Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
adovet написа: Установих че с Теслата се движа по същия маршрут по бързо от колкото с предишното ми БМВ.
Не знам кво ти е било предишното БМВ, но това доста ме съмнява. С мойта 2ка дизел със 130км/час минавам 1000+ км с един резервоар. С теслата с висока скорост сигурно ще прекараш часове в зареждане за 1000 км.. А и това че излиза по-евтино с тесла също сме го обсъждали. С разликата в цената между мойто БМВ и Тесла (нови) ще карам петстотин хиляди километра
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Вчера един познат пак беше качил неговата на платформа да си я мъкне някъде с джипа...мине упорит, има 2 Тесли, 1 Нисан Лийф и едно от онова дребното Рено дето се чудиш кола ли е, мотор ли е, колело ли е. 
In God we trust, all others we track.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Предишното ми бмв беше ф10 535и чипнато с подобрения на 450к.с. С теслата за 1000км. зареждам 3 пъти по 15-20мин. С бмвто ще зареждам 1 път и ще спирам поне два пъти за кафе.Jorixa написа:adovet написа: Установих че с Теслата се движа по същия маршрут по бързо от колкото с предишното ми БМВ.
Не знам кво ти е било предишното БМВ, но това доста ме съмнява. С мойта 2ка дизел със 130км/час минавам 1000+ км с един резервоар. С теслата с висока скорост сигурно ще прекараш часове в зареждане за 1000 км.. А и това че излиза по-евтино с тесла също сме го обсъждали. С разликата в цената между мойто БМВ и Тесла (нови) ще карам петстотин хиляди километра
ПС: ако си вземеш трабант разликата в цената за километрите ще е милион
Изпратено от моят 2201123G с помощта на Tapatalk
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Бъдещето не знам , ама настоящето е такова :
https://fakti.bg/avto/749607-germanec-i ... -12-motora
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
Jordana написа:Бъдещето не знам , ама настоящето е такова :
Тоя пич друго освен да шофира прави ли
Jordana написа:Бъдещето не знам , ама настоящето е такова :
Преди 10-Тина години моторите им бяха много лоши- на практика модел с им е развойния модел и началните бяха много зле. При положение че и в момента модел с е проблемен. Та го вярвам това за 12-те мотора. Между другото на всичките тесли моторите са елементарни за смяна- 1 час макс.
Друго не ти ли направи впечатление? Няма оплаквания към батерията… но съм сигурен, ме който не иска електричка винаги ще си намери някакво оправдание. Нищо- повече зарядни за такива като мене

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- TNT
- младши ентусиаст
-
Jorixa написа:Jordana написа:Бъдещето не знам , ама настоящето е такова :
Тоя пич друго освен да шофира прави лиПо близо 500 километра на ден се падат, те тираджиите не минават толкова
Познавам хора в Германия, които над 10 години бачкаха на 250+ километра. Службена кола + аутобан + 200-250км/ч през целия път
С Теслата вероятно е било 2 часа в посока + бързо зарядно на работното място + зарядно вкъщи. При по-нормално ползване, според мен нямаше да смени 12 мотора
То това се пада на 150к нов мотор
Нещо като N47 - mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Точно вчера ми обясняваха , че на електричките НЯМА КО ДА ИМ СЕ РАЗВАЛИ ,разбираш ли 
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
Бе аз като гледам американския форум на Тесла, тоя пич с 12 мотора леко се е отървал. Има хора там дето се оплакват че на 100к 3ти мотор сменят.
Не следя темата, но напоследък се замислям за малка градска кола. В тоя ред на мисли ми се струва че малка и евтина електричка би била супер. Дефакто ми трябва за да ми замести колелото когато е мн кофти времето или ме мързи да карам 18км тоя ден.
Не става дума за България и голям плюс който намирам е че не ми струва данъци, застраховката е нищожна и не ми трябва по-голяма от двуместна кола със 100л багажник за тук-таме някоя покупка, за сравнение бензинова кола каквато и да е ще струва осезаемо повече годишни разходи. Та електричка ми излиза почти безплатна да я притежавам след първоначалната сума, още повече няма сервиз всяка година за масла течности и нз си кво, а е и нова кола де...
Върти ми се в главата нещо от калибъра на Microlino (14к евро) и Citroen Ami (7500 Евро). И двете се зареждат на 220в вкъщи и имат 70-100км пробег, който ще ми е достатъчен да ида до работа и обратно 2-3 пъти.
Дали не пропускам някой модел/марка? Mitsubishi имаха електрически модел който не продават вече i-MiEV (май и ситроен бяха същата кола), но са вече стари 10-на годишни... Не бих дал повече от 10к-12к евро, като микролиното бих дал повече пари щото ми прилича на Исета и ме кефи
Не става дума за България и голям плюс който намирам е че не ми струва данъци, застраховката е нищожна и не ми трябва по-голяма от двуместна кола със 100л багажник за тук-таме някоя покупка, за сравнение бензинова кола каквато и да е ще струва осезаемо повече годишни разходи. Та електричка ми излиза почти безплатна да я притежавам след първоначалната сума, още повече няма сервиз всяка година за масла течности и нз си кво, а е и нова кола де...
Върти ми се в главата нещо от калибъра на Microlino (14к евро) и Citroen Ami (7500 Евро). И двете се зареждат на 220в вкъщи и имат 70-100км пробег, който ще ми е достатъчен да ида до работа и обратно 2-3 пъти.
Дали не пропускам някой модел/марка? Mitsubishi имаха електрически модел който не продават вече i-MiEV (май и ситроен бяха същата кола), но са вече стари 10-на годишни... Не бих дал повече от 10к-12к евро, като микролиното бих дал повече пари щото ми прилича на Исета и ме кефи
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Качество и традиция 

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
M17cH написа:Citroen Ami (7500 Евро)
В това само съм се качвал, а и съм виждал едно в Париж. Според мен не става за нищо, а предвид, че съм човек който се кефи на Renault Twizy...
Това, което видях в Париж изглеждаше ужасно, избеляло и все едно му е изгоряла пластмасата от слънцето и готова да се натроши. Имам чувството че материалите от които е направено хич не държат на условията. Аз го приемам като еднократните самобръсначки, защото след няколко години като ти се разпадне ще го хвърлиш в кофата.
mr_petroff написа:Точно вчера ми обясняваха , че на електричките НЯМА КО ДА ИМ СЕ РАЗВАЛИ ,разбираш ли
ми.. за практичния му пробег (200-300к км) ... няма какво- да.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
vixx написа:M17cH написа:Citroen Ami (7500 Евро)
В това само съм се качвал, а и съм виждал едно в Париж. Според мен не става за нищо, а предвид, че съм човек който се кефи на Renault Twizy...
Това, което видях в Париж изглеждаше ужасно, избеляло и все едно му е изгоряла пластмасата от слънцето и готова да се натроши. Имам чувството че материалите от които е направено хич не държат на условията. Аз го приемам като еднократните самобръсначки, защото след няколко години като ти се разпадне ще го хвърлиш в кофата.
Качвах се ония ден в такова, наистина има мн малко място за багаж и е бая пластмасово вътре. А външността не е пластмаса а 'картон' ала Трабант, затова може би ти изглежда изветряло/избеляло
Но пък е възможно най-евтината нова електричка...