 150те палки заплата на директора.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата